The Hateful Eight (2015)
Genre: Western / Mystery
Speelduur: 168 minuten / 187 minuten (roadshow editie - incl. 12 minuten pauze) / 210 minuten (extended version)
Alternatieve titels: The Hateful 8 / The Hateful Eight - Extended Version
Geregisseerd door: Quentin Tarantino
Met onder meer: Samuel L. Jackson, Kurt Russell en Jennifer Jason Leigh
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 7 januari 2016
Bekijk via Videoland
Plot The Hateful Eight
"No one comes up here without a damn good reason."
Wyoming, enkele jaren na de Amerikaanse Burgeroorlog. Premiejager John Ruth is met een voortvluchtige, Daisy Domergue genaamd, op weg naar een dorpje dat luistert naar de naam Red Rock om haar voor het gerecht te slepen. Onderweg komen ze twee mannen tegen, ex-majoor en berucht premiejager Marquis Warren en Chris Mannix, een zuiderling die beweert de nieuwe sheriff van het dorp te zijn. Vanwege een hevige sneeuwstorm worden ze gedwongen te schuilen in ‘Minnie’s Haberdashery’, een tussenstop die zich bevindt op een bergpas.
Major Marquis Warren
General Sandy Smithers
O. B. Jackson
Minnie
Diederik58
Het toneelstuk op het filmdoek. Dat gebeurt wel vaker. Zo wordt ook geacteerd: alsof het een toneelstuk is. Toch vond het boeiend genoeg. De film had korter gemogen. Tarentino heeft een voorliefde voor emmers kots en bloed. Dat maakt bijna een persiflage van allerlei andere films.
Het verhaal is prima en ook het acteerwerk is in orde.
Zeker de moeite waard om in de bioscoop te bekijken.
Confusie
Zijn laatste meesterwerk is voor mij Inglourious Basterds. Django vond ik al een tandje minder maar nog steeds zeer goed.
Ook deze vind ik uiteindelijk zonder meer erg goed.
Maar wel toch ook weer een tandje minder.
Het uitgangspunt wat al langer bekend was wist mij wel redelijk te intrigeren, het uiteindelijk verhaal blijkt echter niet zijn sterkste.
Ook ontbreken deze keer de personages die er echt uitspringen. Het dingetje van Sem is bekend en dat dingetje is goed, maar wel redelijk meer van hetzelfde.
Alle personages deden het uitstekend en het gelul is wat het is en gewoon weer leutig genoeg. Wist bij mij geregeld wel een spaarzame kleine grijns op te roepen, en de krakend M en M zakje persoon naast me zat zelfs meer dan eens te gniffelen doorheen het geheel. Dus ook hij was tevreden.
Mooi is dat.
Een tevreden mens doet me altijd goed.
Wie ik er persoonlijk echter echt uit vond springen is Jennifer Jason Leigh. Was niet zo met haar bekend maar ze zet hier overtuigend een verlept western wijf neer, ook niet eens zo onaardig ogend door haar gedurende de hele film vrij gehavende status.
Geboeid later even opgezocht wie ze was en dan blijkt deze dame inmiddels enigszins de vijftig gepasseerd. Die indruk had ik niet bepaald, oftewel zou je niet zeggen.
broncode
Pardon??? bedoelt u de eerste rambo film? Dat is een klassieker, enorm goed en niet te vergelijken met films van Tarantino.
Ja de eerste Rambo film heeft een genre gecreëerd, en is idd een klassieker.
Daaraan voldoet op zijn hoogst pulpfiction.
broncode
De verwachtingen waren zoals gewoonlijk hoog gespannen voor een nieuwe 'Tarantino', maar de verwachtingen worden maar deels ingelost.
Het laatste half uur vliegt hij volledig uit de bocht door het teveel aan bloed en goor, terwijl dat in mijn ogen niks bijdroeg aan deze whodunit.
De dialogen, karakters en scenario zijn weer bovengemiddeld goed, en vooral het steeds dicht timmeren van de deur vond ik geniaal.
Het is niet mijn favoriete Tarantino, maar pulp fiction evenaren lijkt me ook schier onmogelijk!
DiDa
Lang geleden dat ik zoveel tegenstellingen in diverse officiële reviews heb gelezen. De een vind de dialogen saai, de ander gewelidg. De een vind het de minste film van Tarantino, de ander de beste. De een vindt het laatste uur top en de ander vind vooral het laatste uur een lange zit. Check de officiele NL filmrecensies maar. Ik ga zelf volgende week, ben benieuwd.
mcdaktari
Ik ben blij dat ik gewoon nog van een film kan genieten. Volgens mij kunnen er dat niet veel meer.
Confusie
Is slechts een zaak van de aarsgleuf niet te strak aangespannen.
En gewoon rustig aan, hier op aarde.
Brabants
Ik heb nog niet kunnen waarnemen waarom de pro's deze quasi intellectuele dialogen zo geweldig vinden! Het is niet meer dan langdradig uitgemolken prietpraat, waarvan S.L. Jackson de grootste leverancier is met zijn monotone evenzo uitgemolken acteerstijl.
MovieHolic
Ik als fan van Tarantino kan dit alleen maar waarderen. Geweldig in elkaar gezet, mooie verhaallijn met genoeg twists en een prettige portie gore and guts!
Het enige wat mij ontgaan is (misschien heb ik er overheen gekeken) is wat er gebeurt is met de grijze man/menner op de koets van de criminelen,de koets waar ook de blonde dame op zat. Weet iemand dat??
