ad
 • 141.883 films
 • 6.881 series
 • 20.942 seizoenen
 • 471.020 acteurs
 • 285.400 gebruikers
 • 8.184.807 stemmen
Avatar
 
banner banner

Bonanza - Seizoen 6 (1964-1965)

3,33 9 stemmen

Show titel: Bonanza

IMDb beoordeling: 7,3 (8.398)

Seizoenen: 14 seizoenen

Afleveringen: 34

Datum van release: zondag 20 september 1964

Eerst uitgezonden op: NBC (Verenigde Staten)

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Over Bonanza

Bonanza speelt zich af in het Amerika van rond 1860 en draait om de familie Cartwright. De familie bestaat uit een vader, Ben, en zijn drie zoons, Adam, Hoss en Little Joe. Iedere zoon is van een andere moeder want Ben Cartwright heeft namelijk de gewoonte zijn vrouwen snel te verliezen. Gezamenlijk runnen de mannen de Ponderosa ranch in Nevada, nabij Virginia City.

Afleveringen Seizoen 6 (1964-1965)

 1. 1. Invention of a Gunfighter

  Joe leert Johnny Chapman hoe hij een wapen moet gebruiken. Joe kan echter niet vermoeden dat dit verkeerd uitpakt in de toekomst wanneer Johnny het slechte pad op gaat.

 2. 2. The Hostage

  Criminelen krijgen Ben te pakken, verstoppen hem in een verlaten mijn en proberen losgeld voor hem te krijgen. De jongens moeten hem zien te bevrijden.

 3. 3. The Wild One

  Lafe Jessup wil helemaal niet getrouwd zijn en nu krijgt hij ook nog een kind. Hij heeft totaal geen zin in zijn taken en krijgt hierdoor ruzie met Hoss.

 4. 4. Thanks for Everything, Friend

  Adam valt per ongeluk in de rivier en wordt gered door Tom Wilson. Wilson heeft gevoelens voor Sue Miller maar dit brengt hem in de problemen nadat haar vader vermoord wordt.

 5. 5. Logan's Treasure

  Sam Logan wordt vrijgelaten uit de gevangenis nadat hij twintig jaar heeft gezeten wegens het stelen van goudstof ter waarde van een ton. Hij wordt achtervolgd door een premiejager die de buit wil pakken.

 6. 6. The Scapegoat

  Hoss huurt Waldo in als knecht nadat deze hem redt van zelfmoord. Hoss komt er al snel achter dat Waldo er niets van kan en dit levert de nodige problemen op.

 7. 7. A Dime's Worth of Glory

  Een auteur raakt geïnspireerd door de heldhaftige Cartwrights nadat hij gezien heeft hoe de familie een overval weet te voorkomen. Ben en Adam zien niets in een boek.

 8. 8. Square Deal Sam

  Een oplichter arriveert in het stadje en belazert de Cartwrights met een neppe deal. De oplichter blijft in Virginia City om een weeshuis te runnen.

 9. 9. Between Heaven and Earth

  Joe en Mitch gaan achter een poema aan en Joe klimt een flinke klif op. Het begint hem echter te tollen en hij realiseert zich dat hij niet nog hoger kan.

 10. 10. Old Sheba

  Joe en Hoss krijgen een olifant cadeau van een rondtrekkend circus. Ze willen het beestje graag houden maar Adam en Ben zien dit niet zitten.

 11. 11. A Man to Admire

  Hoss vertrouwt volkomen op zijn slimme advocaat Whitney Parker om hem vrij te pleiten van een moord aanklacht. Zijn advocaat heeft echter een drankprobleem.

 12. 12. The Underdog

  Little Joe overtuigt Ben ervan Harry Starr aan te nemen. Harry is een halfbloed indiaan die ervan beschuldigd wordt dingen te stelen. Joe probeert het tegendeel te bewijzen.

 13. 13. A Knight to Remember

  Er vinden twee overvallen plaats op een rit waar Adam ook op zit en beide keren redt iemand in een ridderkostuum hen. Adam wordt beschuldigd van diefstal en niemand gelooft zijn ridder verhaal.

 14. 14. The Saga of Squaw Charlie

  Een vreedzame indiaan wordt onterecht beschuldigd van de kidnapping van een jong meisje. Deze stunt eindigt helemaal verkeerd.

 15. 15. The Flapjack Contest

  Hoss doet mee aan een eet wedstrijd maar Joe zet hem op dieet. Joe zet geld in op de eet wedstrijd maar dit kan wel eens verkeerd aflopen.

 16. 16. The Far, Far Better Thing

  Joe en Tuck zijn op weg een jong meisje te redden van wilde indianen, maar de twee worden gevangen genomen. Joe moet Sharp Tongue zien te vinden om hem te helpen.

 17. 17. Woman of Fire

  Don Miguel, een vriend van Ben, komt op bezoek op Ponderosa samen met zijn twee dochters, Margarita en Elena. Ze krijgen te maken met allerlei liefdesperikelen.

