Chappie (2015)
Met onder meer: Sharlto Copley, Dev Patel en Hugh Jackman
Releasedatum: 5 maart 2015
Vanaf 1 februari op Netflix
Plot Chappie
"I am consciousness. I am alive. I am Chappie."
In de nabije toekomst wordt misdaad met behulp van robots bestreden door een brute politiemacht. Maar de mensen vechten terug. Eén van deze robots wordt gestolen en opnieuw geprogrammeerd waardoor hij de eerste robot wordt die zelf kan nadenken en gevoelens heeft. Wanneer deze androïde, genaamd Chappie, gekidnapt wordt door criminelen vormt hij al snel een bedreiging voor de politiestaat. Alle middelen worden ingezet om hem te vernietigen en te voorkomen dat er meerdere soortgelijke androïden worden geproduceerd.
Chappie
Anderson Cooper
Yankie (Amerika)
Hippo
JacoBaco
Chappie heeft voldoende potentie, maar laat te veel kansen liggen om memorabel te zijn. Om te beginnen de cast. Grote namen zoals Hugh Jackman en Sigourney Weaver voegen maar weinig toe. Vooral Hugh Jackman is een miscast. Zijn rol had veel beter gespeeld kunnen worden door Sharlto Copley zelf. En Chappie dan? Nog steeds Copley natuurlijk. In The Lord of the Rings hebben we toch ook John Rhys-Davies als Gimli en Treebeard. Daar vond ik het dan wel vrij storend omdat de stem van Treebeard wel erg hetzelfde klinkt als John Rhys-Davies en dus ook Gimli! De stem van Copley daarentegen is zodanig vervormd dat het niet opvalt dat hij het is.
En dan Die Antwoord! Rapper Ninja en Yolandi. In principe ook twee miscasts. Ergens nog wel een soort van verfrissend, maar regelmatig dacht ik bij mezelf, waar zit ik nu naar te kijken dan? Een film over robots en artificial intelligence of een promotiefilmpje voor Die Antwoord? Ze spelen als het ware gewoon zichzelf. Ze luisteren bijvoorbeeld in de film naar hun eigen muziek en Ninja draagt kleding met zichzelf erop. Best grappig dacht ik, maar later heeft hij ook kleding aan met Yolandi erop! Waar slaat dit op? Om over hun acteerprestaties nog maar te zwijgen. Niet bedroevend slecht, maar erg matig. Die Antwoord als band is naar mijn idee te prominent! En niet in positieve zin! Al is vooral Ninja een aanstootgevende vertoning.
Chappie zelf is leuk en de film neemt ruim te tijd om sympathie te creëren voor deze robot en dat lukt. Maar Chappie moet ook als het ware opgevoed worden en begint het als een soort baby die extreem snel leert. Uiteindelijk bereikt Chappie het niveau van een zeer intelligent jong volwassen persoon. Het opvoedgedeelte duurt mij alleen net iets te lang en de nadruk ligt te veel op komedie. Soms grappig, soms tergend. Ik hoopte dat Chappie op het einde helemaal los zou gaan, maar dit gebeurd dus niet! Vooral het gevecht tussen Chappie en de Eland is inspiratieloos. Terwijl je de hele film eigenlijk al zit te wachten op het moment dat Chappie het tegen de Eland gaat opnemen en de film werkt er ook een beetje naartoe, maar dan krijg je ineens dat bekende verhaal met die dode mus!
Neill Blomkamp weet tot nu toe altijd een intrigerend wereldbeeld te creëren en in District 9 wist hij dit ook meteen te perfectioneren. In Elysium werd dit al iets minder en in Chappie zelfs nog minder. Chappie is voor mij slechts een film die artificial intelligence kritisch wil benaderen. Het resultaat is alleen opvallend oppervlakkig. Dus wat blijft er nog over?..., de film begint in elk geval vrij sterk, heeft verder een bijpassende soundtrack/score. De muziek is dan ook afkomstig van Hans Zimmer en Die Antwoord. Een interessante mix! En ja, Chappie zelf is leuk, maar het blijft allemaal wat loom en tam! De film gaat over Chappie en Chappie is dan ook de sterke schakel, maar (bijna) alles daar omheen schiet te kort! Net geen 3,5*
Kind.of.human
Een van de meeste onevenwichtige, grillige, bizarre films die ik ooit heb gezien.
Camp, dat is het eigenlijk.
En ik kan Die Antwoord best waarderen, dus dat is het (probleem) niet.