baspls
Ben nu toch wel heel nieuwsgierig geworden na het zien van DWDD gister.
Ben zelf niet echt een fan van Tarantino. Pulp Fiction vond ik erg goed maar Kill Bill vond ik maar niets. De rest moet ik eigenlijk nog steeds eens gaan kijken. Dat dit een eerbetoon aan de Italo-westerns is en het feit dat ze oude lenzen hebben gebruikt, in combinatie met het casten van Kurt Russel (een van mijn favoriete acteurs) en de muziek van Ennio Morriconne (!
!) zorgt er in ieder geval voor dat ik hem moet gaan zien. Hoewel Tarantino's films me niet altijd aanspreken vind ik wel dat zijn cinematografie altijd wel erg sterk is, en ik kan de knipoogjes naar oudere (cult-)films erg waarderen.
Malick
Wie heeft de cameo van Tarantino gespot?
O zo kan hij het ook bedoeld hebben. Ik dacht meer aan het vergelijk met digitaal. Is daar het beeld niet minder widescreen?
Ietsje maar. Hij vroeg niet naar digitaal, maar naar 70 in kleinere zaal. Digitaal kan zelfs in grotere zalen dan die in Eye gezien worden, waarschijnlijk.
Confusie
Vond dat hele gedeelte ook niet zoveel aan.
hopps23
Vind deze als Tarantino fan wel wat teleur stellend. De film komt langzaam op gang mede door de niet zo boeiende dialogen (wat in andere films van hem veel beter was). Daarna word het een herhaling van reservoir dogs persoonlijk vind ik dat ook niet een van zijn beste films. Na IB en DU vond ik deze toch jammer genoeg flink tegenvallen.
Brabants
Mensen zoals jij.
Atheistus
Oh wauw wat een slechte film is dit. Na een half uur kon het echt niet meer.
De dialogen lang en saai, de beelden in de koets waren volkomen hilarisch. Als of ze in een tram zaten die stil stond. En van buiten leek het wel zo'n verfschudder van de Gamma.
Johnny Marr
Wat een meesterwerk weer zeg. Z'n beste sinds Kill Bill fo sho.
koenv
Heb ook heel hard genoten van deze film. Ondanks dat het soms over niks ging wist het me toch te boeien.
Zit alleen met 1 vraag
Waarom schiet die man in de kelder alleen de ballen van Warren eraf, nadat die op de grond viel kon die hem toch gewoon afmaken? Hij had nog twee pistolen.
predator
- 1954 stemmen
Prima film, de tijdsduur stoorde mij totaal niet. Er is alleen geen sprake van vernieuwing, het was allemaal wel erg een reboot van the Thing en alle vertrouwde Tarantino-elementen keren weer terug.
TyLo0
Vond zelf het eerste uur vrij traag gaan. Daarna gebeurde er meer en vond ik het leuker om te zien. Jammer dat het personage van Jackson (voor mij toch stiekem de held) op zo'n moreel verwerpelijke wijze wraak neemt op de zoon van de generaal. Ook jammer dat ze niet meer aankomen in Redwood want vind de locaties prachtig in beeld gebracht.
Zit alleen met 1 vraag
Zoals ik het voor mezelf bedacht, hij kon zich niet vrij onder de hele vloer bewegen maar had maar een klein gedeelte van waardaan hij kon vuren. Jackson valt net buiten schot.
fappie
- 2005 stemmen
Oh wauw wat een slechte film is dit. Na een half uur kon het echt niet meer.
Haha ok. Helaas dan. Maar een koets is in feite toch hetzelfde als een tram als je erin zit?
skinny_tie
maxwithond
Aardige film, had wel een half uur korte gekund!
Vond de aanloop niet echt .........
Prudh
Zijn voice over inderdaad, ik moest opzoeken wiens stem het was, had 'm niet hertkend.
LauraCharlotte
De muziek, vooral bij de openingsscene was erg mooi! Eerste helft van de film is erg traag door de vele dialogen, maar door de humor en de broeierige sfeer die langzaam opbouwt was het goed uit te houden.
2e helft ging de film wat meer over in actie maar werd het hier en daar een beetje kolder. Vooral dat Six-Horse Judy en Jody (slecht gecast-te Channing Tatum) kwamen was die broeierige, spannende sfeer gelijk weg.
Wat mij betreft 1 van de mindere Tarantino's maar toch ruim voldoende door de mooie muziek en goed uitgewerkte personages en verhaal
Rfc_
Vond dat hele gedeelte ook niet zoveel aan.
Vond de hele film niet zoveel aan... Haha ?
tules12345
Ik vond de film in het begin erg langdradig en soms zelfs erg saai.
Persoonlijk vind ik dat dit stuk wat korter gemogen had.
De film word na verloop van tijd wel een stuk beter.
Vooral op het einde is de film echt geweldig!
Doordat het begin zo saai en langdradig was geef ik 3 sterren.
Het laatste gedeelte van de film is zeker 4+ sterren waard.

'The Hateful Eight' van Quentin Tarantino is vanavond (13 juli) te zien op televisie

Jubileum: onder meer deze vijf goed beoordeelde films zijn dit jaar tien jaar oud

Harde western 'The Hateful Eight' van Quentin Tarantino zondagavond (29 december) te zien op televisie

Netflix verwijdert deze week nog tientallen films: dit zijn de best beoordeelde

Pulp Fiction
Misdaad, 1994