• 9.373.864 stemmen

Geregisseerd door: Christopher Leone

Met onder meer: Mark Hapka, Jessica Rothe en Eric Jungmann

Plot Parallels

"What is the building?"

Ronan Carver (Mark Hapka) is een vechter die een mysterieuze oproep krijgt van zijn vader, die hij in jaren niet meer gesproken heeft. Hij moet naar huis komen, maar daar blijkt niemand te zijn. Zijn zus Beatrix (Jessica Rothe) en een vriend duiken ook op en samen besluiten ze op zoek te gaan naar hem. Dat leidt hen uiteindelijk naar een mysterieus gebouw en vanaf het moment dat ze er instappen gebeuren er onverklaarbare zaken.

avatar van weberanja

weberanja

Best aardig om te kijken, alleen het einde?? Is / of word dit een serie?

avatar van 606

weberanja schreef:

Best aardig om te kijken, alleen het einde?? Is / of word dit een serie?

nee heb dat uitgezocht. Willen ze wel maar dit blijft een los staande film.

avatar van weberanja

weberanja

606 schreef:

nee heb dat uitgezocht. Willen ze wel maar dit blijft een los staande film.
Oke dank u wel! Vond het best een goede film maar het einde vond ik niks.

avatar van myster01

myster01

het einde is heel wazig. net of ze erachter kwamen dat de tijd op was en er maar een eind aan improviseerden. rest gaat wel qua verhaal

avatar van gatygun

gatygun

De film is vrijwel een lange pilot van sliders de serie alleen in een moderner jasje. Ik kan het geen film noemen.

Als serie / mini serie had de film een stuk beter uitgewerkt kunnen worden aangezien ze nu gewoon weg geen tijd meer hadden buiten de opbouw van de film om er ook nog een goed midden stuk + einde aan te maken. Het concept leent zich gewoon niet voor een 80 minuten film.

Echter aangezien we al zo'n serie hadden genaamd sliders en deze ook na seizoen 3 geen idee meer hadden wat nu precies te doen als werelden en als plot lijkt mij een reboot hiervan ook niet geheel haalbaar. Een mini serie zou toch een stuk beter zijn geweest, net wat meer content en een goede afsluiting in plaats van een serie cliffhanger die normaal in een serie door aflevering 2 weer opgepakt wordt.

De cast was goed te noemen, buiten sommige extra acteurs die erin voor kwamen.

Begin was interessant en goed gedaan, midden stuk begon wat slider achtig saai te worden, einde ging gewoon nergens over. De film leek eigenlijk net pas interesant te worden en te beginnen maar dan de credits begonnen te draaien.

Al met al een onvoldoende als film, als serie of mini serie met meer content en een beter uitgewerkt geheel was het een goede oplossing geweest.

2,5

avatar van gauke

gauke

Een zo op het eerste oog niet echt bijzondere sciencefictionproductie (alhoewel het verhaal, denk ik, wel potentie had en intrigerend kon worden), waarin de personages twee verschillende werelden kenden en die als pilot voor een nieuwe serie bedoeld was (vanzelfsprekend dat er veel vragen open bleven), maar dat is er niet van gekomen. Visueel zag het er goed uit maar de personages kregen weinig diepgang.

avatar van apolicum

apolicum

Parallele werelden die lichtjes anders zijn dan de onze? Slaat natuurlijk nergens op. Indien jij, je familie en je vrienden ook in een andere wereld bestaan, gaat die wereld uiteraard 100% hetzelfde zijn als onze wereld. Meer dan één miljard jaar aan evolutie waarbij altijd dezelfde zaadcellen en eicellen (en andere soorten cellen) van alle triljarden levens op dezelfde moment zijn bevrucht zodat 13,7 miljard jaar na de oerknal jij, je familie en al je vrienden bestaan. Dat kan alleen als dan ook álle aspecten van beide werelden 100% overeenkwamen. Kleine verschillen tussen deze parallele werelden zijn dan ook belachelijk te noemen.

Verder toch een behoorlijk amusante film ^^

Hmmm.

Qua logica valt er inderdaad wel wat op aan te merken. De werelden ogen nogal hetzelfde, zeker wanneer ALLE mogelijke varianten bestaan. Daarnaast is het wat vreemd dat Polly spreekt als er meerdere mensen zijn die afweten van het hele jump-gebeuren, maar ze toch steeds alleen zijn in het gebouw. Zaken die nog wel uitgeklaard kunnen worden, maar daar was geen tijd of budget meer voor blijkbaar.

Jammer dat je op het einde toch echt wel merkt dat dit een pilot is en dus gewoon geen afgewerkt geheel. Vond het best leuk, maar niet goed genoeg om er nu ook nog eens een hele serie van te gaan kijken (moest die er dan ooit komen). Als film gewoon érg slecht afgewerkt.

Visueel verder wel aardig, ook de cast doet het nog best goed. Plotje wat simpel en de verschillende werelden missen wat creativiteit, maar vermaken deed het op zich wel. Alleen ... zo maar een dingetje de wereld ingooien om daarna te kijken wat er van komt en hoe je er mee verder gaat. Ik vind het nogal sloppy. Jammer want met een goed einde had hier nog makkelijk een halfje bijgekund.

avatar van Diederik58

Diederik58

Wat een vreemd einde. Afgeraffeld.

Verder vond ik het oké.

