Genre: Western / Actie
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Plot The Revenant
"(n. One who has returned, as if from the dead.)"
1823. Tijdens een expeditie diep in de ruige Amerikaanse wildernis worden de legendarische avonturier Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) en zijn manschappen aangevallen door indianen en moet hij bij een hinderlaag vrezen voor zijn leven. Hij kan tenauwernood ontkomen en slaat op de vlucht. Tijdens zijn overlevingstocht ondergaat Glass ondenkbare tegenslagen. Gedreven door zijn wil om te leven en zijn liefde voor zijn familie, moet Glass zich een weg banen door een strenge winter tijdens zijn meedogenloze overlevingstocht om uiteindelijk verlossing te vinden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Revenant (BoekMeter)
- The Revenant (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Powaqa
Hugh Glass' Wife
Jones
bjerik76
Leonardo isniet dood te krijgen in deze film.
pluspunten zijn de enorm mooie beelden van het land.
Misschien zonde van de filter waarmee de film geschoten is, maar hierdoor ziet het er allemaal wel weer kouder en ook iets meer anno 1823 uit.
De aanval/het gevecht van en met de beer was dit keer ook niet erg nep en zag er goed angstaanjagend uit.
het is een lange zit, bepaalde poetische scenes vond ik wat overbodig, maar hoorde ook weer een beetje bij het indianen verhaal.
door de mooie landschappen blijft alles wel mooi om naar te kijken, het acteerwerk was uiteraard ook goed gespeeld door de personages, ondanks dat een normaal persoon denk ik wel eerder het loodje gelegd zou hebben.
kelama3
Wat een geweldige film!
Zoals iedereen al zegt: prachtige locaties,wat is Canada toch mooi, sterk camera-werk, enz enz.
Twee (van mijn favoriete) toppers,Hardy en DiCaprio
Die zoals gewoonlijk de sterren van de hemel spelen.
Meestal steelt DiCaprio verbaal de show ,maar ook zonder al teveel te zeggen pakt hij je.
Ik vergelijk hem vaak met DeNiro,die je met een blik al kan inpakken,die zijn teksten er zonder moeite achter elkaar uitflapt,en helemaal in zijn karakter kruipt!
Ook Hardy is er zo een,en gaat nog veel groter worden,hoop ik!
Oke,het is inderdaad een lange zit,maar hij bleef me boeien!
Kijken hoor!
combo
jammer genoeg al gezien dan niet in bios toch knap gefilmd al lag het verhaal en de setting mij iets minder,toch niet het niveau van amores perros en 21 grams.
Nino_1993
Ja, het verhaal en setting waren niet ok, geven we even 4.5 Zegt genoeg over deze site, lol
wexxel
Meer dan 4 sterren zeg! En dat alleen maar vanwege een berenaanval, gejank en gepiep van een acteur die maar geen prijs krijgt en een edit die zo traag is dat ze er zelfs in Spanje nog buikgriep van krijgen. Veel te lange film over mensen die in diepe ellende verkeren, elkaar op de meest naargeestige manieren dood maken of elkaar anderszins naar het leven staan. Gelukkig is het allemaal wel prachtig in beeld gebracht. Kortom: Amerikaanse cinema.
Probeer je hier nu interessant te lullen of wat? Langzame editing, man wat een onzin, deze film kenmerkt zich nu juist door de lange en vloeiende shots, die oneindig veel mooier en moeilijker te maken zijn dan al die (hyper)editing prulletjes van tegenwoordig.
En de Oscar voor beste originele nummer gaat naar "Revenant"
tattoobob
En de Oscar voor beste originele nummer gaat naar "Revenant"

