• 10.557 nieuwsartikelen
  • 161.747 films
  • 10.096 series
  • 29.647 seizoenen
  • 613.260 acteurs
  • 192.896 gebruikers
  • 8.964.698 stemmen
Avatar
 
banner banner

Call the Midwife (2012-2026)

15 seizoenen
4,06 149 stemmen + Mijn stem

Status: Terugkerende show

Genre: Drama

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Ontwikkeld door: Heidi Thomas

Met onder meer: Jenny Agutter, Vanessa Redgrave en Judy Parfitt

IMDb beoordeling: 8,6 (30.886)

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: zondag 15 januari 2012

Eerst uitgezonden op: BBC One (Verenigd Koninkrijk)

Plot Call the Midwife

Het verhaal volgt de net afgestudeerde verloskundige Jenny Lee, en het werk van de vroedvrouwen en nonnen in een Anglicaans klooster in de achterstandswijk Poplar in het East End van Londen. De zusters en vroedvrouwen voeren verschillende verpleegkundige taken uit in de samenleving. Maar met zo'n 8 tot 100 baby's die elke maand alleen al in Poplar geboren worden, is de primaire taak te zorgen voor een goede bevalling van zwangere vrouwen in de wijk, en nazorg te geven aan de ontelbare baby's.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Acteurs en Actrices

Acteurs en actrices

Trixie Franklin

Nurse Valerie Dyer

Mature Jenny (stemrol)

Sister Julienne

Sister Monica Joan

Sister Evangelina

Nurse Lucille Anderson

Video's en trailers

Alle Media

Meningen over Call the Midwife

Let op: Onderstaande reviews en/of comments zijn slechts een willekeurige greep van het totaal. Wanneer je een review wilt schrijven of een comment wil plaatsen kan dat op een seizoenspagina.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

  • 47 berichten
  • 35 stemmen
donderdag 22 juni 2017
Call the Midwife seizoen 6 Ik ben het helemaal eens met [user=12]stinissen[/user], de serie wordt alleen maar beter en beter. Wat een fijn geschreven en gespeelde serie is dit toch. Met dan een traan over je wang en daarna een schaterlach om de uitspraken van de oudste zuster uit het huis Evangelina. Een geweldige rol is ook weg gelegd dit seizoen voor zuster Cynthia. Ook problemen zoals besnijdenis en het syndroom van Down worden niet geschuwd, maar met zoveel respect behandeld. Ik zie dat er nog minstens drie seizoenen gepland zijn, maar van mij mogen ze deze serie eeuwig voortzetten. Ik vind hem zalig om naar te kijken! 4,5 *
avatar van stinissen

stinissen

  • 2865 berichten
  • 10847 stemmen
zondag 29 mei 2016
Call the Midwife seizoen 1 Een van de weinige series die na het eerste seizoen alleen maar beter word ook worden er vele maatschappelijke problemen aangehaald anno jaren '50, kortom heerlijk kijkvoer.