• 9.377.714 stemmen

Geregisseerd door: Kiah Roache-Turner

Met onder meer: Jay Gallagher, Bianca Bradey en Leon Burchill

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot Wyrmwood

"Mad Max meets Dawn Of The Dead"

Barry is een doodgewone automonteur die overdag werkt en de avonden doorbrengt met zijn vrouw Annie en hun dochter Meganne. Het is een rustig bestaan dat wordt omgegooid wanneer zijn zus Brooke belt met de mededeling dat er een uitbraak van zombies plaatsvindt. Een ware zombie-apocalyps is begonnen en Barry zal drastische maatregelen moeten nemen om in leven te blijven.

Kondoro

tattoobob lijkt het jou wat? Ik vind zombie films wel leuk , alleen vele zijn leuk geprobeerd, slecht uitgepakt !

Kondoro schreef:

Ja deze lijkt mij wel wat....ik zocht er van de week al na maar toen stond ie niet op MM.

Dus ik zal deze zeker een kans geven

tattoobob schreef:

Dus ik zal deze zeker een kans geven

Dan ga ik hem ook een poging geven

tattoobob

Ik denk dat dit wel vet gaat worden jongens!!

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Als dit project fout loopt, dan drink ik in mijn eentje een krat bier op!

avatar van Noodless

Noodless

Hola, dit ziet er geweldig uit.

HALVE TAMME. schreef:

Als dit project fout loopt, dan drink ik in mijn eentje een krat bier op!

Ik help wel!

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

tattoobob schreef:

Ik help wel!

Er staat toch duidelijk, in mijn eentje .

avatar van EW101

EW101

Dit ziet er wel lachen uit!

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Bloody brilliant. Het zombie genre blijft in leven door regisseurs als Kiah. Creatief, to the point, bikkelhard en rauw. Super gestilleerd (vooral de aankleding is top notch) en strakke regie. Kenmerkt zich vooral door de hoeveelheid splatter gore, brute (lompe) designs en in your face camerawerk.

Nú al één van de tofste projecten van het jaar en heb serieuze twijfels of het überhaupt overtroffen kan worden.

mcdaktari

De vroegere zombie films was nou niet bepaald mijn ding, maar de latere films als o.a."Dawn of the Dead" vond ik al stukken beter, en niet te vergeten "The Walking Dead" is momenteel toch één van m'n favorieten serie's.

Wat deze Australische zombie film betreft denk ik wel dat het goed zit. Ik heb bewust de trailer niet helemaal uitgekeken, maar wat ik er van zag belooft het toch een aardige horror te worden.

Vanavond maar eens proberen dan.

tattoobob

Vanavond eens bekijken.......ik kan niet wachten

tattoobob

Aardige film....maar niet zo verrassend of vernieuwend als ik gehoopt had.

Zowiezo is het in het zombiegenre moeilijk om te vernieuwen vind ik.....beetje uitgekouwd en standaard en vaak meer van het zelfde.

Er zitten hier een paar leuke toevoegingen in zoals de humor....dat is ook waar de kracht van deze film ligt denk ik....plus hier en daar wat lekkere gore....maar jammer genoeg niets schokkends

Acteerwerk is redelijk...en hier en daar ziet de film er een beetje cheap uit maar verder leuk gedaan.

Voor mij net aan een 3,5 ster.

Sorry....hard to please.

mcdaktari

Meen je dat nou echt tattoobob "plus hier en daar wat lekkere gore" ??

Dat vond ik nou juist het zwakste aan deze film. Ik vond zelfs dat ze het niet goed in beeld lieten zien.

Jammer, want anders had het zeker wel een aardige horror kunnen zijn. Het verhaal op zich vond ik wel aardig, voor zover de verhaallijn van een horror goed kan zijn. De humor was idd wel de sterkste kant van de film , en als de gore nou van goede kwaliteit was geweest, zoals b.v. bij The Walking Dead, dan had het een hele beste horror film kunnen zijn. Ondanks ik er stiekem toch meer van verwacht had, of althans gehoopt had, vond ik het maar een middelmatige film.

Het genre mag ook best veranderd worden in horror/komedie.

avatar van blurp194

blurp194

Zombieapocalypse.

