• 9.370.278 stemmen

Releasedatum: 22 januari 2015

• Videoland Bekijk via Videoland
  • Disney+ Bekijk via Disney+

Plot Homies

Timo en Sophie waren het perfecte stel, totdat zij het uitmaakte... Sophie had behoefte aan een volwassen relatie met iemand die zijn leven wél op de rit heeft. Wanneer Timo zijn ex-vriendin probeert terug te winnen door haar van zijn nieuwe en verbeterde leven te overtuigen, raken hij en zijn vrienden verwikkeld in een drugsconflict. Om in leven te blijven, moeten de vier doodnormale jongens 22 kilo drugs binnen een week zien te verkopen.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Door de originaliteit, frisheid en goede spel van de acteurs is Homies een zeer fijne Nederlandse actie komedie geworden. De film zit vol grappige en absurde momenten waar je om zal moeten lachen. Voorspelbaar is het meestal wel en als je heel kritisch bent zou je het kunnen zien als leuke b-film, maar een leuke komedie is in mijn optiek altijd beter dan een komedie waar ik niet om heb moeten lachen. En als er een ding gebeurd tijdens het zien van Homies, is dat je moet lachen en dan is deze film zeker geslaagd. Ik ben benieuwd wat regisseur Karthaus hierna gaat doen.

'Homies' Recensie - Filmtakers

avatar van avdj

avdj

Zet vier vrienden in een appartement en laat ze (bijna) allemaal als flierefluiter door het leven gaan. Dit moet hilarische situaties opleveren en bij vlagen is Homies inderdaad vermakelijk. Vooral de dwerg en een aantal cocaïnegerelateerde grapjes konden mij wel bekoren.

Het grootste probleem is eigenlijk dat er nauwelijks chemie is tussen de vier heren. Individueel zijn de acteerprestaties al niet geweldig maar als ze elkaar ook niet versterken wordt het toch wat treurig allemaal. In dit opzicht is een Nederlandse productie als De Marathon vele malen beter geslaagd. Toch jammer want de karakters zelf zijn goed geschreven en bovendien behoorlijk verschillend.

Wat ook niet helpt is het feit dat de drugsbendes weinig afschrikwekkend zijn. Hoe groot de problemen van onze 'homies' ook zijn, overal lijken ze mee weg te kunnen komen. Pas helemaal op het einde wordt het menens maar de wat amateuristische app lancering gooit hier roet in het eten. Dit synchroon lopende evenement is één van de weinige montagefoutjes en haalt veel tempo en spanning uit de film.

Toch heb ik ook weer niet op mijn klok hoeven kijken want het tempo was prima en bij vlagen is het best en frisse komedie. En zoals eerder gezegd zitten er toch best de nodige sterke grappen in. Maar een film moet meer zijn dan de som der delen en daar schort het dit vehikel aan.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Zoals verwacht een vrij beknopt en kinderachtig gebeuren. Toen mijn oog toevallig op de poster viel wist ik eigenlijk al direct dat deze mannetjes hun typetje waarschijnlijk niet goed genoeg zouden kunnen vertegenwoordigen. Dit ligt ook deels aan de casting maar ik vond er in ieder geval niet zoveel aan. Tot mijn verbazing zaten er allerlei grietjes in de zaal te lachen bij de meest simpele - en soms helemaal niet komische gebeurtenissen. Dat gedoe met die cocaïne waarbij er twee nerdjes zich geen raad weten en de andere helft maar weinig progressie weet te boeken kon me sowieso niet echt boeien. Manuel Broekman vond ik wel weer prima spelen en de vriendin van 'bijna volwassen' Robert de Hoog zag er leuk uit.

avatar van blackdolphin

blackdolphin

0,5 ⭐️ ( en nog te hoog gewaardeerd , eigenlijk 0,1 ⭐️ Voor de moeite )

Dit is echt de afgrijselijkste film ooit gemaakt, nog nooit zo,n slechte film en zulke slecht acteurs gezien

Wat een aanfluiting,,hoop dat ze de award krijgen voor aller slechtste film aller tijden.

Geen verhaal, goedkope grappen, de regisseur moet zich schamen .

