• 9.378.991 stemmen

The Ring Two (2005)

Horror | 110 minuten / 128 minuten (unrated versie)

Genre: Horror

Speelduur: 110 minuten / 128 minuten (unrated versie)

Alternatieve titel: The Ring 2

Geregisseerd door: Hideo Nakata

Met onder meer: Naomi Watts, Simon Baker en David Dorfman

Releasedatum: 17 maart 2005

Plot The Ring Two

"The dead don't sleep."

Rachel is met haar zoon Aidan naar Asheville verhuisd en werkt bij de plaatselijke krant. In de archieven ontdekt Rachel een moordzaak en het lijkt erop dat de zaak te maken heeft met de mysterieuze videoband. Dan wordt Aidan opgenomen in het ziekenhuis: bewusteloos, onderkoeld en vol blauwe plekken. Rachel denkt dat dit het werk is van Samara Morgan en ze gaat terug naar Seattle om dieper te graven in haar verleden.

avatar van flipsen

flipsen

Ik vind het altijd wel mooi als een vervolg in dezelfde stijl doorgaat als het eerste deel. Ook is het verhaal nog consistent met het eerste deel (het is niet ineens heel anders), ze hebben dezelfde acteur en actrice gebruikt, de film heeft een soortgelijke opbouw en ik ben me nog een aantal keer te pletter geschrokken (net als in deel 1).

Voor liefhebbers van deel 1 denk ik niet dat dit een tegenvaller is. De nieuwigheid is er misschien van af, maar dit is zeer zeker een geslaagd vervolg!

avatar van drakenpuppy

drakenpuppy

Misschien ben ik hier 1 van de weinigen mee...maar deze film kon me absoluut geen moment boeien... sure er zitten wat schrikmomenten in...maar over het algemeen schrok ik daar niet eens van.

Ik heb deel 1 gezien en dat kon nog aardig de vergelijking maken met het japanse origineel. Deel 2 hadden ze maar beter kunnen laten. Het japanse origineel hiervan is vele malen spannender.

Max.

avatar van Rascal

Rascal

Deze film staat 1.5* te hoog. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat men dit goed vond.

avatar van movielauxje

movielauxje

De film is de beste die ik al gezien heb

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Watvoor films kijk jij dan wel niet.

avatar van janusjanus

janusjanus

Jammer een gemiste kans voor een tweede deel, kreeg het idee alsof ik naar deel 1 zat te kijken...

stan

nou ik vond het niet lijken op the ring 1 wel kwa verhaal maar niet hoe het in elkaar gezet was

en deze film is zeker een heel stuk minder als the ring 1

en movielauxje als jij dit een van de beste films is die jij gezien heb dan heb je echt een draatje los in je hoofd want het is zeker NIET de best film! en inderdaad wat voor films kijken je dan

avatar van RealLife

RealLife

Kijk, volgens mij zit het zo: der zijn 2 mogelijkheden:

a) je hebt deel 1 niet gezien: Je vond em vrij goed, spannend, want het was allemaal nieuw voor je. Je zou deel 1 beter gevonden hebben, maar dat neemt niet weg dat je dit een degelijke film vond.

b) je hebt deel 1 gezien en vond die goed: Dan wil je een film die ook zo goed is, en dat is moeilijk, want de originaliteit verdwijnt als sneeuw voor de zon. Sterke regisseur die toch zijn publiek nog kan boeien.

c) je hebt deel 1 gezien en vond die slecht: Dan vind je deze waarschijnlijk ook slecht

Persoonlijk behoor ik tot klasse b. Ik vond dit gewoon een flauw afkooksel, en vele effecten zoals het "omg samara komt uit het videoscherm" - effect waren weg. (vrij in het begin werd het jongetje naar het scherm getrokken, het deed me helemaal niks: dit had ik al gezien.)
Had ik deel 1 niet gezien, had ik dit waarschijnlijk een zeer toffe film gevonden, maar nu dus jammer genoeg niet
Maar eerlijk is eerlijk, en ik heb me toch ook niet de hele film lang verveeld (het concept is gewoon keigoed) dus toch nog 3 *

avatar van movie-freak

movie-freak

Deel 1 vond ik mysterieuzer en boeiender, maar ben hier ook een paar keer flink geschrokken. Beetje van hetzelfde dus, maar wel leuk om te kijken. Vond de lokaties erg mooi en de spanning werd ook goed opgebouwd. Jammer alleen van de slechte openingscene en acteur Simon Baker (hoe is die vent in hemelsnaam door de audities heen gekomen :s)

3,5 *

avatar van rupert78

rupert78

Deel 2 kon mij totaal niet boeien. De "schrikmomenten" waren zeer schaars en waren van te voren te voorspellen. Het verhaal deed mij denken aan de Excorcist.
Vooral de scene waarin het dode meisje uit de put klimt= de beroemde spinnenloop uit de Excorsist.
Had zelfs iets weg van Gollum uit de LOTR.

