Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Mark Wahlberg, Edward Norton en Charlize Theron
Gesproken taal: Oekraïens, Engels en Italiaans
Releasedatum: 4 september 2003
Plot The Italian Job
"Get in. Get out. Get even."
Een groep dieven, geleid door de beroepscrimineel Charlie Croker, creëert de grootste verkeerschaos in de geschiedenis van Los Angeles. Dit geeft ze de tijd om een grote hoeveelheid goud te stelen. Ze ontsnappen in hun Mini Coopers, die klein genoeg zijn om het verkeer te omzeilen.
Charlie Croker
Yevhen
Wrench
Skinny Pete
confucius
Met losse flodders aan elkaar genaaide film, stikt van de clichés en nergens over gaat, ik verveelde me rot. Gelukkig zat mijn vriendin naast mij en hadden wij aardig wat pret tijdens deze 'knoert' van een rotfilm.
Een remake die over niks gaat. Een mini-thrillerke. Een prutsjobke en stupide bootachtervolgingen die nog meer wrevel opwekken aan deze pulp dan goed is voor een gezond mens. Sneldoorspoeltoets gebruiken.
Dit soort "fastfoodfilms" worden beter naarmate ze korter worden."
ApoJapo
De actie met de mini coopers wat er niet uitziet verpest heel de film. Je frustreert je rot bij het zien van die vrouw achter het stuur. Jammer
dikkop
Erg leuke actie/misdaad met een goed verhaal, erg goede acteurs en heel erg goed verfilmd. Dit is een film die je echt vaker wilt zien...
Zonnedaeler
Erg mooie en spectaculaire film:D af en toe wat saai gelul en bla bla bla maar over het algemeen een erg vlotte actie film
Foetsj_NL
Net niet de film die het had moeten worden. Had er eerlijk gezegd veel meer van verwacht, maar hij heeft me niet erg kunnen boeien. Het verhaal vond ik wel erg minimaal, aangezien de film meerendeels draaide om achtervolgingen en handige trucjes om kluizen open te maken.
Net niet dus. 3*
Mooie auto's
Mooie Charlize Theron
Geweldige openingsscene!
Topfilm! 4.5*
Echt gaaf om te kijken voor een mini-fan!
wwelover
Uitstekende amusementfilm, met een verhaal dat niet zo bijzonder is, maar wel leuk wordt gepresenteerd door de cast en de nodige actie momenten. En dat is ook wel eens leuk voor tussendoor. Film is van begin tot eind wel boeiend ondanks het wat voorspelbare verhaallijn. Maar zoals ik al zei, dat is niet zo'n probleem. De actie is top, zeker de momenten in de Mini's zijn echt gaaf.
De cast is geweldig, kan niet anders zeggen. Mark Wahlberg is een uitstekende acteur, en dan met name voor dit soort actie films. Charlize Theron doet het ook heel leuk. Edward Norton is een te groot acteur voor zo'n relatief kleinere rol. Maar ja, hij doet het wel goed. En de overige bijrollen zijn top. Mos Def is erg geinig, Seth Green ook en ja Jason Statham is de bomb natuurlijk. Geweldige acteur blijf ik dat vinden en dan met name met dit soort rollen. Heb wel erg het gevoel dat RocknRolla van deze film (of het orginele Italian Job) is afgekeken qua samenhang van cast.
Ben benieuwd naar The Brazilian Job.
wasta
Ook na herkijken blijf ik van mening dat het een zwakke en simpele heist film is.
dörpsgek
Hele vermakelijk film, hoewel dit niet echt mijn genre is heeft de film me een leuke avond bezorgd, mede door de erg goede cast uiteraard...
Xx_se7en_xX
Heb je nog meer negatiefs?
Want als dat het enige is waar je je aan ergert, snap ik je 0,5* niet.
Freerunner
'Waarom mag jij hem wel slaan en ik niet?!'
Hahah, prachtig hoor.
Erg mooie sets, goede en goed gefilmde actie, de film begon ook al gelijk spectaculair. Het is een van m'n favoriete films, hoewel ik ergens toch iets mis dat de film 5* waard is.
ptjorr
Kijkt lekker weg, niet meer dan dat. Vermaak me prima tijdens zo'n film, maar echt een goede film is het niet. Welke mafkezen jatten 35 miljoen dollar in goud en hebben niet eens 1 wapen op zak?
