The Hateful Eight (2015)
Genre: Western / Mystery
Speelduur: 168 minuten / 187 minuten (roadshow editie - incl. 12 minuten pauze) / 210 minuten (extended version)
Alternatieve titels: The Hateful 8 / The Hateful Eight - Extended Version
Geregisseerd door: Quentin Tarantino
Met onder meer: Samuel L. Jackson, Kurt Russell en Jennifer Jason Leigh
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 7 januari 2016
Bekijk via Videoland
Plot The Hateful Eight
"No one comes up here without a damn good reason."
Wyoming, enkele jaren na de Amerikaanse Burgeroorlog. Premiejager John Ruth is met een voortvluchtige, Daisy Domergue genaamd, op weg naar een dorpje dat luistert naar de naam Red Rock om haar voor het gerecht te slepen. Onderweg komen ze twee mannen tegen, ex-majoor en berucht premiejager Marquis Warren en Chris Mannix, een zuiderling die beweert de nieuwe sheriff van het dorp te zijn. Vanwege een hevige sneeuwstorm worden ze gedwongen te schuilen in ‘Minnie’s Haberdashery’, een tussenstop die zich bevindt op een bergpas.
Major Marquis Warren
General Sandy Smithers
O. B. Jackson
Minnie
Metalfist
Alright, tickets gewonnen voor de voorstelling van morgen. Ben benieuwd!
Banjo
- 2036 berichten
The Hateful Eight... ik heb het net gereserveerd.
Het houd maar niet op met mooie films, wat was het toch een mooi film jaar..
En laat dat zo door gaan in 2016!
Warp
Heerlijke Taratino film.
Enige minpunt voor mij is dat ik niet zo van de western sfeertjes bent en dat het zich grotendeels in een hut afspeelde.
paul83
Weer een Tarantino film pur sang, maar hij begint door te draven in de overbodige scenes. Ik doel hier op scenes als het opzetten van de palen naar het pishok. Maakt de film onnodig lang.
De film wist mij ook niet altijd te raken met de dialogen. Er valt gewoon weinig te vertellen in de eerste 1,5 uur. De andere helft maakt echter een boel goed.
Dan de cast. Ik was Sam Jackson moe, maar hij doet het hier toch wel weer briljant hoor. Zelfde geldt voor Goggins. Markante kop met heerlijk accent zoals eerder is gezegd. Ben zelf nog steeds geen echte fan van Russel. De rest van de cast is prima.
Ook een heerlijke soundtrack met als topper voor mij I Quattro Passegeri.
Niet zijn beste, maar de tijd vloog voorbij. Nu weer terug naar het gangstergenre en aub geen Kill Bill 3.
wexxel
Verdomme ben ik er toch weer ingetrapt...ik blijf de films van QT bekijken omdat ik nieuwschierig ben en ik Reservoir dogs zo onwaarschijnlijk goed vind. Was Django Unchained al vergeven van de meest vervelende dialogen, deze film gaat daar ruimschoots overheen. Alleen de dialogen van S.L Jackson zijn zijn al zo overdreven lang en geforceerd cool dat het bijna zielig wordt.
En dan heb ik het nog niets eens gehad over het 'verhaal' zelf, wat is er met het plot gebeurd?
Ruim 3 uur lang barslechte dialogen met een tot vervelens toe in herhaling vallende S.L. Jackson is toch echt teveel van het goede. Gelukkig heeft hij de film lekker kunnen hypen met zijn 70mm BS. Dit is zeker geen ode aan de geniale The Thing, eerder een mes in de rug.
GrobbekuikenXL
Trailer was al afschuwelijk. Tarantino is parodie op zichzelf geworden. Zie deze dus ooit wel eens op dvd of tv. Zo geforceerd en totaal niet grappig !!! Django was al niks en dit blijkt nog erger te zijn. Overigens al lang geen Tarantino fan meer. Reservoir Dogs was de beste.
Not cool ! Lame !
Fenerbahce1907
Wie dit een slechte film vind moet gwn naar rocky of rambo gaan kijken. vooral de mensen die aangeven die na een uur het film hebben uitgezet . Film was gwn super goed ! Dialogen acteurs alles was ver boven het gemiddelde heb genoten van elke minuut.
ZwengelMeister