 18. 18. The Ballerina

  Kelly Conrad danst en haar vader speelt de fluit om geld te verdienen. Wanneer Hoss de arm van de vader verwondt, voelt hij zich erg schuldig. Ben introduceert Kellie aan zijn vriend Paul Mandel.

 19. 19. The Flannel-Mouth Gun

  Adam raakt betrokken bij een schietgrage detective. De man is ingehuurd door de Virginia City's Cattleman's Association om erachter te komen wie al het vee in de omgeving steelt.

 20. 20. The Ponderosa Birdman

  Professor Klump en Amanda halen Hoss over mee te doen aan hun vliegmachine programma. De "Hoss mobiel" werkt echter niet zoals gehoopt.

 21. 21. The Search

  Adam gaat op zoek naar de man die zich als hem voordoet en daarmee een spoor van vernieling achter zich laat.

 22. 22. The Deadliest Game

  Guido Borelli, een wereldberoemde acrobaat, komt op bezoek bij de Cartwrights. Guido heeft ooit het leven van Ben gered.

 23. 23. Once a Doctor

  Hoss heeft kennis gemaakt met een Engelsman genaamd Professor Poppy. Zijn echte naam blijkt Percival Alexander Mundy te zijn en hij is een arts die zijn vak niet langer uitoefent. Wanneer Hoss wordt neergeschoten moet Percival hem redden.

 24. 24. Right Is the Fourth R

  Adam is aan de slag gegaan als een invalkracht op een school. Hij ontdekt hier een gruwelijk geheim waarvan anderen niet willen dat dit bekend wordt.

 25. 25. Hound Dog

  Muley Jones, neef van de Cartwrights, keert terug naar Ponderosa. Deze keer heeft hij een heleboel lawaaierige honden bij zich.

 26. 26. The Trap

  Een oude vriendin van Joe meent dat hij haar man vermoord heeft en ze komen samen. Haar tweelingbroer meent echter ook dat Joe schuldig is.

 27. 27. Dead and Gone

  Adam probeert iets goeds te zien in Howard Mead, een getalenteerde troubadour die constant van het rechte pad afwijkt.

 28. 28. A Good Night's Rest

  De zoons van Ben maken erg veel herrie, dus hij besluit in een hotel te gaan slapen. Hier hoort hij echter ook constant irritante geluiden. Hij gaat op zoek naar rust.

 29. 29. To Own the World

  Charles Augustus Hackett, één van de rijkste mannen ter wereld, probeert de Ponderosa te kopen. Ben zegt dat de ranch niet te koop is, maar Hackett geeft niet op.

 30. 30. Lothario Larkin

  Lothario Larkin, een notoire vrouwenliefhebber, zorgt voor veel opschudding in Virginia City. Roy stuurt hem weg, maar Hoss neemt hem in huis.

 31. 31. The Return

  Niemand in Virginia City is blij om de voormalige gevangene Trace Cordell te zien. Het slachtoffer van Cordell is ondertussen getrouwd met de ex-vriendin van Cordell.

 32. 32. Jonah

  Het personeel van Ponderosa is in rep en roer wanneer George Whitman aangenomen wordt. Hij staat erom bekend enorm veel ongeluk te brengen.

 33. 33. The Spotlight

  Ben nodigt de operazangeres Angela Bergstrom uit om in Virginia City te komen zingen. Ze accepteert de uitnodiging maar vertelt er niet bij dat ze al jaren niet meer mooi kan zingen.

 34. 34. Patchwork Man

  Hoss raakt bevriend met Patch die fantastische appeltaarten maakt. Hoss is onder de indruk en neemt hem in dienst. Ben is niet onder de indruk, zeker niet wanneer de Cartwrights in een vuurgevecht terechtkomen en Patch zich als een lafaard gedraagt.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van nlkink

nlkink

 • 163 berichten
 • 98 stemmen

Het laatste seizoen met Adam Cartwright (Pernell Roberts). De laatste aflevering wasrin Roberts meedoet is Dead And Gone. In zijn laatste scene zegt hij tot ziens tegen een gast van The Ponderosa en verdwijnt hij zonder enige toelichting uit de serie. In een enkele aflevering in latere seizoenen wordt de oudste zoon een paar keer genoemd ("I've got three sons) maar verder deden de makers geen moeite om de als 'moeilijk' ervaren acteur in herinnering te houden.

Verder een solide seizoen met een goede mix van dramatische, spannende en komische afleveringen.

Een van de komische hoogtepunten is The Flapjack Contest. Joe schrijft Hoss in voor een wedstrijd pannenkoeken eten. Om zijn weddenschap zeker te stellen zet Joe zijn broer op dieet. Bovendien wordt het huis voorzien van booby traps om te voorkomen dat Hoss 's nachts stiekem de keuken in gaat om te snaaien.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.