Ik ging uit van de 7,3 van IMDB, later zag ik een schamele 30% bij rottentomatoes, dat begreep ik beter.
Een 2,0 voor de moeite
namingway24
Ik had huizenhoge verwachtingen van Chappie, maar uiteindelijk is dit weer een film die ik kan toevoegen aan mijn lijst van teleurstellingen in de bioscoop.
Het zegt wat als in een film een robot de meeste sympathie bij je weet op te wekken, simpelweg omdat er geen enkel sympathiek menselijk personage is. Chappie is dan weliswaar een "personage" dat je geforceerd vertederend moet vinden door de manier waarop hij zich gedraagt en hoe anderen zich rond hem gedragen, maar het werkt toch wel, vooral in de scène waarin hij door Ninja uit de auto gegooid wordt en hij zwaar wordt mishandeld door groepje klerelijers; hoe hij zich ontwikkelt van klein kind tot soort hyperintelligente tiener in de span van twee uur; dat was redelijk goed gedaan.
Jammer alleen dat je je aan bijna geen enkel personage gaat binden.
Blomkamp nam een groot risico met het casten van Die Anwoord's Ninja en Yo-Landi Vi$$er. Ik weet niks van eventuele problemen op de set (ik hou daar nooit zo mee bezig), maar daar ligt het probleem ook niet echt. Als je twee personen cast die in feite zichzelf spelen (tot aan het dragen van hun eigen merchandise aan toe), dan verwacht je dat ze hun eigen persoonlijkheid hebben en dat ze niet overmatig hoeven te acteren. In het geval van Yo-Landi pakt het redelijk goed uit; ze is naast Chappie het personage waarvoor je het meeste sympathie voor op kunt brengen omdat ze in het begin heel aandoenlijk is als de surrogaatmoeder voor een robot; dat irritante hoge stemmetje helpt haar personage zelfs een beetje.
Maar in het geval van Ninja werkt dit averechts, simpelweg omdat hij een foeilelijk personage speelt met een afschuwelijke persoonlijkheid; hij doet niets anders dan schreeuwen en mensen manipuleren. Oké, in de videoclips van Die Antwoord is hij ook zeker een poser, maar in Chappie heeft hij geen enkele goede eigenschap: zelfs tegen Vi$$er is hij gewoonweg een klootzak: in deze "familie"verhouding is hij echt de abusieve vader en man die zijn vrouw en kind mishandelt: zelfs de situatie waarin hij verkeert (en die waarschijnlijk zijn eigen schuld is) rechtvaardigd zijn gedrag niet. Maar als alles op het laatst misgaat heeft Blomkamp het lef dat hij alsnog probeert om een geforceerd soort sympathie voor hem op te wekken, maar helaas; tegen die tijd moedigde ik Hugh Jackman's personage zelfs aan om Ninja uit zijn en mijn lijden te verlossen.
Over Jackman gesproken; hij was in feite een waardeloos personage met een bordkartonnen persoonlijkheid een een vaag motief; dat ik op het laatst een beetje voor hem was had niks te maken met hem maar meer met het tuig dat hij probeerde uit te roeien. Dev Patel is Maker van Chappie is ook niet aardig; alles wat Chappie over hem zegt klopt als een bus, en ook zijn karakterboog van zelfzuchtig kereltje die tot inkeer komt voelt veel te geforceerd. Sigourney Weaver krijgt nauwelijks wat te doen; het zal mij benieuwen hoe ze het gaat doen in de nieuwe Alien-film van Blomkamp, maar hier kreeg ze niks om mee te werken.
Het verhaal van Chappie is vrij simpel verteld en heeft duidelijk inspiratie gehaald bij de RoboCop-films. Maar eigenlijk heeft deze film het probleem dat alles zo voorspelbaar verloopt; buiten de scènes met Chappie om is het visueel ook niet om over naar huis te schrijven. Ik had nooit het gevoel dat ik naar iets bijzonders zat te kijken: het enige aparte in het tsraatbeeld waren de robots: voor de rest was dit een grauwe film met als enige lichtpuntje de leuke graffiti in de hideout van Die Antwoord. Ook het ontwerp van de Moose was weinig soeps: totaal niet intimiderend en veel te veel gejat van de ED-209 uit (wederom) RoboCop.
