• 9.373.233 stemmen

Met onder meer: Jacques Dutronc, Bernard Le Coq en Alexandra London

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 24 september 1992

Plot Van Gogh

"The last 67 days of the great artist's life."

Film over de laatste maanden van Vincent van Gogh in het Noord-Franse Auvers-sur-Oise. Van zijn aankomst bij Dr. Gachet in 1890 tot zijn dood, enkele maanden later. De maanden die hij voornamelijk doorbrengt in Auvers, als gast en patiënt van de arts-verzamelaar Gachet. Een enkele keer maakt hij nog een uitstapje naar Parijs, vooral om z'n broer Theo, van wie hij financieel afhankelijk is, te bezoeken, maar ook om zich met overgave te storten in het uitgaansleven.

avatar van starbright boy

Ontmythologiserende verfilming van het laatste stuk leven Van Gogh. Weinig scenes waarin hij schildert, veel met de mensen om 'm heen, niet een portret van iemand die donker-romantisch voor de kunst sterft. Meer een man die niet kan omgaan met zichzelf en met de mensen om zich heen. En juist als hij schildert lijkt hij stabieler.

Dit is pas mijn tweede Pialat en hoewel er 23 jaar tussen die twee films zit zie ik wel overeenkomsten, maar ik heb nog te weinig beeld van hem. Maakt me wel nieuwsgierig naar meer.