• 9.370.379 stemmen

Ontwikkeld door: Russell T Davies

Met onder meer: Olly Alexander, Omari Douglas en Callum Scott Howells

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: vrijdag 22 januari 2021

Eerst uitgezonden op: Channel 4 (Verenigd Koninkrijk)

• NPO Start Bekijk via NPO Start
  • myLum (Lumière) Bekijk via myLum (Lumière)
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot It's a Sin

Ritchie, Roscoe en Colin zijn drie jonge homoseksuele mannen, aanvankelijk vreemden, die op 18-jarige leeftijd van huis vertrekken in 1981. Met hoop, ambitie en vreugde gaan ze naar Londen, niet wetende dat ze rechtstreeks een plaag tegemoet gaan die de rest van de wereld negeert. Jaar na jaar veranderen hun levens en moeten ze meer en meer de strijd aangaan om hun geaardheid te verdedigen. Samen moeten ze de pijn van afwijzing en de vooroordelen waarmee homomannen te maken hebben zien te doorstaan.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Acteurs en Actrices

Meningen over It's a Sin

Lebarron

woensdag 31 maart 2021
It's a Sin seizoen 1 It's a Sin is een sterke serie over de beruchte Aidsepidemie die in de jaren '80 dood en verderf zaaide onder homoseksuelen. Je volgt de lotgevallen van 4 homoseksuele jonge mannen die er nogal losbandig op los leven en daardoor direct of indirect met AIDS te maken krijgen. De echte hoofdrol is echter weggelegd voor Jill(Lydia West), een hetroseksuele musical artieste die wegens haar nauwe vriendschap met het viertal zeer nauw betrokken is bij de epidemie en ook vaak als hun geweten of verstand optreedt. Al is het vaak tegen dovemans oren gericht. De serie weet namelijk niet alleen een goed portret van de losbandige gayscene van de jaren tachtig en de vreselijke gevolgen van de zogenaamde 'gayplague',zoals AIDS toen genoemd werd, te geven. Het is ook een ontnuchterende inkijk in de toendertijd algemeen heersende opinie over homoseksualiteit en de sociale gevolgen voor homo's destijds. It's a Sin weet de balans tussen luchtige humor en bittere ernst zeer goed te bewaken. Nimmer zakt hij weg in een te ernstige toon maar ook verwordt hij nooit tot een komedie want daardoor zou de boodschap van de serie verloren gaan. De casting is uitstekend maar Lydia West, die ik kende uit de serie Years & Years(2019) stak er voor mij bovenuit. In Years &Years was haar rol klein maar hier weet ze een amaibel doch krachtig hoofdpersonage neer te zetten. De manier waarop ze voor een aan AIDS lijdende man zorgt is hartverwarmend en choquerend, vanwege het gebrek aan kennis, tegelijk. Alleen hier al om is de serie gewoon het kijken waard. It's a Sin is een uitstekende serie over de begindagen van AIDS en daarom een aanrader voor iedereen!
avatar van wwelover

wwelover

zaterdag 3 april 2021
It's a Sin seizoen 1 Hele heftige maar ook vaak grappige serie. Erg knap hoe ze dit onderwerp met deze toon hebben kunnen vertellen. De kleurrijke karakters helpen daar natuurlijk wel erg mee. Erg geraakt ook door de sterke performances.