• 9.378.492 stemmen

Met onder meer: Naomi Watts, Laura Harring en Justin Theroux

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 21 februari 2002

Plot Mulholland Dr.

"An actress longing to be a star. A woman searching for herself. Both worlds will collide… on Mulholland Drive."

Een mysterieuze vrouw ontsnapt aan een verkeersongeluk met een tas vol geld, maar zonder haar geheugen. Ondertussen is Betty Elms in L.A. verschenen, in de hoop een filmcarrière te kunnen beginnen. Wanneer Betty de naamloze vrouw in haar appartement vindt, besluit ze haar te helpen. De twee vrouwen gaan op een bizarre zoektocht naar de waarheid.

Betty Elms / Diane Selwyn

SilverGun

Ik ook niet.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Lynch is niet voor de poes, maar een kater kan je er wel van krijgen, en daar heeft ie dan weer schijt aan door de hond van Wilkins de schuld te geven ...

avatar van voomzap

voomzap

mauwiewauwie schreef:

Even voor duidelijkheid Mr Lynch is de best There Is.Ik geef Geen 5 sterren dat is mijn eigen prive zaak maar heb op 3 naar al zijn toppertjes gezien Dus genoeg 5en en die drie die ik dus

niet heb gezien Regissert hij met anderen.Ontcijfer deze bende maar eens die ik er neer pleur.

zijn er genoeg die dit ook moeilijk kunnen lezen zo er zijn dus ook die film van meneer Lynch ook moeilijk kunnen volgen voor sommige mensen en die geven dan een cijfer 0,5, 1 ,1,5 , 2,0, 2,5

Dus de "bende" die je "neerpleurt" (grammaticale fouten en spelfouten) vergelijk je met het werk van Lynch? ...

avatar van Betamax

Betamax

Prima Lynch film.

Het enige nadeel is dat je normaal gesproken bij een David Lynch film in totale verwarring achterblijft en er nog lang over moet nadenken.

avatar van nadrin

nadrin

de meest erotische scene ooit in een film gezien.

Voor de rest is Lynch voor mij wat te moeilijk

avatar van Angelo2

Angelo2

Betamax schreef:

Je had hem gelijk door

avatar van MatthijsGr00t

MatthijsGr00t

Mulholland Dr. is zo’n film die bij elke kijkbeurt meer boeit, steeds beter wordt en steeds diepere sporen achterlaat. Tijdens de eerste kijkbeurt, een aantal jaar geleden, vond ik het maar vaag en nietszeggend. Dat kwam onder andere omdat ik geen idee had wat ik van Mulholland Dr. kon verwachten. Toch bleef de film in mijn gedachte rondspelen en moest ik het nogmaals beleven met als resultaat dat de film me enorm aangreep. Met behulp van diverse recensies me meer gaan verdiepen in de film en nogmaals bekeken en kan niets anders concluderen dat dit één van de beste films is. Een film die meer is dan alleen film. Mulholland Dr. kan je niet even kijken om vervolgens een andere film te gaan kijken. Het blijft in je hoofd zitten en laat je niet meer los. Dat is de enorme kracht van deze film. Mulholland Dr. staat al een tijd in mijn top-10 en het zou me niet verbazen als die nog verder gaat stijgen na een volgende kijkbeurt! Conclusie: Meesterlijk 5,0*!

avatar van tal1b

tal1b

Betamax schreef:

Dat vond ik bij deze film erg meevallen.

ik was best in verwarring, tijdens laatste half uur, met de personages.

Moest wel daarna even internet raadplegen

Vond het wel allemaal kunstig inelkaar gezet!

avatar van Waxli

Waxli

Slechtste en saaiste film die ik ooit heb gezien. Wat een trage bende!

vanpersie91

hele slechte film, slaapverwekken gewoon. Je kan makkelijk tussendoor naar de wc zonder iets te missen. Volledig eens met Waxli hier boven mij.

Saaiste film ooit

avatar van Angelo2

Angelo2

Zo wat dachten jullie met zijn 3e. We gaan het gemiddelde even omlaag halen. Toevallig alle 3 in een kwartier gepost op dezelfde dag.

Mag dat niet dan?

vanpersie91

ja angelo2 je hebt ons door jongen. Wij hebben met z'n drieën een complot gesloten om het gemiddelde omlaag te halen.

Wat een slechte film, al kan een stel beelden zonder enige samenhang wel een film genoemd worden?

Als je geen quasi intellect bent, is deze film niet voor jou!

avatar van Kronos

Kronos

Als je geen verstand hebt ook niet.

Niet huilen dat iemand een halve ster geeft he Kronos

avatar van Fortune

Fortune

Jullie moeten ook geen films van Lynch kijken.

Gewoon Hollywood aanhouden en een beetje research doen van te voren dan weet je min of meer waar je aan toe bent.

Want met opmerkingen als 'saaiste film' heb je nog niks inhoudelijks over de film gezegd.

Je hebt heel de film gezien en het enigste wat je kan zeggen is 'saaiste film ooit' dan heb je ook gewoon niet opgelet of had je je ogen dicht.

Of je het saai vind of niet er valt wel meer over te zeggen, er zijn pagina's mee vol te lullen.

liekjah

Iedereen mag deze film kijken, niet alleen Lynch hype-fanboys. Anders is het niet echt representatief voor anderen he. Research voor een film kijken? Geloof dat jij niet helemaal wijs bent.

