menu

Ted 2 (2015)

mijn stem
2,85 (981)
981 stemmen

Verenigde Staten
Komedie
115 minuten / 125 minuten (unrated)

geregisseerd door Seth MacFarlane
met Mark Wahlberg, de stem van Seth MacFarlane en Amanda Seyfried

De grofgebekte teddybeer Ted heeft zijn vriendin Tami-Lynn ten huwelijk gevraagd en wil kinderen met haar hebben. Maar een rechter wil er niet aan geloven dat een teddybeer als vader kan volstaan. Ted trekt daarop vervolgens met zijn beste vriend John (Mark Wahlberg) naar het gerecht om te vechten voor zijn rechten, maar of dat een goed idee is?

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=TY8DgHcpN9Y

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van pat1984v
2,0
Van deze film verwachtte ik een leuke komedie. MacFarlane heeft al bewezen dat hij leuke scripts en scenario's kan schrijven in de tekenfilm serie 'Family Guy', Ik verwachtte deze humor terug te zien in TED, en ook in TED 2.

ACTEURS EN ACTEERWERK
De acteurs vind ik niet echt geloofwaardig, hoewel Wahlberg en Seyfried wel top acteurs zijn. Ik denk dat de acteur Wahlberg gewoon iets te serieus is. En Seyfried als blowende advocaat? Wellicht moet je daar de humor van in kunnen zien. De karakters komen qua diepgang niet verder dan waterpijp roken en de rechter voor de gek houden, ik denk dat ze hier de fout in zijn gegaan. Als deze film je niet meer mee trekt met de humor, dan is het snel voorbij.

VERHAAL
Het verhaal begint leuk. Maar is eigenlijk wel erg standaard. Dit soort films proberen hun best te doen om doldwaas over te komen. Maar het publiek moet al door een teddybeer heen kijken. Nu hebben ze ook nog te maken met een wel hele rare variant van een rechtzaak, er werd voor mij iets te veel geknutseld aan de realiteit.

VISUEEL
De beer is natuurlijk een animatie, maar ziet er erg goed uit. Nergens krijg je het gevoel dat de beer nep is. (anders dan je eigen rationaliteit uiteraard)

REGISSEUR
Veel ervaring met de echte film heeft MacFarlane natuurlijk nog niet. De volgende keer mag hij iets meer 'less is more'- principe toe passen. Waarschijnlijk was dat voor deze film beter geweest.

CONCLUSIE
Leuk geprobeerd, en echt hun best gedaan, maar zoals vaker met deel 2 van dit genre; helaas iets te veel van het goede uitgebuit.

avatar van mrklm
0,5
Ted was een zogeheten one-joke-film, waarbij de grap na 30 minuten eigenlijk voldoende uitgemolken was. Een goede grap weliswaar en de combinatie van Seth MacFarlane [één van de creatieve breinen achter Family Guy en American Dad] en Mark Wahlberg garandeerde een succes. Net als in het onuitstaanbare 'A Million Ways To Die In The West' vergeet MacFarlane dat je een speelfilm niet kunt benaderen als een aflevering van Family Guy. Het meeste budget is blijkbaar verspild aan de openingscredits, een ode aan MGM-musicals met o.a. verwijzingen naar The Great Ziegfeld, Top Hat en het werk van Busby Berkeley [jammer dat hij blijkbaar geen geld meer had om de camera bij de Berkeley-hommage boven de dansers te plaatsen, waar hij thuis hoort]. Verder is de film vooral een serie losse sketches vol met grappen die 'too hot for TV' waren, met een bezoek aan de spermabank als absoluut dieptepunt. Wie nog kan lachen om een waterpijp in de vorm van een penis, zal deze film wellicht een hogere waardering geven. Er zijn 3 goede momenten: een veredelde cutaway waarbij Ted en John een optreden van een improv-comedy groep verzieken, de scène waarin Ted zich verstopt tussen een aantal teddyberen en een vechtpartij op Comic-Con. Verder is het smakeloos, humorloos en hersenloos.

