Chappie (2015)
Met onder meer: Sharlto Copley, Dev Patel en Hugh Jackman
Releasedatum: 5 maart 2015
Vanaf 1 februari op Netflix
Plot Chappie
"I am consciousness. I am alive. I am Chappie."
In de nabije toekomst wordt misdaad met behulp van robots bestreden door een brute politiemacht. Maar de mensen vechten terug. Eén van deze robots wordt gestolen en opnieuw geprogrammeerd waardoor hij de eerste robot wordt die zelf kan nadenken en gevoelens heeft. Wanneer deze androïde, genaamd Chappie, gekidnapt wordt door criminelen vormt hij al snel een bedreiging voor de politiestaat. Alle middelen worden ingezet om hem te vernietigen en te voorkomen dat er meerdere soortgelijke androïden worden geproduceerd.
Chappie
Journalist
Anderson Cooper
Yankie (Amerika)
Hippo
Daar verwacht ik dan weer iets minder van. Zie Blomkamp niet écht goed meedraaien in een bestaande franchise, of hij moet echt carte blanche krijgen maar die kans lijkt me redelijk klein.
Koerok
Bij vlagen wel aardig, maar de hele wording van Chappie is dusdanig absurd en infantiel dat ik er toch niet meer dan een 2,5 voor kan geven. Het AI-aspect is gewoon vreselijk slecht uitgewerkt.
"Ik kan je niet zomaar kopiëren naar een ander lichaam, want je bewustzijn zit niet in je programma!" (ik citeer nu even uit het hoofd). Bwèèèèèè!!!
limelight73
Het gegeven was zeker goed. Maar het leek wel een Disney film maar dan nog erger. bad guys leken nergens op. Het bad ass spelen kwam ook zeer geforceerd over. Leek wel of ze geen kant konden kiezen tussen kinderfilm of niet. Nee, helaas. De hoge rating snap ik dan ook zeker niet.
Nosje
Oef, enorme tegenvaller. Teveel onlogische momenten. Kinderachtig en vaak simpel. Nee, niet mijn film. Lokatie en special effects prima, daarom nog een 2.
Awasiku
Je zit er gewoon op te wachten....wanneer beukt Chappie erop los...!!!
En gelukkig beukt Chappie niet domweg erop los...., wat anders was het een ander soort Robotfilm .
Simpel maar herkenbare ( situaties ) Verhaal , Mooie SFX/VFX , Rauwe bekende ( Joburg -) Settings , Gedoseerd Shootouts & Acties .
Wij vonden het een leuke avondvullende Scifi film..., deze keer een luchtere ...Neil Blomkamp
mishad
Kunstmatige Intelligentie: toejuichen of bang zijn? Ik word bang van filmmakers die 'Die Antwoord' een hoofdrol geven. Laat de Chappie's de wereld maar overnemen, het kan mij niet snel genoeg gaan. O, en kan iemand in de tussentijd Neill Blomkamp stoppen?
@Noorderwijk
Ik dacht echt het eerste uur dat ik naar een kinderfilm zat te kijken.....
Viel dus erg tegen, kinderachtige geacteerd ook. Boeide geen moment.
Idee leuk, masr totaal gemiste kans
horizons
Viel me best mee deze film. De opening was erg goed waarna de film helaas iets te veel in gemakzucht qua verhaal vervalt. De actie op het eind was wel weer effectief in beeld gebracht.
Waku
Met gefronste wenkbrauwen met name aan het begin wantrouwend gekeken.
crimininelen die zo uit een Bassie en Adriaan aflevering ontsnapt zouden kunnen zijn.
"A Team" achtige actie. Het zag er op zijn zachtst gezegd niet veel belovend uit.
Toch krijg je gedurende film symphatie voor "Chappie".
Meer peuter dan robot.
Special effects zijn uitstekend en het is leuk om Hugh Hackman een keer als bad guy te zien.
De slechte personages blijven een beetje treurig om naar te kijken, er wordt bewust richting het einde wat geforceerd sentiment toegevoegd maar uiteindelijk is "Chappie" wel leuk kijk vermaak.
Een beetje "Robocop", een beetje "Short Circuit", best amusant.
DionneDarko
Jeetje wat een magere score hier!? Ik heb me met deze film toch flink weten te vermaken!