Alles stevent uiteindelijk af op een overdreven netjes afgerond einde: de Moose wordt kinderlijk eenvoudig verslagen waarna iedereen per sé gered moet worden voor een mierzoete afsluiter waarvan ik hoopte dat Blomkamp iets origineler zou zijn, maar waar ik wel kreeg waarop ik hoopte met het shot van een cool uitziende Robo-Yolandoi; als een iemand een soort van goed einde verdiende (naast Chappie) was zij het.
Maar voor de rest kon niets of niemand me echt boeien in deze teleurstellende film; wat mij betreft voorlopig mijn Godzilla van 2015.
geezoes
Waarom breng je het dan ter sprake
Dat is (zoals je zelf eigenlijk al aangeeft) toch juist een beetje de bedoeling van MovieMeter; het waarderen van, kritiek geven op en discussiëren over films? Nu lijkt het een beetje of je iemand die te kritisch is naar jouw smaak het labeltje wannabe opplakt. Of zie ik dat verkeerd?
Love your alias, btw! Komt dat hier vandaan?
Nope gewoon zelf verzonnen. Geezoes Kristoes. Vond ik leuk.
En ik wilde er mee aangeven dat men zich maar vooral niet al te serieus dient te nemen op een site als deze. Zouden meer mensen moeten doen. Het blijft tenslotte een kwestie van smaak waarvan het eigenlijk geen zin heeft om deze kapot te analyseren.
bavarois27
Oei, wat was dit een matige film zeg. Als de helft van de zaal leegloopt na de pauze weet je het wel: de film is compleet mislukt. En dat is ie ook, helaas, want het idee is goed (niet origineel, maar goed). De uitvoering is echter volslagen waardeloos. dat begint al met de miscasting: jackman (een rol zo plat als een dubbeltje, lijkt ook wel aan de anabolen, en loopt rond in ene belachelijk scoutingpak), de pakistaan van slumdog millionair (die kan er geen hout van), en natuurlijk dat verschrikkelijke duo van die Antwoord (wat een ergerlijk slechte acteurs).
Deze film is gewoon lachwekkend, zo slecht. Het is eigenlijk een b-film met high budget. De regisseur schiet aan alle kanten de plank mis. Gauw vergeten deze rotzooi.
brabusRUS
Gisteren nog even meegepakt in Pathé de Munt. Het waren gelukkig vrijkaarten, want het was een behoorlijke tegenvaller. De film begon echt goed, maar zwakte daarna af. Vooral het moment wanneer de robot een bewustzijn kreeg, ging het bergafwaarts. Ik kon maar niet inleven met het hoofdpersonage 'Chappie'. Maar ook met de rest van de cast kreeg ik geen empathie. Ik kon niet wachten tot Die Antwoord en Dev Patel verbrijzeld werden door een robot, zoals het bij 'America' gebeurde. Dev Patal kon in mijn ogen echt voor geen meter acteren, echt vreselijker irritant. Die antwoord waren ook irritant en soms erg dramatisch. Allebei niet overtuigend.
Ondanks dit heb ik mij nog wel een beetje vermaakt. De film was mooi gemaakt, je zag duidelijk elementen terug uit District 9. Daarnaast waren er soms komische momenten, maar die waren redelijk schaars.
Krappe 2*
hendriks
gelukkig is jackman beter met robots in real steal zit daar op tweede deel te wachten .dit is een boutfilm zo slap pff
Uier
- 2006 berichten
Niet dat de doelgroep van Chappie zo oud is dat ze luiers moeten dragen, de doelgroep van Real Steel komt net uit de luiers.
John Milton
Ik moet Chappie nog zien en de geluiden beloven weinig goeds, maar Real Steal was toch wel een betreurenswaardig brokje meuk.
VincentL
Persoonlijk vond ik Real Steal juist een hoger entertainment gehalte hebben dan Chappie. Vooral omdat Real Steal zichzelf minder serieus neemt dan Chappie. Qua inhoudelijk niveau zijn ze vervolgens wel aan elkaar gelijk. Het hele verhaal rondom Die Antwoord en het continue gebruiken van 'gangster' (om maar eens iets te noemen) met de meest verschrikkelijke accenten die je kan bedenken ontbraken gelukkig in Real Steal. Daarnaast heb ik wel het idee dat Blomkamp iets serieus probeert neer ze zetten, wat toch jammerlijk mislukt. Het niveau van Chappie met de pretentie om nog serieus genomen te willen worden geven het haast een Disney-achtig gehalte; leuk dus voor kinderen van 6 jaar, maar daarna gaat het toch intens vervelen.
El ralpho
He's back!