Ik vond deel 1 zo erg slecht, dat ik dit 2e deel nog niet eens ga kijken. Zonde van mijn tijd!

avatar van Inland Rabbit
2,5
Dit was nog best te doen en heb een aantal keer best gelachen. Morgan Freeman getypcast, verwijzingen naar 80's/90's films, wat geintjes op de soundtrack en ga zo maar verder. Had het idee dat dit deel wat droger en meer random was. Naast de penis- en drugsgrappen komen er zo nu en dan echt spontaan grappen uit de lucht vallen zoals Ted Clubber Lang. Jammer is dat het opgevolgd wordt met een uitleg van de grap. of de echte acteur uit de obscure live action show van The Tick, die echt even gemeen en sarcastisch komt doen.

Andere keren is het duidelijker en wil Seth MacFarlane gewoon even refereren om het refereren, goh leuk beertje Paddington, om er vervolgens helemaal niets leuks mee te doen.

Het is al een tijd geleden, maar in Ted 1 stond vooral het rom com plot tegen, dat is hier minder. Nu is het serieuzere "human rights" plotje ook niet zo van toegevoegde waarde, maar het geeft de film in ieder geval een sterker plot. Misschien moet Seth meer plotloos werken en zijn plot echt zo dom houden dat het echt alleen een kapstok is voor de sketches. Nu zit het een beetje in de weg. Ach, ik ben weer eens in een bioscoop geweest....

avatar van Collins
3,0
Minder verrassend (logisch natuurlijk) en minder leuk dan de eerste Ted. Bij dit vervolg lijkt de formule al iets te zijn uitgewerkt. Desondanks, prima vermaak, hoor.
De film is fragmentarisch. Er is wel een rode draad, maar de humor bevindt zich daar meestal naast. De humor is vooral grof, plat en fysiek. Geen subtiliteiten. Ach, ik heb af en toe behoorlijk moeten lachen.
In de film een aantal geestige verwijzingen naar films. De humorvolle parodie op een scene uit "Plaines, Traines and Automobiles" vond ik met name zeer geslaagd.

Minder leuk en sprankelend dan no. 1, maar leuk genoeg.

avatar van Sergio Leone
3,0
Nog steeds leuk.

Maar het nieuwe is er logischerwijze wel af. Ted 2 is om die reden meer een hit-or-miss dan het eerste deel. Bepaalde dingen werken beter dan in het origineel, andere zaken staan dan weer tegen. Grootste tegenvaller is de verwikkeling met Donny, die nogal matig in het verhaal geschreven is.

Dat is ook spijtig voor iemand als Giovani Ribisi, want die acteert dit rolletje nagenoeg perfect. Ook Seth MacFarlane kan weer z'n ding doen - als stem honderd keer beter dan in't echt. Mark Wahlberg doet het zoals gewoonlijk, maar hij heeft het geluk om Amanda Seyfried naast zich te hebben, want die is veel meer naturel dan Mila Kunis.

De cameo's - op die van Liam Neeson na - zijn een stapje terug vergeleken met deel 1. Als er een derde deel komt, gaan MacFarlane en co uit het een ander vaatje mogen tappen. Ted 2 is leuk, maar het concept is nu wel op, heb ik zo het idee.

3

avatar van Glennekeeeee
2,5
De humor van Seth Macfarlane moet je liggen of niet. Dat was zo bij family guy en andere projecten van hem. Met de eerste Ted overhaalde hij zelfs de niet-fans van dit soort komedie en scoorde die film zowel bij critici als bij publiek. Een drugs nemende en drinkende vulgaire bier die terwijl een zekere tederheid weet op te wekken als thunderbuddy's met Wahlberg was verrassend grappig en de film had ook een soort innemendheid over zich die de film ook een hart gaf.
Toch ging MacFarlane al in de eerste Ted in de fout door het einde volledig verkeerd te schrijven en het enkel nodig leek om een vervolg mogelijk te maken. Dat deed al niet veel goeds beloven en in A Million Ways to Die In The West was al duidelijk dat als schrijver Macfarlane een one lucky shot had gemaakt die voor iedereen aanvaardbaar of vermakelijk zou zijn.