Gerlof1378
Ja de 1 vind deze film top de ander niet gelukkig dat smaken verschillen kunnen. Ik weet na het zien van deze film waar ik erg na uitkeek, dat ik het niet een topper vind. Het acteerwerk vond ik erg matig en vooral dus De Antwoord ik wist dus niet dat het een muziekact was in het echt, ik dus effe checken op google en kriebels als ze dat muziek noemen ben ik de kerstman maarja smaken verschillen. Vond de effecten wel erg mooi Chappie zag er cool uit en Sharlto Copley doet de stem, dit is van de 3 films de slechtste van Neil Blomkamp tot nu toe. Het verhaal was meer een film voor 6-12 jarigen dan voor iedereen, het verhaal kon me ook niet bekoren en vind het dus een gemiste kans voor Neil want District 9 (niet vergelijken natuurlijk) is voor mij nog altijd 1 van de beste films ooit gemaakt.
merijn82
- 1931 berichten
goed voor te stellen.
Als je zonder achtergrondinfo de muziek van Die Antwoord checkt denk ik dat velen het compleet ruk vinden. Als concept/act en vanuit een bepaalde context echter vind ik ze dan weer best tof. Alleen hoeven ze van mij niet meer op het witte doek te verschijnen.
ichi the chiller
Goeie actie film blijft wel boeien ondanks de soms wat kinderachtige dingen die er in zaten maar dit komt wel weer overeen met het character chappie zelf die overigens echt goed gemaakt was met goede cgi. 3.5
Capablanca
Te druk, te schreeuwerig, te geforceerd sentimenteel, te simplistisch, te alles. Oh ja, de hardware was oke...
DragQueen
Leuke hapklare sci-fi film. Waarin je toch wel wat sympathie krijgt voor de robot Chappie. Verder werd er prima geacteerd door de cast, en ook visueel en qua effecten ziet het er onderhoudend uit. Het verhaaltje steekt ook leuk in elkaar. 3,5 Ster.
Montorsi
Lollig tussendoortje, deze update van Robocop. Blomkamp doet weinig moeite te verbergen waar hij de mosterd vandaan heeft, en maakt er verder een leuk filmpje van waar de personages figureren. Ook Chappie zelf is niet erg sterk uitgewerkt, wat het uiteindelijk niet al te diepgaand maakt. Iets wat Blomkamp bij zijn vorige films wel voor elkaar kreeg. 3.0*
Basto
- 11938 berichten
Infantiele film. Jammer, gemiste kans. Robocop blijft 100 keer beter. Zelfs de digitale effecten (explosies met nepvlammen) schoten te kort.
skipy05
Ik had er vrij veel van verwacht. Maar het viel me toch wat tegen.
Verhaal had beter gekund. Het zag er wel iet slecht uit.
Naar het einde toe werd hij ook minder goed.
Rodger
Jammer, in deze film had veel meer ingezeten.
Idd vaak tegen het kinderachtige aan.
2.5**
ikkegoemikke
What do you mean, “reprogram him”?
Don’t play dumb! You know exactly what we mean.
Turn that robot into the illest gangsta on the block.
Het aantal robots die gebruikt werden in een sciencefiction is niet meer te tellen. Een deel hiervan kan je gerust klasseren onder het label “Triestig technisch geval”. Zo is R2D2 in “Star Wars” een aandoenlijk robotje. Twiki uit “Buck Rogers” was soms een hulpeloos fenomeen. David uit “A.I.” was een vreselijk droevige cyborg met als enige wens een echt jongetje te worden. Zelfs Ava uit “Ex Machina” is een triestig stuk elektronica op zoek naar de vrijheid. Maar “Chappie” (zogezegd omdat hij “a happy chappie” was) spant toch wel de kroon als het over zieligheid gaat. Ik kreeg er zowaar medelijden mee. Voor het eerst werd het droefgeestige bestaan van een robot opgevoerd. Kommer en kwel alom. Chappie de verschoppeling die zijn carrière begon als interventierobot ter bescherming van de burgerbevolking tegen de alsmaar stijgende misdaad, met als eindbestemming de schroothoop nadat hij de zoveelste impact van een explosief moest opvangen. En hij eindigt als een hulpeloos artificieel intelligente robot bij een groepje gangsters die het kinderlijke elektronisch geval trachten op te voeden tot een regelrechte sloppenwijk gangster, zodanig dat hij hun kan helpen met het terugbetalen van een schuld.
mordang
Een onevenwichtige film. Uitgangspunt is goed. Uitwerking is matig. De karakters van de hoofdrolspelers zijn totaal ongeloofwaardig. Geen enkele logica.
klara
- 20367 stemmen
Sluit mij geheel aan bij Basto en mordang. Kinderachtige, rommelige film. En beslist niet
te vergelijken met Robocop. Gewoonweg een irritante film.
NERD
Ik trek het niet, Neil Blomkamp. Ik heb zo m'n best gedaan maar het lukt niet... het is gewoon niet te doen. Ik geef het op. Geef me gewonnen vol onbegrip, want ik snap werkelijk niet hoe deze film nog aan ruim 3 sterren komt.
