• 9.379.473 stemmen

The Hateful Eight (2015)

Western / Mystery | 168 minuten / 187 minuten (roadshow editie - incl. 12 minuten pauze) / 210 minuten (extended version)

Genre: Western / Mystery

Speelduur: 168 minuten / 187 minuten (roadshow editie - incl. 12 minuten pauze) / 210 minuten (extended version)

Alternatieve titels: The Hateful 8 / The Hateful Eight - Extended Version

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Samuel L. Jackson, Kurt Russell en Jennifer Jason Leigh

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 7 januari 2016

Plot The Hateful Eight

"No one comes up here without a damn good reason."

Wyoming, enkele jaren na de Amerikaanse Burgeroorlog. Premiejager John Ruth is met een voortvluchtige, Daisy Domergue genaamd, op weg naar een dorpje dat luistert naar de naam Red Rock om haar voor het gerecht te slepen. Onderweg komen ze twee mannen tegen, ex-majoor en berucht premiejager Marquis Warren en Chris Mannix, een zuiderling die beweert de nieuwe sheriff van het dorp te zijn. Vanwege een hevige sneeuwstorm worden ze gedwongen te schuilen in ‘Minnie’s Haberdashery’, een tussenstop die zich bevindt op een bergpas.

Major Marquis Warren

John 'The Hangman' Ruth

Sheriff Chris Mannix

Oswaldo Mobray

General Sandy Smithers

O. B. Jackson

avatar van Diederik58

Diederik58

Het toneelstuk op het filmdoek. Dat gebeurt wel vaker. Zo wordt ook geacteerd: alsof het een toneelstuk is. Toch vond het boeiend genoeg. De film had korter gemogen. Tarentino heeft een voorliefde voor emmers kots en bloed. Dat maakt bijna een persiflage van allerlei andere films.

Het verhaal is prima en ook het acteerwerk is in orde.

Zeker de moeite waard om in de bioscoop te bekijken.

avatar van Prudh

Prudh

Wie heeft de cameo van Tarantino gespot?

avatar van Metalfist

Metalfist

De voice-over? Zijn gezicht heb ik in ieder geval gemist.

Confusie

Zijn laatste meesterwerk is voor mij Inglourious Basterds. Django vond ik al een tandje minder maar nog steeds zeer goed.

Ook deze vind ik uiteindelijk zonder meer erg goed.

Maar wel toch ook weer een tandje minder.

Het uitgangspunt wat al langer bekend was wist mij wel redelijk te intrigeren, het uiteindelijk verhaal blijkt echter niet zijn sterkste.

Ook ontbreken deze keer de personages die er echt uitspringen. Het dingetje van Sem is bekend en dat dingetje is goed, maar wel redelijk meer van hetzelfde.

Alle personages deden het uitstekend en het gelul is wat het is en gewoon weer leutig genoeg. Wist bij mij geregeld wel een spaarzame kleine grijns op te roepen, en de krakend M en M zakje persoon naast me zat zelfs meer dan eens te gniffelen doorheen het geheel. Dus ook hij was tevreden.

Mooi is dat.

Een tevreden mens doet me altijd goed.

Wie ik er persoonlijk echter echt uit vond springen is Jennifer Jason Leigh. Was niet zo met haar bekend maar ze zet hier overtuigend een verlept western wijf neer, ook niet eens zo onaardig ogend door haar gedurende de hele film vrij gehavende status.

Geboeid later even opgezocht wie ze was en dan blijkt deze dame inmiddels enigszins de vijftig gepasseerd. Die indruk had ik niet bepaald, oftewel zou je niet zeggen.

avatar van broncode

broncode

deklosje schreef:

Pardon??? bedoelt u de eerste rambo film? Dat is een klassieker, enorm goed en niet te vergelijken met films van Tarantino.

Ja de eerste Rambo film heeft een genre gecreëerd, en is idd een klassieker.

Daaraan voldoet op zijn hoogst pulpfiction.

avatar van broncode

broncode

De verwachtingen waren zoals gewoonlijk hoog gespannen voor een nieuwe 'Tarantino', maar de verwachtingen worden maar deels ingelost.