Thom1994
De film heb ik zojuist gezien op sbs6. Veel bekende acteurs in deze film, een goede beoordeling. Waarom niet?
Een spannende , en zeer vermakelijke actiefilm met hier en daar wat grappige stukjes. Ik heb mij ook erg goed vermaakt. Geen moment verveeld.
Een nadeel is dat de film soms erg ongeloofwaardig is. Het goede acteerwerk is weer een positief punt van deze film.
Conclusie : Leuke,spannende, en af en toe grappige film die zéker het kijken waard is, alleen jammer dat hij af en toe een beetje ongeloofwaardig is.
Jonesy
zag ik tijdens de truck in straat scene op het einde nou spiderman lopen?
brazo
is inderdaad een erg leuke film.
ik vind hem zelf best wel in het "ocean" genre zitten. heeft toch best wel veel van elkaar weg.
moviemafketel
- 19752 berichten
Kon hem vanavond effies niet zien wegens werk, maar gelukkig al tig keer gezien. Donald Sutherland vind ik echt een hele goede acteur.
Of goed, hij speelt rollen die mij altijd aanspreken.
Theron is gewoon een lekkertje die perfect tussen die mannetjes past.
Leuke combi van actie, humor, emoties, intriges. Ja een titel waarvan ik ooit dacht dat kan niks goeds zijn, maar moet toegeven dat ik me altijd vermaak bij dit verhaaltje.
Pierre1965
Doorsnee film, oke! iets boven gemiddeld.
Soms gaat alles 'n beetje TE snel, te oppervlakkig.
Had spannender kunnen zijn.
Zeker geen slechte film.
Wat ik hier ook wel wil zeggen:
Mensen bij SBS6, jullie zijn behoorlijk gestoord.
De manier waarop jullie reclame maken voor je eigen pulp programma's is weerzinwekkend.
Ik weet zeker dat er meer mensen dit irritant hebben gevonden.
markie1978
Jammer dat Donanl Sutherland zo snel uit de film was.
De film is erg goed, blijft leuk om te kijken.
Xen0n
Doorsnee film, oke! iets boven gemiddeld.
Soms gaat alles 'n beetje TE snel, te oppervlakkig.
Had spannender kunnen zijn.
Zeker geen slechte film.
Wat ik hier ook wel wil zeggen:
Mensen bij SBS6, jullie zijn behoorlijk gestoord.
Ik weet zeker dat er meer mensen dit irritant hebben gevonden.
Er zijn zeker meer mensen die dit irritant vonden, waaronder ook ik en degene met wie ik deze film gisteren keek.
Beetje jammer natuurlijk van sbs, maar ja het deed gelukkig weinig af aan de film. Welke zeer vermakelijk was.
Top cast, met acteerwerk van niveau. Dat andere regisseurs qua cast maar een voorbeeld mogen nemen.
Verhaal was gewoon vet, heel boeiend en spannend verteld. Lekker wat actie tussendoor, met wat simpele komische stukjes. Niet té lage komedie, maar gewoon op maat en goed gedozeerd.
Kijkt heerlijk weg, egt een aanrader!
predator
- 1954 stemmen
Heb je nog meer negatiefs?
Want als dat het enige is waar je je aan ergert, snap ik je 0,5* niet.
Een vrouw achter het stuur is kennelijk al genoeg voor 0,5*
gukker
Erg clichématige, inspiratieloze film.
Alles aan de film was inspiratieloos: Het inbreken werd niet op leuke manieren gedaan, de achtervolgingen waren erg standaard.
Ik vond het acteerwerk ook maar magertjes.
Thom1994
Ja, de reclame van SBS 6 is echt storend en voor mij reden genoeg om dat kloteprogramma vooral niét te gaan kijken!

Heistfilm 'The Italian Job' met sterrencast vanavond (19 juni) op televisie

Kraakfilm remake 'The Italian Job' vanavond (3 september) te zien op televisie

Deze vijf goed beoordeelde films zijn sinds kort te zien op Netflix

In de ban van 'La Casa,' drie sterke films op Netflix over een bankoverval

Ratatouille
Animatie / Familie, 2007

Das Verschwinden des Josef Mengele
Historisch / Drama, 2025
venice, italycaliforniëhelikopterouder-kindrelatieoostenrijkberggoudmetrohackerjachtsaferemakecaperwraakmoordovervaldouble crossedboat chaselos angeles, californiëexplosieconvictauto achtervolgingtv newshollywood signtelevision repairmini cooper