Genre: Horror / Mystery
Met onder meer: Tony Shalhoub, Matthew Lillard en F. Murray Abraham
Releasedatum: 21 maart 2002
Plot Thir13en Ghosts
"Misery loves company."
Onverwacht erft de familie Kriticos een ongewoon huis van de vreemde en excentrieke oom Cyrus. Bij de verkenning van hun nieuwe thuis, geheel vervaardigd uit glas en staal, kan de familie haar geluk niet op. Wat ze niet weten is dat dit huis een duister geheim verbergt. De familie raakt opgesloten tussen voortdurend verschuivende muren en wordt geconfronteerd met wraakzuchtige geesten. Het wordt hun duidelijk dat het huis één groot raadsel is en dat er zich ergens binnenin deze helse constructie de sleutel bevindt tot hun redding... of ondergang.
Arthur Kriticos
Cyrus Kriticos
Damon
Team Member
xpookyx
raar dat hij nooit echt is 'doorgebroken' vond dit een van de engere films wat ik ooit gezien heb en ik ben een horror/thriller liefhebber.
crack1
Al bij al zo slecht nog niet,special effect waren oke.
JacoBaco
Dan heb ik het idee dat je dan toch nog een aantal horrorfilms ben misgelopen..
Ik ben vroeger begonnen met films als Dirty Dancing en Grease. Ik bedoel kan het nog onschuldiger en zoetsapperiger? Ik hoop het niet.
Daarna kwam voor mij ineens The Terminator, Ja ik was serieus doodsbang en toen ik daar eindelijk overheen was begon ik aan A Nightmare on Elmstreet, Return of the Living Dead, Hellraiser 1 en 2 enz... Ongelofelijk eng en smerig allemaal. Maar op een gegeven moment wen je eraan en ben je niet meer zo snel onder de indruk van zoiets. Al moet ik wel zeggen dat ik met REC toch wel onder de indruk ben met een aantal creepy momenten.
Met 13 Ghosts had/heb ik dus niet zoiets van.. Godver wat eng.
JacoBaco
Ja als doorgewinterde horrorliefhebber vind ik toch dat de film een aantal creepy momenten heeft. Vooral de laatste ± 4 minuten bijvoorbeeld. Of dat jongetje wat ineens opduikt. Ja mensen kunnen nu wel zeggen. Ik heb dingen gezien in films die 10x meer creepy zijn dan dat. Ok dat kan, maar mijn ervaring is dus blijkbaar anders.
Oke,als je moet wachten tot de laatste 4 minuten om iets creepy te zien.....!
Ik ben blij dat ik het anders ervaar dan jij. Ik vind de film opzichzelf al heel erg goed. Daarbij bevat de film die desbetreffende momenten en dat zie ik niet als wachten, maar gewoon als kijken en genieten.
legs1968
Oke,als je moet wachten tot de laatste 4 minuten om iets creepy te zien.....!
Als je geen geweldige film vind, waarom geef je dan een 3,5?
Zulke goeie films worden maar weinig gemaakt.
crack1
Als je geen geweldige film vind, waarom geef je dan een 3,5?
Zulke goeie films worden maar weinig gemaakt.
Ik had het over ''REC''!
schillies
Vond dit wel een leuke horrorfilm. Niet geweldig eng maar wel een leuk verhaal en leuke special effects. De geesten vind ik heel geslaagd en ook het glazen huis als decor is sterk bedacht. Het enige spijtige vind ik dat je zo weinig over de geesten te weten komt.
3,5 sterren
dvd-me
Niet echt een super film... ik heb hem gezien op mijn 8e ongeveer
dus ongeveer 6 jaar geleden.. samen met mijn pa... en dan vond ie passion of the christ voor mij te erg maar dit mocht wel en hannibal ook!!
wtf..
Schiedammer
Ik vond dit een matige en rare horrorfilm die geen moment echt spannend werd. Verhaallijn trok mij totaal niet aan terwijl ik wel een horror liefhebber ben. De acteurs waren ook stuk voor stuk matig. Beeldkwaliteit dvd kon beter maar het geluid was gewoon goed. Kortom voor mij is de film geen voldoende waard en daarom sluit ik mij aan bij het gemiddelde 2,5*.
dragonlady1982
paar jaar geleden dat ik hem gezien heb
mar is echt de moeite waard
een spannende film
hellspawn666
mmm
Special effects vond ik helemaal top aan deze film.