Het laatste half uur vliegt hij volledig uit de bocht door het teveel aan bloed en goor, terwijl dat in mijn ogen niks bijdroeg aan deze whodunit.

De dialogen, karakters en scenario zijn weer bovengemiddeld goed, en vooral het steeds dicht timmeren van de deur vond ik geniaal.

Het is niet mijn favoriete Tarantino, maar pulp fiction evenaren lijkt me ook schier onmogelijk!

avatar van DiDa

DiDa

Lang geleden dat ik zoveel tegenstellingen in diverse officiële reviews heb gelezen. De een vind de dialogen saai, de ander gewelidg. De een vind het de minste film van Tarantino, de ander de beste. De een vindt het laatste uur top en de ander vind vooral het laatste uur een lange zit. Check de officiele NL filmrecensies maar. Ik ga zelf volgende week, ben benieuwd.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik ben blij dat ik gewoon nog van een film kan genieten. Volgens mij kunnen er dat niet veel meer.

Confusie

Is slechts een zaak van de aarsgleuf niet te strak aangespannen.

En gewoon rustig aan, hier op aarde.

avatar van Brabants

Brabants

DiDa schreef:

Ik heb nog niet kunnen waarnemen waarom de pro's deze quasi intellectuele dialogen zo geweldig vinden! Het is niet meer dan langdradig uitgemolken prietpraat, waarvan S.L. Jackson de grootste leverancier is met zijn monotone evenzo uitgemolken acteerstijl.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Ik als fan van Tarantino kan dit alleen maar waarderen. Geweldig in elkaar gezet, mooie verhaallijn met genoeg twists en een prettige portie gore and guts!

Het enige wat mij ontgaan is (misschien heb ik er overheen gekeken) is wat er gebeurt is met de grijze man/menner op de koets van de criminelen,de koets waar ook de blonde dame op zat. Weet iemand dat??

avatar van baspls

baspls

Ben nu toch wel heel nieuwsgierig geworden na het zien van DWDD gister.

Ben zelf niet echt een fan van Tarantino. Pulp Fiction vond ik erg goed maar Kill Bill vond ik maar niets. De rest moet ik eigenlijk nog steeds eens gaan kijken. Dat dit een eerbetoon aan de Italo-westerns is en het feit dat ze oude lenzen hebben gebruikt, in combinatie met het casten van Kurt Russel (een van mijn favoriete acteurs) en de muziek van Ennio Morriconne (! !) zorgt er in ieder geval voor dat ik hem moet gaan zien. Hoewel Tarantino's films me niet altijd aanspreken vind ik wel dat zijn cinematografie altijd wel erg sterk is, en ik kan de knipoogjes naar oudere (cult-)films erg waarderen.

avatar van Malick

Malick

Prudh schreef:

Wie heeft de cameo van Tarantino gespot?

Bedoel je dat audiocommentaar van hem halverwege of de rol van Michael Madsen?

avatar van Wouter

Basto schreef:

O zo kan hij het ook bedoeld hebben. Ik dacht meer aan het vergelijk met digitaal. Is daar het beeld niet minder widescreen?

Ietsje maar. Hij vroeg niet naar digitaal, maar naar 70 in kleinere zaal. Digitaal kan zelfs in grotere zalen dan die in Eye gezien worden, waarschijnlijk.

avatar van Wouter

mr. Prizzi schreef:

ja, die scene gaat absoluut de film-geschiedenis in

Grappig. Dat vond ik de minste scene, geloof ik.

Confusie

Vond dat hele gedeelte ook niet zoveel aan.

avatar van hopps23

hopps23

Vind deze als Tarantino fan wel wat teleur stellend. De film komt langzaam op gang mede door de niet zo boeiende dialogen (wat in andere films van hem veel beter was). Daarna word het een herhaling van reservoir dogs persoonlijk vind ik dat ook niet een van zijn beste films. Na IB en DU vond ik deze toch jammer genoeg flink tegenvallen.

avatar van Brabants

Brabants

Voor zelfreflectie zijn, tenslotte, steevast derden nodig.

