• 9.380.120 stemmen

House of 1000 Corpses (2003)

Horror | 89 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Rob Zombie

Met onder meer: Sid Haig, Karen Black en Bill Moseley

Plot House of 1000 Corpses

"The most shocking tale of carnage ever seen."

Als twee jonge koppels verdwalen, krijgen ze van de vreemde clown Captain Spaulding het verhaal van de legendarische Dr. Satan te horen. Vervolgens worden ze door Spaulding doorverwezen naar een groot en oud huis, iets verderop. De vier tieners besluiten het huis te bezoeken en komen zo terecht bij de gestoorde familie Firefly, die zich bezig houdt met moord, hekserij en kannibalisme. In het veld achter het huis liggen dan ook meer dan 1000 geheimen begraven ...

Captain Spaulding

Deputy Steve Naish

avatar van Dead01

Dead01

• 1978 stemmen

Naar deze eens gekeken op aanraden van een iemand en moet zeggen serieus wat tegengevallen.

Verhaal blijft echt wel te bekend als je wat horror films hebt gezien waardoor de waarde toch wat zakt voor een film.

Dan die jonge vrouw va de familie Firefly die is echt wel slecht.

De lach alleen al kreeg ik het ver al van.

Kwa camera werk vind ik die speciale stukken ook slecht gedaan.

2 sterren.

Had er ook meer van verwacht.

avatar van c4ssh3rn

c4ssh3rn

Beeld en geluid vond ik tof, maar het verhaal sloeg nergens op.

Erg toffe stijl.

avatar van slam1975

slam1975

Net weer gekeken. Vond het sfeertje wel goed gedaan. Het is een ode aan The Texas Chainsaw massacre. Dat is duidelijk. Maar vond de sfeer wat vreemder in deze film. En ergens is het natuurlijk een horrorfilm met een knipoog. De muziek vond ik erg goed in de film.

avatar van _Casper_

_Casper_

1.5 ster, ik vond the devils rejects (een film die deze regiseur later gemaakt heeft) heel cool en gaaf en ben daarom deze film ook gaan kijken. Maar deze film is misschien wel goed maar het is niks voor mij, ik vond die extreme flashbacks niet leuk en kreeg en geen lekker gevoel bij. Ik hou van horror, maar die rare flashbacks hoeven van mij niet. Dat verpeste de film voor mij een beetje.. dus ben na 20 minuten afgekapt...

avatar van puckb96

puckb96

Is dit niet de beste kindje (ja, ) van Rob Zombie?

avatar van IcU

IcU

Heerlijke film met een ultiem Halloween sfeertje er in. Hoewel ik betwijfel of de aparte montage en effecten een diepre betekenis hebben, maar gewoon interessant-doenerij is van Rob Zombie. Personages worden geleend van verschillende andere genre films, maar de sfeer weet een perfecte kijkervaring te geven tijdens de nachtelijke Halloween filmavond.

avatar van FillumGek

FillumGek

En dan te bedenken dat ik dit eerst niks vond. Intussen al vele malen herzien en het blijft een bizar werkje met een erg luguber sfeertje. House of 1000 Corpses heeft een aantal erg sterke punten zoals de visuele stijl, indrukwekkende personages en brute, mensonterende martelpartijen.

Het verhaal is niet zo boeiend, maar wel op een interessante manier tot leven gebracht. Zo heeft Zombie er een handje van om filters te gebruiken. Sommige niet zo geslaagd, andere weer wel. De scenes van de seriemoordenaars lijken op archiefbeelden, iets wat zeer veel bijdraagt aan de bizarre sfeer. Terwijl sommige torture scenes op zo'n manier in beeld zijn gebracht dat het lijkt alsof je een snuff movie aan het bekijken bent. Verder wordt er veelvuldig geëxperimenteerd met camerawerk en geluid. Chaotisch, maar het weet een verstikkend gevoel te creëren van een situatie waarin je duidelijk niet terecht wilt komen.

In feite gaat het om het zoveelste groepje jongeren die strandt bij een afgelegen huis. Het is echter de overtuiging van de psychopaten die de film boeiend maken. Op het eerste gezicht lijken het aardige mensen maar de extreme gastvrijheid verraadt al dat het geen vriendelijke lui zijn. Pijnlijke conversaties volgen en de spanning stijgt. Een paar personages hebben zin onsterfelijk gemaakt bij mij. Zo is Captain Spaulding absoluut goed gespeeld door Sid Haig. Heerlijk hoe hij vriendelijk en tegelijkertijd angstaanjagend is. Otis Driftwood is net zo briljant als überpsycho. Zijn uiterlijk met zijn spierwitte lange haar en zijn bloeddorstige karakter maken van hem een ontzettende freak. Sheri Moon speelt natuurlijk een botergeile slet die maar wat graag met haar lekkere lichaam voor de camera loopt. Jammer dat ze zo'n ontzettend irritante lach heeft en haar overacting soms wat pijn doet. Rest van de cast ook meer dan goed, al vullen deze een kleiner deel van de film.

