• 9.377.185 stemmen

Met onder meer: Breckin Meyer, Jennifer Love Hewitt en Bill Murray

Releasedatum: 19 augustus 2004

• meJane Bekijk via meJane

Plot Garfield

"Get ready for frisky business."

Garfields baasje Jon zet Garfields perfecte leventje op zijn kop als hij de domme hond Odie in huis haalt. Garfield heeft vanaf dat moment slechts één levensdoel: Odie uit zijn huis en zijn leven. Wanneer Odie echter ontvoerd wordt door een hondentrainer heeft Garfield toch wel medelijden met hem en komt in actie.

Garfield (stemrol)

jassonn

........;)

avatar van magnolia_

magnolia_

och, uitkijken doe ik hier niet echt naar, maar toch ga ik deze zien aangezien de trailer toch wel enkele typische garfield kantjes toont (lasagne,....) enfin, k'sta meer uit te kijken naar die andere kat met name Halle Berry in Catwoman

avatar van De GeuS

De GeuS

Garfield die de hele dag thuis op het bureau hangt werkt helemaal niet, ook al is dat in overeenstemming met de strip. Trailer zag er wel grappig uit vond ik persoonlijk....

De GeuS schreef:

Garfield die de hele dag thuis op het bureau hangt werkt helemaal niet

OF je doet dat, OF je maakt geen film.

avatar van GFM

GFM

Ik zag de trailer in de bios......Dit voorspelde niet veel goeds...

Garfield: "Flop 100 here I come"...

avatar van silent bob

silent bob

zie het ook somber in!!

avatar van titia

titia

Nou, flop top... ik vond hem best leuk!

Vanmorgen gezien, en hij is echt wel vermakelijk. Verwacht geen hoogdravende film, maar gewoon een verstand-op-nul-blik-op-oneindig film.

Garfield is met CGI gemaakt, de andere dieren zijn echt (katten, honden, ratten en een muis).

Het decor is een beetje barbie-achtig, maar wel leuk gedaan. (zoals bij Kill Bill 1, de wijk van het huis van Vernita), als Garfield "de grote stad" in gaat verandert dat.

Maar goed, het is wel een film voor dierenliefhebbers en/of kinderen. (en ik ben een dierenfreak, en qua filmsmaak voel ik me soms een 5 jarige met mijn disney-collectie).

Wel grappig om te zien dat Garfield er echt niks aan kan doen, maar altijd in problemen (of in de lasagna) terecht komt.

Minpuntje: Ik vond Garfield niet echt natuurlijk overkomen. Hij loopt niet echt kats, en zijn andere bewegingen en houdingen komen ook niet overeen met wat de katten in mijn omgeving doen.

Phoenix

Is Garfield wel "Garfield" genoeg?

avatar van Goodfella

Goodfella

Het viel wel mee inderdaad, al zal het er ook mee te maken hebben dat ik hier het slechtste van het slechtste verwachtte. Nou is 't nog steeds een slechte film, maar top 100 materiaal..? Neuj.

Het voorspelbare verhaaltje hangt inderdaad van flauwigheden aan elkaar en de geslaagde grappen zijn op een halve hand te tellen, maar het kijkt toch wel aardig weg. Als maandagmorgenfilm inderdaad erg geslaagd

avatar van Goodfella

Goodfella

Phoenix schreef:

Is Garfield wel "Garfield" genoeg?

Mwa.. Murray bakt er eigenlijk maar weinig van als stemacteur. Klinkt allemaal behoorlijk inspiratie- en emotieloos. En zo'n animatiekat in een reallife wereld.. tja, dat vloekt nogal vind ik. Bovendien was het maar een druk beestje vergeleken met de strip. De puristen kunnen dit maar beter skippen dus.

avatar van titia

titia

Garfield? Voor mij staat dat synoniem met luie vreetzak, en dat komt er in de film wel uit. Alleen zo halverwege de film komt hij erachter dat hij Odie uit de nesten moet halen, en dan wordt hij ineens best actief (okee, het kost hem veel moeite om de koelkast en tv te verlaten, maar hij doet het toch wel).