En heb heel wat films gezien, kijk naar mijn top 10 datbzijn juweeltjes.

avatar van schram101

schram101

Nu al de verassing van dit jaar? Ietwat overdreven misschien, maar ik ben sinds tijden niet meer zo verrast in de bios. Met kleine tegenzin toch de film een poging gegeven en zoals mijn openingszin al doet vermoeden een erg leuke avond gehad. Homies is een geslaagde film, die ietwat doet denken aan Black Out. Vermakelijke grappen stapelen zich in rap tempo op en al vergaloppeerd de film zich even bij de scene's in het tuincentrum, dat mag de pret niet drukken. Het foute vriendschap-is-belangrijk-sausje dat zeker in het slot even opduikt is wel ietwat vervelend, maar tegen die tijd hebben Hoog en Lukács (en eigenlijk ook de rest van de cast) je allang ingepakt.

avatar van turnhob

turnhob

Zonder al te hoge verwachtingen hier heen gegaan en aangenaam verrast. De film is geen hoogvlieger, de grappen soms wat flauw, maar ik heb toch af en toe echt moeten lachen.

Neemt zichzelf niet al te serieus, de lengte is ook prima (heerlijk weer een film die niet denkt dat 2,5 uur altijd goed is voor een film).

Het is geen prijswinnend materiaal maar leuk genoeg om een avond lekker vermaakt te worden.

avatar van hutsekluts

hutsekluts

De mannen acteren redelijk maar er zijn bijrolacteurs die tijdens hun scene het lachen nauwelijks kunnen houden. De film zit vol met plotgaten en naast een paar visuele grappen is het vooral platte humor. Weinig origineels kunnen ontdekken.

avatar van El ralpho

El ralpho

Op zoek naar het ideale slaapmiddel? Zoek niet meer verder!

Beter goed gejat dan slecht bedacht zou je denken als je naar de poster van Homies kijkt. Niet geheel toevallig liet mij deze namelijk gelijk terugdenken aan die van We're the millers. De poster is daarbij overigens niet het enige. Ook hier draait het namelijk om een groep mensen die met drugs te maken krijgen. Vanaf hier houden de vergelijkingen echter op, en dat is jammer, want meer leentje buur spelen had dit wanproduct waarschijnlijk alleen maar beter kunnen maken dan dat nu het geval is. Dit kon namelijk echt niet veel slechter meer, en dan gaat het ook nog eens van kwaad tot erger naarmate de speelduur doorloopt. Normaal ben ik een voorstander van zoveel mogelijk input, maar deze regisseur had zijn ''creativiteit'' beter thuis kunnen laten.

Want wat voor een slaapverwekkende vertoning was dit zeg. Er heerste totaal geen chemie tussen de hoofdrolspelers, 99% van de grappen sloegen dood en daarnaast werd er ook nog eens voor geen meter geacteerd. Als dan ook nog eens Victoria Koblenko uit de kast wordt getrokken voor een bijrol, kan het echt niet veel erger meer. Wat een draak van een acteerprestaties gaven zij en haar kornuiten weg!

Het grootste nadeel blijft echter dat Homies saai is, zo saai dat je in plaats van een slaappil te nemen als je slecht in slaap kunt komen, ook gewoon deze op kunt zetten. Deze film kan echt rechtstreeks in de prullenbak, net zoals je gekochte bioscoopkaartje voor het naar binnen gaan trouwens, want dit is echt een verspilling van je tijd (en geld). Homies heeft in ieder geval de twijfelachtige eer om nu al de slechtste film te zijn die ik dit jaar gezien heb.

avatar van Kondoro

Kondoro

Homies

Tijdens bioscoop bezoeken heb ik wel eens een reclame bericht gezien van Homies. Destijds was ook de sneak preview op Veronica en ik vond deze helemaal geweldig. Toch is de film mij ietwat tegen gevallen. De film zelfs is vaak voorspelbaar maar, heb me zelf wel vermaakt. Het is toch wel even wennen om te zien dat Jon Karthaus deze film regisseert en ook zelf een klein rolletje in speelt. Goed begin hoor, daar niet van. Ook begon ik op het eind het wel moeilijk te krijgen want mijn ogen begonnen langzamerhand wat dicht te vallen. Einde was een beetje saai in elkaar gezet.