Ted 2 is zeker geen rampfilm geworden maar maakte wel duidelijk dat Ted 1 een mooi gesloten einde had mogen hebben. De film voelt nergens als 1 geheel, eerder een samenraapsel van sketches waarin de pointe dan het slotstuk van die sketch is en we lekker overgaan naar de andere. Waar de eerste Ted eigenlijk een standaard komedie was in een verrassende verpakking die mooi de lijntjes afging van een standaardfilm is Ted 2 eigenlijk meer een soort sitcom. Hier en daar een onnodige cameo (Liam Neeson bijvoorbeeld die een persiflage deed van zijn Taken-personage aan de kassa maar nergens anders in de film te bespeuren is), de terugkeer van Flash Gordon, nog een terugkeer van Flash Gordon en ga zo maar voort. Ook de vriendschap met Wahlbergs personage is naar de achtergrond verdwenen en dat is jammer. Ted heeft het te druk met zijn vrouw en Wahlberg moet een onnodig romantisch intermezzo opzetten met de altijd lekkere Seyfried die overigens bedroefd acteerde. Ook de badguy van de eerste film mag nog eens komen opdagen om nog een zijplotje op te voeren maar tussen de sketches door heeft dat allemaal geen impact.

Toch is Ted 2 geen flop. De film heeft genoeg lachmomenten en Ted als personage zelf is wel weer in topvorm. Maar achteraf besef je dat dit niet echt bioscoopwaardig is omdat het naar mijn gevoel nergens als 1 film aanvoelt.

Ted 2 haalt nooit het niveau van zijn voorganger en het script is waardeloos. Toch is de beer zélf wel in vorm en zijn er - mits het genieten van Macfarlanes humor - genoeg lachmomenten te bespeuren. Na afloop hoop je dan nog op een leuke end credit maar zelfs die is niet te bespeuren om het matig gedoe nog wat te verzachten

avatar van soom
5,0
Waus, tiptop. Aan de lopende band lol hebben. De fijne scherpzinnigheid spreekt boekdelen. Amanda is cool, Mark stapeldolletjes, Seth alias Ted fabuleuzer dan deel 1. Toegegeven, ik miste Mila wel, ja. Maar Amanda is een fijne toevoeging. En bekend met de humor van meneer McFarlane. Dat merk je. Ik was wel een beetje zoek met Giovanni, hij maakte blijkbaar minder indruk als hij ook in deel 1 aan het rondwandelen was.

Heel goed en heel, heel grappig. Niveau is om van te smullen. Met lepels ,vorken en messen. Sommige stukjes zijn wel iets leuker dan de rest. Maar dat is waarschijnlijk een persoonlijke smaak kwestie.

avatar van DutchTakeshiro
3,5
Seth MacFarlane weet wederom succes te boeken. Na het succes van Ted en A Million Ways to Die in the West gaat MacFarlane gewoon lekker door. Toegegeven, Ted 2 is wat minder leuk dan de eerste film. Belangrijkste reden is uiteraard dat de originaliteit er van af is. Dat gezegd: ik ben een groot fan van de humor van MacFarlane en ik kijk al jaren met heel veel plezier naar de serie Family Guy. Ik heb het al veel mensen horen zeggen: veel banale humor en penis- en drugsgrappen. Je moet in principe fan zijn van de humor van MacFarlane om dit te waarderen. De humor kan namelijk puberaal maar ook grof zijn. Sommige grappen en verwijzingen vind ik simpelweg briljant en daarom ben ik altijd weer benieuwd wanneer de volgende klapper komt.

Leuke cast. Mark Wahlberg is uiteraard weer van de partij. Hij doet zijn bekende kunstje maar hij doet het niet minder dan in de eerste film. De chemie tussen Ted en het personage van Wahlberg, John Bennet, is duidelijk aanwezig. Twee vrienden die heel veel lol hebben. Amanda Seyfried is een leuke toevoeging. Zij heeft duidelijk meer chemie met Wahlberg dan Mila Kunis ooit gehad heeft. Ik heb haar dan ook absoluut niet gemist. Seyfried is een grappige vrouw en dat is zeker van belang in een film als deze. Er wordt ook nog eens de spot met haar gedreven in de film en dat geeft alleen maar dat er met veel plezier aan dit project is gewerkt. Verder nog leuke rolletjes voor Giovanni Ribisi, Morgan Freeman en Liam Neeson. Helaas kwam het personage Donny (Ribisi), dit keer niet helemaal uit de verf.

