• 9.377.445 stemmen

Taken 3 (2014)

Actie / Misdaad | 108 minuten / 115 minuten (extended cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 108 minuten / 115 minuten (extended cut)

Alternatieve titel: Tak3n

Oorsprong: Frankrijk / Verenigde Staten / Spanje / Verenigd Koninkrijk / Duitsland

Geregisseerd door: Olivier Megaton

Met onder meer: Liam Neeson, Forest Whitaker en Maggie Grace

Releasedatum: 15 januari 2015

Plot Taken 3

"It Ends Here"

De wereld van ex-CIA-agent Bryan Mills stort in, wanneer hij valselijk beschuldigd wordt van een moord, die in zijn huis wordt gepleegd. Hij wordt op de hielen gezeten door een snuggere rechercheur, maar Mills wendt zijn speciale vaardigheden aan om de echte moordenaar op te sporen en zijn unieke vorm van rechtvaardigheid te voltrekken.

Bryan Mills

Bernie (Harris)

avatar van scottbrl

scottbrl

Gewoon lekker actie filmpje zoals deel 1 & 2 , kijkt lekker weg ,

Geen absolute top maar voor actieliefhebbers zeker de moeite.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Snap de kritiek totaal niet, gewoon verstand op 0 netten en lekker genieten van Liam Neeson als Bryan Mills. Wederom net als zijn voorgangers een vermakelijke film met prima actie en Neeson die de 108 minuten als 10 minuten laat lijken. Prima filmpje!

avatar van snarfje5508

snarfje5508

Voorspelbare actiethriller maar als liefhebber van het genre een prima film met dito acteerwerk van met name Neeson. Wat mij betreft mag er best een vierde deel komen omdat de kwaliteit redelijk constant is. Zeker 3,5 ster.

avatar van wimaroca

wimaroca

Dit deel is beter als 2 maar vind neeson ik te oud worden en zijn dochter kan niet acteren vind ik

avatar van NielsG60

NielsG60

Gister gezien in de bios!

Top film! Goed vervolg op de eerdere delen!

avatar van terschelling

terschelling

Net Non-Stop van Neeson gewaardeerd op een 2. Deze voor de moeite een half puntje er bij voor deze zwaar overgewaardeerde film. Soms moet je het bij een of twee delen laten! Zal het niet gelijk 'Bessonbende' noemen want deze heeft ook wel betere films op zijn conto.

Maar al met al niet echt het kijken waard.

avatar van max cady

max cady

Zo jammer dat dit gemaakt is. Kijk liever deel 1 nog een keer dan deze ..

avatar van De GeuS

De GeuS

Zag onze vriend laatst bij Graham Norton zitten. Nee, hij heeft alleen deelgenomen aan Taken 3 vanwege het goede verhaal, anders zou hij het publiek niet serieus nemen. Ik denk dat hij met het goede verhaal een grote zak geld bedoeld heeft. Waardeloos cliche verhaal, oninteressante actie en ongeinteresseerde acteurs; kleine 2*

avatar van gauke

gauke

Het eerste kwartier gebeurde er helemaal niets, zodat het intro achterwege had kunnen blijven. Het verhaal, over een van moord verdachte man die zijn onschuld bewijzen moest, was klassiek, werd lineair verteld en verrassingen (je weet van te voren welke kant het opgaat) heeft de regisseur achterwege gelaten. Maar de actiescènes bleven best spectaculair en daar ging het hier toch om.

avatar van Corcicus

Corcicus

Beter dan het schabouwelijke tweede deel, maar het stijgt nergens boven de middelmaat uit.

avatar van John Milton

John Milton

Corcicus schreef:

Beter dan het schabouwelijke tweede deel

You made me Google. Mijn vocabulaire schiet tekort. Hoe onaangenaam

(Ok, ik kon het wel herleiden uit de context, maar toch)

avatar van Brabants

Brabants

Dit derde deel uit de trilogie is wat mij betreft degene met het meest afgezaagde plot. Het is hiermee een duidelijk signaal dat het tijd wordt om er voorgoed mee op te houden. Het verhaal begint met de introductie van antagonist Oleg als slechterik en ex-KGB Spetsnaz en lijkt het erop dat het een bruut einde gaat krijgen. Helaas is het tegendeel waar en blijft de film ongenoeglijk lang hangen in de achtervolging op Bryan Mills. De plotwending is zo opzichtig en de afrekening met Oleg zo betreurenswaardig dat het mij een bittere nasmaak heeft opgeleverd. Het is zeker wel een solide actiethriller, maar gezien de trilogie als een geheel niet de beste uit de reeks en absoluut van geen enkele toegevoegde waarde. Het zal mij b.t.w. niet verbazen als er nog een vierde deel komt in welke vorm dan ook.

avatar van Re73

Re73

Ondanks de diverse onwaarschijnlijkheden.... Raam in het damestoilet? toch wel genoten.
Helaas staat dit deel op zich zelf en heeft deze eigenlijk niets te maken met de eerste twee.
Ik had dan ook verwacht dat de twee zonen van die ouwe die genoemd werden in deel 2 zouden komen om wraak te nemen.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Het eerste kwartier, voordat de actie begon was al tenenkrommend. Op ee zeer infantiele manier werd het verhaal voor je uitgeklapt. Veel overbodige scenes zoals op het golfbaantje, wat ook miserabel geacteerd was, passeerde de Revu. En toen begon het " echte" werk... Nounou, dat hadden we allemaal nog niet gezien... Cliché na cliché werden op je af gestuurd. En die moest je ook maar slikken.

