Genre: Familie / Komedie
Geregisseerd door: Peter Hewitt
Met onder meer: Breckin Meyer, Jennifer Love Hewitt en Bill Murray
Releasedatum: 19 augustus 2004
Plot Garfield
"Get ready for frisky business."
Garfields baasje Jon zet Garfields perfecte leventje op zijn kop als hij de domme hond Odie in huis haalt. Garfield heeft vanaf dat moment slechts één levensdoel: Odie uit zijn huis en zijn leven. Wanneer Odie echter ontvoerd wordt door een hondentrainer heeft Garfield toch wel medelijden met hem en komt in actie.
Garfield (stemrol)
Arlene (stemrol)
Louis (stemrol)
Persnikitty (stemrol)
titia
De film komt in Nederland alleen in de nagesynchroniseerde versie uit!! (met Beau van Erven Dorens als Garfield)
markpennings
HOe kan dat nou?? Ik heb de engelse dvd met nederlandse subtitels al gezien.
Engine-339
Veel mensen zien Garfield als een luie dikke kat en vinden het vreemd dat ze Garfield opeens actief zien in de film, maar in de strip was Garfield niet alleen lui: hij geeft veel optredens van zichzelf op een schutting waar ie tapdanst (en er vaak ook zooi naar zijn kop wordt gesmeten) en daarbij vangt hij ook graag vogeltjes. Ik denk dat de film vooral op die momenten geïnspireerd is, waarschijnlijk wilden de makers een levendige film en ik zeg eerlijk: ik zie dat zelf ook liever dan anderhalf uur een dikke kat op een bureau opmerkingen maken, dat is natuurlijk ook leuk, maar dan zou ik net zo goed de strip kunnen gaan lezen. De trailer vond ik in ieder geval veelbelovend en de animatie van Garfield zelf vond ik erg goed gelukt.
davidov
klopt maar garfield staat bekend om zn luie nurkse gedrag, niet om zn tapdansjes op de schutting. Zelf ben ik dan ook een grote aanhanger van zn pesterijen met de spinnen en de muizen als hij zich verveelt....
Een rennende springende kat past niet bij garfield, tis niks voor niks dat Jon in de strips op zn minst 100.000x dingen heeft gezegd als: ga eens wat bewegen lui beest, of de weegschaal die bij voorbaat al klaagt over het overgewicht van de kat.
Maarja als de film Tommie the tiger had geheten was het al helemaal niks geworden, het gebruiken van de naam garfield was dus een must.
remorz
Hier hadden gewoon geen filmmakers aan mogen komen; de humor van Garfield is onverfilmbaar (lijkt mij).
davidov
hear hear!
kittyklitty
Pfff... tjonge jonge wat was dit een lange zit ondanks de relatief korte duur. Garfield is nergens zo scherp en pinnig als in de cartoons en mist alle humor... Zelden heb ik niet moeten lachen over iets wat toch leuk bedoeld had moeten zijn... 1*
SpikeR
Ik vond de animatie heel mooi geslaagd, het verhaal daarin wat minder. de grappen waren in het begin wel leuk, maar verder in de film moest je ze zoeken.
Toch genoten
3.5 ster
nog niet gezien maar ga gaan kijken, denk dat het een dikke 5 sterren word
Ramon K
Serieus? Want na het zien van een paar fragmentjes gok ik op een dikke 0,5 sterren...
Nick Kang
Dit lijkt mij juist een hele leuke film. Ik kan er wel om lachen, om die humor van Garfield. Ik moet toegeven dat een computer-versie van Garfield er wel erg raar uitziet, maar dat neem ik maar op de koop toe.
Phoenix
Het is dus juist DIE humor die hier hoogstwaarschijnlijk ontbreekt.
Nick Kang
Ik heb voorstukjes gezien op de tv, en dat beviel me eigenlijk wel. Kwa humor dan.
dje-em
gezien in het vliegtuig naar Chicago. Erg leuke film en inderdaad het is wennen de computer Garfield maar het geeft wel iets extras. Vooral voor kattenliefhebbers en honden haters is het een aanrader.
slimpie
ik heb hem al gezien en een hele geinige movie
hij krijg van mij 56 sterren
AHWA
Eh...dat gaat hier niet...
sn@ke
- 2077 berichten
lol , ze bedoelt waarschijnlijk 5. 3.03 na 30 stemmen , het valt dus nog mee ? , want als je naar de eerste berichten en verwachtingen keek
Treht
Garfield is mij wat te actief in de trailer. Garfield is toch über-lui?
precies! Lijkt me niks dit.
Engine-339
In de strip wel, maar niet in de film, hoeft toch ook niet precies hetzelfde te zijn, toch
pjotr
Als je een cartoon verfilmd en je geeft de hoofdfiguur karaktertrek numero uno niet mee....tja...
Serieus.
Engine-339
Nou, dat heeft ie wel in de film, maar niet te lang
pjotr
Zo deugt er wel meer niet aan de film: Jon die succes heeft bij een date?....dat zou in de cartoon nooit maar dan ook nooit gebeuren.
Net zoals hij een Powermac onder zijn bureau heeft staan, het is meer een type voor een bejaarde vastloop-pc.
En dan Odie die in het echt wel wat dommer is dan dat de film doet geloven, en sinds wanneer kan 'ie blaffen?
En waarom is alleen Garfield geanimeerd? : het ziet er nogal stom uit als alles live-action is behalve die cartoonkater, met name als 'ie optrekt met twee 'echte' katten. What's next? - een CGI Snoopy met een echte kanariepiet als Woodstock?
En laten we het maar niet over het verhaal hebben, ze hadden beter 90 cartoongrappen achter elkaar kunnen knopen.
Dus...pleassse....geen deel twee.
Dus...pleassse....geen deel twee.
Dus...pleassse...wel deel twee!!!!!!
:):)
Gevolgd door deel 3, 4 , 5 ,6 ,7 ,8 ,9 , 10 , ...
GO GARFIELD!
Feriluc
Op zich wel een redelijk vermakelijk filmpje; hoewel het niks met de echte Garfield te maken heeft.
Ik vond het ook raar dat alleen Garfield zelf een CGI was. Het zou mooier zijn geweest als alle figuren in de film geanimeerd zouden zijn. Een vreemde stijlkeuze, vind ik.
Toch heb ik mij wel redelijk vermaakt, maar helaas geen superfilm. 2.5*
Indalicio
Film net gezien, leuke animatie's maar het verhaal biedt weinig nieuws. Soort familiefilm, business as usual. 2*

Garfield: A Tail of Two Kitties

Family Guy Presents Stewie Griffin: The Untold Story
Animatie / Komedie, 2005

Einstein and Eddington
Biografie / Drama, 2008
competitiekatmoderatormascotlasagne petslive action and animation