• 9.369.514 stemmen

Emil i Lönneberga (1974-1975)

Familie | 1 seizoen
1 seizoen
3,68 11 stemmen + Mijn stem

Alternatieve titels: Michel aus Lönneberga / Michiel van de Hazelhoeve / De Avonturen van Emil de Superbengel

Status: Beëindigd

Genre: Familie

Oorsprong: Zweden / West-Duitsland

Ontwikkeld door: Olle Nordemar

Met onder meer: Jan Ohlsson, Lena Wisborg en Allan Edwall

Oorspronkelijke taal: Zweeds

Release datum: maandag 9 september 1974

Eerst uitgezonden op: SVT1 (Zweden)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Emil i Lönneberga

Emil is de ondeugende, ongeveer vijfjarige zoon van Anton en Alma Svensson, die met zijn zusje Ida op de boerderij Katthult in Lönneberga in het Zweedse Småland wonen. Emil brengt veel tijd door met Alfred, Lina en Tyttebærmaja, een oud vrouwtje. Emil heeft ook een varken genaamd Grisepjokket. Emil komt door zijn streken vaak in de problemen. Wanneer Emil kattenkwaad heeft uitgehaald, wordt zijn vader vaak erg boos en schreeuwt dan zijn naam uit. Soms wordt Emil door zijn vader in de schuur opgesloten, maar hij vindt dat niet zo erg omdat hij de tijd met het snijden van figuren van hout verdrijft. Het schuurtje staat vol met uitgesneden figuurtjes. Zijn moeder houdt zijn streken bij in een notitieboekje.

Meningen over Emil i Lönneberga

avatar van Baggerman

Baggerman

• 2020 stemmen
vrijdag 26 oktober 2018
Emil i Lönneberga seizoen 1 Eéééémiiiiiillll!!!! Briljante serie! Heb ik laatst nog gebruikt in de MM-contest, want de serie was ook als film uitgebracht, dus hij staat ook op die site. Wat stinissen als zegt, de verhalen van Astrid Lindgren zijn geweldig en ook Karlsson op het dak, Bolderburen en Madicken waren mooie en mooi gemaakte series.
avatar van grovonion

grovonion

woensdag 17 oktober 2018
Emil i Lönneberga seizoen 1 Heerlijke jeugdserie, die ik graag met mijn ma en andere familieleden op de zetel bekeken heb. Goede oude tijd.