Regisseur Neil Blomkamp keert weer helemaal terug met Chappie. District 9 van dezelfde regisseur was uitzonderlijk goed. Hoewel ik deze film nooit beoordeeld heb hier op Moviemeter, zag ik vorig jaar een aantal delen opnieuw (echter niet volledig dus niet genoeg om een beoordeling te schrijven) maar keerde wel meteen het positieve gevoel terug wat ik kreeg toen ik de film een paar jaar terug voor de eerste keer zag. Elysium was ook goed, maar toch een flinke slag minder dan zijn spirituele voorganger. De actie was hier wederom goed, maar verhaaltechnisch en qua voorspelbaarheid was het allemaal een flinke slag minder. Hoewel ik nog steeds denk dat District 9 mijn absolute favoriet van de 3 titels (District 9, Elysium en nu dus ook Chappie) die door deze regisseur geregisseerd zijn, blijft, komt Chappie wel een heel stuk dichter in de buurt van District 9.
Het concept van een robot die gaat denken en voelen als een mens is natuurlijk niet bijster origineel, maar hoe Blomkamp het hier uitwerkt is wel heel goed gedaan. De grootste kracht van de film (en eveneens ook het grootste minpunt) is dat ik bij het begin totaal niet geïmponeerd was door het verhaal en me zelfs stoorde aan een groot deel van de personages, maar ze tegen het einde allemaal in mijn hart had gesloten en ook met ze meeleefde naarmate het verhaal ook meer vorm kreeg. Dit voor elkaar krijgen is in mijn ogen vakmanschap en ik liep dan zelfs ook wat emotioneel beladen de zaal uit. Ik hoorde veel negatieve geluiden over de laatste scené, maar persoonlijk vond ik dat de film hiermee perfect afsloot. Je moet je als kijker wel goed kunnen wanen in het genre van de science-fiction, maar als je voorbij de logica kijkt van wat wel en niet mogelijk is, levert het een mooie extra laag op. Een die ruimte laat voor eigen invulling overigens, want hier zou gemakkelijk een vervolg op gemaakt kunnen worden. Hopelijk gebeurt dit echter niet (en ik heb ook niet het idee dat deze regisseur voor de gemakkelijke vervolgen gaat) want ik vind het altijd een positief punt als er wat voor de eigen fantasie van de kijker overblijft.
Eigenlijk was het maar triest. Een aantal dagen voordat ik Chappie zag zat ik in een bomvolle zaal om het holle en inspiratieloze Avengers: age of ultron te aanschouwen die toch wel volle zalen blijft trekken vanwege de naam, en een uniek en fris product zoals Chappie eindigt met een handjevol mensen in een bijna lege zaal. Dit soort pareltjes leveren echter de mooiste bioscoop ervaringen op! Chappie is wellicht verre van perfect en mag dan ook beslist de nodige onlogische scene's bevatten - Waarom laat je bijvoorbeeld in godsnaam iemand in een gevechtsrobot (die in dienst is van een overheidsinstantie, of in ieder geval in verband staat met de overheid) zijn gang gaan om zonder pardon talloze mensen neer te schieten en alles te verwoesten wat er op zijn pad komt, allemaal voor het vernietigen van een robot?- maar deze titel mag er in mijn ogen mee wegkomen. Daarnaast zit er een goede balans tussen de drama, actie en de humor. De vorming van Chappie als gangster was daarbij hilarisch! Een klein pareltje die je niet aan je neus voorbij kunt laten gaan.
Corcicus
Deze kinderfilm was niet aan mij besteed en wat een vergissing van de makers om die onrijpe Yolandi en haar inteeltbroer van Die Antwoord als hoofdrol op te voeren. Dat was allesbehalve overtuigend en kwam de film dus niet ten goede. Ook de hele Disneysaus er rond kon me niet bekoren. Raar dat er 16+ staat bij de film, want ik kreeg erg het gevoel dat men er alles aan gedaan had om het KT te maken. Nee, ik werd er niet bepaald hard van.
xangadix
Ik had het constant te doen met die robot, dat maakte de kijkervaring er niet plezieriger op.
mcdaktari
Best wel een aardige film al haalt hij bij lange na niet het niveau van zijn debuutfilm District 9, die vond ik toen nog echt vernieuwend, en dat kan ik van Chappie niet zeggen.
Wel een leuk filmpje om gezien te hebben maar ik hoop wel dat Neill Blomkamp zijn volgende film beter zal zijn.