Het debuut van Rob Zombie heeft ook een aantal heerlijk harde scenes. Het bloed vloeit rijkelijk en de slachtoffers worden behandeld als verzamelobjecten. Op het einde schakelt de film nog een tandje bij en doet het soms zelfs een beetje aan een Clive Barker denken. Kijk alleen al naar de creaturen Dr. Satan en Earl. Toffe soundtrack ook. Dit alles laat zien hoe een nachtmerrie in filmvorm is.

avatar van TimF

TimF

De humor was niet de mijne, op enkele grappen van de clown na. De personages acteren met een IQ alsof ze in Braindead zitten. Decors a la Dr Parnassus, maar dan ziek. Heb hem afgekeken en het sfeertje wordt soms toch wel luguber, maar fan zal ik niet worden.

Houd je van heel wazige, engelse horrorfilms, dan zul je deze ook wel waarderen.

avatar van gorelover

gorelover

zeer vermakelijke film.

vraagje voor de kenners.

weet iemand of de director's cut ooit uitgebracht is op dvd.

zag ergens staan dat ie oorspronkelijk veel langer zou duren.

komt deze versie ooit nog op dvd ?

avatar van jorkie

jorkie

dit is een van mijn favorietie horrorfilms! het camera werk, hoe luguber ze weer gemarteld worden, alles klopt gewoon om een ranzige film te zijn!

avatar van PROPAYNE

PROPAYNE

Een goeie originele Horrorfilm.

De freaks zijn lekker ranzig en compleet geschift. Super onvoorspelbaar ook, wat het als kijker ook veel spannender maakt. De flitsende, trippy beelden zorgen voor totale chaos. En soms wordt je getrakteerd op een golf van korte schokkende beelden, wow. It's a real mindfucker! Zombie heeft met deze film een juweeltje gecreeerd. Een aanrader voor HorrorFans!!

Zie ook vervolg: The Devil's Rejects.

avatar van Metalfist

Metalfist

Goddamn, motherfucker got blood all over my best clown suit

Zaterdagavond is meestal filmavond bij een kameraad en wat kun je het beste zien als je met een groep mensen bent? Juist, een horror film. Mijn broer is enorme fan van het tweeluik van Rob Zombie waarvan House of 1000 Corpses de eerste is en hij had dan beide films ook meegenomen. Aan het 2e deel zijn we niet meer geraakt maar de avond begon met de herziening van deze film en ik moet zeggen, het is er op vooruit gegaan.

Want ik had House of 1000 Corpses al wel eens gezien maar dat was lang geleden en toen kon ik het horror genre eigenlijk niet zo hard waarderen. Ondertussen is dat veranderd en blijkt dat Rob Zombie wel een degelijke film kan afleveren. Ik vond de Halloween remakes eigenlijk al vrij goed maar deze film is toch net iets beter. Op zich is er niet zo bijster veel verschil met enig ander film in dit genre. Een paar vrienden komen terecht bij een gestoorde familie en worden afgeslacht. Dat hebben we echt al wel eerder gezien maar het wordt allemaal lekker gestoord uitgewerkt waardoor House of 1000 Corpses zich kan meten met de klassiekers. Voornamelijk doordat de personages zo heerlijk zijn uitgewerkt. Types zoals Captain Spaulding (pluspunten trouwens voor de talloze Marx Brothers verwijzingen!) worden heerlijk geportretteerd en ook visueel ziet dit er eigenlijk allemaal goed uit. Er wordt een lugubere sfeer gecreëerd door gebruik te maken van allerlei filters. Sowieso valt of staat dit soort films voornamelijk met de hoeveelheid gestoordheid die er aanwezig is. Zombie onderscheidt hier zich niet in het bijzonder van andere regisseurs maar het sickness gehalte zit voor mij in ieder geval hoog genoeg en in combinatie met de personages en de visuele stijl wordt het verwachte effect wel bereikt.