Ik heb de film gewoon gekeken, maar ik vind dat het saai gebracht word, langdradig is en veels te onduidelijk( ik houd ervan om een film na 1x te begrijpen itt andere mensen) is.

avatar van Fortune

Fortune

Research is een groot woord maar even de meningen doorspitten daar is Movie Meter onder andere voor.

liekjah schreef:

En hier heb ik gewoon niks tegen in te brengen maar geef je toch duidelijker aan waarom je het niks vind i.p.v saaiste film ooit wat nietszeggend is.

avatar van Kronos

Kronos

liekjah schreef:

Niet huilen dat iemand een halve ster geeft he Kronos

Zeer vreemde opmerking. Doe jij dat weleens dan?

avatar van revengeyo

revengeyo

Angelo2 schreef:

dat is wel vreemd ja.

maar je hebt blijkbaar van die mensen die niets beters te doen hebben

avatar van Sumon

Sumon

Jammer dat sommige mensen het blijkbaar leuk vinden het idee van deze site onderuit te halen. Iedereen heeft recht op het geven van zijn mening en stem, maar er zijn er die niet verder komen dan een dwaze redenering en niet eens kunnen benoemen waarom ze een film slecht vinden:

Waxli schreef:

Slechtste en saaiste film die ik ooit heb gezien. Wat een trage bende!

In ieder geval zorgen sommige randidioten (trolls als je wilt) voor ergernis die de kwaliteit van de discussies en recensies niet ten goede komt. Bovendien is de gemiddelde score van een film niet meer representatief. Is het daarom misschien geen idee om naast het gemiddelde ook andere kengetallen weer te geven? De mediaan en modus (meest voorkomende score) zijn minder gevoelig voor afwijkende scores.

vanpersie91

Juliie snappen er echt helemaal niks van. Kijk maar op mijn profiel. Ik rate films gewoon normaal. Dit is echter een film die bij mij totaal niet boeide. En heb mij nog een beetje ingelezen in de film, maar ik vind het gewoon 3 keer niks. Langdradige film, met losse verhaaltjes.

Het is ook onzin om te zeggen dat nu het gemiddelde niet meer representief is. Het is nu juist representatief. Ik geef niet zomaar eenfilm 0,5. In jouw ogen zou het dus alleen representatief zijn als hoge sterren zouden worden gegeven. Beetje jammer...

En dat je mij(en andere) trolls noemt is een beetje jammer. Als je kijkt hoe ik films rate zie je al meteen dat dat onzin is...

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Alleen ProblemMuch? is m.i. trol met z'n 1 film op z'n lijstje.

Maar de rest van de 0.5 stemmers zou wel gek zijn nog tijd te verdoen met films van Lynch.

Ze zijn allemaal zo slecht en saai, peoples.

avatar van Sumon

Sumon

@ vanpersie91

Mijn antwoord is tweeledig: (1) Met een 0,5 score hoor je niet eens bij het laagste percentiel, dus nee: je score is niet representatief. Dus imo is een mediaan of een modus een betere waardemeter. Dat wil niet zeggen dat je geen recht hebt op een 0,5 score en dat dat je een troll maakt. De (centrum)score wordt er gewoon veel minder door beïnvloed. (2) Ik zeg niet dat je een troll bent, maar aan een antwoord als "saaiste film ooit" heeft niemand iets. Ik heb het niet dus niet op jou want jij geeft tenminste uitleg waarom je hem "3 keer niks" vindt. De vraag blijft wel of een 0,5 score echt nodig is als je en film langdradig vindt, dat zegt toch niks over de kwaliteit van de film? Maar ik kan er perfect mee leven als je de film niets vindt. Ik wil je zeker niet uitmaken voor een troll

avatar van Nijmegen

Nijmegen

Ik heb zelden zo'n verwarrende, aparte en mysterieuze film gezien. Ik had op voorhand geen recensies of beschrijvingen gelezen, ik zocht om uit op zijn top250 notering, het was dus wel even slikken na de enorme verandering op de helft van de film.

Ik heb tweeënhalf uur zeer geboeid zitten kijken. De sfeer is prachtig met prachtige vreemde locaties. Na de film zit je te kijken van: Wat heb ik net in godsnaam gezien? Duidelijk is dat je je er je eigen verhaal van moet maken. Na het spoilertopic te hebben doorgelezen werd het me allemaal iets duidelijker. Ik vond 'm erg sterk, ik zit niet vaak met zulke verbazing te kijken. Maar het is voor mij geen absolute topper, de vaagheid drukt me dan toch een te grote stempel op de film.

avatar van Beffrey28

Beffrey28

Ik heb het idee dat er idd een paar trolls aanwezig zijn bij deze film....Jammer!

avatar van M-film

M-film

Oke, ik begrijp niet helemaal waarom deze film zo hoog scoort. Zelf heb ik de film gekeken met het idee dat het ook echt een hele goede film zou zijn.. Een 8,0 op IMDB is niet niks!

Maar ik heb de film uiteindelijk zelfs afgezet omdat ik het acteerwerk van de twee vrouwen zo ontzettend slecht vond! De dialogen vond ik ook nietszeggend (in het eerste deel, dat ik wel gezien heb).

En ik kan ook wel begrijpen dat de score door een onverwacht einde of iets dergelijks (dat ik dus niet heb gezien) wat hoger is dan wat ik er nu voor zou geven, maar kom op jongens, leg me eens uit waarom je hier een 5,0* voor zou geven!