• 9.377.386 stemmen

Call the Midwife - Seizoen 6 (2016-2017)

Show titel: Call the Midwife

Afleveringen: 9

Speelduur: 9 uur en 13 minuten

Ontwikkeld door: Heidi Thomas

Met: Jenny Agutter, Judy Parfitt en Vanessa Redgrave

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: zondag 22 januari 2017

Eerst uitgezonden op: BBC One (Verenigd Koninkrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Call the Midwife

Het verhaal volgt de net afgestudeerde verloskundige Jenny Lee, en het werk van de vroedvrouwen en nonnen in een Anglicaans klooster in de achterstandswijk Poplar in het East End van Londen. De zusters en vroedvrouwen voeren verschillende verpleegkundige taken uit in de samenleving. Maar met zo'n 8 tot 100 baby's die elke maand alleen al in Poplar geboren worden, is de primaire taak te zorgen voor een goede bevalling van zwangere vrouwen in de wijk, en nazorg te geven aan de ontelbare baby's.

Afleveringen Seizoen 6 (2016-2017)

1. Aflevering 1

22 januari 2017 (58 minuten)

Het team keert terug naar Nonnatus House waar bepaalde aankondigingen zorgen voor ontevreden gezichten. Ondertussen komt het leven van een jonge vrouw in verwachting in gevaar door iemand uit haar naaste omgeving.

2. Aflevering 2

29 januari 2017 (58 minuten)

Zuster Usurla blijft veranderingen doorvoeren, maar wanneer een explosie in de haven het leven van een man eist wordt loyaliteit getest. Patsy krijgt ondertussen hulp van een moeder met dwerggroei.

3. Aflevering 3

5 februari 2017 (58 minuten)

Het verleden van zuster Ursula achterhaalt haar nadat een nieuwe regel ervoor zorgt dat een moeder en haar pasgeboren kind in gevaar verkeren. Nonnatus verwelkomt Trixie ondertussen.

4. Aflevering 4

12 februari 2017 (58 minuten)

Een vrouw die op het punt staat van haar derde baby te bevallen realiseert zich dat ze geen geld heeft om voor deze nieuwe baby te zorgen en besluit haar kindje aan rijke familieleden te schenken. Zuster Julienne gaat ondertussen op zoek naar een nieuw teamlid.

5. Aflevering 5

19 februari 2017 (58 minuten)

Een achterneef van Fred met het syndroom van Down wordt door de Buckles in huis genomen nadat zijn beschermende moeder is overleden. Violet heeft het hier echter moeilijk mee en Shelagh moet iets anders voor de man verzinnen. Een potentieel nieuw teamlid bereidt zich voor op haar eerste dag in Nonnatus House.

6. Aflevering 6

26 februari 2017 (58 minuten)

Heel de wereld wacht in spanning op de uitkomt van de Cubacrisis. Valerie behandelt echter een zwangere Somalische vrouw die besneden is. De vrouw vlucht en haar zus staat hetzelfde lot te wachten. Zuster Mary Cynthia wordt behandeld voor haar depressie.

7. Aflevering 7

5 maart 2017 (58 minuten)

Dokter Turner wordt herenigd met een koppel wiens dochter geboren is zonder ledematen. Turner neemt ze mee naar een specialist voor protheses. De moeder ziet dit als positief maar de vader van het kind geeft de moeder de schuld van het ongeluk van hun dochter.

8. Aflevering 8

12 maart 2017 (58 minuten)

Zuster Julienne overziet de opening van een gezinsplanningsinstituut waardoor Wilma Goddens achter de rug van haar man om de pil begint te slikken. Barbara raakt in paniek wanneer ze erachter komt dat haar vader naar Nieuw-Guinea moet. Christopher vraagt Trixie om zijn dochter te ontmoeten.

9. Christmas Special (special)

25 december 2016 (1 uur en 29 minuten)

Het merendeel van het personeel van Nonnatus House reist naar een klein ziekenhuisje in Zuid-Afrika dat dreigt te moeten sluiten. Ze komen erachter dat de patiënten in gevaar zijn door vervuild drinkwater. Het is aan de dames om een stugge landeigenaar te overtuigen een nieuwe pijplijn te laten bouwen zodat het ziekenhuis meer en zuiver water krijgt.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Raar maar waar de serie wordt maar beter en beter.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Ik ben het helemaal eens met Mza, de serie wordt alleen maar beter en beter. Wat een fijn geschreven en gespeelde serie is dit toch. Met dan een traan over je wang en daarna een schaterlach om de uitspraken van de oudste zuster uit het huis Evangelina. Een geweldige rol is ook weg gelegd dit seizoen voor zuster Cynthia. Ook problemen zoals besnijdenis en het syndroom van Down worden niet geschuwd, maar met zoveel respect behandeld. Ik zie dat er nog minstens drie seizoenen gepland zijn, maar van mij mogen ze deze serie eeuwig voortzetten. Ik vind hem zalig om naar te kijken! 4,5 *

avatar van RevengeN

RevengeN

Waar kan ik deze serie zien?

Heb geen Ziggo....