John Milton
Dat is te hopen voor hem (en ons), want tot voor kort was hij een veelbelovende filmmaker met een slippertje als tweed film, en nu lijkt de weegschaal door te slaan naar de andere kant: een wispelturige filmmaker met een wonderlijk sterk debuut die daarna niet zoveel meer gepresteerd heeft. Zou toch zonde zijn als hij de nieuwe M. Night wordt.
John Milton: Shyamalan heeft nog films voor The Sixth Sense gemaakt, of ben jij geweldige fan van Praying with Anger?
John Milton
Echt waar? Ik heb altijd gedacht dat het zijn debuut was
Whoops
John Milton
Ik hoop met je mee man! Ik probeer mijn verwachtingen echter maar laag te houden. Scheelt alvast weer
Uier
- 2006 berichten
District 9 is wel Blomkamp's topper tot nu toe, maar Elysium en ook Chappie vind ik bovengemiddeld goed. Chappie is inderdaad wat puberaler dan de andere twee, maar als dit je niet stoort is de film prima te genieten. Ik vind de hele act van Die Antwoord ook vermakelijk, denk dat dit wel raakvlakken heeft met de waardering van Chappie.
joolstein
Het moet aan mijn liggen maar dit leek wel erg verdacht veel op Short Circuit uit 1986? Naar mijn mening volgt het voor een groot gedeelte dezelfde verhaal lijn. En dan zijn er nog de andere verwijzingen naar de jaren tachtig. Zoals het horloge met calculator( zelf ook nog gehad) en de teken- film serie "He-man". En natuurlijk de "Moose"die wel erg veel weg had van de machine uit de film "Robocop" (1987).Ook de gangsters (Die Antwoord) zijn zoals in de `80 over de top.
Goed, de film heeft verder ook die zelfde zoetsappigheid als Short Circuit maar is verder vakkundig gemaakt. Het enige probleem is dat Neill Blomkamp nogal een naam is. (wat ook blijkt uit de filmposter: " van de director van District 9"). En tja dan valt de film een klein beetje tegen want tegenover zijn twee vorige is dit toch veel meer een bravere film geworden. Die ik een iets te lange speelduur vind hebben. Aangezien het ook nogeens allemaal erg voorspelbaar is.
gauke
Het aanstekelijke actie-sciencefiction-coming-of-age drama, over een robot die volwassen wordt, was waard om gezien te worden. De plotwendingen waren soms welk heel simpel of ongeloofwaardig, maar toch kwam deze film, waarin moderne techniek (die menselijke trekken kreeg), talent, poëtische momenten, fictie en realiteit met elkaar werden verbonden, ongewoon en apart over. De regisseur zorgde in elk geval voor een balans tussen boodschap en spektakel, humor en tragiek.
Pazmaster
Ik vond er niet veel aan, het verhaal vond ik een beetje kinderachtig overkomen en totaal ongeloofwaardig, vooral het einde is behoorlijk belachelijk. Door de grote robot deed de film me sterk aan Robocop denken, alleen in een iets andere (en slechtere) versie. Qua special fx ziet het er nog redelijk uit maar dat kon voor mij de film niet redden.
Willy Wartaal
Mee eens, matig. De actie is niet voldoende en goed genoeg om de film daar te laten slagen. Scenario en script zijn niet goed genoeg om meer te zijn dan een kapstok voor de actie. Ziet er wel verzorgd uit en vermaakt net genoeg om niet de aandacht te laten glippen. De personages ben ik snel weer vergeten en de sympathie die ze proberen op te wekken hebben ze van mij niet gekregen, zwakke Hans Zimmer die daar bij probeert te helpen. Blomkamp levert een film af die bij wijlen vermaakt maar toch onder Elysium komt te staan, een dalende lijn zo. 2.40*
Kondoro
Chappie
Chappie, de nieuwste creatie van Neill Blomkamp.. Onze Zuid-Afrikaanse Sci-Fi goeroe.. Neill Blomkamp, ja die ken ik wel. Van Elysium en District 9. Twee super geweldige Sci-Fi films die bij mij er goed in de smaak zijn gevallen. Ja, deze Sci-Fi fanboy zat met smacht te wachten op de film Chappie. En hier is die dan. Ik heb me echt erg vermaakt met die politie robot die veranderd als 'gangster'. Toch zat me iets dwars. Hugh, slechterik? Ja, Hugh wou eens een slecht rolletje spelen. Agh, waarom ook niet? Hugh deed het weer goed hoor, niks op aan te merken. Misschien zijn die slechte rollen wel beter voor hem weggelegd? Je weet maar nooit! Ook leuk dat Neil het in zijn eigen land wilt laten gebeuren. Zoals Elysium ook. Ook al zag de stad er als L.A. uit, je ziet op bijna alle robot vliegtuigen de Zuid-Afrikaanse vlag. Zo ook op de Chappie robot. Leuk!
