House of 1000 Corpses (2003)
Genre: Horror
Geregisseerd door: Rob Zombie
Met onder meer: Sid Haig, Karen Black en Bill Moseley
Plot House of 1000 Corpses
"The most shocking tale of carnage ever seen."
Als twee jonge koppels verdwalen, krijgen ze van de vreemde clown Captain Spaulding het verhaal van de legendarische Dr. Satan te horen. Vervolgens worden ze door Spaulding doorverwezen naar een groot en oud huis, iets verderop. De vier tieners besluiten het huis te bezoeken en komen zo terecht bij de gestoorde familie Firefly, die zich bezig houdt met moord, hekserij en kannibalisme. In het veld achter het huis liggen dan ook meer dan 1000 geheimen begraven ...
Captain Spaulding
Bill Hudley
Mary Knowles
Lieutenant George Wydell
Deputy Steve Naish
Dan heb ik nog heel veel herzieningen te gaan voordat dit gedrocht op een voldoende uit zal komen
Denk dat ik hem ook maar is moet herkijken als ie beter wordt van elke herziening, want de 1e keer zaten we met zn 4en op de bank en snapten we geen hol van deze lelijke film
The Devils Rejects is in dat geval een stuk beter.
JDSsmetje
Tja, ik ben het eens met Ajax&Litmanen1. Waarom ik deze film heb uitgekeken weet ik eigenlijk niet. Geen lach, geen traan, geen spanning, enkel irritaties aan ongepaste muziek en ellendig camerawerk.
jordandejong
Ik snap niet hoe ik dit ooit 1 ster heb kunnen geven want deze film is geweldig.
Ik begin steeds meer in tezien dat Zombie toch wel een regiseur met klasse is.
Deze film is iets minder dan Devil's Rejects.
De filmpjes tussen door (met de slechte camera gefilmt) zijn erg ziek daar helpt de verontrustende muziek ook aan mee.Ook zaten er wel degelijk schrikeffecten in en was er ook een goede sfeer en spanning.
De familie is ook weer erg gestoord neer gezet. De film is lekker bloederig en heeft goede gore momenten.
4 sterren.
CaptainTwisted
Verklaar me voor gek, dit is de beste film die ik ooit gezien heb. Hoe vaker je hem kijkt, hoe beter je hem gaat vinden. Je moet echt een zieke geest hebben om deze film te waarderen, dat wel. Als je geen fantasie heb, is dit de ergste schijtfilm die je gezien hebt. Rob Zombie is mijn persoonlijke held geworden door dit staaltje regisseurswerk. De mix van pornografie, vreemde tussenstukjes, en een vreselijk gestoorde familie, wisten mij anderhalf uur van mijn leven in de greep te houden. Enige film waarbij ik me nog geen miliseconde verveeld heb. Dik verdiende 5* en een nummer 1 plaats in mijn top 10!
wendyvortex
Enthousiast amateurisme van de heer Zombie.
Film begint nog wel vrij veelbelovend, maar zakt al snel af tot een bedenkelijke kruising tussen Ed Wood en The Addams Family.
En dan moeten we weer helemaal tot aan de slotscenes voor in ieder geval nog een aardige finale.
Los zand, te veel komedie, te weinig echte gruwels.
Wel leuk om Karen Black weer eens terug te zien trouwens.
gorelover
weet iemand of er een directors cut te krijgen is op dvd (regio 2 of 0)
DjFrankie
Leuke film, met veel onverwachte moves. Is niet helemaal een komedie, maar een geslaagde slasher met een knipoog.
marvinhc
Het is ook een film die groeit per herziening. Toen ik hem voor het eerst zag kwam hij op 2,5* geloof ik.
helemaal mee eens van 3,5 na 5 sterren
Phoebe318
Vanmiddag deze film weer eens opnieuw gekeken.
Ik blijf er gewoon bij: Ik blijf deze film gewoon geweldig vinden!
jordandejong
Ik heb hem vamiddag ook weer gezien. Blijft een top film.
Laten we nou eerlijk wezen. Sid Haig acteert hier geweldig. Hij zou meer van deze rollen moeten krijgen.
Bob Gray
- 2050 stemmen
Blijft toch een geweldige horrorfilm die met heel veel liefde voor het genre is gemaakt. Blijf hem steeds beter vinden.
De scene dat de twee sheriffs en die vader naar het huis van fam. Firefly gaan is de beste in de film. Het sadisme bij het shot van Otis en die sheriff
Deze dus YouTube - Cops Owned (House of 1000 Corpses)
Wel spoilers!
Die muziek ook, geweldig
Thomasmuscle
Niet zo goed als zijn opvolger (Devil's Rejects), maar absoluut een zeer goede en artistieke film!
Karl van H.
Twee woorden: geflipte montage. En de montage is niet het enige onderdeel aan deze film waar het woord 'geflipt' op van toepassing is. Hoewel dat een achtbaanrit oplevert die zich het best laat omschrijven als een kruising tussen The Texas Chainsaw Massacre en Natural Born Killers, kleeft er ook een erg groot nadeel aan: de film is vermoeiend om naar te kijken. Ondanks de korte duur van de film ga je je na een uurtje toch wel afvragen of het al bijna is afgelopen, want het voelt alsof je al twee uur naar het scherm zit te kijken. Afzetten is echter niet noodzakelijkerwijs het devies, want er zitten tegen het einde nog altijd enkele hele leuke (en: geflipte!) scènes in, die vaak totaal onlogisch zijn, maar wel tof. Een vreemde film is het in ieder geval, maar in zekere zin ook wel weer fascinerend. En de rol van Sig Haig is wel een memorabele. Alleen dat einde had niet van mij gehoeven.