Lekker ruw en ongepolijst filmpje. Komt wat langzaam op gang, maar eens de zombies in grote aantallen rondwaren gaat het lekker los. Lompe kills, McGyveren in de Mad Max stijl, goeie plottwists en een heleboel gore. Vooral de originele details in het verhaal vond ik erg goed gevonden, en de cinematografie is ook fijn.

avatar van Theunissen

Begin dit jaar heb ik twee verdienstelijke Taiwanese zombiefilms gezien en vandaag was deze Australische zombiefilm aan de beurt.

Deze film begint eigenlijk al direct met de zombie uitbraak (oftewel de zombie-apocalyps) en in het begin van het verhaal worden ook de drie hoofdrolspelers (Jay Gallagher in de rol van Barry, Bianca Bradey in de rol van Brooke en Leon Burchill in de rol van Aboriginal Benny) op een fraaie wijze geïntroduceerd. Ondanks dat de film eigenlijk geen echt verhaal (draait wederom om het overleven van zombies) heeft, zitten er wel een aantal leuke zombie nieuwtjes in en was het eerste uur ook best aardig. Het eerste zombie nieuwtje was wel geinig, want het gas wat de zombies uitademden werd gebruikt als brandstof (zombie-PK's ) voor de auto omdat gewone brandstof niet meer werkte. Het andere zombie nieuwtje is dat het bloed van zombies uiterst ontvlambaar is, dat werd dan ook natuurlijk op een handige manier gebruikt. Opzicht was dit best leuk gevonden en voegde het ook weer eens wat nieuws toe aan het bijna uitgemolken zombiegenre.

De uitvoering (ook geregeld best luchtig met de nodige droge en zwarte humor) van het verhaal was eigenlijk wel leuk gevonden (een soort van Mad Max vs Zombies en ook met wat Resident Evil erin) en het verhaal wist ook wel te boeien. Het laatste gedeelte waarbij Brooke telepathische krachten (verkregen via een gestoorde wetenschapper) heeft om de zombies te controleren (soort van afstandsbediening), was wel een beetje flauw en ook wat te ver gezocht. Maar het einde was wel aardig en biedt ook de mogelijkheid om er een vervolg op te maken. Op zich keek deze film zich ook lekker weg en zagen de zombies er best aardig uit en reageerden ze geregeld ook razendsnel. Ook zit er meer dan voldoende actie en goor in, waarbij de nadruk met name ligt op actie. Omdat deze film natuurlijk niet met een hoog budget is gemaakt, moet je wel niet al te hoge verwachtingen hebben van de special effecten. Slecht ziet het er overigens ook allemaal niet uit en soms wordt er ook een overheersende kleur zoals rood en blauw gebruikt. De cast in deze film is redelijk beperkt en het waren voor mij ook allemaal onbekende acteurs en actrices. Hoogstaand acteren doen ze natuurlijk niet, maar wel verdienstelijk.

Al met al gewoon een leuke zombiefilm, met ook weer eens wat nieuws erin. Vanwege dat laatste krijgt hij van mij ook een ruime voldoende.

tattoobob

mcdaktari ik haal er nog een halfje vanaf.

Er zaten toch een paar leuke gore stukjes tussen?

Ik heb het over"een paar"he

Bij nader inzien na het laten bezinken van de film voor mij toch een halfje minder waard!!

Ik miste toch heel sterk een"wow"gevoel.

En zo positief ben ik toch niet mcdaktari?

mcdaktari

Nee dat is waar, dat ben je ook niet

avatar van schram101

schram101

Stoere poster !

avatar van atomix2010

atomix2010

Ik vond m best aardig! deed me denken aan die gast van evil dead meets max max meets walking dead

Er zat best een portie humor in ( droge opmerkingen ) en het verhaal opzich best leuk uitgewerkt.

De zombies zagen er matig uit , soms goed en de gore kwam lekker in beeld tijdens het knallen.

acteer werk was ok, nergens storend of slecht .

Echt effe verstand op nul en kijken met n dikke bak popcorn!