Veel daarvan is natuurlijk te wijten aan de cast die geweldig speelt. Sid Haig ken ik voornamelijk uit The Big Bird Cage maar is hier echt wel 10x beter in. De twee personages zijn sowieso al niet te vergelijken maar toch krijg ik de indruk dat Haig hier beter tot zijn recht komt. Die heerlijk gestoorde kop, de rotte tanden, ... Heerlijke acteur. Wel vreemd om Karen Black hierin te zien verschijnen. Ik moest even nadenken vanwaar ik haar nu weer ken maar toen schoot het me ineens binnen dat ze de hoofdrol speelt in Hitchcocks laatste film, Family Plot. Daarin vond ik ze nu niet al te geweldig en ook hier is ze maar zozo. Geen slechte actrice hoor maar dan vind ik haar vervangster in The Devil's Rejects beter. Geweldig natuurlijk om Sheri Moon weer te zien verschijnen. Nu heb ik 4 films van Zombie gezien en in elke film doet ze erin mee maar eerlijk gezegd, het kan me niets schelen doordat het zo'n heerlijk wijf is. Een tikkeltje trashy maar toch iets onweerstaanbaar en hierin zo gestoord als een achterdeur. Geweldige actrice is dat. Vreemd dat ze voor de rest alleen nog maar in één andere film en in CSI: Miami heeft gespeeld. Bill Moseley is trouwens ook wel de moeite als hilbilly Otis, wel vreemd dat hij er zo verschillend uitziet in deze en Devil's Rejects. Tjah, wat een baard allemaal niet kan doen.

Zombie zijn regiedebuut en hij levert meteen een goede film af. Het plot verloopt lekker maar het zijn vooral de vertolkingen en de visuele stijl die dit wat naar een hoger niveau brengt. In mijn herinnering is het vervolg beter dus ik ben benieuwd hoe dat gaat uitdraaien. House of 1000 Corpses is in ieder geval een uitstekende film.

avatar van shrink

shrink

Heb hem voor de tweede keer bekeken. Jammer, maar hij wordt er nog steeds niet beter op. Het personage van de clown is super, maar de rest is een aanfluiting. Ongelofelijk ongeloofwaardig. Ook het verhaal is helemaal niets. Die kleine stukjes er tussendoor zijn wel goed, maar ik kan de film echt niet meer geven dan 2 sterren. Jammer.

avatar van goongumpa

goongumpa

Goede film met een aantal te gekke personages en een leuke visuele stijl. Hij mist de echt rauwe, ongepolijste shock van voorbeeld Texas Chain Saw Massacre, maar het is zeker een aanrader.

• 1908 stemmen

Er komt een remake van deze flm. Zie hier de trailer op Youtube: House of 1000...?

avatar van FillumGek

FillumGek

Gewoon een parodie. Lijkt me ook niet dat het een full length movie is, maar gewoon een fanmade trailertje.

Eg nie...

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

Dat het verhaal compleet over de top is geeft het genre wel aan: Horror/ Komedie.

Dus met een korrel zout kijken en vooral genieten van Sid Haig als Captain Spaulding. Misschien wel een van de allerbeste filmcharacters ooit. Vooral in het vervolg hierop komt hij echt tot zijn recht. Maar goed, gewoon genieten

avatar van Film Pegasus

Ik had eerst Devil's Reject gezien (ergens begin 2007) wat me toen wel beviel. Een film in de stijl van Wrong Turn en Texas Chain Saw Massacre maar toch een eigen karakter. De voorganger van die film had ik nog niet gezien: House of 1000 corpses. Tijd dus om die boven te halen en zoals het cliché wil is het origineel (zo goed als) altijd beter dan de sequel. Rob Zombie heeft een eigen stijl van regisseren en het is hier al gezegd, hij steekt z'n achtergrond als muzikant niet weg. Het vergelijk met een Texas Chainsaw Massacre kan je wel plaatsen, maar dit heeft een groter MTV-gehalte meegekregen. De film krijgt een shot suiker in gespoten en geeft het geflpte van de familie perfect meer. De film gaat nu eenmaal over een geschifte bende, en dat wordt mooi weergegeven. Enkele prachtige scènes die de film in het genre wat liften, maar ik moet ook toegeven dat de film zweeft tussen kunst en kitch. Het is er wat over, maar in dit geval hou ik er wel van. Een aanrader voor de liefhebbers!

avatar van Liefje12

Liefje12

ik vind het echt een aanrader! ik heb 'm een paar keer gezien en het is 1 van mn lievelings films.. int begin vond ik m egt ontzettend vaag maar dat maakt het juist heel leuk:) als je van leipe films houdt moet je 'm egt kijken. ik vind trouwens dat de films van rob zombie ontzettend goeien muziek hebbe trouwens

boozebelly schreef:

Boefje, ik schrok er van want ze remaken d'r op los in Amerika.

boozebelly schreef:

Hooggeachte Boozebelly, ik hoop dat je kater vandaag niet al te ernstig is want ik zit met een prangende vraag.

