• 9.373.533 stemmen

Geregisseerd door: Kiah Roache-Turner

Met onder meer: Jay Gallagher, Bianca Bradey en Leon Burchill

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot Wyrmwood

"Mad Max meets Dawn Of The Dead"

Barry is een doodgewone automonteur die overdag werkt en de avonden doorbrengt met zijn vrouw Annie en hun dochter Meganne. Het is een rustig bestaan dat wordt omgegooid wanneer zijn zus Brooke belt met de mededeling dat er een uitbraak van zombies plaatsvindt. Een ware zombie-apocalyps is begonnen en Barry zal drastische maatregelen moeten nemen om in leven te blijven.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

“Oh shit, he wasn't a zombie?

No he fucking wasn't!

Is he alright? Is he ok?

His head is fucked!”

Komen zombiefilms je de strot uit? Begrijpelijk als je bekijkt hoeveel van zulke films het horror landschap de laatste jaren overspoelden. Er waren er uitstekende die op een creatieve manier omgingen met het onderwerp zombie zoals “Maggie”, “World War Z” en “Dead Within”. Het gros van datgene wat ik voorgeschoteld kreeg, was echter abominabel slecht en niet echt vernieuwend. Het transformeerde mij eerder in een zombie-achtige verschijning terwijl ik op een empathische wijze naar het scherm keek. “Buck Wild” is hier een voorbeeld van. Is “Wyrmwood” baanbrekend? Nope. Is “Wyrmwood” anders dan overige zombiefilms? Nee, eigenlijk ook niet. Choqueert het meer dan andere met vlees verscheurende, bloeddorstige niet-doden? Nee ook niet. “The million-dollar question” luidt dan ook : Is het de moeite om deze dan te aanschouwen? En daar kan ik dan wel volmondig en overenthousiast “YES” op antwoorden.

Niet dat dit subgenre hier heruitgevonden wordt, maar dit was een splatter film van de bovenste plank. Een rollercoaster doorheen zombieland vol ongeremde bloederige taferelen, meedogenloze slachtingen met soms absurde en smaakvolle humoristische bijdrages. Dit alles in de bushes van Australië waardoor het wel leek op “Mad Max” vermengt met de “over the top” absurde, doldwaze humor uit “Evil Dead 2”. Vanaf de eerste seconde wist ik dat dit een stormvloed ging zijn met rondvliegende ledematen, bloed doordrenkte voortstrompelende creaturen en op gruwelijke wijze afgeslachte slachtoffers. De drie als post apocalyptische krijgers uitgeruste heren die een jeep trachten naar binnen te slepen aan het begin, leken recht uit “Mad Max : Fury road” te zijn weggelopen. Ook de horde zombies zagen er angstaanjagend uit (bijna ging ik “levensecht” nog vermelden).

Het fragment in Brooke´s (Bianca Bradey) atelier was dan wel iets minder, maar vanaf dan werd het alleen maar beter. Brooke is de zus van Barry (Jay Gallagher), die nadat hij zijn vrouw en dochter op een onmenselijke manier van de wereld heeft geholpen, zijn zus te hulp schiet en haar tracht te verlossen uit de handen van een geschifte wetenschapper. Verwacht je aan een spetterfestijn van ontploffende zombiehoofden en het ongegeneerd verscheuren van lichamen. En dit afgewisseld met absurde, hilarische momenten. Dat de zombies hoogst ontvlambaar zijn en op de juiste manier gemonteerd een mogelijkheid zijn om voertuigen aan de praat te krijgen, mag je gerust als een uiterst inventieve invalshoek beschouwen. Ook de gave waar Brooke over beschikt op het uiteinde om het leven (euh, ja) zuur te maken van die verrekte zombies, was hoogst vermakelijk. Ik ben er van overtuigd dat diegenen die dit script bijeen geschreven hebben, zelf verstomd waren van datgene wat ze uit hun duim wisten te zuigen.