Hoe wij ons ontwikkelen hangt veel van toeval af. Ik had juist een totaal afwijkende parallelle aarde leuk gevonden.

avatar van Collins

Collins

Blijkbaar bedoeld als het eerste hoofdstuk van een serie. Een serie die niet wordt voltooid.

Kennis die ik bij het kijken helaas nog niet had. Ik verwachtte namelijk een afgeronde film te zien. De korte tijdsduur vond ik op voorhand trouwens wel verdacht.

Het verhaal is inderdaad simpel maar desondanks dermate intrigerend dat ik vrijwel meteen alle wetenschappelijke en logische bezwaren opzij zette. Dat ging gemakkelijk.

Het acteerwerk en de grafische effecten zijn middelmatig. Dat wel.

Maar toch. Spannend hoor, die parallele werelden en al die verwikkelingen er om heen.

Na het open einde, bleef ik achter met een gevoel van teleurstelling. Nieuwsgierig was ik naar de manier waarop het verhaal zich zou hebben ontwikkeld en hoe losse draadjes zouden zijn ingevuld.

Uiteindelijk dus geen mooi afgerond verhaal, maar slechts kop, een beetje romp en geen staart.

Het is gewoon niet af. Erg onbevredigend allemaal.

avatar van joey1973

joey1973

Open einde oke, maar de film stopte gewoon halverwege voor mijn gevoel... alleen daarom al 2 volle sterren aftrek.

avatar van DragQueen

DragQueen

De film duurt geen minuut te lang, en is best vermakelijk om te zien. Het verhaaltje is leuk bedacht, en het concept heeft zeker potentie. Alleen wordt die niet ten volle benut. Er had meer ingezeten. Verder was het acteerwerk redelijk. 2,5 Ster.

avatar van SimonV

SimonV

Leuk gegeven om in een film te verwerken. Idee lijkt beetje op dat van [i]Another earth[/], waar ik zelf niet veel aan vond. Deze film heeft een andere invalshoek en is duidelijk voor een ander publiek gemaakt. Snel gemonteerd met aardige special effects en een aardige verhaallijn. Het feit dat geen enkele verhaallijn afgesloten wordt en dit echt alleen maar de introductie van een filmreeks is zorgt er voor dat ik niet hoger dan 2,5 kom.

Leuke pilot voor een TV serie, jammer dat het maar een film is...

avatar van jerome998

jerome998

Geweldig als pilot. Daarmee is alles gezegd.

avatar van Kuwiel

Kuwiel

Waardeloos !!

In het begin denk je nog , het wordt misschien nog wat, maar nee .

En dat het einde !!! Dat slaat echt nergens op.

Prullenbak dus !

Flitskikker

Het was duidelijk te merken dat dit bedoeld was als serie, dus ik zal het als pilot voor een serie reviewen en niet als film met een afgeraffeld einde:

Geweldig. Dit is echt precies wat ik leuk vind. Het was soms een beetje cheesy en vergezocht (zoals met die koffer waarmee opeens het hele gebeuren kon worden bestuurd), maar het idee vond ik erg goed. Spanning, dreigende soundtrack en mooie beelden waren aanwezig.

Ik hoop van harte dat ze het voor elkaar krijgen om er een volwaardige serie van te maken, anders is het echt zonde. Dan kan tevens het eindresultaat zijn verdiende beoordeling krijgen in plaats van alle bovenstaande onvoldoendes.

8,5/10

avatar van henriz

henriz

Prachtige uitwerking van het many-worlds concept. Erg mooie pilot. Ik ben benieuwd naar het antwoord van de serie op een probleem daarmee (hoe kan het dat je in verschillende werelden de zelfde mensen hebt rond lopen terwijl die werelden anderszins erg uit elkaar lopen).
Maar dat probleem bleek helemaal niet storend tijdens het kijken en dat komt door het goede acteerwerk. Ik zat er meteen helemaal in.
Ik zeg goedgekeurd. Maak maar meer afleveringen.

avatar van MMXMMX

MMXMMX

Was lekker spannend helaas zit ik met een flinke kater vanwege het einde

avatar van flaphead

flaphead

Dikke tegenvaller. Voor sf/thriller-liefhebbers zou het nog een tussendoortje genoemd kunnen worden, maar helaas zijn daar het aantal ongeloofwaardigheden en toevalligheden te aanwezig voor. Het concept is aardig, maar wordt veel te vlak uitgewerkt. Er wordt idioot veel opengelaten, alsof de schrijver enkele ideeën had en die aan een 'parallels'-kapstokje hing, maar geen zin had het met elkaar te laten kloppen. Net als er wat openingen lijken te komen, is het klaar. Acteerwerk helpt ook niet mee.

Blijkbaar was dit bedoeld als pilot voor een serie, die nooit gekomen is. Dat verklaart een hoop. Als losstaande film, zoals het nu is, geen aanrader.

Flitskikker

Goed nieuws! Er wordt gewerkt aan een serie die voortborduurt op deze film (die eigenlijk ook als serie bedoeld was), genaamd The Building:

Fox Developing Fantasy Series ‘The Building’ From Neil Gaiman, Angry Films | Deadline

De oorspronkelijke regisseur, Christopher Leone, is ook bij het project betrokken.

Komen we misschien toch te weten hoe het verdergaat.

avatar van Collins

Collins

Flitskikker schreef:

Goed nieuws!

Interessant. Hopelijk neemt de serie mijn frustraties weg. "Parallels" verdient een betere uitwerking.

Collins schreef:

Helemaal mee eens!