Mijn kameraad zat ook weer eens te lullen. Hij zei dat hij Carolien Spoor kent. Dikke vinger xD... Nee, dan wonen we opeens wel heel erg in Zuid-Holland.. Not! Nee, Carolien Spoor deed het leuk! Ik dacht Yannick van de Velde ook al wel te kennen. Natuurlijk! In Oranje.. Geweldige film vroeger. Robert de Hoog deed het leuk maar het meest moest ik lachen om de Neuroot.. lol!

Het verhaal stelde niks voor. Het concept is leuk, perrongeluk drugs binnen door een paar Russen. lol! Nee, leuk om een keer gezien te hebben! Het stelt allemaal niet heel veel voor maar een keer kijken kan geen kwaad, gelukkig! Ben wel erg aan het twijfelen voor mijn cijfer.

avatar van Collins

Collins

Ja, de makers hebben leentjebuur gespeeld bij vergelijkbare films van buitenlandse makelij. En ja, de film is daardoor niet overal bijster origineel. En ja, sommige bijrollen zijn niet overtuigend en erg over the top. En ja, tekstueel krijgen we veel grofheid voorgeschoteld, die niet altijd even leuk werkt.

Maar toch. Hoewel de scenarist overduidelijk gekeken heeft naar vergelijkbare producties, is het scenario er zeker geen slap aftreksel van. Het Nederlandse sausje zorgt er bovendien voor dat de film een eigen karakter heeft.

Het verhaal wordt met veel vaart verteld. Hierdoor vallen de gaten en onwaarschijnlijkheden niet erg op. Als kijker zie je veel door de vingers. Da's toch knap gedaan van de makers.

Het acteerwerk van de hoofdpersonen was trouwens in orde.

Al met al een redelijk grappige komedie.

avatar van SimonV

SimonV

Leuke film voor tussendoor. Voldoet aan alle cliches van een simpele recht-toe-recht-aan komedie: verhaal dat iets te sterk is met een paar extra verhaallijnen, beetje grof taalgebruik, DE briljante oplossing en natuurlijk voorspelbare actie.

Prima acteerwerk en strak gemonteerd om de vaart er in te houden.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1946 berichten

Soms best grappig, vaak ook niet. Het verhaal is gewoon niet interessant. Nederlandse komedie werkt bij mij niet zo goed. Vroeger was zeg eens AAA wel leuk, maar de humor van toen is niet de humor van nu.

avatar van blurp194

blurp194

Flauw, voorspelbaar en teveel overdreven zonder dat het daardoor grappig wordt. Beetje standaard nederlandse film daardoor, en erg weinig positiefs over te melden. Het regelmatige gebruik van een voiceover om het geheel nog maar even uit te leggen irriteert ook al.

avatar van tattoobob

tattoobob

Middelmatig is inderdaad het goede woord voor deze film.
Aan de spelers lag het niet echt want die deden voor nederlandse begrippen aardig hun werk en hebben in het verleden wel bewezen dat ze in redelijke nederlandse producties tot hun recht kunnen komen(op wat enkele na)
Het was meer het script wat wat te wensen over liet...bij vlagen was het echt grappig,maar vaak was het ook"gewoontjes"...heel slecht word het echter nergens vind ik.
die scene met die dealer in het tuincentrum was hilarisch

avatar van scorsese

Matige film over vier vrienden die een week de tijd hebben om 22 kilo drugs te verkopen. Een dun verhaaltje waarbij de wat voorspelbare problemen humoristische situaties zich blijven opstapelen. Helaas is de humor nogal flauw en heb ik nergens echt kunnen lachen. Wel een vlotte montage en ook een leuke cast met toch aardig wat bekende namen.

avatar van Theunissen

Ik heb regelmatig zitten te schuddebuiken bij het aankijken van deze Nederlandse productie. Maar dan niet aan het schuddebuiken van het lachen, maar aan het schuddebuiken omdat mijn maaginhoud naar boven wilde komen. Ook met deze zogenaamde "Komedie", laat de Nederlandse filmwereld weer eens zien dat ze nauwelijks instaat zijn om leuke en/of goede films te produceren. Ik zou zeggen, ga eens in de leer bij België, want daar krijgt men het wel voor elkaar en die films hebben vaak ook nog inhoud wat bij deze film totaal ontbreekt.