Ook de cast van Neil bestaat vaak uit 80% Zuid-Afrikanen en 1 grote acteur uit Amerika. Hier is dat dan Hugh Jackman, ook is dat een Australisch iemand hij is wel erg beroemd in Amerika. Sharlto Copley deed een leuke stem van Chappiel. Ninja, Yo-Landi Visser en Jose Pablo Cantillo deden het leuk als de 'gangsters' en Dev Patel deed een leuke uitvinder. Al om al vond ik de cast erg leuk bij elkaar gesprokkeld.
Het verhaal van Chappie was leuk om te volgen. Het concept vond ik er geniaal! Chappie vond ik een leuke sci-fi film die al schietend begon en een goed (onrealistisch) einde heeft. Als je Sci-Fi bent zeker eventjes een keer kijken .Geen film die de ruimte etc. in gaat maar gewoon hier op aarde blijft. Weer eens iets nieuws dus zeker even de poging waard!
filmkul
Aardige film, maar geen topper als District 9. De film is een mix van District 9 en Robocop en daar ligt ook zijn zwakte. We hebben het allemaal al eens eerder gezien. De film ziet er verder prima uit en Chappie is knap gemaakt en het lukt Blomkamp om hem op emotioneel gebied menselijke trekjes te geven. De film loopt verder met voldoende vaart, kent aardige actie scenes en bevat wat humor. Jackman is redelijk miscast en komt niet goed uit de verf. Niet origineel, maar wel vermakelijk. 3.5
Hansopje
Matig, matig... en zo matig dat ik het niet uit kon zitten. Tenenkrommende Yolandi en ander gespuis. Na het zoveelste rare stemmetje was het wel genoeg. Hugh Jackman in zijn strakke padvinderspakje... moet dat echt? Na District 9 valt dit toch wel vies tegen.
Macmanus
Blomkamp
Iets mindere film van hem dit keer. Zijn stijl blijft fijn. Ook de cast is best leuk. Ninja is geen geniaal acteur maar zijn uiterlijk is wel geinig net als Jo-Landi. Maar Chappie steelt de show. Leuke robot. Blomkamp heeft wel weer beetje pech van zijn eigen succes debuut. Zo kreeg hij waarschijnlijk Jackman en Weaver er gratis bij. Paste totaal niet in hun rol. Sowieso heeft hij wat last van vrouwelijke rollen in zijn films. Foster was ook al zo een totale mismatch. (Dan hou je toch een beetje je hart vast voor de Alien film!)
Vooral het scenario was wat matig. Chappie is cool, maar ze plakken er teveel aan vast. Ninja heeft een bad guy achter zich aan. Maar Patel ook. En Chappie zit er wat tussen. De focus is daardoor wat onduidelijk. De film is niet warrig verder. Maar doordat iedereen zijn momentje moet hebben voelt het tempo niet top aan.
De wereld die Blomkamp creëert blijft genieten. Ook de finale is fijn. Cool shot als Yo-Landi word neergeschoten. En het eind ideetje is ook wel fijn. Er komt vast geen deel 2 maar het zou stiekem veel leuker kunnen zijn, nu we het hele origin verhaal hebben gehad.
3.5 sterren.
Raffael77
Leuke film maar soms ietwat te kinderachtig. Een film met een knipoog en zwaar over de top.
dvdcrusher
Ik had ook het gevoel dat hier meer inzat en de film iets te kinderachtig is. Ook de rol die Hugh Jackman krijgt past niet echt bij hem. Vooral Yolandi die de tedere moeder van Chappie speelt en tegelijkertijd de levensgezellin is van een van de gangsters is niet echt geloofwaardig en bijwijlen irritant. Gelukkig haalt ze het einde van de film niet, leuk shot trouwens. De film begint wel goed maar naar het einde toe wordt hij steeds ongeloofwaardiger, op het absurde af, waardoor de aandacht snel bergaf gaat. Het scenario is wel verdienstelijk, maar gezien de tekortkomingen hierboven vermeld, raakt Chappie niet verder dan 4 sterren, wat natuurlijk nog wel best een puik resultaat is. Toch een gemiste kans,

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Ex Machina