Ted is een succesformule die al twee keer heeft weten te verrassen. De referenties naar 80s en 90s films zijn duidelijk aanwezig. Ook worden nerds niet gespaard. De intro van de film is duidelijk een keurmerk van MacFarlane. Ted 2 is een achtbaan van een film die mij heeft laten schateren van het lachen en ook heeft weten te ontroeren. Zolang Ted succesvol blijft zal het verhaal van de beer nog niet afgelopen zijn. Niet leuk voor mensen die niets met de humor van MacFarlane hebben, maar heel leuk voor mij.

3,5*

avatar van housemoviewatch
3,0
Ted 2

Veel hetzelfde uit deel 1 maar blijft leuk. Wel ben ik van mening dat deel 3 een uitgesloten optie moet zijn. Deel 2 kan er nog net mee door maar een deel 3 zou overbodig zijn.

De grappen komen overeen met deel 1 maar blijven zo flauw dat het toch op je lachspieren blijft werken.

Het acteerwerk is ook prima en dat bepaald ook veelal de film.

Kortom, veel punten die je zult herkennen in deel 1. Toch blijven de grappen het goed doen samen in combinatie met het goede Acteerwerk. Een deel 3 lijkt mij overbodig. 6,5 (3*)

2,0
Leuke film voor tussendoor. De humor van Seth Macfarlane is echt mijn humor, vandaar dat deze film mij een paar keer aan het lachen heeft gebracht.

Wat deel 1 leuk maakte was de originaliteit en de humor die je niet verwachte bij een lieve teddybeer. Dat is precies wat je mist bij deel 2. De teddybeer is grof dat weet je al, maar het is Amerikaans grof dus ze gaan nooit over het randje. Origineel is het verhaal al helemaal niet buiten het feit dat het om een teddybeer gaat.
Daarnaast vond ik het irritant dat ze er zo'n big deal van maken dat er wiet of marihuana wordt gerookt. In Amerika natuurlijk verschrikkelijk om te doen maar hier niet heel bijzonder. De domme rol van Amanda Seyfried maakt het plaatje af.

De film viel me tegen maar was leuk genoeg voor een dronken zaterdagavond met vrienden. De bioscoop hoef je voor deze film zeker niet te bezoeken!

avatar van firewalker
3,0
Veel van hetzelfde uit deel 1

avatar van TheLionKingFan
Yortisi schreef:
De teddybeer is grof dat weet je al, maar het is Amerikaans grof dus ze gaan nooit over het randje.


Jij vindt grappen over 9/11, Charlie Hebdo en Bill Cosby niet over het randje gaan?

avatar van Vdk_Movie
4,0
Echt een leuke film; niet geschikt voor mensen die het te serieus nemen. Je moet het echt met een korrel zout nemen, gewoon lekker domweg weg kijken en lachen. Serieus zijn doen we al doordeweeks op het werk. 4*

Blijft hilarisch die Teddy beer haha!

avatar van BloodBrothers
4,0
Leuke film hoor, duurt niet te lang, niet te kort. Goede speelduur! Leuke acteurs weer, vooral die goede oude Teddybeer is weer uitmuntend! Toch weer leuke stukjes, zoals: Ted die ruzie krijgt met zijn geliefde, Donny die weer achter Ted aan gaat, en natuurlijk de ''prank'' van John dat die dood is! Gewoon een leuke komedie, niet serieus nemen, en gewoon lekker genieten!

4 sterren!

1,5
Sla deze maar gewoon over.
Deze film staat vermeld als komedie. Maar de film is gewoonweg niet leuk.
De eerste helft van de film draait om de rechtszaak die moet uitwijzen of Ted menselijk is. Matlock, maar dan minder goed.
Waar de tweede helft van de film om draait is me eigenlijk niet duidelijk. Maar het was een hele zit.
Kan ik niemand aanraden.
Ted deel 1 was leuk door het schunnig taalgebruik van een teddybeer. Daar kan deel 2 niet overheen.

