• 9.370.389 stemmen

Releasedatum: 22 januari 2015

• Videoland Bekijk via Videoland
  • Disney+ Bekijk via Disney+

Plot Homies

Timo en Sophie waren het perfecte stel, totdat zij het uitmaakte... Sophie had behoefte aan een volwassen relatie met iemand die zijn leven wél op de rit heeft. Wanneer Timo zijn ex-vriendin probeert terug te winnen door haar van zijn nieuwe en verbeterde leven te overtuigen, raken hij en zijn vrienden verwikkeld in een drugsconflict. Om in leven te blijven, moeten de vier doodnormale jongens 22 kilo drugs binnen een week zien te verkopen.

avatar van Unique

Unique

En? Wat vinden we van trailer en poster? Hit? Of shit? Top of Flop?

avatar van schram101

schram101

Shit

avatar van Fortune

Fortune

Bij een flop moet er eerst potentie zijn op een hit en dus is het inderdaad shit.

Niet gelachen om de trailer in ieder geval en de grappen hebben we allemaal eerder gezien in Amerikaanse films dus het is ook nog eens extra lame.

Ik kan ook geen Robert De Niro quotes meer zien in films.

avatar van Unique

Unique

Ben er ook bang voor. Flop.

avatar van bartbart

bartbart

Ik denk shit en top

Gister naar de voorpremière geweest. Hij is echt lachen! Goede humor, leuke cast!

avatar van DVMoviez

DVMoviez

Kan er niets aan doen maar ik vond deze film grappig. Ik heb meerdere malen enorm moeten lachen en dat is niet meer voorgekomen (dankzij een film dan) sinds Home Alone 1.......

avatar van wwelover

wwelover

Dit kan toch haast geen goede film worden? De trailer alleen al is een dieptepuntje weer voor de Nederlandse filmindustrie. Werkelijk waar alles is gejat.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Door de originaliteit, frisheid en goede spel van de acteurs is Homies een zeer fijne Nederlandse actie komedie geworden. De film zit vol grappige en absurde momenten waar je om zal moeten lachen. Voorspelbaar is het meestal wel en als je heel kritisch bent zou je het kunnen zien als leuke b-film, maar een leuke komedie is in mijn optiek altijd beter dan een komedie waar ik niet om heb moeten lachen. En als er een ding gebeurd tijdens het zien van Homies, is dat je moet lachen en dan is deze film zeker geslaagd. Ik ben benieuwd wat regisseur Karthaus hierna gaat doen.

'Homies' Recensie - Filmtakers

avatar van Kondoro

Kondoro

De Sneak Preview sprak me aan. Laat maar komen.

avatar van avdj

avdj

Zet vier vrienden in een appartement en laat ze (bijna) allemaal als flierefluiter door het leven gaan. Dit moet hilarische situaties opleveren en bij vlagen is Homies inderdaad vermakelijk. Vooral de dwerg en een aantal cocaïnegerelateerde grapjes konden mij wel bekoren.

Het grootste probleem is eigenlijk dat er nauwelijks chemie is tussen de vier heren. Individueel zijn de acteerprestaties al niet geweldig maar als ze elkaar ook niet versterken wordt het toch wat treurig allemaal. In dit opzicht is een Nederlandse productie als De Marathon vele malen beter geslaagd. Toch jammer want de karakters zelf zijn goed geschreven en bovendien behoorlijk verschillend.

Wat ook niet helpt is het feit dat de drugsbendes weinig afschrikwekkend zijn. Hoe groot de problemen van onze 'homies' ook zijn, overal lijken ze mee weg te kunnen komen. Pas helemaal op het einde wordt het menens maar de wat amateuristische app lancering gooit hier roet in het eten. Dit synchroon lopende evenement is één van de weinige montagefoutjes en haalt veel tempo en spanning uit de film.

Toch heb ik ook weer niet op mijn klok hoeven kijken want het tempo was prima en bij vlagen is het best en frisse komedie. En zoals eerder gezegd zitten er toch best de nodige sterke grappen in. Maar een film moet meer zijn dan de som der delen en daar schort het dit vehikel aan.

avatar van Motato

Motato

Matige film. Slecht acteerwerk en veel flauwe grappen. Af en toe wel kunnen lachen, maar het duurde allemaal net iets te lang. Geen aanrader om in de bios te kijken, maar mocht die toevallig ooit eens op tv oid komen en je hebt niets te doen is dit prima tijdverdrijf.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Zoals verwacht een vrij beknopt en kinderachtig gebeuren. Toen mijn oog toevallig op de poster viel wist ik eigenlijk al direct dat deze mannetjes hun typetje waarschijnlijk niet goed genoeg zouden kunnen vertegenwoordigen. Dit ligt ook deels aan de casting maar ik vond er in ieder geval niet zoveel aan. Tot mijn verbazing zaten er allerlei grietjes in de zaal te lachen bij de meest simpele - en soms helemaal niet komische gebeurtenissen. Dat gedoe met die cocaïne waarbij er twee nerdjes zich geen raad weten en de andere helft maar weinig progressie weet te boeken kon me sowieso niet echt boeien. Manuel Broekman vond ik wel weer prima spelen en de vriendin van 'bijna volwassen' Robert de Hoog zag er leuk uit.

avatar van blackdolphin

blackdolphin

0,5 ⭐️ ( en nog te hoog gewaardeerd , eigenlijk 0,1 ⭐️ Voor de moeite )

Dit is echt de afgrijselijkste film ooit gemaakt, nog nooit zo,n slechte film en zulke slecht acteurs gezien

Wat een aanfluiting,,hoop dat ze de award krijgen voor aller slechtste film aller tijden.

