menu

Hier kun je zien welke berichten Noir als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

American Gigolo (1980)

3,0
Veel meer stijl dan inhoud deze American Gigolo.
Gere, perfect gekleed en rijdend in een mooie Merc, leidt een hedonistisch maar leeg leven. Zijn niet-doorsnee baan brengt hem in problemen maar lijkt hem uiteindelijk ook een meer dan oppervlakkige relatie op te leveren.
Puur vanwege de mooie beelden op blu-ray gekocht maar zoals gezegd, het verhaaltje stelt weinig voor. Mooi tijdsbeeld van de vroege jaren tachtig. Misschien wel daarom is de film voor mij een geflatteerde 3* waard.

American, The (2010)

3,0
Mooie, rustige, verstilde film over een huurmoordenaar in de herfst van zijn carrière. Film blijft helaas net wat te veel aan de oppervlakte voor me, of er gebeurt te weinig, daar wil ik vanaf zijn. Interessant gegeven, mooie shots, iets te weinig verhaal en/of memorabele scenes, 3*.

Auberge Espagnole, L' (2002)

4,0
Onderhoudende film en een feest der herkenning voor mensen die weleens, of liefst meerdere keren, in Barcelona zijn geweest, je krijgt gewoon heimwee naar de stad bij het zien van deze film. Alle bekende plekken komen voorbij; Parc Güell, het strand van Barceloneta, de nauwe straatjes van de Barrio Gotico, Maremagnum, de Teleferique del Puerto (kabelbaan) en discotheek La Paloma om maar wat te noemen.
De film zelf kijkt zoals gezegd lekker weg maar vind ik hier en daar wat langdradig en soms ook (te) ongeloofwaardig. Scene waar Kelly Reilly gewaarschuwd moet worden dat haar vriend onverwacht langskomt had bijvoorbeeld van mij niet in deze vorm gehoeven, leek net een klucht. Over het algemeen een uitstekende, vermakelijke film over de belevenissen van een Erasmus-student in Barcelona. 4*