• 9.370.316 stemmen

Silent Night, Deadly Night 2 (1987)

Horror | 88 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Lee Harry

Met onder meer: Eric Freeman, James Newman en Elizabeth Kaitan

Plot Silent Night, Deadly Night 2

"The nightmare is about to begin... AGAIN!"

Ricky komt vrij uit het gesticht, maar kan de herinnering aan zijn vermoorde broer niet van zich afzetten. Voordat hij een nieuwe leven kan beginnen, wil hij wraak nemen. Zijn voornaamste slachtoffer is Mother Superior, een non die grotendeels verantwoordelijk is voor de gewelddadige dood van zijn broer.

avatar van danny61

danny61

Nog een grotere ramp als deel 1 .

het is gewoon helemaal niks , zoals hierboven reeds vermeld , het eerste half uur is gewoon een terugblik op het eerste deel .De rest wat volgt is het kijken niet waard . ik geef 0 op 100

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Naar mijn idee toch geen zielloos vervolg zoals de meeste mensen hier vermelden, maar zo denk ik er over Wat wel een feit is, is dat het eerste half uur terugblikt op sommige hoogte punten uit het eerste deel om een de antwoorden op een rij te krijgen, maar vooral om op te frissen wat er pressies gebuurt is. Dit past prima tussen de verhoor scene's wat op geven moment over gaat op wraak, waar je als kijker te maken krijgt met nieuwe matige kills met als doel in het verhaal om Mother Superiour te vermoorden. Eerlijk gezegd heb ik me nog aardig vermaakt ook!

avatar van Metalfist

Metalfist

Oh Mother Superior! I've got a present for you!

De eerste Silent Night, Deadly Night was een schot in de roos ten huize Metalfist. Een erg vermakelijke slasher waar de dader van dienst zo compleet is doorgedraaid dat hij iedereen op zijn pad afslacht in een kostuum van de kerstman. Het einde van de film liet voldoende ruimte over voor een sequel en nog geen 3 jaar later was het zo ver. Speciaal de sequel gehouden voor Halloween dus gisteravond eindelijk opgezet. The nightmare is about to begin... AGAIN!

Het is wel een gerecycleerde nightmare aangezien zowat de helft van de film bestaat uit scènes van de vorige film. Aan de hand van flashbacks van het jongere broertje van Billy, Ricky, overlopen we nog eens alle kills uit de voorgaande film (schitterend ook hoe ze er zelfs in slagen om de dood van hun ouders even te recycleren als de film waar volwassen Ricky naar kijkt in de cinema) en na zo'n 45 minuten kan Ricky in de voetsporen van zijn oudere broer treden. Op zich wel leuk om eens een aantal van die kills terug te zien, ik vind de eerste film dan ook één van de beste in zijn genre, maar dit is natuurlijk pure luiheid. Het verschil qua sfeer en kills is dan ook vrij groot, maar dat is vooral te wijten aan het feit dat dit wel erg over the top wordt. Lachen geblazen in ieder geval wanneer Ricky een kerel met een vuilnisbak neerschiet en dan eventjes droog de one-liner 'Garbage day!' uitroept. Uiteraard is de moeder overste weer het mikpunt van de broertjes Chapman en dat zorgt best nog wel voor een vermakelijk einde. Let vooral ook op het huisnummer van moeder overste, het zijn dat soort details dat dit nog wel fijn maakt.

Geniale rol van Eric Freeman. Op IMDB heeft iemand zich geamuseerd met het tellen hoe vaak Freeman met zijn wenkbrauwen op en neer gaat (het antwoord is 130 keer trouwens) en Freeman acteert zo slecht dat het leuk wordt. Die continue stemverheffingen, die maniakale blikken, die one-liners, ... Niet verwonderlijk dat de man een soort van cult following heeft gekregen. Rest van de cast stelt niet veel voor eigenlijk. Lilyan Chauvin keert jammer genoeg niet terug als moeder overste waardoor Jean Miller in de plaats is gekomen. Doet het op zich nog wel vrij behoorlijk, maar natuurlijk een beetje jammer dat je vanwege de flashbacks continu kunt vergelijken en dan moet Miller toch wel onderdoen.

Ik heb me er op zich nog wel mee geamuseerd, maar praktisch de helft van de film bestaat uit scènes van de voorganger en dat is not done. Het is dat dat nog een erg leuke film is en dat ik het niet erg vond om een aantal kills te herzien, want anders had ik wel erg laag uitgekomen met mijn score. Soit, de moeite om eens gezien te hebben maar ik had liever een volledige film Ricky gezien.

avatar van Shadowed

Shadowed

Lol.