Geen verhaal, goedkope grappen, de regisseur moet zich schamen .

En heb heel wat films gezien, kijk naar mijn top 10 datbzijn juweeltjes.

Erg leuke en grappige film. Het heeft vooral droge humor. De film probeert zich erg in te leven in de kijker en dat is goed gelukt.

avatar van schram101

schram101

Nu al de verassing van dit jaar? Ietwat overdreven misschien, maar ik ben sinds tijden niet meer zo verrast in de bios. Met kleine tegenzin toch de film een poging gegeven en zoals mijn openingszin al doet vermoeden een erg leuke avond gehad. Homies is een geslaagde film, die ietwat doet denken aan Black Out. Vermakelijke grappen stapelen zich in rap tempo op en al vergaloppeerd de film zich even bij de scene's in het tuincentrum, dat mag de pret niet drukken. Het foute vriendschap-is-belangrijk-sausje dat zeker in het slot even opduikt is wel ietwat vervelend, maar tegen die tijd hebben Hoog en Lukács (en eigenlijk ook de rest van de cast) je allang ingepakt.

avatar van sakalunga

sakalunga

Vandaag gezien.

Ik had een gevoel dat dit echt helemaal niks zou worden maar er zaten nog heel wat leuke grappen tussen.

Het acteerwerk was erg goed met een goede cast en het camerawerk was ook erg goed.

Zeker een aanrader.

avatar van turnhob

turnhob

Zonder al te hoge verwachtingen hier heen gegaan en aangenaam verrast. De film is geen hoogvlieger, de grappen soms wat flauw, maar ik heb toch af en toe echt moeten lachen.

Neemt zichzelf niet al te serieus, de lengte is ook prima (heerlijk weer een film die niet denkt dat 2,5 uur altijd goed is voor een film).

Het is geen prijswinnend materiaal maar leuk genoeg om een avond lekker vermaakt te worden.

avatar van Zanoni83

Zanoni83

Verwachte er echt niets van, maar de film was zeer komisch. Gezien in de bioscoop waar redelijk wat mensen toch wel erg moesten lachen, wat het makkelijker maakt om mee te lachen.

Zeer zeker de moeite waard om is te kijken.

avatar van soom

soom

Jon Karthaus.

Was dat niet die redelijk irritante Moes uit de Zoop films? Ik vond de jongens sowieso niet al te sterk, itt de meisjes ( hoewel Elise wel nog steeds de stroop moet uitvinden..). Maar goed, ik vind alles wel interessant op deze aardbodem. Ja echt, iedereen is interessant. Dus ook meneer Karthaus. Zodoende met de karigste verwachtingen hierheen geschuifeld. Kwam blij terug uit de zaal. De 4 jongens zijn sterker dan dat hele zooitje uit Zoop. (met uitzondering van de later opgedoken Alwin) De meisjes zijn hier even mooi. Sanne Vogelt er slechts in een prutje tussendoor, maar mensen liefjes, ik houd van haar uitstraling en haar schattige, zowat onopgemerkte Amsterdamse tongval. Verder is het verhaal niet zo sterk, maar Jon weet er door een aardige scene aan het einde een mooie draai aan te geven. De in deze film genoemde film nooit gezien, maar ik heb een donkerpaars vermoeden dat het daar wel wat op lijkt. Weer leuker dan verwacht, droger dan ik vermoed had. Dit mag wel boven verwachting leuk heten. Mooi debuut! (toch?)

avatar van hutsekluts

hutsekluts

De mannen acteren redelijk maar er zijn bijrolacteurs die tijdens hun scene het lachen nauwelijks kunnen houden. De film zit vol met plotgaten en naast een paar visuele grappen is het vooral platte humor. Weinig origineels kunnen ontdekken.

avatar van El ralpho

El ralpho

Op zoek naar het ideale slaapmiddel? Zoek niet meer verder!

Beter goed gejat dan slecht bedacht zou je denken als je naar de poster van Homies kijkt. Niet geheel toevallig liet mij deze namelijk gelijk terugdenken aan die van We're the millers. De poster is daarbij overigens niet het enige. Ook hier draait het namelijk om een groep mensen die met drugs te maken krijgen. Vanaf hier houden de vergelijkingen echter op, en dat is jammer, want meer leentje buur spelen had dit wanproduct waarschijnlijk alleen maar beter kunnen maken dan dat nu het geval is. Dit kon namelijk echt niet veel slechter meer, en dan gaat het ook nog eens van kwaad tot erger naarmate de speelduur doorloopt. Normaal ben ik een voorstander van zoveel mogelijk input, maar deze regisseur had zijn ''creativiteit'' beter thuis kunnen laten.

