• 9.159.222 stemmen

Ontwikkeld door: Peter Morgan

Met onder meer: Olivia Colman, Claire Foy en Matt Smith

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: vrijdag 4 november 2016

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Crown

The Crown richt zich op de vijfentwintig-jarige, pasgetrouwde Koningin Elizabeth II die geconfronteerd wordt met het ontmoedigende vooruitzicht van het leiden van 's werelds beroemdste monarchie. Ondertussen smeedt ze een relatie met de legendarische premier Sir Winston Churchill. Het Britse Rijk is in verval, de politieke wereld in wanorde en een jonge vrouw bestijgt de troon...een nieuw tijdperk is aangebroken.

Seizoenen

Komt er een The Crown seizoen 7?

Acteurs en Actrices

Meningen over The Crown

avatar van John Milton

John Milton

vrijdag 11 november 2016
The Crown seizoen 1 The Crown afgekeken. Ik ben niet zozeer een kostuumdrama fan, maar dit heeft me geen seconde verveeld. Een jonge Elizabeth die worstelt met de troon, Lithgow als de oude Churchill en een prachtig tijdsbeeld van het Engeland van toen, met een ingeleefd portret van de mens achter het icoon. Claire Foy kende ik niet echt, maar ze speelt uitstekend. En wat blijft het heerlijk om Jared Harris (de 'brit' uit Mad Men) aan het werk te zien... Royalty zal me verder een worst zijn, maar in de handen van schrijver Peter Morgan (The Last King of Scotland, The Queen, Frost/Nixon en Rush) wordt een en ander uiterst invoelbaar. Misschien niet verrassend van een man, die iemand als mij van nota bene een formule 1 film kon laten genieten. Ik zal de verdere seizoenen dan ook zeker kijken! 8/10
avatar van Montorsi

Montorsi

dinsdag 15 december 2020
The Crown seizoen 1 Ben toch iets minder enthousiast. Het is inhoudelijk zeker goed gedaan, met acteerprestaties en aankleding van hoog niveau, maar erger me toch behoorlijk aan de nogal overbombastische soundtrack. Ik kan dat niet onderdrukken helaas.