The Ring Two (2005)
Genre: Horror
Speelduur: 110 minuten / 128 minuten (unrated versie)
Alternatieve titel: The Ring 2
Geregisseerd door: Hideo Nakata
Met onder meer: Naomi Watts, Simon Baker en David Dorfman
Releasedatum: 17 maart 2005
Bekijk via SkyShowtime
Morgen om 22:46 uur op Paramount Network
Plot The Ring Two
"The dead don't sleep."
Rachel is met haar zoon Aidan naar Asheville verhuisd en werkt bij de plaatselijke krant. In de archieven ontdekt Rachel een moordzaak en het lijkt erop dat de zaak te maken heeft met de mysterieuze videoband. Dan wordt Aidan opgenomen in het ziekenhuis: bewusteloos, onderkoeld en vol blauwe plekken. Rachel denkt dat dit het werk is van Samara Morgan en ze gaat terug naar Seattle om dieper te graven in haar verleden.
Rachel Keller
Emily
Young Evelyn
Betsy
flowerking
Wat heeft die met deze film te maken?
ik heb het over sequels in het algemeen en probeer een parallel te trekken met de kwaliteit van TFII in het bijzonder om de relatie tussen deel 1 - deel 2 van The Ring toe te lichten.
The Ring 1: goed
The Ring 2: slecht
The Fly 1: goed
The Fly 2: slecht (maar beter dan TR 2)
mandy18
mensen, bij welke film(s) was het vervolg wel beter vergeleken met deel 1?
Naomi Watts
The Godfather vind ik toch echt beter dan part Two maar daar kan je over blijven twisten.
bioscoopzaal
Technisch erg goed gemaakt vervolg, dat op het gebied van verrassingen en pure terror helaas nauwelijks aan het origineel (of de remake) kan tippen. Het verhaal wordt anders wel op een leuke manier uitgebreid, en de invalshoek met de échte moeder van Samara vond ik erg goed gevonden. Jammer genoeg zijn de nieuwe personages tamelijk dunnetjes uitgewerkt en vooral Simon Baker heeft in de rol van Max bedroevend weinig te doen. Ook de sfeer van het geheel was lang niet zo dreigend en luguber als in Nakata's origineel. Bij het origineel (en in zeker zin ook bij de remake) voelde ik me de hele tijd ongemakkelijk; in dit vervolg werden de 'spannende' scènes veel duidelijker afgelijnd.
Op sommige momenten worden de plotwendingen zelfs zo nadrukkelijk voorgekauwd dat ook de laatste paar verrassingen worden verpest. Zo zegt Rachel in het begin van de film zonder duidelijk aanwijsbare reden tegen Aidan dat "ze zijn stem zal volgen in zijn nachtmerrie". Ik wist al meteen dat ik dat als belangrijk plotelement kon noteren. Hetzelfde met Aidan's cryptische boodschap "Take her to the place she fears most". De oplettende kijker weet al waar het om gaat, maar om te garanderen dat ook de rest van de zaal het doorheeft, flitst er tijdens het uitspreken van die zin nog even gauw een badkuip door het beeld. Dit soort nadrukkelijke hints maken de film voor mij meteen een stuk minder aantrekkelijk.
Gelukkig zijn er een aantal spectaculaire hoogtepunten, die de film toch nog de moeite waard maken. Alleen van de pakkende openingsscène kreeg ik al kippenvel, maar vooral het incident met de herten en het moment waarop Aidan in bad zit en al het badwater tegen het plafond hangt zijn ongelofelijk spannend en spectaculair. Het is alleen zo jammer dat ze in een film verwerkt zitten die voor de rest niet zo heel bijzonder is.
3 sterren.
Tim Burton
Ik vond het nog een best wel goede film, eigenlijk. Alleen op sommige momenten een beetje over the top
maar als nog 4*en
Meuvie
Ik was al bang voor een boutfilm zoals dat meestal het geval is met vervolgfilms, maar het viel me alles mee. 3*
Vuile_Hond
Wat was dat voor een knal?
Ah, daar viel een film keihard door de mand. Geen plot. Even het hoofdje onder water en weg is Samara uit dat stug kijkende mannetje. Even een putje dicht en klaar. De bodybag beviel me dan wel weer. Al met al, een verdiende 0.5
Let me tell you something pendejo, vanavond The Big Lebowski maar weer kijken op TV. Lot of ins, lot of outs. Hoi.
roordeknoor
Ik vond de film zeker niet slecht, maar hij moet gewoon niet bestempeld worden als een horror, want ik heb me niet 1 keer rotgeschrokken. Het was meer een drama, of iig iets in de richting daarvan.
Er zaten wel een aantal heel toffe scenes in en denk wel dat ik deze film nog vaker wil gaan zien.
PS. ik vond "Aidan" echt verschrikkelijk acteren.
Naomi Watts
PS. ik vond "Aidan" echt verschrikkelijk acteren.
