• 9.373.596 stemmen

Silent Night, Deadly Night 2 (1987)

Horror | 88 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Lee Harry

Met onder meer: Eric Freeman, James Newman en Elizabeth Kaitan

Plot Silent Night, Deadly Night 2

"The nightmare is about to begin... AGAIN!"

Ricky komt vrij uit het gesticht, maar kan de herinnering aan zijn vermoorde broer niet van zich afzetten. Voordat hij een nieuwe leven kan beginnen, wil hij wraak nemen. Zijn voornaamste slachtoffer is Mother Superior, een non die grotendeels verantwoordelijk is voor de gewelddadige dood van zijn broer.

avatar van damon

damon

TRIESTE vervolg op deel 1

deze deel bestaat zowat voor de helft.....IK HERHAAL: ECHT VOOR DE HELFT uit letterlijke flashbacks van deel 1

je moet het zien, om het te geloven

er zitten gelukkig wel 1 totaal onzinnige, maar daarom niet minder leuke moordpartij in

Daanio

waar kan je deze kopen/huren?

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Daanio schreef:

waar kan je deze kopen/huren?

Joh, zoek nou zelf eens een beetje in plaats van hier voortdurend dit soort berichten te plaatsen.

Daanio

jongen, je vindt deze nergens

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Waarom vraag je het dan?

avatar van Justice4All

Justice4All

Daanio,

je kan ook op EBAY kijken, daar staan paar dvd's/vhs' op biedlijst.

Asjeblieft hier is 't:

klik voor ebay hier

bedankt Justice4All

avatar van Justice4All

Justice4All

Geen dank. Kijk vaker op EBAY als je films wilt kopen. Ze zijn meestal goedkoper. Maar hoe betrouwbaar het is, weet ik niet...

Daanio

dat weet ik dus ook niet, daarom koop ik noooit op internet

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11904 berichten

Komt in de buurt van de allerslechtste film die ik ken. Scene met de paraplu is leuk, maar belachelijk. Bagger. Eigenlijk nul sterren, maar vooruit: 0,5.

avatar van kungfuzombie

kungfuzombie

Is tegenwoordig gewoon bij de mediamarkt te krijgen. Samen op één disc met deel 1. En voor deel 1 kun je hem nog wel kopen maar dit is idd erg slecht en niet leuk.

avatar van Rene1971

Rene1971

Gaaaaap.... erg spannend.

avatar van moviemike

moviemike

Rene1971 schreef:

Gaaaaap.... erg spannend.

Jij bent duidelijk zo'n horrorfreak die alle rotzooi afgaat in de hoop er af en toe iets vermakelijks tussen te vinden.

avatar van Rene1971

Rene1971

moviemike schreef:

Daar geef ik je geen ongelijk in! Het erge van alles is, is dat mijn 'handicap' is dat ik ook nog eens alles koop. Zonde van het geld...... maar ja, ieder z'n hobby.

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

De eerste 45 minuten wordt het hele eerste deel nog eens vertoond en de resterende tijd zien we slecht acteerwerk en onnodige moordpartijen die nergens op slaan. Gelukkig is de film af en toe nog wel een beetje (al dan niet onbedoeld) humoristisch. Maar voor zo'n gemakzuchtige film kan ik gewoon niet hoger dan 1* geven.

avatar van DThuis

DThuis

Gisteren gezien na 1 te hebben gezien. 1 was goed, maar dit was toch wel echt te erg! De man die Ricky speelt kan niet acteren en trekt vreemde gezichten. De hele film door is die ook steeds aan het lachen.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

kan iemand mij zeggen of Mother Superior in deze film dood gaat? in deel 1 was het maar nipt zenne

avatar van cheesedude

cheesedude

2 woorden over deze film:

garbage day

onbedoelde komedie met slechtste acteer werk ooit

avatar van scotty

scotty

Eric Freeman speelt zo hilarisch slecht dat het goed wordt.