avatar van King Maikmen

King Maikmen

Prima film, de orginaliteit was er wel enigzins van af, maar dat neemt niet weg dat het een slecht vervolg is. De nadruk lag nu niet meer zozeer op de videoband, zoals in deel 1, maar meer op het meisje Samara. Heb wel met enige spanning naar de film zitten kijken. Enige is de openings scene, die was erg slecht, was toen ook even bang dat het een flut film zou zijn, maar snel daarna werd de film al een stuk beter en spanning werd langzaam op gebouwd, toch nog 3,5*!!!

avatar van soekenahh

soekenahh

2.5 sterren alleen al om de 1e scene dat ze zomaar opeens in die ambulance kan en bij het politie bureau naar binnen en dat ze die sleutel onder die steen vindt. beetje nep. maar verder wel leuk vervolg. beetje voorspelbaar maar niet vervelend

avatar van Chainsaw

Chainsaw

soekenahh schreef:

en dat ze die sleutel onder die steen vindt. beetje nep.

Dat die sleutel daar ligt wordt haar gewoon verteld door Emily. Het is niet zo dat ze toevallig die sleutel daar vond.

stan

ja chainsaw heeft gelijk ze kan het zelf echt nooit geweten hebben

avatar van Trance

Trance

Slappe film, deed me niets.

avatar van girlygirl

girlygirl

wat een domme film! niet eens spannend deel 1 was al slecht deel 2 nog slechter

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Ik ben slechts 1x geschrokken. Veel te weinig voor een film die horrorachtig dient over te komen. De film bleef me wel boeien, daarom een ***.

Maar als je horror verwacht, dan is de film een echte tegenvaller.

stan

he girlygirl als je de 1e film slecht vond waarom ga je dan toch de 2e film kijken dan kan je toch sowizo wel verwachten dat je die ook slecht vind?

of ligt het nou aan mij

avatar van ronmieke

ronmieke

Begrijp de toch wel vele negatieve reacties niet omtrent deze toch ook weer superspannende film, zelden een vervolg gezien wat minstens net zo goed is als deel 1.

avatar van ronmieke

ronmieke

Oh ja, girlgirl, als je deel 1 niks vond, waarom ga je dan naar deel 2, ik denk dat die te spannend en te moeilijk voor je zijn dat soort films, hou jij het maar bij films als pietje bell en kruimeltje.

avatar van theresia

theresia

wat een slechte film vergeleken met 1. Daar gingen nog wel eens mijn nekharen overeind staan. Maar bij deze zat ik het meeste te wachten van: wanneer gebeurt er nou iets.

avatar van Edie

Edie

Ik ben ook van die mensen die deze film niks vond. Die paar schrikmomenten maken de film NIET goed. Dan die David Dorfman die zich nog vreemder gedraagt dan in deel een 1 ster.

avatar van flipsen

flipsen

Hoe langer ik over deze film nadenk, hoe minder ik de kritieken over dat dit een slecht vervolg is begrijp. De film gaat precies verder waar deel 1 eindigt: zelfde personages, schrikmomenten, zelfde sfeertje, zelfde videoband, zelfde evil girly en het vage verhaal uit deel 1 gaat verder.

De enige minpuntjes zijn dat de nieuwigheid eraf is (maar wat kun je daar nou aan doen?) en dat de film minder blauw/grijs is als deel 1 (dat vond ik wel passend).

avatar van benq

benq

Acceptabel vervolg maar vond dat de verassing er nu toch wel vanaf.

Weer een goeie rol van Watts en enkele redelijke spannende scenes.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Herzien, aangezien het originele er af is, is deze zeker niet zoveel slechter als de vorige. Al heeft deel 1 wat aangenamere scenes mag deze er zeker ook wezen. Watts die het acteerwerk wel hoog houdt en deze film geen andere hoogstaande acteurs had waar 1 het nog mocht doen met Cox. Niet zo superieur als 1 maar zeker niet zoveel slechter, alleen de originaliteit is eraf. 4*

avatar van Vinco

Vinco

Egt een super meesterlijke film de sfeer is echt helemaal perfect!

Kan er niks anders van maken dan een toppie film!

4,5 ster!

avatar van iivan

iivan

ik vond deel 1 nog wel meevallen maar dit deel.

bah het begint slecht, geen extra spanning.

in deel 1 was er nog gedurende de gehele film een soort gevoel van, ik wil weten hoe dat meisje eruit ziet.

hier weet je dat al, en er komt niks spannends bij, slechte film.

avatar van mligtenberg

mligtenberg

Och, och, och, jongens, zooooo slecht was-ie ook niet... Ik had wel een paar 'vage' momenten, dat ik het niet helemaal volgde. Ik geef 'm 'maar' 2,5* omdat ik zo bij zo niet zo van 'enge' films houd, vind ze snel te eng. Ik ben hier dus wél een aantal keren geschrokken!

avatar van mligtenberg

mligtenberg

ronmieke schreef:

jeetje zeg wat een aanval op girlygirl... dit slaat nergens op...

avatar van vamozz

vamozz

ik heb een plaatje nodig van een stukje uit de ring..die keer dat die moeder van da manneke naar de kelder gaat en kijkt in de boeken..dan ziet ze een plaatje van 4 of 5 mensen in een kring aan het dansen in een soort van mist..da plaatje is vet..Iemand??