Genre: Actie / Avontuur
Geregisseerd door: Richard Fleischer
Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Brigitte Nielsen en Sandahl Bergman
Releasedatum: 3 juli 1986
Plot Red Sonja
"A woman and a warrior that became a legend."
Sonja is een niet te stoppen vrouwelijke krijger, die samen met een groep krijgers, waaronder Kalidor, de macht moeten proberen te krijgen over de kwaadaardige koningin Gedren die verantwoordelijk was voor de dood van de familie van Sonja.
Kalidor
Djart
Varna
Kendra, the High Priestess
Jordy
Belachelijke film, die nog een beetje het kijken waard is doordat het zo belachelijk is: serieus moet je het verhaal en (vooral) het acteren niet nemen. 2 sterren.
BS
ach wel leuk maar een beetje te oud he.Grote film in kinderschoenen zal ik maar zeggen.3 sterren vind ik hem wel waard.
darkcity
Erg vermakelijke zooi. Het ziet er allemaal niet uit natuurlijk met special effects uit het jaar 0, maar daarom is het leuk om naar te kijken. Geef hem toch nog 3* omdat hij af en toe best spannend was.
Wer-Al Zwowe
Echt een film om het verstand op nul te zetten en gewoon alles aan te nemen. Als je dat doet is dit best een goede film.
FisherKing
Die Brigitte Nielsen staat ook heel hoog op de Flop 10 van actrices ( met Moore, Streep, en Strooizand ) Arnie probeert te redden wat er te redden valt en dat is niet veel !
Ralfke
- 2075 stemmen
Die spierbundel kan echt niet acteren en deze film was dan ook echt niet boeiend! Wel lang geleden dat ik deze film gezien heb, dus misschien moet ik mezelf nog eens pijnigen
tovenaar
MET had je zeker een hoger cijfer gegeven
bioscoopzaal
Vreselijk saaie en voorspelbare Conan-spinoff, met ronduit afschuwelijke hoofdrollen voor Nielsen en Schwarzenegger (die voortdurend achter bosjes en rotsen vandaansprong om Sonja te redden). Op de prima production-design en de schitterende matte-paintings na, is er helemaal niets dat de film ook maar een beetje de moeite waard maakt. Zelfs de muziek van Morricone niet.
1 ster.
nickvanzutphen
hoe komen ze er eigenlijk bij dat het film deels uit nederland komt?
Het is een Nederlands/Amerikaanse co-productie. De Nederlandse producent is Famous Films N.V.
Nooit van gehoord overigens.
joyce.b
Sandaal Bergman...hmm,klinkt wel nederlands.
jpglaarh
De enige, enige, enige film waarbij ik me gedwongen voelde de DVD op 1,5 snelheid te kijken. Het was dat of eject...8-)
hitmannetjuh
ROFL!
Was vroeger als kleine jongen nogal gek van de Conan films maar vond deze erg gaar! Niet door de special FX maar ik was teleurgesteld door het verhaal en omdat Arnie een klein rolletje had...
Onderhand miscchien maar weer eens voor de gein bekijken, hahahaha
metaledje
zo slecht is deze helemaal niet,nie zo goed als conan(ben gek van conan) ahhhnold als barbaar blijft gewoon roeleren
3* en de soundtrack is eigelijk beter dan de film zelf
Waku
Vreselijk slecht aftreksel van de ook al niet bijster intelligente Conan films.
Maar Red Sonja is nog een graadje erger.
De belachelijke kartonnen board decors, het afschuwelijke acteren van Brigitte Nielsen en de knullige gevechten.
zoutzak
Niets mis mee!
Ahnold in goede shape, een knappe sonja, goede decors en costuums en wat we gewend zijn van deze reeks: lekker slashen. Ook de muziek van Ennio Morricone was goed!
Ow en duurt slechts 80 mins, ook een plus! verdiende 3*
Ronhart
Grappige film wel, natuurlijk wel wat out-dated voor wat betreft de speciale effecten, maar nog steeds heel behoorlijk te pruimen.
De soundtrack van Ennio Morricone is natuurlijk prachtig.
Brigitte Nielsen is eigenlijk iets te lief voor de rol van Red Sonja, waarin ze een geharde, vrouwelijke barbaarse krijger moet voorstellen. Arnold is hier prima aanwezig. Natuurlijk was dit nooit een topfilm maar van mij krijgt hij nog steeds een ruime voldoende. 3,5**
sherena
Voned hem wel leuk. Dat kleine manneke eruit weet zich anders ook goed te weren tegenwoordig (Erny Reys Junior weet niet echt hoe je het schrijft) Heeft een aantal goede moves up his sleves. Kan Van Damm zich een puntje aan zuigen met zijn spagaat.
veron35
Echt vreemd dat Ennio Morricone hier zijn medewerking aan verleend heeft.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

The Fly

Ghostbusters
Komedie / Sciencefiction, 1984

Excalibur
Avontuur / Fantasy, 1981
monsterswordplaykoningintalisman epischgebaseerd op stripvillainesswarriorhigh fantasysword and sorcery