Red Car? Good Point!

GARBAGE DAY !!!!!

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Tiest vervolg. Omwille van budgetaire redenen bestaat zowat de helft van de film uit flashbacks van deel 1. Ook de acteur die Ricky speelt is geen goede keuze geweest, die man heeft werkelijk een gezicht om op te kloppen en acteert/spreekt verschrikkelijk slecht en overdreven.

Toch kan ik nog ergens de satire in deze film terugvinden. Ik denk bijvoorbeeld aan het huisnummer 666 op de voordeur van mother superior of de agenten die een crimineel onder schot houden en hem tegelijkertijd van zelfmoord willen besparen. En ja hoor Mother Superior moet eindelijk het loodje leggen, wat toch wel een ook een pluspunt is. Helaas wordt de film niet genoeg opgevuld met nieuwe en leuke momenten (en dat komt zeker ook door al die onnodige flashbacks). Enkel de paraplumoord vond ik wel heel goed gevonden. De one-liners zoals Garbage Day lieten me vrij koud.

avatar van yorgos.dalman

yorgos.dalman

Zeer vermakelijke pulp. Kan niet anders zeggen. Het heeft niet de Shakespeariaanse allure van pak 'em beet Slaughter High of een klassieke status als The Evil dead, maar moet alles maar goed zijn?

Slechte films deugen, en de Silent Night, Deadly Night reeks bewijst dat.

(Toch?)

(Een beetje?)

(Een heel klein inimini-beetje?)

avatar van Vascago

Vascago

Wat een verschrikkelijke bagger. Na vanmiddag ontzettend genoten te hebben van het 1ste deel, wou ik deze ook wel eens een keer kijken. Had ik beter niet kunnen doen. Te triest voor woorden dit. Zwaar ongeinspireerd, bar slechte soundtrack, moorden die totaal nergens over gaan buiten de paraplu moordom. En als klap op de vuurpijl het meest belachelijke acteerwerk ooit.
Eigenlijk verdient dit geen sterren, maar toch 0.5 voor de beste acteur in de film. De Paraplu. Chapeau !!

avatar van Zinema

Schaamteloos.

Dit belachelijke vervolg is vooral een herhalingsoefening. Zonder enige schaamte presenteren de makers het eerste deel opnieuw, maar dan nu verteld door de ogen van het jongere broertje van de moordende kerstman. Dat hiervoor bijna drie kwartier aan oud materiaal wordt gebruikt, begint al snel te irriteren. Helemaal omdat het nieuwe materiaal nogal tekort schiet.

Slecht.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Dit is echt helemaal niets. Deel 1 was een simpele maar sfeervolle slasher, dit... tsja...

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

Eric Freeman heeft deze film gered

avatar van Halcyon

Halcyon

Het beruchte vervolg op dé kerstslasher bij uitstek. Dit maal verteld vanuit Ricky's perspectief, de broer van Billy die in het eerste deel dood en verderf zaaide. Gek genoeg is deze sequel opgebouwd rond herinneringen aan de gebeurtenissen uit het origineel, met als gevolg veel knip- en plakwerk. Dit merkwaardig feit is te wijten aan het oorspronkelijke script dat slechts materiaal bevatte voor een halve film. Met al het knip- en plakwerk werd de speelduur verlengd naar ongeveer anderhalf uur. Maar er is ook een keerzijde aan de medaille: wie de gewelddadige hoogtepunten uit het origineel gemist had – denk aan de naakte deerne die op een rendiergewei gespietst wordt of de onthoofding van een puber op een slee – krijgt met dit vervolg gratis en voor niets een beknopte samenvatting aangeboden.

De volledige review.

avatar van Beertje45

Beertje45

Zoals alle liefhebbers hier al hebben beschreven: Een zielloos vervolg met een wel erg irritant en slecht acterend hoofdpersonage. Kan er niets positiefs aan toevoegen.