Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Mark Wahlberg, Edward Norton en Charlize Theron
Gesproken taal: Oekraïens, Engels en Italiaans
Releasedatum: 4 september 2003
Plot The Italian Job
"Get in. Get out. Get even."
Een groep dieven, geleid door de beroepscrimineel Charlie Croker, creëert de grootste verkeerschaos in de geschiedenis van Los Angeles. Dit geeft ze de tijd om een grote hoeveelheid goud te stelen. Ze ontsnappen in hun Mini Coopers, die klein genoeg zijn om het verkeer te omzeilen.
Charlie Croker
Yevhen
Wrench
Skinny Pete
Niels Alberts
Leuke vermakelijke film. Actieavonturen combi. Alles wordt leuk uitgevoerd...alleen het punt waarop de auto met wegdek en al naar beneden wordt geblazen is wat te onwerkelijk. Ook het punt dat de Napster de hoogte van de rijdende vrachtauto's met zijn computer berekend is wat mij betreft wat te veel van het goede..voor de rest is het verhaal goed te doen!
desteven007
Mooie misdaad film, altijd zin om naar te kijken.
Mary_Shaw
heel mooie film, loopt lekker. een paar schoonheids foutjes maar welke film heeft dat niet
gerwinmaster
Ik heb deze film al minstens drie keer gezien, maar hij blijft leuk. De film loopt lekker, veel actie en een boeiend verhaal. Aanrader: 4*
lettervorm
Mooie film maar misschien iets overdreven met die Mini Coopers.
K@i
viel vies tegen had veel meer verwacht
0'5 is nog teveel
Jeauhan
Heerlijk vermakelijke film. Kijkt lekker weg. Alles lekker overdreven en je vooral niet ergeren aan de details. Vooral ook niet té serieus, met een kritisch oog naar kijken.
Just sit, relax and have fun.
kimberlyVD
had er niet veel van verwacht eerlijk gezegd, omdat dit nie echt mijn genre is maar hij viel best wel mee. 3,5***
Kricky
Te gekke film. Hier zot pas teamwork in. ik heb hem destijds in de bioscoop gezien. Gaaf met die mini's VRRRROOOOMMM. Leuk verhaal en ook leuke grappen(magere Pete)
topfilm
7,8
skipy05
heel toffe film. ik heb hem nu een paar keer gezien en hij blijft goed om te zien. er zijn een paar zeeer goede acteurs.
Esther_ke
Goede film: leuk verhaal, grappig, goede acteurs,…
Ik vind het ook wel heel tof met de Mini’s!
Legan
Een prima hollywood actiefilm met vaart en redelijk goede acteerprestaties. Natuurlijk met de standaard stereotiepe personages, de voorspelbaarheid en de over-the-top actie maar tevens met een hoge amusementswaarde. Geen bijzondere film, maar toch prima vermaak.
Donkerwoud
Deze film heeft mij nooit zo weten te grijpen. Hij is best goed uitgevoerd, maar uiteindelijk is het teveel een geval: lekkere chickies, mooie auto's en vetcooleleipe actie. Niet helemaal mijn ding.
briek
Ze hebben veel van deze film gemaakt, maar zo goed vond ik hem nu toch ook niet, inderdaad in deze film zat er van alles veel te veel in. Maar is wel eens fijn om naar te kijken.
guylopez93
vermakelijke film
vooral niet met een serieuze en kritische houding naar deze film kijken want dan zou ie stukke minder zijn
het wel een beetje overdreven allemaal maar het stoort niet
echt spannend ook niet omdat je weet dat het toch altijd goed afloopt maar actie was mooi uitgewerkt en is leuk om een keertje te zien
nachtgekko
goede film, alleen niet iets waarvan ik vind dat je hem echt een keer gezien moet hebben. Denk dat de titel me nog het meest aansprak
Goed voor als je echt niks anders te doen heb, anders niet.
Ejerika
Een erg stoere film moet ik zeggen. Personages zijn jong en sterk. Niet sterk genoeg moet ik zeggen. 2 much money for little gangsters
Charlize Theron speelt het sterk. Mark is ..tsja, niets meer, niets minder.
s0njaa
Hmmm.. niet helemaal mijn smaak.. en soms iets ongeloofwaardig.. Zoals dat hele gedoe met de mini's en de metro..
Maar al met al is het best vermakelijk en de film duurt ook niet zo lang..
3***
OSC4R
Ik moet de originele versie nog steeds eens zien, maar de 2003 versie is vermakelijk. Leuke actie rondom de mini-parade. Wel vond ik de plotselinge overgang naar een witte ijsvlakte wat vreemd, maar ook daar maakt de actie het aardig goed...
Al met al een spannende film, waarbij je niet al te veel op het verhaal moet letten, maar het vooral van de mooie Italiaanse sferen moet hebben.
Movie Jim
Zeer goede film Mark Wahlberg Seth Green Edward Norton
Jason Statham spelen geweldig. Met die Minicoopers is een geweldige stunt. Er komt zelfs een 2de deel The Brazilan Job 2009.
En ook de kleine rol van Donald Sutherland is goed.
SubzeroX
wat mij betreft 'n stel top acteurs bijelkaar met wat leuke plotwijzigingen
zeker de misdaad komt tot z'n recht in deze film maar ook leuke actie is te zien je komt zeker aan je trekken
1 van de weinige films die ik voor 'n 2e keer uit de kast heb gehaald
ik kijk ook erg uit naar 't 2e deel hopelijk is die netzo goed
roedie18
dit is een mooie film, er zit weinig actie in maar toch een goede film. want je blijft wel zitten en je blijft opletten...
geef deze film 4,5 *
pikachu!
Superdroog met de mini's. Lekker vlotte film, heel vermakelijk.
***
missl
Snelle film met natuurlijk hele stoere autootjes. Zeer vermakelijk.

Heistfilm 'The Italian Job' met sterrencast vanavond (19 juni) op televisie

Kraakfilm remake 'The Italian Job' vanavond (3 september) te zien op televisie

Deze vijf goed beoordeelde films zijn sinds kort te zien op Netflix

In de ban van 'La Casa,' drie sterke films op Netflix over een bankoverval

Ratatouille
Animatie / Familie, 2007

Das Verschwinden des Josef Mengele
Historisch / Drama, 2025
venice, italycaliforniëhelikopterouder-kindrelatieoostenrijkberggoudmetrohackerjachtsaferemakecaperwraakmoordovervaldouble crossedboat chaselos angeles, californiëexplosieconvictauto achtervolgingtv newshollywood signtelevision repairmini cooper