Gil Favor is de baas van een zogenaamde cattle drive, waarbij een grote kudde koeien van punt A naar punt B wordt gedreven. Favor kan altijd rekenen op zijn rechterhand Rowdy Yates en ook de andere mannen die voor hem werken lopen zelden de kantjes er vanaf. Zo is Pete Nolan een scout die het doorgaans altijd bij het juiste eind heeft als het aankomt op de wegen die de kudde zou moeten gaan en is Wishbone een kok die vaak de gek aan wordt gestoken, maar als het er op aan komt erg gewaardeerd wordt. Verder mag ook de inzet van de koks hulp Mushy en de drijvers Jim Quince en Joe Scarlet niet worden onderschat. Samen weten de mannen alle uit het niets opdoemende problemen te trotseren en kunnen ze alles en iedereen aan.
Brix_mm
32 berichten
191 stemmen
zaterdag 16 maart 2019
Rawhide seizoen 1
Eric Fleming torpedeerde zich met deze eerste serie meteen al naar de toplijst van de beste westernacteurs wat mij betreft.
Vreselijk jammer dat hij maar zo kort leefde.
Toen Eastwood de trol van trailboss overnam, nadat Fleming uit de serie gestapt was, kelderden de kijkcijfers dusdanig dat er een einde kwam aan de serie.
Eastwood had nog veel te leren, en het charisma van Fleming had hij destijds zeker niet.
Ik erger mij dan ook zeer aan de DVD covers waarop Eastwood prominent in beeld te zien is, terwijl zijn rol absoluut een kleinere was dan die van Fleming.
Verkooptechnisch gezien snap ik het wel, omdat Eastwood na de serie naam maakte, maar eerlijk is het geenszins.
Sheb Wooley vind ik sterk in het vertolken van het personage scout Pete Nolan.