Ik heb ooit als volwassene tussen allemaal kinderen met ouders een Muppet film bezocht omdat mij op de affiches werd beloofd dat mijn grote held Beaker (retort) een grote rol zou spelen.

Nou dat heb ik maar vooral de andere bezoeker(tje)s geweten, Beaker werd in deze film verduizendvoudigd en ik had mezelf absoluut niet meer onder controle, kinderen konden alleen nog maar naar die rare volwassen man kijken die letterlijk huilend van het lachen tussen de kinderbeentjes die de grond bij langena niet raaktten lag te kronkelen.

Na een paar keer vriendelijk gevraagd te zijn of het wat minder kon door de ouders probeerde ik me met succes wat in te houden, de gemoedelijke sfeer begon net weer weder te keren (er werd mij zelfs een snoepje aangeboden door een ouder) en toen gebeurde het, Beaker werd 100 x vergroot en groeide het huis uit ondertussen keihard MIMIMIMI brullend.

Ik dacht dat ik gek werd, mijn god wat moest ik lachen en ik ben toen serieus op zaterdag middag door boze ouders de bios uitgewerkt, wat schrammen hield ik er aan over maar het was het waard!!

Maar dan nu mijn vraag, in jouw House of the 1000 Muppets zit een stukje uit die film nl het moment waar Animal een flinke groeistuip heeft en het huis uitgroeit, volgens mij komt dat uit diezelfde Muppet film en dan moet dat aan het einde hebben gezeten want zoals je weet heb ik het einde niet gehaald.

Weet jij toevallig de naam van deze Muppet film? Alvast bedankt, als je het weet maak je me zéér gelukkig. Gr Hassum/Mayhemblik

mayhemblik

Oeps, ik dacht dat ik je een privé berichtje had gestuurd.

avatar van goongumpa

goongumpa

hahaha, wat een verhaal.

mayhemblik schreef:

Hooggeachte Boozebelly... (heel verhaal) ...Gr Hassum/Mayhemblik

Haha, dat zijn de verhalen Maar helaas heb ik geen idee om welke muppetfilm het gaat. Hopelijk heb je van iemand anders inmiddels wel de juiste tip gekregen.

Als troost heb ik wel deze uitmuntende performance van Beaker voor je

Ik was overigens op vakantie dus vandaar de ietwat late reactie

avatar van JustMike

JustMike

boozebelly schreef:

tuurlijk is het niet echt, maar ik zou hem wel kijken, zag er grappig uit hoor

avatar van jirachi03

jirachi03

Wie houdt ook van Cpt. Spaulding?

avatar van MyOwnStyle

MyOwnStyle

Deze film vond ik toch wel erg luguber. Voor mij zeker een geslaagde horrorfilm. Leuke manier van filmen ook.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Mijn eerste kennismaking met Rob Zombie.... Rob Zombie, de naam zegt het al. Wat een heerlijke over de toppe foute parodie-horror was dit zeg. Met een dikke knipoog naar de jaren 70 en gewoon weer heel veel bloed, psychopaten, dooien en heel veel vunzige humor.

De opening doet je gelijk al een grijns op je gezicht toveren met die overval in die benzinestation en die Clown. God wat heb ik gelachten zeg! Gelijk word je al overspoeld met gestoorde humor en dialogen en het is gewoon erg erg fout. Vervolgens maken we kennis met een groepje jongeren (natuurlijk weer reizende jongeren) die op horror-toer gaan en ja (zoals altijd) heeft de auto naderhand panne. Ze worden ontvangen door een maf persoon en ze mogen verblijven in het huis van hem. En ja der is natuurlijk weer iets raars aan de hand daaro.

Tuurlijk zou dit weer enorm afgezaagt zijn maar juist nu word er een parodie op de hele Autopech-schuilen in een oud huis-Nachtmerrie gebeuren gemaakt. En het gaat er weer hevig aan toe. Vooral die ene dochter van dat hele gezin was me wel de gestoordste. Je zou haast zeggen das een lekker wijf, maar dat denk je al snel niet meer. (mede ook door de zwartwit-foto's met een blik van der leven tussendoor) Afin, de martelingen zijn weer lekker bruut, er word een hoop in geschreeuwt en het bloed loopt weer gorchelend door de goten + nog lekkere botte humor en maffe psychopaten. Wat wil een over de toppe horrorliefhebber nog meer.

avatar van Malli

Malli

Enkele goede momenten volstaan niet om deze hopeloos dwaze film van het predicaat “rommel” te verlossen.