1,5
TheLionKingFan schreef:
(quote)


Jij vindt grappen over 9/11, Charlie Hebdo en Bill Cosby niet over het randje gaan?

Er worden geen grappen over 9/11, Charlie Hebdo en Bill Cosby gemaakt. Er wordt slechts gesuggereerd dat je daar geen grappen over kunt maken.
En zelfs dan is dat het leukste stukje van een zeer matige film.

avatar van Lennon
2,0
Deel 1 was erg leuk... Deze viel helaas wat tegen.

Drugs is blijkbaar erg belangrijk voor deze film. Ik zie niet echt in waarom dat de film zo enorm zou moeten dragen...

Dieptepunt is wel het liedje wat gezongen wordt midden in de film.
Jammer..

avatar van tattoobob
2,5
Hmmm....zoals vele hier aangeven is deze film een stuk slechter dan het eerste deel,ik bedoel er zitten best een paar leuke grappen en stukjes in maar tis allemaal wat vlak en de meeste grappen bruisen niet van de originaliteit.
Acteerwerk is allemaal wel oke en dat mag je ook wel verwachten van de cast maar tis meer de grappen en grollen die ik niet geweldig vond.

Het laatste kwartier vond ik overigens wel lachen maar dat red de hele film niet...misschien moet ik maar weer beginnen met blowen want dan is deze film ongetwijfelt een stuk leuker.

avatar van macrobody
3,5
Blijft toch grappig die pratende beer, maar helaas meer van hetzelfde als deel 1.

avatar van Barry83
1,5
Slap vervolg op het eerste deel, dus inderdaad net zo slecht en op een paar momenten na totaal niet grappig.

avatar van missl
3,0
Grappiger dan deel 1. Minder hard en daardoor in mijn optiek, leuker.

avatar van KingJ
2,0
aantal aardige grappen kan niet verbloemen dat deze film flink minder is dan het eerste deel
onvoldoende dus

sluit me aan bij hierboven dat ie met een jointje op een stuk beter zal zijn ?

avatar van Dynamovie
1,0
1e deel was best leuk, dit is gewoonweg een slechte film. Niks komisch aan, en zelfs irritant.

avatar van Theunissen
3,0
Ondanks dat dit vervolg minder is dan zijn voorgangers "Ted (2012)" en "Ted Bundy (2002)" , heb ik me er toch nog aardig mee vermaakt en heb ik ook nog regelmatig moeten lachen. Dat laatste echter dit keer vooral om Patrick Warburton (in de rol van Guy), die op een geweldige irritante manier nerds zat te plagen op "Comic Con" bijeenkomst in New York. Dat gedeelte van het verhaal vond ik eigenlijk ook het leukste gedeelte van het verhaal.

Daar waar de humor in het eerste deel nog behoorlijk grof (een heerlijke vuilgebekte Ted) en seksistisch was, daar ligt in dit vervolg vooral de nadruk op flauwe humor. Dat is best jammer want in het eerste deel heb ik regelmatig hard moeten lachen om de humor en dit keer is het vooral glimlachen geworden om de humor. De zelfspot humor omtrent Amanda Seyfried versus Gollum (figuur welke bekend is uit "The Lord of the Rings" films en staat ook bekend als hobbit Sméagol) vond ik overigens wel leuk. Ook zitten er weer leuke verwijzingen naar jaren 80 films (vooral Rocky III (1982)) en ook speelt jaren 80 figurant Sam J. Jones (bekend als Flash Gordon uit de pulpfilm Flash Gordon (1980)) weer mee.

Het verhaal opzicht stelt eerlijk gezegd niet veel voor (is wel wat serieuzer) en het is ook min of meer een dertien in een dozijn cliché verhaal geworden met een heel voorspelbaar verloop. De uitvoering van het verhaal was wel nog leuk en dat komt vooral natuurlijk door de humor en dan met name door Ted, hoewel hij dit keer een stuk flauwer was. De film is wel behoorlijk langdradig en het was beter geweest voor het tempo als men bepaalde gedeeltes uit het verhaal had verwijdert zoals de scene waarbij men crasht met de auto en men belandt bij een groot stuk grond vol met wietplanten. In die betreffende scene speelt Amanda Seyfried ook gitaar en zingt daarbij en dat was wat mij betreft tevens ook het dieptepunt van de film. Het einde van het verhaal was wel aardig, maar was tevens ook zeer flauw en voorspelbaar.