Mensen zoals jij.

avatar van Atheistus

Atheistus

Oh wauw wat een slechte film is dit. Na een half uur kon het echt niet meer.

De dialogen lang en saai, de beelden in de koets waren volkomen hilarisch. Als of ze in een tram zaten die stil stond. En van buiten leek het wel zo'n verfschudder van de Gamma.

avatar van Johnny Marr

Johnny Marr

Wat een meesterwerk weer zeg. Z'n beste sinds Kill Bill fo sho.

avatar van koenv

koenv

Heb ook heel hard genoten van deze film. Ondanks dat het soms over niks ging wist het me toch te boeien.

Zit alleen met 1 vraag

Waarom schiet die man in de kelder alleen de ballen van Warren eraf, nadat die op de grond viel kon die hem toch gewoon afmaken? Hij had nog twee pistolen.

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Prima film, de tijdsduur stoorde mij totaal niet. Er is alleen geen sprake van vernieuwing, het was allemaal wel erg een reboot van the Thing en alle vertrouwde Tarantino-elementen keren weer terug.

avatar van TyLo0

TyLo0

Vond zelf het eerste uur vrij traag gaan. Daarna gebeurde er meer en vond ik het leuker om te zien. Jammer dat het personage van Jackson (voor mij toch stiekem de held) op zo'n moreel verwerpelijke wijze wraak neemt op de zoon van de generaal. Ook jammer dat ze niet meer aankomen in Redwood want vind de locaties prachtig in beeld gebracht.

koenv schreef:

Zit alleen met 1 vraag

Zoals ik het voor mezelf bedacht, hij kon zich niet vrij onder de hele vloer bewegen maar had maar een klein gedeelte van waardaan hij kon vuren. Jackson valt net buiten schot.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Atheistus schreef:

Oh wauw wat een slechte film is dit. Na een half uur kon het echt niet meer.

Haha ok. Helaas dan. Maar een koets is in feite toch hetzelfde als een tram als je erin zit?

avatar van skinny_tie

skinny_tie

Basto schreef:

Beeld is digitaal even widescreen. Op het 2.35:1 scherm waar ik de film zag had je balkjes boven en onder. Was bij de trailer trouwens ook al het geval.

avatar van maxwithond

maxwithond

Aardige film, had wel een half uur korte gekund!

Vond de aanloop niet echt .........

avatar van Prudh

Prudh

Malick schreef:

Bedoel je dat audiocommentaar van hem halverwege of de rol van Michael Madsen?

Zijn voice over inderdaad, ik moest opzoeken wiens stem het was, had 'm niet hertkend.

avatar van LauraCharlotte

LauraCharlotte

De muziek, vooral bij de openingsscene was erg mooi! Eerste helft van de film is erg traag door de vele dialogen, maar door de humor en de broeierige sfeer die langzaam opbouwt was het goed uit te houden.

2e helft ging de film wat meer over in actie maar werd het hier en daar een beetje kolder. Vooral dat Six-Horse Judy en Jody (slecht gecast-te Channing Tatum) kwamen was die broeierige, spannende sfeer gelijk weg.

Wat mij betreft 1 van de mindere Tarantino's maar toch ruim voldoende door de mooie muziek en goed uitgewerkte personages en verhaal

avatar van Rfc_

Rfc_

Confusie schreef:

Vond dat hele gedeelte ook niet zoveel aan.

Vond de hele film niet zoveel aan... Haha ?

avatar van tules12345

tules12345

Ik vond de film in het begin erg langdradig en soms zelfs erg saai.

Persoonlijk vind ik dat dit stuk wat korter gemogen had.

De film word na verloop van tijd wel een stuk beter.

Vooral op het einde is de film echt geweldig!

Doordat het begin zo saai en langdradig was geef ik 3 sterren.

Het laatste gedeelte van de film is zeker 4+ sterren waard.