Phoenix

Ok, ik ben een grote fan van de strip, maar ik ga hem sowieso zien. Ben toch benieuwd en dan kan ik hem in ieder geval zonder schaamte de grond in boren.

V

Die kat lijkt trouwens niet eens op Garfield en de trailer belooft een ongelooflijke boutfilm, maar zelfs ik kan het mis hebben Als het fantastische cynisme maar wel in de film zit. Ik heb er een hard hoofd in.

V schreef:

Als het fantastische cynisme maar wel in de film zit.

Als ik de regisseur zijn lijst zie kun je dat wel vergeten.

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

Bij de strips in de telegraaf lig ik altijd dubbel om garfield hopelijk kan deze film mijn hoge verwachtingen volbrengen

avatar van kevke1990

kevke1990

Dat gaat echt een wijze film worden ik heb de trailer gezien en er gaan volgens mij veel grappige momenten in zitten.

avatar van Bloompje

Bloompje

beau van erven dorens gaat de NL stem doen van Garfield. god help ons...

V

God kan ons nu niet meer van dienst zijn. Het kwaad heeft overwonnen...

avatar van Bloompje

Bloompje

reden genoeg om niet naar de film te gaan. heb er nog niet veel goeie dingen over gehoord. waarom in godsnaam een film over garfield, kan zeker de strip nooit overtreffen.

avatar van roythetaz

roythetaz

MENSEN !!!!! dit is een erg leuke film. Je ligt dubbel om garfield.

Jennifer love hewit is weer eens flink aantrekkelijk. De film moet je een beetje zien als een soort SPACE JAM , ROGER RABBIT en LOONEY TUNES BACK IN ACTION.

avatar van Freud

Freud

roythetaz schreef:

Ik ga hier geen ironische commentaar op geven

Ah toe??!!!!

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Soms is het bewonderenswaardig hoe ver men van het bronmateriaal af kan zitten. Garfield is een geweldige strip met - meestal - drie kaders over een luie, sarcastische kat en zijn sullige baas. De film Garfield is 80 minuten kwelling. Breckin Meyer is geen slecht acteur, maar hij is alles behalve de sul die Jon hoort te zijn. En terwijl de oorspronkelijke Garfield enkel zijn krat uitkomt om te eten, zien we hem hier de halve film dansen en swingen. Ongetwijfeld leuk voor de kids, waar de film ook duidelijk voor is gemaakt. Stem van Murray is nog de beste keuze, die er een klein cynisch kantje aan geeft. Maar verder is de film vooral vervelend en bovenal totaal niet grappig. Het grappigste aan de film is het feitje dat Bill Murray 'ja' zei tegen de film omdat hij dacht dat Joel Coen ermee te maken had. Maar dit bleek Joel Cohen te zijn.

1,5 sterren.

avatar van DIXI

DIXI

hey!

Ik heb de film gister gezien en heb erg gelachen!Je ligt echt dubbel om garfield en odie! Minpuntje is dat ie maar erg kort is.

avatar van kras van zwienen

kras van zwienen

Ik heb de film net zitten kijken met vrienden, echt lachwekkend! Deze film is echt knap gemaakt. Bijv. de lippen van de katten en honden kloppen ook gewoon als ze praten. tussen de 3.5 en 4 sterren.

avatar van T®inity

T®inity

4* is het geworden dus

avatar van stinissen

Niet mijn soort films.... 2*

avatar van markpennings

markpennings

Het is duidelijk te zien dat de kat niet echt is maar geanimeerd. Dit had beter gekund

avatar van 93.9

93.9

Typisch een film waar je van moet willen houden.

Ja, van moet willen houden ja.

Je moet je er zelf toe zetten het leuk te vinden anders is het een verloren zaak.

Wel echt leuk vond ik de scene waarin die kat met een hond danst of beweegd op 'Hey Mama" van 'Black Eyed Peas'.

2 en halve ster