WessRocks
Zeer geschifte originele film.. met interessante personages en vooral gekke ideeën..
Ook de muziek, beelden, montage passen perfect!
Tonypulp
Met zo'n sfeertje? Mag ik wat titels dan want die wil ik wel zien
stanvh
Met zo'n sfeer kan ik ze niet opnoemen nee
Dat is ook het sterke punt van deze film
Elineloves
Klopt, ik zie net dat ik hem nog op een zware onvoldoende had staan, begrijp niet meer goed waarom, want de laatste keer dat ik de DVD uit de kast haalde heb ik me zeer goed vermaakt en zat ik op 't puntje van mijn stoel. Er is nog hoop voor A&L1.
Welnee. Dit is absolute meuk dat ik waarschijnlijk nooit meer wil en ga herzien
Zombie is sowieso op 1 film (Devils Rejects) een treurig slechte regisseur.
Tonypulp
Één van de weinige constant sfeervolle hedendaagse hollywood regisseurs
. Geweldig gevoel voor humor ook, zie superbeasto (en dit zwart komische werkje samen met devil's reject, maar dat zul je waarschijnlijk ook al niet leuk eraan hebben gevonden
Bottleneck
Welnee. Dit is absolute meuk dat ik waarschijnlijk nooit meer wil en ga herzien
Zombie is sowieso op 1 film (Devils Rejects) een treurig slechte regisseur.
Op die film ná bedoel je zeker? Grandioze film natuurlijk
Raar dat het vervolg op deze film zoveel malen beter is. Heb een afschuwelijke eerste kijkbeurt achter de rug en denk dat ik net zoals Ajax&Litmanen deze film nooit meer wil herzien!
En ik heb hem ook nog is in de kast staan
ASman
Rob Zombie is een uitstekend horrorregisseur
. Op het gebied van sfeer, visuals, feeling,...weinig moderne genreregisseurs die het zo goed doen als hij. Heeft misschien een ongelukkige keuze gemaakt door de Halloween-films te gaan remaken waardoor hij in discrediet is gevallen, maar heeft voor mij toch al bewezen heel wat in zijn mars te hebben.
Maar dat is dan slechts mijn mening
Chainsaw
Waar ik vrijwel meteen na het zien van The Devil's Rejects verkocht was, diens voorganger had iets meer tijd nodig om te groeien. Rob Zombie toont in zijn regiedebuut House of 1000 Corpses zijn voorliefde voor het horrorgenre, de film zit vol verwijzingen. Maar ook qua sfeer slaat Zombie de spijker geregeld flink op zijn roestige kop. Op bijzondere wijze combineert de debuterende filmmaker The Texas Chainsaw Massacre en de Rocky Horror Picture Show en maakt er een absurde kermis van. Hard en grof, geestig, indrukwekkend en vooral erg sfeervol.
Niet alleen dankzij de vele visuele trucjes en oude filmbeelden die zo nu en dan door de film heen worden gemonteerd en een lekker chaotisch geheel creëren, maar ook de karakters werken goed mee. Sid Haig is geweldig als Captain Spaulding en zorgt voor een geweldige openingsscène. Verder laat Bill Moseley zien meer te kunnen dan idiote hyperactieve personages als Chop Top uit Texas Chainsaw 2 te spelen in de rol van de agressieve Otis. Maar ondanks de sterke punten van House of 1000 Corpses laat Rob Zombie een nog veel sterkere sequel zien met The Devil's Rejects. Het origineel mag desondanks niet vergeten worden.
Ruime 3,5 sterren.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Een grote freakshow!
Vervolg al lang geleden gezien, dus deze moest ook maar eens aan de beurt komen. Beviel me jammer genoeg minder goed dan z'n opvolger.
Veel visueel ge-experimenteer door even kort wisselen naar negatief of andere kwaliteit. Meestal staan dit soort stuntjes me erg aan, deze keer niet. Ook bijv. een moment als waar die politie-mannen neergeschoten worden met dat vrolijke muziekje eronder voelt nogal misplaatst. Het visuele en de muziek draagt dan wel wat bij aan de freaky sfeer, meestal erg fijn, weet er nu alleen net niet echt helemaal in mee te gaan.
Wat het dan toch naar een voldoende trekt zijn de characters. Stuk voor stuk vreemde, goed vertolkte characters. Sheri Moon Zombie torent er voor mij bovenuit met dat gestoorde lachje, al wordt er tegen het einde steeds meer uit de kast gehaald.

3 from Hell
2019

The Devil's Rejects
2005

Videoland voegt de geprezen Zweedse film 'Så som i Himmelen' toe aan het aanbod

Tip voor fans van de 'Outlander'-spin-off: de fantasyhitserie 'A Discovery of Witches' op Netflix

'All The Money in The World' van Ridley Scott dinsdag te zien op televisie

Netflix komt binnenkort met de Zack Snyder-films '300' en 'Rise of an Empire'