• 9.373.095 stemmen

Releasedatum: 21 maart 2002

• meJane Bekijk via meJane

Plot Thir13en Ghosts

"Misery loves company."

Onverwacht erft de familie Kriticos een ongewoon huis van de vreemde en excentrieke oom Cyrus. Bij de verkenning van hun nieuwe thuis, geheel vervaardigd uit glas en staal, kan de familie haar geluk niet op. Wat ze niet weten is dat dit huis een duister geheim verbergt. De familie raakt opgesloten tussen voortdurend verschuivende muren en wordt geconfronteerd met wraakzuchtige geesten. Het wordt hun duidelijk dat het huis één groot raadsel is en dat er zich ergens binnenin deze helse constructie de sleutel bevindt tot hun redding... of ondergang.

Arthur Kriticos

Cyrus Kriticos

Team Member

avatar van BlueSword

BlueSword

paar scene's waren wel vermakelijk.

die geesten zagen er erg gruwelijk en goed uit.

acteer werk vond ik alleen niks en echt eng was het ook niet.

avatar van FillumGek

FillumGek

De geesten zagen er zeker goed uit, maar vreemd genoeg waren ze niet angstaanjagend. Alleen de jakhals was best eng. Verder een aantal leuke scenes maar verder niks bijzonders.

avatar van otherfool

otherfool

Jakkes, wat een scenariozwak en vervelend kliederwerkje is dit. De glazen muren zijn eerst geluidsdicht en later toch weer niet, het joch verdwijnt gewoon een hele tijd en wat nu exact het plan was van de mad scientist... ik heb echt geen idee. Verder zit Tony 'Monk' Shalhoub totaal niet lekker in zijn rol en is de cliches spuiende zwarte vrouw erg vervelend. Alleen Lillard viel niet tegen.

Gelukkig maar dat het na 90 minuten al weer afgelopen is. 1*.

avatar van Purmerend

Purmerend

De Hamer is de mooiste geest met al die spijkers. Maar de film is vooral rond lopen in het glazenhuis, daarom hou ik het op 2*.

avatar van Xander

Xander

Ronduit triestig, deze film... Het verhaal op zich heeft wel potentieel, maar de uitwerking is dan weer helemaal niet dat...

avatar van MidnightShadow

MidnightShadow

Hele spannende film. Soms ook eng. De geesten zagen er mooi uit vond ik.

avatar van Chr!Zzle

Chr!Zzle

een hele goeie film

met een zeker goed verhaal

en de geesten zagen er zeker echt goed uit

echt wel een aanrader

avatar van x_Roxanne_x

x_Roxanne_x

Ik durf hem nog steeds niet aftekijken..

avatar van film88888

film88888

ik had meer verwacht van deze film, leuke effecten maar voor de rest matig. een 3 voor deze film

avatar van 606

de geesten waren erg goed zeker !!!

ze waren zelfs eng

een stuk blijft me zeker bij de glazen deur

avatar van Lepi

Lepi

Leuk verhaal en vooral de extra's (making of the ghosts) zijn leuk om te bekijken. Niet echt angstaanjagend maar wel origineel

avatar van dieseltje 13

dieseltje 13

x_Roxanne_x schreef:

Ik durf hem nog steeds niet aftekijken..

serieus niet? waarom dan hij eindigt best mooi hoor dan zie je dat al die geesten eindelijk vrij zijn en naar het hiernaamls kunnen gaan en dan zien die kinderen en hun vader hun moeder en vrouw weer terug die hun steeds probeerden te redden je moet hem gewoon afkijken hij is niet zo eng als het lijkt

avatar van Tim_FilmGek

Tim_FilmGek

ik snap echt niet waarom deze film zo laag staat. ik vind het een vrij orgineel verhaal hebben en de geesten zagen er inderdaad goed uit. echt eng vond ik hem ook niet maar ik kan me zo nog een avondje mee vermaken.

vandaar 4*

avatar van jasha

jasha

Tim_FilmGek schreef:

vandaar 4*

Omdat de film er uit ziet alsof de regisseur zelfs iet meer zijn best wilt doen naar het einde toe om een plausibel verhaal te krijgen.

avatar van djelle

djelle

...en weer een film die ik ooit nog eens moet herzien. Was idd niet slecht, volgens ik me nog herinner. 1 geniale quote zal ik iig nooit vergeten: Did the lawyer split?

avatar van dulcinea

dulcinea

In z'n genre vond ik deze toch nog heel vermakelijk, echt eng vind ik dit soort horrors nooit, daarvoor is het verhaal te dun.

avatar van Glacius

Glacius

De hoofdrolspeler was niet echt op z'n plaats in deze film, vond ik persoonlijk.. De film zelf is gewoon een vermakelijke film.. Een aantal van de geesten zien er ook aardig tof uit (vooral die spierbundel met z'n hamers en de Jackal met z'n kooi op z'n kop)

avatar van Matchostomos

Matchostomos

Geheel verwaarloosbare update van het originele 'House on Hounted Hill'.

Bovendien gevuld met een slaapverwekkende Tony 'Monk' Shakhoub, het domste Hollywoodwicht Shannon Elizabeth, goedkope montage en schrikeffecten, en een reeks lachwekkend ontworpen geesten.