Ben je dus een enorme fan van dit soort genre en ben je de softe, geromantiseerde benadering een klein beetje beu, dan mag je deze zeer zeker niet overslaan. Het is lang geleden dat ik zulk een energieke en met enthousiasme gemaakte zombiefilm heb gezien. Het is een low-budget film en werd over een periode van 3 jaar tijdens de weekenden ingeblikt, maar straalt zo´n passie uit. Het enige wat ontbrak was een dolgedraaide bloeddorstige kangoeroe. Australië is een nieuwe bron van uitstekende horrorfilms, mijn inziens.

avatar van shrink

shrink

Lichte teleurstelling. Ik had hier meer van verwacht. De film is erg druk en rommelig gefilmd. De humor is soms OK, maar soms net te veel van het goede. Daardoor kwam ik totaal niet in de film. Het concept die een beetje weg heeft van Mad Max past niet erg goed. Jammer.

avatar van Scarto70

Scarto70

Nou na " it follows" en "housebound" gezien te hebben was dit stukke beter. Dit was toch een redelijk onderhoudende film met de nodige actie. Jawel, dit kon me wel bekoren. Niet super maar er zijn slechtere films. Net 2,5 sterren van mij maar dat is eigenlijk aan de ruime kant als er maar 5 te vergeven zijn.

Goede zombiefilm met een paar opvallende nieuwe regels in het zombiegenre die uiteindelijk voor meer entertainment zorgen ,er zitten een aantal humormomenten in en vooral in het begin wat drama en het beste is de actie is goed en hard met veel zgn. headshots en gore. wel in top 10 zombiefilms voor mij. 4 sterren

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11904 berichten

Aardig! Ik hou normaal niet zo van zombie-/actiehorror, maar met de Australische touch had dit meer dan gebruikelijk een eigen smoelwerk, en was de film soms redelijk grappig. Geinige gore, en camerawerk was in orde.

avatar van filmkul

filmkul

Aardige maffe zombiefilm. Het verhaal slaat kant nog wal, maar dat hoort bij het genre. De uitwerking is redelijk low budget maar toch ondanks de beperkte middelen best geslaagd. De film bevat de naast de gorigheid en spanning de nodige humor. Het bloed vloeit ook rijkelijk met een dikke knipoog. Helaas is de film wel wat eentonig, maar gelukkig is de speelduur beperkt. Het acteerwerk is niet al te best, maar dat nemen we op de koop toe. Goedkoop, maar best redelijk. 2.5/3.0

avatar van Shadowed

Shadowed

Lollig.

Toch nog een film die een niet al te hoge financiering kent maar wel een aardig eind weet te komen door de volle aanpak. Dit behoort tot de soort film die weigert maar een moment saai te worden, en die intentie wordt al tijdens de opening duidelijk gemaakt met snelle editing en veel gekke gebeurtenissen.

Wel fijn, want zo creëer je als regisseur meteen een passend tempo voor films als deze. Je moet namelijk ondergedompeld worden in de abstracte en onnatuurlijke wereld van Wyrmwood. Dat weet Roache-Turner ook aardig te lukken hier. Hij gaat vol op in de wereld en daar horen veel gekke snufjes, excentrieke personages en grappige vondsten bij. Zo'n concept waarbij auto's op benzine van zombies rijden is bijvoorbeeld al snel leuk.

Een beetje jammer dat leuke personages soms worden verspilt. Zo'n Bradey moet juist een lekker doordenderend karaktertje zijn, maar vervolgens zit ze voor zeker meer dan de helft gekneveld in een of andere kelder. Verder kenmerkt de film zich in wat terughoudend camerawerk, dat toch niet helemaal lekker kan meedansen met het tempo van de film. Zeker in het begin zorgt dit ervoor dat het even duurt voordat de film je meetrekt.

Maar daartegenover staat een goede dosis aan vermaak dat weigert zichzelf maar een moment te vertragen. Wel gaat het met de ideeën die het heeft aardig ver, waardoor je niet naar deze film moet kijken met verwachtingen dat alles is wat je gaat krijgen ouderwets zombiegeweld zal zijn. Niet voor iedereen uiteraard, maar ik kan er best wel van genieten.

avatar van Basto

Basto

• 11938 berichten

Shocktober #32

Ik had de Duitse 4k mediabook aangeschaft met deel 2 en daar zat dit deel als extra bij. Dus tijd om deze eerst maar te herzien.

Een heerlijk ongepolijste zombie films met lompe humor zoals vooral Australiërs dat kunnen. Een soort kruising tussen Mad Max en Dawn of the Dead. Binnen het genre wellicht niet de meest originele insteek, maar er gaat een heerlijke energieke vibe van uit. En het einde doet naar meer verlangen. Gelukkig ligt dat klaar.

4* blijft staan.