• 9.159.389 stemmen

Ontwikkeld door: Mike Judge, Alec Berg, Dave Krinsky en John Altschuler

Met onder meer: Thomas Middleditch, T.J. Miller en Zach Woods

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: zondag 6 april 2014

Eerst uitgezonden op: HBO (Verenigde Staten)

• HBO Max Bekijk via HBO Max
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Silicon Valley

Richard, een introverte computerprogrammeur, verblijft samen met zijn boezemvriend Big Head, de pompeuze Gilfoyle en de sarcastische Dinesh in het Hacker Hostel, een kweekwijver voor beginnend talent van de zelfvoldane dotcommiljardair Erlich. Ze betalen geen huur, maar hij wil wel tien procent van wat hun projecten opbrengen. Wanneer Richard, met zijn totaal gebrek aan sociale vaardigheden, een revolutionair zoekalgoritme bedenkt, wordt hij overrompeld door tal van bieders. Ten einde raad besluit hij dan maar zijn eigen bedrijfje op te richten.

Acteurs en Actrices

Laurie Bream

Meningen over Silicon Valley

Bennerd_mm

dinsdag 23 augustus 2016
Silicon Valley seizoen 1 Deze werd me aangeraden door user Panjoe op MusicMeter (zit die hier toevallig ook?). Heerlijke serie, maar het krijgt een relatief lage score omdat hij wel echt veel afleveringen nodig had om op gang te komen. Het leek lange tijd mijn nieuwe "Oh, best wel leuk tijdens het avondeten"-serie te worden, maar de laatste aflevering werd dan echt hilarisch. Het tweede seizoen is beduidend sterker, maar het is leuk om hier de eerste ontwikkelingen te zien. Geen uitmundend acteerwerk, maar wel een bijzonder onderhoudend verhaal dat clichématig aanvoelt, maar tegelijk best verslavend werkt.

JoeCabot_mm

zaterdag 27 januari 2018
Silicon Valley seizoen 4 Silicon Valley blijft ook na vier seizoenen een geestige serie, al merk je wel dat er wat sleet op de formule zit. De kwaaltjes laten zich raden: een verhaal dat nogal vergezocht is, de grapdichtheid die afneemt, personages die zichzelf heruitvinden om relevant te blijven ... Soms hoeft dat zelfs niet eens zo negatief te zijn: dit is bijvoorbeeld het seizoen waarin Jian Yang écht mag schitteren. Maar al met al net iets minder dan de vorige seizoenen. 3.5*