Iedere reactie of recensie op deze film heeft 1 woord centraal staan: dialoog. Toegegeven; met de dialogen zit het wel snor. Ook in deze film. Tarantino staat ook bekend om het creëren van fantastische karakters. En jawel hoor, ook in deze film. En toch waardeer ik deze film niet erg hoor. Er mankeert naar mijn mening zo enorm veel aan. Mankementen die je haast wel moeten irriteren. Channing Tatum die gewoon niet in een Tarantino film thuishoort. De omgeving waarin de film zich afspeelt (beetje claustrofobisch werd ik er van). Maar bovenal de extreem langdradige en overbodige scenes. Zelden een film meegemaakt waarin die nasmaak zo lang overhield na de aftiteling. Jammer. Het is te hopen dat Tarantino weer als vanouds tekeer gaat in de toekomst met nieuwe films, want of je deze film nu liked of niet: je zult altijd naar bioscoop gaan om hem te zien. Dat is de magneet die Tarantino heet.
Prudh
Je zult altijd naar bioscoop gaan om hem te zien. Dat is de magneet die Tarantino heet.
Het aantal downloadstemmen bij deze film bewijst het tegendeel...
mcdaktari
Uitgezet...?
Ja uitgezet ja, je leest het goed. Of hoe noem jij dat dan als je een film halverwege uitzet??
JacoBaco
Ja die zijn er altijd, maar de film ging op 2 januari al in voorpremière.
DVD-T
Kan iemand mij vertellen hoe de 70mm vertaalt naar de kleinere schermen. Er zal waarschijnlijk wel een verlies in kwaliteit zijn (resolutie). Er verandert natuurlijk niets aan de shots zelf maar ziet het er dan ook meteen minder imposant uit? Of blijft wel de 70mm feel behouden?
Prudh
Beeld is iets minder breed in digitale versie, maar verder vond ik weinig verschil in beeldkwaliteit merkbaar. De 70mm-versie is langer; wat extra materiaal, een overture en een intermission.
deklosje
Pardon??? bedoelt u de eerste rambo film? Dat is een klassieker, enorm goed en niet te vergelijken met films van Tarantino.
wexxel
Mieters wat een geweldige dialogen had deze film, totaal geen pretenties.
MBSL
Dialogen zijn op zich wel aardig maar je kunt het ook overdrijven voor wat betreft lengte en hoeveelheid. Niet Tarantino's beste, haalt het niet bij zijn vorige film Django Unchained.
Verder wordt het onderhand wel eens tijd om afscheid te nemen van Michael Madsen en Samuel L. Jackson. Vooral Madsen voegt aan deze film helemaal niets toe en speelt op de automatische piloot.
Samuel L. Jackson is de houdbaarheidsdatum inmiddels wel gepasseerd.
cor1946
Vond hem niet slecht maar ook niet goed, veel te lang. Hij was soms slaapverwekkend. Is mode tegenwoordig van die lange films.
Een film mits die boeit kan niet lang genoeg duren bv Das Boot (1981) en Schindler's List (1993) als een film je niet meer boeit dan weten we het wel max 2.5 *
cor1946
Deze films is geen vergelijking met deze film Hatefull, die bovenwaren stukken beter dan dit gedoe.
Rfc_
Als je je al verveeld en je besluit om deze film te gaan kijken. Doe het niet, je avond wordt 100% twee keer zo saai als dat die al was. Wat een gedrocht van een film. Denk dat er door eerdere bezoekers al genoeg is gezegd, om deze opmerking te onderbouwen.
Ik ga hem van de week zien en laat het je weten.
Hij draait maar op 1 plek op 70: bij Eye.
Zeus.
Mooi man. Al die gastjes die een uur gekeken hebben en dan een hele mening paraat hebben staan. Kansloos. Dit is bijna 3 uur lang genot. Gewoon twee uur lang een film in een blokhut maken en de andere drie kwartier in een koets filmen. Alleen Tarentino krijgt het voor elkaar om het dan nog interessant te houden. Hoogtepunt was de scene met SLJ die zich laten zuigen in de sneeuw.. prachtig!
****
Biosguru
Kijktip voor de liefhebbers van cinefiele verwijzingen in QT zijn films. The Day of the Outlaw is duidelijk een grote invloed geweest op the Hatefull 8.
deRappe
De meningen zijn nogal verdeeld.....gewoon een té lange en té langdradige film! D'r zitten geweldige stukken in....dat dan weer wel! Maar na bijna 3 uur kijken, overheerste er bij mij toch een gevoel van....veel leuke spelers, maar eigenlijk was het maar dikke bagger!

'The Hateful Eight' van Quentin Tarantino is vanavond (13 juli) te zien op televisie

Jubileum: onder meer deze vijf goed beoordeelde films zijn dit jaar tien jaar oud

Harde western 'The Hateful Eight' van Quentin Tarantino zondagavond (29 december) te zien op televisie

Netflix verwijdert deze week nog tientallen films: dit zijn de best beoordeelde

Pulp Fiction
Misdaad, 1994