'Thirteen Ghosts' lijkt dit allemaal met het volste vertrouwen serieus te nemen...enkel en alleen in Hollywood.

avatar van Bunny Konijn

Bunny Konijn

ik snap niet dat deze film niet hoger staat aangeschreven.. ik vind het toch wel een hele goede film.

de geesten zien er goed uit, en met het acteren is ook niks mis.

vooral het stukje met de glazen deur blijft me lang bij ^^

avatar van mutski

mutski

Bunny Konijn schreef:

de geesten zien er goed uit, en met het acteren is ook niks mis.

vooral het stukje met de glazen deur blijft me lang bij ^^

Hier kan ik mij volledig bij aansluiten. Ik vond dit een vermakelijke film. Leuk in mekaar gezet en de geesten waren van een goed niveau.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Erg slechte film, met zeer onrealistische gebeurtenissen en een aantal grote fouten.

Verder word er beroerd en houterig geacteerd en is het einde ook al zo belachelijk.

Snel overslaan deze film...

1,5.

avatar van DragQueen

DragQueen

matige film, die op sommige punten wel kan vermaken. de geesten zijn goed gemaakt, maar kunnen de film niet redden. het acteerwerk is tegenvallend, en het verhaal is minder. maar toch is de film bij vlagen spannend, maar wordt het geen moment echt eng. al met al wel aardig om een keertje te zien. 2,5 sterren.

avatar van dennis1979

dennis1979

Usual Suspect schreef:

1,5.

Onrealistisch, hoe bedoel je?? het huis heeft 13 geesten die alleen te zien zijn met een speciale bril. Wat is daar nu onrealistisch aan??

avatar van HorrorFilms4Life

HorrorFilms4Life

Erg vermakelijke film. Niet al te goed in elkaar stekend verhaal, maar de 'horror' maakt het ruim goed. Naar mijn mening een zwak einde. Ik had daar meer van verwacht.

avatar van nacht

nacht

toch een erg leuke en goede film, verhaal is niet om over naar huis te schrijven, maar alle effecten maken dat voor mijn gevoel zeker goed. ook leuk dat de geesten alleen met een speciale bril gezien kunnen worden. vond ik ook wel goed bedacht. verder was het ook leuk dat de geesten gewoon echt gemaakt zijn, en niet bewerkt op de computer, en dat zie je niet vaak.

avatar van eddiefannez

eddiefannez

Een van mijn favo (horror)films allertijden omdat deze film voor de verandering goed in elkaar steekt zonder onlogisch plot, vooral dat stukkie dat ze net binnen zijn in het huis en apart (jea right wat een mafketels) van elkaar op ontdekking gaan, vooral dat ventje met zijn driewieler meesterlijk!

Goede effects, beklemende sfeer echt goed uitgevoerd!

avatar van Woutrr

Woutrr

Hhmm, net gezien..

Het verhaal op zich is niet het slechtste ooit, maar het is niet super uitgewerkt ... de geesten zijn vrij goed, maar datzelfde verhaal zou je veel spannender en enger kunnen voorbrengen, want het idee is zeker goed ..

-Verder is dat kind een hele tijd weg & plots duikt ie weer op???

-Glazen deuren zijn 'super sterk' maar je kunt ze er wel uithalen???

-Deuren worden mechanisch aangedreven maar op een gegeven moment kunnen ze die ineens handmatig dichtdoen??

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Ik vond de film niet spannend, de geesten waren goed uitgewerkt maar de film mistte iets.

ik vond de film vrij origineel, misschien een paar elementen van andere films gepikt, maar toch zeker geen remake van iets , iets wat we de laatste tijd constant voorgeschoteld krijgen. Tof dat Hollywood zijn fantasy nog heeft laten werken.

het verhaal was goed in elkaar gezet, maar mss toch iets te ver gezocht??

het was een leuk tussendoortje, geen hoogvlieger, maar ook niet heel slecht, ik heb hem kunnen afkijken.

2,5

avatar van arnodw

arnodw

eddiefannez schreef:

Dat was geen driewieler, maar een step. Je verwart misschien met The Shining

Ik vond Thirteen Ghosts maar een heel matige film. Leuk verhaaltje, en de geesten zijn wel beangstigend (vooral de scene in de badkamer), maar hier en daar klopt het toch niet echt, en is het wat té vergezocht. Verder ook de aanmerkingen die Woutrr maakte, zoals het feit dat het jongetje aan het eind plots weer opduikt, of de supersterke glazen muren waar ze doodleuk mee gaan rondlopen.

avatar van saw_lover

saw_lover

Nope....

De beginscène is wel leuk, maar viel mij toch wat tegen dankzij die vele, flitsende beelden. Daarna gaat het met de film helemaal bergafwaarts....

Iedereen vindt het huis zo 'fantastisch mooi', terwijl het dat absoluut niet is. De special effects waren : bwaaah.

Sommige stukken leken net uit een komedie geplukt, net zoals dat stukje waarbij de jongen voor het eerst de kelder ingaat, waarna een spook van een vrouw aan hem verschijnt. Dat spook was niet angstaanjagend, integendeel : Het leek op een gestoord wijf die een discodansje probeerde te doen met een vibrator in haar reet.