De cast in deze film is grotendeels hetzelfde gebleven (inclusief Giovanni Ribisi, die in deze film wederom de slechterik Donny speelt en het nu ook weer gemunt heeft op Ted), maar gelukkig is wel Mila Kunis (mooie vrouw maar acteren kan ze eigenlijk niet en ze heeft ook best een vreselijke stem) niet meer te zien en daarvoor is Amanda Seyfried in de plaatst gekomen die ik altijd leuk vindt om te zien en zij kan tenminste wel nog acteren. De cast deed het verdienstelijk hoewel ik Mark Wahlberg dit keer wel zeer povertjes vond spelen en hij had ook nauwelijks humor.

Al met al een leuk vervolg, maar meer ook niet en het is ook jammer dat men de grove en seksistische humor heeft vervangen door hoofdzakelijk flauwe humor.

avatar van danuz
Eigenlijk doet deze Ted 2 heel weinig echt fout, maar veel goed doet het ook niet. Erg grof wil het allemaal niet worden, de humor is wederom teveel Family Guy light (met dezelfde voorzetjes die ik nu toch echt zat begin te worden) en het verhaal duurt simpelweg te lang. Waar deel 1 nog iets verrassends had, is dit gewoon een wat saaiere herhaaloefening.

3,0
Komedie die opnieuw wel lekker wegkijkt.
Wederom grof gebekte humor en ik moet zeggen met de meest ranzige sperma scenes die ooit in een komedie voorbij heb zien trekken.
3*

avatar van Ste*
2,5
Niet echt een verrassing dat deze minder is dan het eerste deel. Uiteindelijk viel het aantal slechte en gore grappen me nog mee, maar het blijft treurig hoe MacFarlane denkt grappig en cool te zijn met grappen over wiet, bongs, porno en wat dies meer zij. Hij heeft genoeg andere humor in huis; die we gelukkig ook nog wel soms te zien krijgen, net als leuke MacFarlaneske openingcredits.

De uitwerking van de film is uiteindelijk iets leuker dan het begin doet vermoeden (met de sperma-scene als dieptepunt). Ted blijft wel een leuk gemaakt personage, Wahlberg een enorme daap.

2,5*

avatar van N00dles
2,5
Mja, Ted 2 is eigenlijk maar een gemakzuchtig tweede deel. Ted is nog steeds knuffelbaar en leuk, maar de poep-, wiet- en spermagrappen zijn gewoon proletenhumor en halen de potentie van de film omlaag. Seth, ik richt me even persoonlijk tot jou: er is echt niets mis met wat intelligentere humor. Alles beter dan steeds maar weer vervallen in cheap laughs om een jong publiek te bekoren.

Schattige rol van Amanda Seyfried. Mark Wahlberg daarentegen is een houten klaas zonder enig acteertalent of comedic value. Hij doet zijn ding als sidekick, maar daar is alles mee gezegd.
Cameo's van Jay Leno, Liam Neeson en een veel te kleine rol voor Morgan Freeman zijn gewoon een verspilling van talent. Daar had meer mee gedaan kunnen worden.

Qua plot vond ik het human/property-rechtbankdrama wel leuk bedacht, hoewel een stom subplot met oude rivaal Donny weer enorm afleidt van de leukere scenes.

avatar van Mr-Mcmovie
3,5
Een echte herhaling maar dan eigenlijk nog best leuk !

Te gekke (zelfde) humor als in de eerste film.
Seyfried is een goede verschijning, en vervangster voor Kunis.

Ook heel het comic con gebeuren was gewoon vet cool, en hilarisch zeker met die twee dudes dat de nerds lekker pesten

Verder niets op toe te voegen ondanks het allemaal meer het zelfde is in een goede zin dan.

3,5

Gast
geplaatst: vandaag om 11:53 uur

geplaatst: vandaag om 11:53 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.