Taken 3 is pure melkkoe. Dik anderhalf uur actie in slecht camerawerk, en mensen komen er wel weer voor betalen. Zou verboden moeten worden.

Goede film voor als je met 40 graden op bed ligt en je hoofd er niet bij hoeft te houden....

1.5**

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

uitstekende 3de deel uit de Takenreeks. Jammer dat Famke maar een klein rolletje heeft in de film. Verder een goed spannend en geloofwaardig verhaal met voor de verandering eens een pientere politieinspecteur. Leuke muzikale omlijsting ook. Ondanks de hoge score vind ik wel dat er geen Taken 4 moet komen want Neeson wordt zichtbaar een jaartje ouder. Ik had negatieve reacties gehoord omtrent deze film maar dat is nergens voor nodig, ook in het derde deel is het kwaliteit troef. Heb hiervan meer genoten dan bv 2 Guns. 4,5 sterren

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Nog matiger vervolg op een matig vervolg.

Vooral de stijl van Megaton is een aanslag op je gesteldheid. Er worden continue flashcuts in je smoel geduwd, zelfs tijdens de rustige scènes, dat ik binnen 30 minuten Taken 3 al letterlijk en figuurlijk moe was. Megaton heeft 5 shots nodig om een auto te laten draaien. Tijdens de achtervolgingen is het helemaal niet om aan te zien, met een shotrate van 4 per seconde. Beetje Tony Scott 2.0. ADHD-TV. Onnavolgbaar en met pijn en moeite afgekeken, over 2 dagen.

avatar van ricone

ricone

aardige actiefilm, waarin Janssen wel heeeel kort aanwezig is(helaas), de film vliegt een paar keer wel lachwekkend uit de bocht in de actiescènes.

zeker niks bijzonders deze film

avatar van kathmandu

kathmandu

slecht

avatar van bjerik76

bjerik76

deel 1 en 2 lang geleden gezien, en weet bijna niet meer waar ze over gaan.

Moet ik deze nog terug kijken, of is dit gewoon weer een hele losse film waarin wel weer duidelijk word wie wie is, en staat alles van deel 1 en 2 los hiervan en komt hierover niks terug in deze film.

deel 2 was toch de wraak van deel 1 stond me vaag iets bij.

avatar van filmkul

filmkul

Helaas het minste deel van de drie. De film is wat onsamenhangend. Het tempo is verder prima. De actiescenes niks bijzonders. Neeson draait op de automatische piloot en komt niet zo meedogenloos over als in de vorige delen. Op het einde lijken hij en de regisseur pas hun draai gevonden te hebben. Helaas te laat. 2.5/3.0

avatar van ipman-99

ipman-99

"If you go down this road the LAPD, the FBI, the CIA there all gonna come after you they'll find you and they'll stop you.." ... " !!!

Alweer het 3-de deel !!! 'Taken 3' is 'alweer' het 3-de deel uit

deze actie-thriller franchise ! Opnieuw Liam Neeson die gestalte geeft

aan Bryan Mills die opnieuw alles uit de kast moet halen

om een vreselijke gebeurtenis met een twist uit de doeken te doen.

Ditmaal met een gigantische politiemacht achter hem aan, aangedreven

door de slimme Forest Whitaker. Kat en muis spelletjes volgen met een

heerlijke vaart in combinatie met gevechten, vuurgevechten en autoachtervolgingen.

De scène met de Porsche was vetjes gedaan.

Opnieuw Maggie Grace die meespeelt als de dochter en een kleinere rol

voor Famke Janssen.

Deze Actiefilm formule is uiteraard niks nieuws onder de zon ... maar dit blijft

vermaken en daarom zijn vele mensen ook gek op Actiefilms waarin één man het

opneemt tegen de rest !

avatar van TMP

TMP

Vermakelijke actiefilm, beter dan verwacht. Geen bijzonder plot, maar onderhoudend genoeg. Neeson doet het aardig als Bryan Mills, ook Whitaker is goed op dreef. Iets minder dan Taken, maar een verbetering ten opzichte van Taken 2.

avatar van dwid

dwid

Vermakelijk, doch simpel ! Beter dan het 2e deel, maar niets nieuws.

Verstand op nul en kijken maar...

Groot pluspunt, wat komen er heerlijke auto's in voor

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

Geheel nodeloos verwondde hij dus legio agenten en bracht de stad circa miljoenmiljard dollar schade toe en nog géén proces-verbaaltje?!

En dan zit menig blogje vól zolderkamerhelden te zaniken over die vermeende coulance in Nederland.

avatar van stinissen

Vermakelijke popcorn film niet over na denken maar over je heen laten komen.

avatar van bergje

bergje

best een aardig filmpje om even de verveling tegen te gaan... vooral niet te veel nadenken bij deze film..

avatar van bjerik76

bjerik76

aardige wegkijker.

Vol toevaltreffers van geluk, containers die 6 x stuiteren en op de goede plek terecht komen, kogels die op de centimeters missen, wilde achtervolgingen en ontsnappingen.

De zwoele stem van Liam neelson en helaas de laatste keer Famke Jansen in deze reeds... of toch nog.......

je weet het immers nooit.

avatar van juliegirlxoxo

juliegirlxoxo

Ik vond de eerste en de twee heel goed, deze was een teleurstelling

avatar van jerry r

jerry r

hier op de site stond ergens dat het een goed spannend en geloofwaardig verhaal was .

nou echt niet hoor gewoon slecht en te onnozel voor worden.

deel 2 was al niet zo goed en als er een deel 4 komt denk ik dat ik hem oversla.

gewoon een melkkoe.

avatar van GGG

GGG

Heerlijk filmpje! Kijkt lekker weg net als als alle andere.