The Crown - Seizoen 6 (2023)
Show titel: The Crown
Afleveringen: 10
Speelduur: 3 uur en 18 minuten
Ontwikkeld door: Peter Morgan
Met: Imelda Staunton, Jonathan Pryce en Lesley Manville
Verenigd Koninkrijk
Datum van release: donderdag 16 november 2023
Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)
Bekijk seizoen 6 via Netflix
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Niet beschikbaar op Ziggo
Plot The Crown
The Crown richt zich op de vijfentwintig-jarige, pasgetrouwde Koningin Elizabeth II die geconfronteerd wordt met het ontmoedigende vooruitzicht van het leiden van 's werelds beroemdste monarchie. Ondertussen smeedt ze een relatie met de legendarische premier Sir Winston Churchill. Het Britse Rijk is in verval, de politieke wereld in wanorde en een jonge vrouw bestijgt de troon...een nieuw tijdperk is aangebroken.
Afleveringen Seizoen 6 (2023)
1. Persona Non Grata
16 november 2023 (51 minuten)
Diana viert vakantie in Saint-Tropez met Al-Fayed en krijgt een band met zijn zoon. Charles is verbijsterd als de koningin niet aanwezig wil zijn op Camilla's 50e verjaardagsfeest.
2. Two Photographs
16 november 2023 (39 minuten)
Er flitsen camera's en er ontstaat een mediacircus als Diana en Dodi meer tijd met elkaar doorbrengen. Als vergelding organiseert Charles een vaderlijke fotosessie met zijn zoons.
3. Dis-Moi-Oui
16 november 2023 (56 minuten)
Dodi's vader spoort hem aan om een aanzoek te doen, maar trouwen is het laatste waar Diana aan denkt. Een achtervolging met paparazzi eindigt in een ramp.
4. Aftermath
16 november 2023 (52 minuten)
De wereld rouwt en het stilzwijgen van de koningin leidt tot woede en waarschuwingen van een rouwende Charles. Hoe zal ze het hoofd bieden aan deze situatie en haar land bemoedigen?
Aflevering 5
Aflevering 6
Aflevering 7
Aflevering 8
Aflevering 9
Aflevering 10
Trailer & andere video's
Alle MediaReviews & comments

Vanaf déze datum kijk je seizoen 6 van The Crown bij Netflix | RTL Nieuws - rtlnieuws.nl
Op 16 november verschijnen 4 afleveringen.
Op 14 december verschijnen de overige 6 afleveringen.
Enorm irritant dat streamingdiensten steeds meer zo gaan werken, bah.

jacobine_rodijk
Kijk de serie geeneens maar vrij zeker dat die twee stemmen incorrect zijn.

Nielojram
Op 16 november verschijnen 4 afleveringen.
Op 14 december verschijnen de overige 6 afleveringen.
Enorm irritant dat streamingdiensten steeds meer zo gaan werken, bah.
Oh, goed dat ik dit lees. Vanaf 14-12 dus weer even op de pay list van Netnix

Morgen dan eindelijk de eerste 4 afleveringen (Diana-gerichte story). Ben heel benieuwd.

david bohm
The Guardian geeft het seizoen 1 ster.

Joy4ever
so bad it’s basically an out-of-body experience
Diana "verschijnt" nog een paar keer na haar dood begreep ik. Ik vond vorig seizoen al een heel stuk minder dus ik verwacht er maar niet teveel van.

De Britten zijn hier emotioneel veel te betrokken bij. Zowel het koningshuis als Diana zijn bijna heilig voor hen. Ik heb de kritieken gelezen, maar ik vind ze heel erg vergezocht.
Ben nog bezig met de afleveringen, maar wat ik heb gezien is tot nu toe weer uitstekend in kwaliteit. En dat ze als een ''geest'' verschijnt, tsja. Dat moet je zien als een soort geweten dat tegen je spreekt. Zie je wel vaker in series of films.

Nu wel de 4 beschikbare afleveringen bekeken. Keek weer ouderwets goed weg. Sowieso is alle ophef zeer overdreven, want de makers hebben het einde van Diana en de nasleep met het grootste respect behandeld. Zo zie je het ongeluk niet eens (je hoort het alleen enkele seconden) en daarna dramatiseren ze het ook niet. Je ziet bv dat de prinsjes het nieuws te horen krijgen, maar dat is zonder geluid of tranen gedaan. De focus na de dood van Diana ligt vooral op de houding van de Queen.
En dan zijn er nog de geest-momenten. Dat is dus gewoon wat ik al zei, een paar dialogen waarin Diana een soort van geweten speelt en een afsluitend gesprek voert met enkele personages zoals de Queen. Het voegt niet heel veel toe, maar het stoort ook niet.
Jammer dat je nu weer een maand moet wachten op de resterende afleveringen. Benieuwd waar het verder gaat. Ik had gedacht dat we bv de uitvaart al wel hadden gezien, met het Candle in the wind lied. Misschien in het restant, misschien laten ze het weg.

Het is zeker niet zo slecht als met in UK wil laten geloven, maar het is wel een serieuze downgrade, dat wel.
Veeeel te soapaachtig allemaal. Ik mis het dat elke aflevering een film op zich was over een significante belangrijke gebeurtenis in de Crown-geschiedenis. Dit is louter Diana geneuzel.
Sowieso is het hoe dichter het bij het heden wordt alleen maar minder overtuigend geworden. De seizoenen met jonge Queen of jonge Charles waren veruit het beste.

Dit ben ik wel redelijk met je eens. Ik vind het sowieso jammer dat de serie al 2,5 seizoen de focus op Diana heeft liggen. Het draait uiteindelijk toch over The Queen.
Maar de periode Diana is wel heel bepalend geweest voor het koningshuis en wat ze moeten laten zien tonen ze prima.

Joy4ever
Genoten van de eerste vier afleveringen. Ik vond het erg goed. Zeker na het voor mij wat teleurstellende vijfde seizoen. Wat moet het heftig zijn geweest die constante aandacht van de paparazzi. Zelfs even gewoon een ijsje eten zat er niet in. Waarom willen mensen nou zo graag steeds weer nieuwe foto's zien? Daar rij je dan met gevaar voor eigen leven op je scootertje. Negen van de tien keer voor niets. Bizar.
Ik blijf deze Charles overigens een gigantische miscast vinden. Hoe goed hij ook acteert. De vierde aflevering vond ik één van de beste van de hele reeks. Ik vrees dat de rest van het seizoen een stuk minder indruk zal maken, hoewel ik hoop op een epic funeral, maar uiteraard kijk ik ernaar uit. Toch wel één van de meest indrukwekkende series.

Ben ook benieuwd wat ze nu nog gaan tonen. De uitvaart en de nasleep neem ik aan, maar verder? Na Diana werd het toch wel even lang rustig daar. Het ging pas weer rommelen met Harry en Meghan maar dat is tig jaar later.

Netflix deelt nieuwe trailer voor tweede deel van zesde en laatste seizoen 'The Crown'

Zesde seizoen van 'The Crown' vanaf vandaag te zien op Netflix

Netflix deelt officiële trailer van laatste seizoen veelbesproken serie 'The Crown'

Helena Bonham Carter stelt dat 'The Crown' zou moeten stoppen: "Geen historisch drama meer"
Meer seizoenen

The Crown Seizoen 1