• 8.712.628 stemmen

Ontwikkeld door: Miikko Oikkonen

Met onder meer: Ville Virtanen, Matleena Kuusniemi en Anu Sinisalo

Oorspronkelijke taal: Fins

Release datum: zondag 16 oktober 2016

Eerst uitgezonden op: Yle TV1 (Finland)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Sorjonen

Detective Inspecteur Karl Sorjonen is één van de meest gerespecteerde officiers bij het Finse bureau. Wanneer zijn vrouw geneest van hersenkanker, besluit Sorjonen zijn familie te verhuizen naar een klein dorpje met de naam Lappeenranta. Dit dorpje grenst aan Rusland en is de perfecte locatie om een nieuw leven te beginnen. In de realiteit is het leven helemaal niet zo vredig in Lappeenranta. Moorden, verkrachtingen, kidnappings, prostitutie, drugshandel en hondengevechten zetten het leven van Karl Sorjonen voorgoed op zijn kop.

Seizoenen

Komt er een Sorjonen seizoen 4?

Acteurs en Actrices

Jenna 'Jänis' Luhta

Meningen over Sorjonen

james_cameron_mm

maandag 5 juni 2017
Sorjonen seizoen 1 Onderhoudende maar niet altijd even geslaagde misdaadserie, zich afspelend op de grens van Finland en Rusland. De personages zijn boeiend genoeg en visueel ziet alles er netjes verzorgd uit, maar meer dan eens worden de plotlijnen onnodig opgerekt, om vervolgens tegen het einde van de afleveringen afgeraffeld te worden. Eén en ander steekt sporadisch ook iets te toevallig in elkaar. Het open einde doet een tweede seizoen vermoeden- daar is nog wel wat winst te behalen.
avatar van Bottleneck

Bottleneck

maandag 11 december 2017
Sorjonen seizoen 1 Een serie met vijf verschillende cases waarvan ik alleen de tweede (over drugs, aflevering 4 en 5), ondermaats vind. De rest is prima. Op een of andere manier spreken die kerel, het taaltje en de Finse setting me aan. Harde lui daar, met kille gelaatsuitdrukkingen; soort halve Russen al zal je dat nooit tegen ze moeten zeggen