Zoals hierboven aangegeven een hoog Bassie & Adriaan gehalte, gecombineerd met Disney moralen, maar dan wel iemand in stukken knallen etc. en zo ongeveer de meest irritante mensen op de aardkloot als hoofdkarakters.
Ik had 1,5 sterren gegeven, maar heb eigenlijk geen idee waarom zo hoog. Ik ga naar 1 ster omdat er slechtere films zijn, maar niet met de ambities en budgetten van Chappie. Ik snap werkelijk niet wat voor publiek ze nou proberen te bereiken met deze film.
Noodless
Eenvoudige, maar leuke robotfilm met een interessant gegeven over de beperkte en eindige mogelijkheden van het lichaam en de eventuele voortzetting van het bewustzijn naar een ander lichaam. Verre toekomst misschien, maar niet ondenkbaar. Wenkt het eeuwige leven dan ?
Een stap dichter bij God? Voor de rest wel plezant, niet hoogstaand, maar door wat humor best wel een aangename film om naar te kijken. 7/10
egelhunter
Heb me vermaakt met deze film ondanks dat hij vrij kinderachtig is op sommige momenten.
Toch kijkt hij lekker weg. 3*
Left4Dead
Meteen vanaf het begin straalt het Blomkamp-gehalte er vanaf. Weer meer van hetzelfde dacht ik meteen, de beelden en vooral de soundtrack is niks maar dan ook helemaal niks verassend van deze man. Met deze tweedehandse Robocop wil de kerel weer eens Hollywood naar Zuid-Afrika brengen of juist andersom. En dat lukt hem 100%, wat een bagger vanaf het begin wat gecammoufleerd moet worden door een aantal goede acteurs.
Nou is het mij inmiddels geheel duidelijk geworden dat Blomkamp meer voor dure CGI gaat dan voor goed acteerwerk en een goed verhaal. Hier dus ook en dat is vaak tenenkrommend, de badasses zijn ronduit belachelijk (ze hebben bijna een aibaarheidsfactor), een acteerschool is niet de leverancier voor het gros van de acteurs. Het verhaal hoef ik niks over te zeggen, belabberd.
Dus voor mij staat de regisseur ook te boek als hoertje Hollywood, men heeft zelfs een "badass" America genoemd. Lager gebukt en genomen kun je niet gaan. Men probeert menslijke eigenschappen los te laten op het verhaal met een robot als middelpunt. Mierzoet wordt dit uitgevoerd en menigmaal komt dit ongelooflijk kinderachtig over. Op momenten dacht ik Pixar in de player te hebben alleen leveren die nog klassewerk af, dit komt daar nimmer in de buurt van.
Maar het is vooral de soundtrack die mij parten speelt, wat een gedrocht. Men gaat van hip naar kinderliedje weer naar hip enz., zeer vermoeiend en zeker niet van hoog kwaliteit. Samen met dat accent van de acteurs is het tenenkrommend.
Van de hak op de tak, rommelig en zelf met zo'n klein plotje is het niet meer dan aaneengeschakelde momenten zonder je aandacht vast te kunnen houden.
Is er dan totaal niks om van te kunnen genieten? Nou voor mij in ieder geval niet omdat ik vind dat alles enkel maar half of slechter is uitgevoerd en het verhaal mij totaal niets deed.
Blomkamp is het totaal niet voor mij, dat is na drie films van hem mij absoluut duidelijk geworden en ik voel dat steeds meer dit ervaren. De man leunt steeds op dezelfde pilaren en ik ben bang dat hij snel met een ander concept moet komen wil hij overleven in deze filmwereld.
Tijdverkwisting is mijn samenvatting, vooral door het acteerwerk.
Dat je met zo'n slap verhaal weg kunt komen zeg.... en dan nog die irritante soundtrack.
Het gaat volledig aan mij voorbij voor welke doelgroep dit gedrocht ontstaan is.
Dikkie Post
Een heerlijke leuke, wegkijk film!
Net als de eerder Blomkamps weer top!
Waxmask
Wat kunnen Die Antwoord infantiel zijn zeg, niet te geloven. Hun clipjes waren soms wel grappig, maar een hele film van dit infantiele geleuter, nee dat begon me echt op me zenuwen te werken. Je gaat bijna denken dat die 2 in het echte leven ook zo met elkaar praten, en ik maar denken dat het een act was....
b00ts
Vijf sterren te verdelen. Twee voor Chappie en drie voor mij. Ik heb dit gedrocht met moeite uit kunnen kijken dus een kleine voldoende voor mij. Zeker geen voldoende voor Chappie. Drie keer niks.

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

Ex Machina
Sciencefiction, 2014