Love (2015)
Met onder meer: Karl Glusman, Aomi Muyock en Klara Kristin
Releasedatum: 27 augustus 2015
Bekijk via CineMember
Plot Love
De ochtend van 1 januari rinkelt een telefoon. Murphy, een jongeman van 25 jaar, wordt wakker omringd door zijn jonge vrouw en 3-jarig kind. Hij beluistert zijn antwoordapparaat. In het bericht vraagt de moeder van Electra hem ongerust of hij niets meer heeft gehoord van haar lang verdwenen dochter. Ze vreest dat zij een ernstig ongeval heeft gehad. In de loop van een lange, grijze dag, bevindt Murphy zich alleen in zijn appartement en mijmert over zijn grootste, twee jaar durende liefdesverhaal met Electra: een passionele verliefdheid die allerlei beloftes, spelletjes en excessen inhield en plots werd onderbroken toen het meisje, na een relatie met drie te hebben geprobeerd, zwanger van hem werd.
Murphy
Lieutenant Castel
Paula
Fikret8
Bij Gaspar Noé:
Gaspar Noé neemt zijn tijd, maar er is voor volgend jaar weer een nieuwe Noé speelfilm op komst genaamd "Love".
Zandkuiken
Staat onder meer op IMDb... Wordt er blijkbaar eentje waar 'guys a hard-on van krijgen'
Met 3 gewéldige films op zijn conto ben ik in ieder geval zwaar benieuwd naar een nieuwe Noé.
DwarreI
Eindelijk weer een nieuwe Noé in zicht. Klinkt als Nymphomaniac maar dan visueel nog een paar tandjes explicieter, kom maar op!
leatherhead
Of Noé zich hiermee nog gaat overtreffen weet ik niet, maar heb er alle vertrouwen in dat dit weer een meesterlijke film wordt. Laat maar komen inderdaad!
Leland Palmer
Tot nu toe wordt Noé steeds beter, al verwacht ik niet dat 'Enter The Void' overtroffen gaat worden. Maar ik heb er erg zin in!
beavis
Krijgt deze film een reguliere release in Nederland?
Zo niet dan mag hij volgens de regels zoals ik ze uitgelegd heb gekregen niet eens hier op de site staan
Niet dat ik daar iets tegen zou hebben natuurlijk, maar het is altijd zo vreemd als een toevoeging van een arthouse film wordt geweigerd op gronde van wat expliciete beelden die dan opeens pornografisch zouden zijn, terwijl de natte dromen van von Trier en Noe vrijspel krijgen, omdat die gasten een beetje een naam voor zichzelf hebben opgebouwd...
Jawaddedadde
Is geselecteerd voor Cannes, dus een reguliere release in Nederland is zelfs niet van toepassing (mbt de toevoeging).
MM is zélfs strict wanneer het om befaamde regisseurs gaat. Zo is er één Sono en één Pen-ek Ratanaruang die niet op MM mogen omdat ze niet aan de regels voldoen.
Malick
Krijgt deze film een reguliere release in Nederland?
beavis
Antoine d'Agata is dan wat dat betreft minder gelukkig wat betreft buitenlandse festivals. Reguliere release of IFFR werd mij verteld, anders wordt het keihard als pornografie afgeschreven
McSavah
Niet alleen IFFR hoor, alle festivals die in de wiki worden vermeld (IFFR, IDFA, Internationaal Filmfestival van Berlijn (Berlinale), Cannes, Venetië, Film Fest Gent, Locarno, Sundance, Toronto, South by Southwest (SXWX), New York Film Festival, Telluride Film Festival en Tribeca Film Festival).