Ik heb met n dikke smile gekeken in iedergeval, een van de leukere zobie films de afgelopen tijd.

avatar van joolstein

joolstein

Ik kan er niets aan doen! Maar deze film is SUPER! Vanaf het begin wordt je meegesleurd in de zombie- apocalyps En dit gebeurd in het land van down-under. Veel gore,raken en hilarische opmerkingen en over de top karaters het kan niet op! En dit alles in een tempo of dat je een rit van een achtbaan zit. (zal ik de film daarom zo goed vinden omdat ik ook gek ben van kermissen en pretparken). Fantatische gevonden auto`s die niet meer rijden! Maar dat zombies (door waarschijnlijk rotting) gas uit stoten. En die dan te gebruiken. Heerlijk!!

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Zeer aardige, goed uitgevoerde Australische zombiefilm. Lekker veel actie, lekker veel gore, film neemt zichzelf niet al te serieus, kortom: een heerlijk filmpje. Haalt nergens het niveau van Romero, hoor, maar gewoon een zeer vermakelijk filmpje! 3,5 *

avatar van trueblood

trueblood

het inderdaad meer een horror comedey maar zeker het kijken waard

Een van de beste zombieflics in jaren! Essentieel materiaal voor zombiehounds als ik. Ik hou verder echt van die leipe ozzy stijl. Doet me qua lols terugdenken aan de goede oude dagen van Bad Taste en Brain Dead. Krijg trouwens nu wel heel erg veel zin in Raimi's Ash vs Evil Dead...

avatar van Kakihara

Kakihara

• 1964 stemmen

Vermakelijk filmpje.

Wyrmwood

1 van de zoveelste zombie films in de film wereld maar deze viel helemaal nog niet zo tegen. Normaal vind ik de zombie films van deze tijd tegen vallen, ze zijn opeens allemaal zo overpowerd en ze kunnen als spiderman bewegen. Ik zie de zombie films echt als een wereld invasie en overleven. Misschien dat ik daarom liever naar The Walking Dead kijk dan naar zombie films? Al vond ik deze film helemaal niet tegenvallen. Afgezien van de gassen die de zombies opeens afgeven vind ik het nog een best normale zombie film, ja dat de benzine opeens niet meer werkt en ze er zombie gas voor moesten gebruiken vond ik dan wat minder, maar dat die chick de zombies kon aansturen zag er wel vet uit. De zombies vond ik trouwens er ook goed en verzorgt uit zien!

Jay Gallagher speelde zijn rol als Barry goed, en ik zie dat dit 1 van zijn eerste film is waar hij in speelt. Hij deed het opzich wel goed. Bianca Bradey ook, ook niet bekend van veel films. Maar haar vond ik het opzich ook wel goed doen, en ze werd in haar tiet geschoten (Daar let ik dan weer op ! ). Ik weet niet wat het is maar ze hebben een vrij onbekende cast uitgekozen waar, ik ze allemaal niet echt slecht vond acteren. Alleen natuurlijk ook niet het beste.

Het verhaal was leuk om te volgen en het concept was opzich geinig bedacht. Alleen snap ik iets niet. Op IMDb word Wyrmwood al voor 2011 aangegeven en Wyrmwood 2 voor 2014. Zijn de twee films alle twee drie aar opgeschoven? Haha, kwam ik net namelijk achter. Raakte er een beetje van in de war. Voor de rest was het dus wel een oke zombie filmpje maar niet het beste van het beste. Leuk om eens mee te pikken!

avatar van rodolfo91

rodolfo91

Ik vond het alleen jammer dat nadat zijn zus wat freaky werd, de film al helaas op zijn einde liep.

avatar van housemoviewatch

housemoviewatch

Vanavond eens bekijken!

avatar van housemoviewatch

housemoviewatch

Wyrmwood

Wat zal ik er eens van zeggen. Voor het verhaal hoef je hier niet naar te kijken aangezien het de zoveelste uitbraak is die geen einde kent. Film wist me wel te boeien en is toch beter dan de meuk die ik afgelopen tijd heb gezien. Acteer werk is prima. Er zit ook humor in verwerkt zoals dit als geheel ook bedoeld is denk ik. Lekker flot filmpje. Prima voor een zaterdag avond.

avatar van Fortune

Fortune

Deze film deed mij denken aan bijbaantje die ik ooit had in een metaalbewerkingsfabriek.