Want wat voor een slaapverwekkende vertoning was dit zeg. Er heerste totaal geen chemie tussen de hoofdrolspelers, 99% van de grappen sloegen dood en daarnaast werd er ook nog eens voor geen meter geacteerd. Als dan ook nog eens Victoria Koblenko uit de kast wordt getrokken voor een bijrol, kan het echt niet veel erger meer. Wat een draak van een acteerprestaties gaven zij en haar kornuiten weg!

Het grootste nadeel blijft echter dat Homies saai is, zo saai dat je in plaats van een slaappil te nemen als je slecht in slaap kunt komen, ook gewoon deze op kunt zetten. Deze film kan echt rechtstreeks in de prullenbak, net zoals je gekochte bioscoopkaartje voor het naar binnen gaan trouwens, want dit is echt een verspilling van je tijd (en geld). Homies heeft in ieder geval de twijfelachtige eer om nu al de slechtste film te zijn die ik dit jaar gezien heb.

avatar van loreen

loreen

hij is saai film

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

toch wel heel slecht eigenlijk ja.

avatar van Onweersvlieg

Onweersvlieg

Erg voorspelbaar maar toch vermakelijk.

avatar van Kondoro

Kondoro

Homies

Tijdens bioscoop bezoeken heb ik wel eens een reclame bericht gezien van Homies. Destijds was ook de sneak preview op Veronica en ik vond deze helemaal geweldig. Toch is de film mij ietwat tegen gevallen. De film zelfs is vaak voorspelbaar maar, heb me zelf wel vermaakt. Het is toch wel even wennen om te zien dat Jon Karthaus deze film regisseert en ook zelf een klein rolletje in speelt. Goed begin hoor, daar niet van. Ook begon ik op het eind het wel moeilijk te krijgen want mijn ogen begonnen langzamerhand wat dicht te vallen. Einde was een beetje saai in elkaar gezet.

Mijn kameraad zat ook weer eens te lullen. Hij zei dat hij Carolien Spoor kent. Dikke vinger xD... Nee, dan wonen we opeens wel heel erg in Zuid-Holland.. Not! Nee, Carolien Spoor deed het leuk! Ik dacht Yannick van de Velde ook al wel te kennen. Natuurlijk! In Oranje.. Geweldige film vroeger. Robert de Hoog deed het leuk maar het meest moest ik lachen om de Neuroot.. lol!

Het verhaal stelde niks voor. Het concept is leuk, perrongeluk drugs binnen door een paar Russen. lol! Nee, leuk om een keer gezien te hebben! Het stelt allemaal niet heel veel voor maar een keer kijken kan geen kwaad, gelukkig! Ben wel erg aan het twijfelen voor mijn cijfer.

avatar van _Casper_

_Casper_

lEUKE Film om een keer te zien, niets mis mee en vermaakt gewoon lekker!

prima tijd mee gehad 3

avatar van Waku

Waku

En zo hebben we weer een nederlandse film te pakken die het voorbeeld geedt hoe het dus NIET moet.

Er is gekeken naar wat slappe amerikaanse komedies en waarschijnlijk in het bijzonder naar de "Hangover" reeks. Om de komedie extra grof te houden gooien de makers er veel gescheld van geslachtsdelen in en krijgt men als kijker regelmatig te horen op welke plekken je allemaal genomen kan worden. Treurige bijrollen van Victoria Koblenko en Jenniffer Hofman.

Alleen de bijrol van Cees Geel als Barman valt nog te behappen.

"Homies" is een matige en overbodige misdaad komedie.

Vlees noch Vis.

avatar van Jaarme

Jaarme

Grappige film

Vooral de uitspraken die regelmatig voorbijkwamen, o.a van die Turkse man in het tuincentrum.

Origineel concept, best aardig uitgewerkt zeker voor Nederlandse filmbegrippen!

Speelduur is ook precies goed en het verhaal komt snel op gang

avatar van Collins

Collins

Ja, de makers hebben leentjebuur gespeeld bij vergelijkbare films van buitenlandse makelij. En ja, de film is daardoor niet overal bijster origineel. En ja, sommige bijrollen zijn niet overtuigend en erg over the top. En ja, tekstueel krijgen we veel grofheid voorgeschoteld, die niet altijd even leuk werkt.

Maar toch. Hoewel de scenarist overduidelijk gekeken heeft naar vergelijkbare producties, is het scenario er zeker geen slap aftreksel van. Het Nederlandse sausje zorgt er bovendien voor dat de film een eigen karakter heeft.

Het verhaal wordt met veel vaart verteld. Hierdoor vallen de gaten en onwaarschijnlijkheden niet erg op. Als kijker zie je veel door de vingers. Da's toch knap gedaan van de makers.

Het acteerwerk van de hoofdpersonen was trouwens in orde.

Al met al een redelijk grappige komedie.