Het onnozele voorspelbare clichématige verhaal (draait om drugs waar een groepje mee wordt opgezadeld en die moeten verkopen), welke zich afspeelt in Amsterdam, is zeer flauw en kinderachtig en ook de uitvoering ervan is zeer beroerd. Eerlijk gezegd was het best beschamend om allemaal te zien en dat geldt ook voor veel Nederlandse zogenaamde acteurs en actrices. Sowieso is het niet al te plezierig om een hele film naar hoofdrolspeler Robert de Hoog (in de rol van Timo) te kijken, want dat is een enorme saaie persoonlijkheid. Dat er wel soms mooie vrouwen te zien zijn waren, deed de pijn om naar deze film te kijken nog enigszins verzachten. Met name die Charlie Chan Dagelet (in de rol van Sophie) vond ik wel een aardige verschijning. Helaas geldt dat niet voor Victoria Koblenko (in de rol van de Russische Ivana, met ringetje door de neus, die ook Russisch praat), die ik normaal wel leuk vindt om naar te kijken. Te lachen viel er eigenlijk niets (met name de seksgrappen waren zeer kinderachtig) op een paar glimlach momenten na. Het einde wat zelfs nog even wat schietactie bevat, was zeer slecht en flauw.

Nee, ook deze Nederlandse (wan)productie was duidelijk niet aan mij besteedt. Deze film heb ik overigens gezien op Film 1, want ik neem me geen moeite om Nederlandse films in de bioscoop te gaan te bekijken (is ook gewoon zonde van het geld) en ik pindakaas ze ook zelden (eigenlijk alleen als het betrekking heeft op een historische gebeurtenis).

P.S. het schilderij wat aan de muur hing in het appartement van het vriendengroepje en wat ook regelmatig in beeld was te zien, was misschien nog wel het mooiste en beste in deze film.

avatar van jippie2010

jippie2010

Het plot is aardig, verhaal zit leuk in elkaar,

maar de algehele uitwerking is onvoldoende.

Acteerprestaties zijn middelmatig en soms zelfs tenenkrommend,

in de editing zaten echt teveel fouten en de overdaad aan BN-ers wordt ik soms een beetje flauw van.

Het scenario had beter verdiend. *2.0

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ik heb al een zwak voor Robert de Hoog sinds die ene reclame voor een energieleverancier. De Hoog zit als timide jongeman naast zijn rijinstructeur en prevelt 'klote zon' als het zonlicht in zijn ogen schijnt. De instructeur is laaiend en zet de lesauto vol op de rem, waarna we in een montage leren dat verschillende mensen hun weerzin uitspreken tegen deze boude uitspraak richting onze brenger van licht en warmte. De reclame eindigt wanneer De Hoog met z'n hondstrouwe ogen opkijkt vanachter het zonnescherm, terwijl het zonlicht in zijn ogen schijnt. Berouwvol spreekt hij de woorden 'sorry zon' uit.

En laat ik mijn gemengde gevoelens over 'Homies' (2015) uiten in de geest van deze reclame.

Klote Homies, we zitten weer opgescheept met een zoveelste slap aftreksel van 'hippe misdaadfilms' uit de jaren negentig. Het geleuter over niks. De flamboyante bijrollen van scheldende Russen in wietplantages, groezelige bars en trendy nachtclubs. Geen greintje oorspronkelijkheid of authenticiteit, maar ordinair jatwerk van films die hetzelfde al reeds beter en leuker deden. En dan dat geforceerd aansluiting proberen te zoeken bij een jeugdige doelgroep. Dat gedoe rond (bijna-) dertigers die doen alsof ze nog bezig zijn met hospiteeravonden en in hun studentikoze bromance zelfs zo ver gaan dat ze harddrugs voor elkaar verhandelen. Compleet uitgetekend langs de meest voorspelbare studentenclichés, terwijl de personages steevast net niet met elkaar communiceren zoals 'den jeugdmensch' gewoon was in 2015.