Andere uitzonderingen staan ook in de wiki vermeld:
beavis
zonder dit topic hierna nog verder offtopic te willen trekken, maar 1) Antoine d'Agata is wellicht alleen een naam die interessant is voor IFFR, IDFA of Locarno, maar die hebben niet al zijn werk vertoond tot nu toe, waardoor de ene film dus wel toelaatbaar is en de ander opeens niet en 2) zie ik niet in hoe portretten van marginale figuren in een duistere wereld van drugs en prostitutie onder de regels van de site onder erotiek of pornografie zouden vallen (tenzij de regel er niet is om erotiek te weren, maar veel puriteinser: alle vormen van naakt?).
Ik weet dat het zinloos is om deze discussie te voeren. Ook de discussie over dat een willekeurige Amerikaanse hobby database opeens een autoriteit is over wat cult is en wat niet. Voor een aantal willekeurige pinku hebben ze de moeite genomen om die aan hun database toe te voegen waardoor we die nu hier mogen bespreken op de site, maar anderen, zelfs degene die mijlenver van het erotiek-genre afwijken (en dat zijn er veel), niet.
Als er nu wat meer mensen zich interesseerde voor deze films, die wat mij betreft puur onder de noemer kunst vallen, dan had de willekeurigheid van de regels voor het grijze gebied vast grotere weerstand opgeroepen. Maar voor alsnog roep ik gewoon af en toe even in de woestijn
lucht altijd een beetje op...
Fortune
Ik weet nog steeds niet ik wat ervan moet verwachten. Hopelijk wordt het niet een ontzettende Franse kleffe film. Zijn meest melancholische film? Hoe gaat hij dat doen? In zijn andere films zijn liefde en sex nogal wrang en liefdeloos uitgebeeld. Wel zin in maar bij zijn andere films had ik wel een heel goed beeld van wat het gaat worden maar bij deze weet ik het nog steeds niet.
Bioscoopbezoek wordt me misschien iets te intiem of ongemakkelijk. Niet noodzakelijk door mij maar meer de wollige arthouse bezoekers die politiek getinte drama's gewend zijn die gaan giechelen of verward om zich heen gaan kijken en zich niet laten onderdompelen door de film. Daar had ik bij Enter the Void ook last van.
leatherhead
Ik weet het ook niet zo goed. Het blijft natuurlijk allemaal nog maar gissen, maar van dat clipje werd ik nou niet warm of koud moet ik zeggen. Shots zagen er wel oké uit op zich.
niethie
Ziet er weer schitterend uit, kan niet wachten! Von Trier beloofde heel wat met Nymphomaniac maar die vond ik vrij braaf, ik verwacht dat Noe de daad wat meer bij het woord voegt (die slijmdraadjes op de poster alleen al, hehe) en cencuur een beetje wegblijft. Hoop alleen wel dat het niet al te lang duurt eer we dit gaan kunnen zien. Met Enter the Void duurde het destijds, herinner ik me echt dik 3 jaar (nadat hij op imdb werd aangekondigd) eer we er eens wat van hoorde, ik duim voor dit jaar nog maar dat zal hem wel niet worden. Zou hoe dan ook vreemd zijn als hij geen reguliere release krijgt...
Edit: Imdb geeft overigens 130 minuten aan als speelduur.
Naomi Watts
Goede recensies. Precies wat ik wil dat Love is. Blijkbaar vooral een intieme en gevoelige film, iets anders dan dat we van Noé gewend zijn. Vooral gewoon 'echt' / authentiek, ook mede door de expliciete seks (penetratie en ejaculatie included). Top. Erg veel zin in. September mag snel komen. Of hopelijk Juli al (verwachting is wel dat Belgie niet ver achter loopt op Frankrijk).
arno74
Porno in 3D.
De poster die op MM staat is nog acceptabel. De andere, waar Cannes kennelijk is mee is volgeplakt is wat meer 'expliciet'.
Seam
Schijt aan Cannes, daar zitten de meest verzuurde en saaie filmliefhebbers ter wereld. Dit gaat gewoon weer een prima film worden.
McSavah
Hoe kunnen mensen deze al gezien hebben?
Cannes

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

La Vie d'Adèle
Drama / Romantiek, 2013