Hier hetzelfde. Je moet je glas maar halfvol zien, Naomi Watts speelde geweldig.
roordeknoor
Ja sinds beide Ring films ben ik best wel een beetje fan van dur geworden, kijk nu ook erg uit naar King Kong.
flowerking
ik las in de spits! dat dit de nr. 1 hit zou zijn in amerika. zouden ze daar toch geen smaak hebben?
ex_uva
Grootvee als herten, koeien en paarden kijkt je nooit recht aan, maar van opzij, met één oog. Hun ogen zijn immers niet frontaal gesitueerd, maar zijdelings. Probeer het maar eens in een weiland; de koe merkt je pas op als ie je van opzij aankijkt.
Dit betekent dat "Annoying Aidan" [b]niet[b/] werd aangekeken door het edelhert!
Wat is eigenlijk de betekenis van het dier???
Nee, ik ben geen boer! Ik vind het enkel hoogst curieus wat wordt gesuggereerd met dat beest. Kan iemand me dat - tussen tags - uitleggen?
T.S.S.A.
Het is als je naar het verhaal kijkt een erg slechte film, erg voorspelbar en het uiteindelijke plot was erg simpel. Het enige komische was: I'm not your Fucking Mammy!!! Het waren voor mij de schrikmomenten die het hem deden. Hoe Samara oowk bewoog toen ze uit die put probeerde te komen erg goed en Japans gedaan. Dit is gewoon een leuke film om te kijken (vooral met je vriendin, als die daar niet tegen kan
4* omdat ik me best vermaakt heb
Yuppie_Scum
teleurstellend einde aan de ring serie...te makkelijk einde met een paar ernsige cliché's.
zat 1 mooi schrik moment in voor de rest deed de film me zoals verwacht erg denken aan een sequel!
Bulletproof
Ik vond het wel een mooie film... als je the ring 1 mooi vind... dan vind je deze ook zeker mooi.... Ik vond het in ieder geval een goede film, met in het begin genoeg schrikeffecten en spannend genoeg. Naarmate je verder in de film komt wordt dat wel minder... maar het verhaal blijft goed. 3,5 ster van mij.
flipsen
Het is inderdaad wel een goed vervolg. De film gaat een beetje op dezelfde voet verder als waar deel 1 geeindigd is. Vrij eenvoudig verhaaltje met hier en daar nog wel een aantal hoe- en waarom's. Aantal leuke scenes, goeie schrikmomenten, vrij spannend sfeertje de hele tijd --> 3,5*
stan
Ja de film was wel goed maar ik vond het geen topper. the ring blijft toch de beste! tog was het wel een film om lekker weg te kijken maar echt eng vond ik hem niet
3 1/2**
maar ik ben het met yuppie scum eens dat het een teleurstellend einde is veel te makkelijk en heel voorspelbaar ik vind dat ze wel een ander einde hadden kunnen verzinnen!
stan
en wat ik eigenlijk ook nog wil zeggen is dat ik het acteer werk van aiden ook slecht vond jemig, maar naomi deed het heel goed:D
savi_7
niet beter als deel een de kleine David Dorfman is een echt wonderkind in zijn vak
Yak
Weinig bijzonders, deze film. Hoewel veel schrikmomenten wordt het geen enkele keer eng of spannend. Het zag er allemaal wel mooi uit, de krakende en piepende geluidseffecten waren cool, maar dat alles maakt de film niet meer dan redelijk. David Dorfman was godsgruwelijk irritant, Naomi Watts speelde sterk. 2,5* voor Ring 2.
demonski
mmmm ik vond het allemaal van het zelfde en vooal die herten waren goed nep.....maar daarin tegen de scene in de badkamer met het water vond ik weer top al met al 3*
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Ik vond die scene met die herten juist goed en origineel. Juist 1 van de betere scenes uit deze film, al kon je een luttele seconde zien dat de herten niet echt waren...
demonski
daar hadde ze toch meer aandacht aan kunnen besteden met de techniek van tegenwoordig
AHWA
Beetje flauw vervolg. De film is niet vervelend en het tempo is best aardig, maar het schrikeffect als Samara uit de tv komt gekropen wordt te vaak gebruikt en daardoor is het niet meer zo 'eng' als de eerste Ring.
Naomi Watts doet het best aardig, maar dat zoontje vind ik toch zo vreselijk irritant.
2,5 ster.
debster
Ik vond het probleem met deze film dat het qua opbouw bijna exact hetzelfde loopt als The Ring 1:
Pubers sterven door videoband, Watts komt ermee in aanraking, haar zoontje wordt erin meegenomen, Watts besluit verder in Samara's verleden te graven, dieren slaan op hol, ontknoping over het verhaal van Samara's leven, aantal 'enge' slotscenes...
Nee sorry, had beter nog een keer The Ring 1 op DVD kunnen bekijken naar mijn mening...
Alper
Inderdaad! De film is bepaald niet beter dan deel 1. Deel 1 was echt iets nieuws, maar bij Ring 2 kon je alles al voorspellen.
Jammer, leuk geprobeerd maar ik kies toch voor deel 1.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Saw
Thriller / Horror, 2004