Sorry Homies, ik heb erg om je puberale humor gelachen. Om Gijs Naber die (zonder z'n plakneus gelijk Willem Holleeder) altijd de Aanmodderfakker des vaderlands zal blijven. Om Tibor Lukács die Donny én Walter Sobchak uit 'The Big Lebowski' (1998) met elkaar verenigt tot één personage. Zowel de getraumatiseerde oorlogsveteraan als het pispaaltje. Om flirterige mooiboy Manuel Broekman met zijn gladde en seksistische praatjes, die even zo vaak de klepel op z'n neus krijgt. Om het bonte gezelschap van verschillende BN'ers die over-the-top typetjes spelen. En om Robert de Hoog, de jongen die ooit zo berouwvol opkeek naar de zon, als hoogst identificeerbare allemansvriend die weer met zijn vingers door de krullen wil kroelen van Charlie Chan Dagelet. Het wordt tijd dat De Hoog weer eens z'n weg vindt naar een serieuzere rol zoals in de telefilm 'Skin' (2008), maar het is ook hier een innemend heerschap.

Kiezen jullie maar of Homies een 'klote' of een 'sorry' waard is.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Komedie en Nederlandse film gaan niet best samen. 99% zijn totale wangedrochten, deze film heeft de twijfelachtige eer om zich daar tussen te voegen.

Gijs Naber en Robert de Hoog heb ik nog best hoog zitten, de andere twee hoofdrolspelers mogen zich wat mij betreft wel ergens anders mee bezig houden dan met acteren.

Het is soms echt pijnlijk slecht, zeker dat hele Russische gedoe erom heen is dramatisch. Heel af en toe kon er bij mij nog een glimlach vanaf, maar als je een avondje wilt lachen moet je deze film in ieder geval niet opzetten.

Misschien dat pubers hier zich nog mee weten te vermaken, maar als je enigszins tot verstand gekomen bent dan moet je deze skippen.

avatar van Shadowed

Shadowed

Geestig.

Voor een Nederlandse komedie, opvallend geestig en vlot in elkaar gestoken. Tuurlijk, een perfecte film is dit absoluut niet, maar het komt toch aardig in de buurt. Het is alleen wel net iets te nutteloos hier en daar en niet altijd even geweldig.

Maar de film gooit opvallend vaak raak met een aantal geslaagde grappen. Vooral de drugsdeal met een aparte drugdealer was hilarisch. En voor de rest een hoop plezier, geschreeuw en geinige momentjes. De film schakelt eigenlijk nagenoeg geen enkel moment over in drama.

Daarbij prima acteerwerk van de heren. De Hoog is soms net iets te kneuzerig om zo'n opvliegend en druk personage te spelen, maar voor de rest heel aardig. Het gaat er best geestig aan toe en ik moest opvallend vaak eventjes lachen.

Voor de rest ook vlotte editing die er goed in gaat. Beetje jammer dat Karthaus als regisseur niet verder lijkt te kijken dan NL komedies, want de regie ziet er hier best aardig uit. Voor de rest zitten er wel een paar iets mindere momentjes in, maar gelukkig niet te veel.

Grappige en vlotte komedie. Opvallend beter dan de algemene Nederlandse komediefilm, en opvallend vlotte montage. Maar voor de rest niet veel meer dan een simpel tussendoortje. Karthaus mag serieus een iets beter project overwegen.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Een enkel moment is nog wel grappig en Hoog is te pruimen, al kan ik hem normaal niet hebben. Dat zal er wel aan liggen dat die 3 huisgenoten te veel karikaturen zijn en dat nekt zo'n film toch wel. Er zit in dit verhaal meer potentie dan men eruit haalt. In het begin kijkt het nog vlot weg, maar het duurt uiteindelijk toch wel erg lang allemaal. Visueel soms wel oké, Cees Geel heeft een prima rolletje. En Dagelet is gewoon leuk. 2,0*.