Nino_1993
Hahaha...leuk!
Ik Kruip in een paard en zeg niets meer, lol En jij geeft geen punten...Play safe noemen ze dat
Good_Fella
Zeer langdradige film die gerust korter had mogen zijn. Snap niet dat deze 3,98 waard is.
Maar ieder zijn mening...(al word deze op moviemeter niet altijd gerespecteerd. Is het niet dat ze beginnen te 'lullen' over iemand zijn mening dan krijg je gelijk het hele moviemeter clubje op je dak. Heb ik al enkele keren gezien, en heeft niets meer met film te maken, meer met je gelijk willen halen.
Achja,.....er zijn er altijd wel die denken dat ze Spielberg himself zullen zijn.
Persoonlijke aanval / offtopic verwijderd
Houd de discussie svp inhoudelijk / bij de film.
MaksimMilan
De cinematografie in deze film is overweldigend. Zoals al meerdere keren gezegd is de 'beer scene' zo indrukwekkend geschoten dat het lijkt alsof je zelf wordt aangevallen door de beer. Dat moment dat die beer op het hoofd van Glass ging staan voelde ik het bijna zelf. Naast die scene zijn er talloze andere indrukwekkende scenes in deze film aanwezig, die vooral uitblinken in, wederom, de cinematografie. De film ontbreekt niet aan onvoorspelbare momenten, maar het loopt allemaal natuurlijk wel perfect af.
Als je deze film nog niet heb gezien, ga hem dan kijken in de bioscoop. Het is een lange, maar vermakelijke zit. De film verveelde bij mij maar op zeer weinig momenten. Tot nu toe geef ik hem 4 sterren.
tattoobob
Zoals verwacht o.a genomineerd voor een oscar in de categorie beste film en beste acteur en beste bijrol.
Plus nog een zooitje andere nominaties voor deze film.....
MaksimMilan
Zal DiCaprio dan toch zijn eerste oscar winnen voor 'Best Actor'? Als ik de andere genomineerden bekijk ben ik er wel van overtuigd. Best Picture halen ze sowieso.
Basto
- 11962 berichten
12 nominaties! Verwacht winst voor film, regie, DiCaprio en cinematografie. Technische Oscars zal het tussen deze een Mad Max gaan. De keuze tussen bombast en subtiliteit. Van mij mogen ze beide veel winnen.
weberanja
Warp
Nog twee weken en dan deze sowieso checken, met 12 oscar nominaties zijn de verwachtingen natuurlijk wel erg hoog!
Tolkienfan
De film is een juweeltje. 2 en een half uur genieten..
Tolkienfan
Arri
Voor mij 1* graag (en laat de leuke reacties maar komen)
Kan je ook uitleggen waarom deze film maar 1 ster waard is, los van dat je de film te lang vindt duren?
solidriver
Een film beoordelen vanwege z'n lengte en lange zit, dus omdat jij geen geduld heb of geduld kan opbrengen is de film ineens een ster minder waard. Iemand moet duidelijk even de betekenis van een review en stemmen gaan onderzoeken waar dit op gebaseerd is, zet je eigen egoisme opzij en beoordeel de film op de inhoud.
Cikx
Een film te lang vinden is toch gewoon een valide kritiekpunt. Dat betekent simpelweg dat de film je niet voor de gehele lengte heeft kunnen boeien. Daarnaast kan een filmreview haast nooit objectief zijn.
Indien Leonardo DiCaprio binnenkort niet zijn Oscar op mag halen, kan hij beter maar stoppen want dan gaat hij hem nooit meer krijgen. Diverse keren had hij er al recht op en nu helemaal met zijn geweldige rol in The Revenant. Wat speelt hij zo enorm overtuigend een door moeder natuur gekwelde man die alles uit de kast moet trekken om te overleven.
The Revenant is echt een waanzinnig goede film geworden, vol met schitterende natuurbeelden en met alle gevaren die de wildernis te bieden heeft. Het nu al vrij legendarische gevecht met de bruine beer was echt briljant en ontzettend intens, maar de film zit gelukkig vol met talloze enorm boeiende momenten. De slag met de indianen aan het begin, de scene aan de rivier, het overleven in een dood paard, het gevecht met de moordenaar van zijn zoon aan het einde. Het bleef elkaar maar opvolgen.
Wel jammer dat de film met 2,5 uur gewoon veel te lang duurt. In het laatste uur had ik het langzaamaan wel gezien. Het plot an sich is redelijk simpel en voorspelbaar, dus de film moet het echt hebben van de schoonheid en wreedheid van de natuur in combinatie met werkelijk prachtig camerawerk. De hele aankleding van de film is perfect.
SnakeDoc
Vermakelijke film, mooi gespeeld en prachtige plaatjes, maar verder niet enorm bijzonder.
Dit soort films kennen we inmiddels wel een beetje toch? Erg voorspelbaar en een flinterdun verhaaltje.
Vermakelijk, maar niet meer dan dat.
merijn82
- 1931 berichten
Geen idee of we dit soort films wel zo'n beetje kennen, deze nog niet gezien, maar noem even wat titels! Dan heb ik wat opwarmertjes om me te vermaken totdat ik deze eindelijk kan gaan zien.
IMDb: Best survival in wilderness movies! - a list by sakins
(verwijderd)
Als The Revenant ook maar iets in de buurt komt van Into The Wild zal ik tevreden zijn.

Netflix voegt begin december de Oscar-knaller 'The Revenant' met Leonardo DiCaprio toe

Historische avonturenfilm 'The Revenant' met Leonardo DiCaprio vanavond op televisie

Jubileum: onder meer deze vijf goed beoordeelde films zijn dit jaar tien jaar oud

Ratelslangen, revolvers en rovers: Dit zijn de beste westernfilms

Inglourious Basterds

The Look of Silence
Documentaire, 2014

Titanic
Romantiek / Drama, 1997
verkrachtinggebaseerd op boekouder-kindrelatiebergwintergrizzly bearwilderniswoudfur trappingfrontierliargebaseerd op een waargebeurd verhaalremakewraakmoordbloedvergietenindiaanoverlevingbeersneeuwscalpinggeweldnatuurwild westbear attackindian attack dead horsestarvation19e eeuwfinal battlewolvesdreamychild killing