Verhaal....zat ook redelijk goed in elkaar. (had wat complexer gemogen)
De set was adem benemend mooi gemaakt.
Maar.....
Wat een belabberde cast....ongelovelijk...slechter had niet gekund.
Al vrij vroeg in de film was ik de geesten aan het aanmoedigen er zo veel mogelijk in een zo kort mogelijke tijd uit te roeien.
Tot mijn grote teleurstelling werden de bijrollen afgemaakt die beter acteerde.
De hoofdrol spelers verpesten voor mij de film.
Als er ooit een deel 2 gemaakt word......hoop ik op een andere cast.
G to the J
Nja.. was wel apart..
zaten wel aparte dingen in.. zoals een schuifdeur die dichtklapt waar nog iemand tussen staat..
Of komt de muur op je af.. breekt je schedel..
Vervelend.. net zoals de film
R1992
Hoort het genre niet horror/komedie te zijn? Dacht soms naar scary movie te kijken
aerts007
Tof,vooral de geesten vond ik leuk gedaan.
Erick1985
Vond de film aardig, maar had er toch meer van verwacht. Zeker als je voor het kijken van de film zelf, die kleine docu bekijkt waarin alle dertien geesten worden uitgelegd. Dat komt veelbelovend over. Helaas vond ik de uiteindelijke geesten helemaal niet eng, zelfs een beetje lachwekkend. Al met al, geef ik het geheel 3 sterren.
NnAaOoMmIi
creepy!!!
Ik krijg al de kriebels als ik dat begin nog maar zie!!!
Maar het is zeker wel goed!!
goede effects enzo!!!
Hyperbolic
Vette film, met een nog vettere soundtrack van missy elliot !
4.0 *
Anna bij Nacht
De eerste helft van de film is spannend en gaaf, maar daarna zakt ie als een plumpudding in elkaar. Met dat vreselijke Hollywood/kitsch-einde heb ik al helemaal niets
Twee sterren voor de eerste helft.
aburex
Goed begin maar dan vervalt de film in de gewone horror. Wel goede speciale ffecten maar het verhaal kan niet boeien. Tony Shalloub en F. Murray Abraham verdienen betere rollen.
Al bij al toch nog 3,5*
WendyS
verwacht hier niet teveel van, er zit geen spanning in de film, en helemaal niet scary..
Rouleerder
vind de film zelf nog heeel erg meevallen vergeleken bij de rest van alle standaard neppe/voorspelbare/saaie horrorfilms,
dit is een van de betere films tussen de gem. horrorfilms
k was pas 12 was toen de film net uit was en toen k hem keek vond k het een fantastische film, dat zal dan ook wel mee oordelen ^^
****
WessRocks
Hij is niet 'eng'
Weinig schrikmomenten
Geen bloed
Weinig 'spanning'
Maar wel een leuk verzonnen verhaal, goed uitgewerkt!
Het huis is geweldig en goed bedacht..
De geesten zijn fascineerden om naar te kijken..
De acteurs zijn niet allemaal even goed, maar storend is het (net) niet
Leuke film als je eens niet weet wat doen..
Freckles
Leuke film met tof verhaal.
Maar oh boy, wat een einde.
Vanaf dat ze in het huis zitten begint de film echt spannend te worden.
Maar na het eerste uur rot de spanning gewoon weg.
Saai einde, om nog maar te zwijgen over de aftiteling.
Die past totaal niet bij de film.
Ik had ook al direct door dat het meisje een verraadster was.
Acteerwerk was matig, maar het kon ermee door.
Movie-Chick
Ik vond het wel een leuke film
Niet heel goed geacteerd af en toe...
Maar THE THIR13EN ghost waren erg goed verzonnen
clutch
Uit mijn herinnering:
Voorspelbare horrorpulp (acteerwerk te lullig voor woorden), en wel een die ik als 11-jarige behoorlijk eng vond. Die geesten zijn toch wel goed gelukt en zien er best creepy uit, vooral The Jackal was voor mij echt een motherfucker van een griezel. Of ik het nu nog spannend zou vinden weet ik niet, maar kan er geen onvoldoende aan geven.

Travis Scott duikt op in 'The Odyssey' van Christopher Nolan: 'Waarom?'

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song