Deel 1 nooit gezien, maar er komt ongetwijfeld genoeg daarvan in beeld hier. Als ik het goed begrijp, is dit zelfs een soort herhaling van deel 1 met nog een plot er doorheen gezet. Gelukkig daardoor had ik me wel goed vermaakt met dit deel.

Ik mag hem eigenlijk wel, die Eric Freeman. Zijn gekke bekken kregen me regelmatig aan het lachen, en enkele scenes springen er verrassend goed uit zoals Garbage Day. Voor de rest sleept het soms wel wat met niet al te best acteerwerk en een saaie finale.

Toch wel door het vermaak en enkele leuke scenes mee vermaakt. Het plotje rondom Freeman en dat hij zijn meisje ontmoet hadden er wel uit gemogen van mij. Moet deel 1 nog eens zien, zal vast ook weer zoiets als dit zijn.

avatar van DiDa

DiDa

Dit moet wel 1 van de slechtste films zijn die ik ooit heb gezien. De eerste 40 minuten krijgen we een complete samenvatting van het 1e deel. Wie verzint dit???

Eric Freeman acteert daarnaast zo verschrikkelijk slecht, niet om aan te zien. Ik weet dat veel momenten bewust over the top zijn, maar het werkt hier totaal niet.

Jammer, want na het 1e deel waren er genoeg mogelijkheden om hier een goede slasher franchise van te maken. Men heeft helaas hiervoor gekozen. Ik ben ook zeer benieuwd wat er zich achter de schermen heeft afgespeeld bij het maken van deze film....

Slecht, 1 ster

avatar van Kondoro

Kondoro

"Garbage day!"

In en in triest deze "film". Ik had de woorden onder mij moeten geloven, alleen was ik wat sceptisch. Zo erg kon dit toch niet zijn? Nou wel dus, en het was één grote ramp. Veertig minuten krijg je inderdaad gewoon deel één nog eens te zien, zelfs met naaktheid en kills. Daarna stelt de film ook helemaal niks voor. Deel één had nog een leuk sfeertje, wat dit tweede deel compleet mist. Het heeft allemaal niks met kerst te maken, alleen dat Harry de tweede killer ook een kerstmanpak geeft, en zelfs dat helpt niet.

Het is gewoon te triest voor woorden dat iedereen er mee instemde om zoveel materiaal van deel één te gebruiken. Ik kan niks anders dan deze films gewoon het aller laagste te geven, ook omdat het tweede deel van de film gewoon bar weinig voorstelt. Harry is zwak bezig, en met dit soort acties kun je bij mij echt geen sympathie verwachten. Het gebeurt helaas wel vaker in dit soort eigthies slashers, dat men scenes van hun voorgangers klakkeloos gebruiken, alleen dit was wel heel erg.

Heel slecht. Het verhaal begint met Ricky, de jongere broer van Billy, die in een psychiatrische inrichting zit. Door middel van flashback beelden zien we de eerste 40min letterlijk een samenvatting van deel 1, verteld door Ricky. Het idee hierachter van de makers was omdat deel 1 na twee weken al moest stoppen met draaien in de bioscoop naar aanleiding van protesten, maar zal ongetwijfeld ook te maken hebben gehad met productie kosten. Het script zit ook vol met fouten, met name in de leeftijden. Zo verteld Ricky dat Billy 7 jaar was toen hun ouders werden vermoord, dit klopt niet, hij was 5. Even later maken ze nog een keer deze fout met het weeshuis. Acteerprestaties van Eric Freeman zijn om te janken.

1⭐️ voor de hilarische paraplu kill en Garbage dayy

avatar van ibendb

ibendb

Wauw. Ik ben zó blij dat ik deze niet in de bioscoop heb gezien toen hij uitkwam. Ik had waarschijnlijk een rel begonnen!

De eerste helft is een schaamteloos slechte samenvatting van de eerste film, meer een uitgerekte ‘previously on...’. Het is goedkoop en laat me afvragen waarom deze film überhaupt werd goedgekeurd.

De tweede helft – het ‘originele’ gedeelte – is belachelijk slecht en heeft nauwelijks iets goeds te bieden. Het is niet meer dan een aaneenschakeling van losse moordscènes met een einde dat niet bepaald vermakelijk is.

Die ene beroemde scène vat de film perfect samen:

✨GARBAGE DAY✨