• 10.790 nieuwsartikelen
  • 162.323 films
  • 10.191 series
  • 29.832 seizoenen
  • 614.965 acteurs
  • 193.266 gebruikers
  • 8.985.245 stemmen
Avatar
 
banner banner

Rawhide - Seizoen 2 (1959-1960)

4,28 9 stemmen

Show titel: Rawhide

IMDb beoordeling: 7,9 (4.563)

Afleveringen: 32

Speelduur: 1 dag en 8 uur

Ontwikkeld door: Charles Marquis Warren

Met: Clint Eastwood, Paul Brinegar en Sheb Wooley

Oorsprong: Verenigde Staten

Eerst uitgezonden op: CBS (Verenigde Staten)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Rawhide

Gil Favor is de baas van een zogenaamde cattle drive, waarbij een grote kudde koeien van punt A naar punt B wordt gedreven. Favor kan altijd rekenen op zijn rechterhand Rowdy Yates en ook de andere mannen die voor hem werken lopen zelden de kantjes er vanaf. Zo is Pete Nolan een scout die het doorgaans altijd bij het juiste eind heeft als het aankomt op de wegen die de kudde zou moeten gaan en is Wishbone een kok die vaak de gek aan wordt gestoken, maar als het er op aan komt erg gewaardeerd wordt. Verder mag ook de inzet van de koks hulp Mushy en de drijvers Jim Quince en Joe Scarlet niet worden onderschat. Samen weten de mannen alle uit het niets opdoemende problemen te trotseren en kunnen ze alles en iedereen aan.

Afleveringen Seizoen 2 (1959-1960)

  1. 1. Incident of the Day of the Dead

    Rowdy gaat naar de stad om voor de mannen de post op te halen. Hij stopt een op hol geslagen paard. Luisa een rancher is hiervan getuige en probeert Rowdy over te halen voor haar te komen werken.

  2. 2. Incident of the Roman Candles

    Pete en Jim zien David Colby Romeinse kaarsen afsteken langs het pad. Hij vertelt ze dat hij de indianen probeert weg te jagen die zijn personeel hebben vermoord nadat ze alles in de brand hadden gestoken. Hij is onderweg naar Eberley om zijn oom te vinden maar Favor denkt dat hij andere motieven heeft.

  3. 3. Incident at Dangerfield Dip

    Een stervende vrouw strompelt een kudde in. Haar echtgenoot, een gevreesde revolverheld die rancher werd, verschijnt al snel en beschuldigt de veedrijvers ervan op haar te hebben geschoten. Gil en Rowdy vrezen dat hun vee een dodelijke ziekte krijgt en daarom drijven ze de kudde naar het chemische dompelstation Rodney Dangerfield, op aanbeveling van de rancher wiens vrouw is overleden.

  4. 4. Incident of the Shambling Man

    Favor en Rowdy worden meegesleurd in het plan van een meedogenloze vrouw om haar schoonvader gek te maken

  5. 5. Incident at Jacob's Well

    Hard getroffen door droogte doen wanhopige boeren een laatste poging om een ramp te voorkomen door de paarden van de veedrijvers te stelen.

  6. 6. Incident of the Thirteenth Man

    Wishbone, zoekt dringend een tandarts en vindt er een in Blanton. Samen met Rowdy stuiten ze op twee problemen. De dokter staat terecht voor moord en beiden zijn ze uitgekozen om in de jury te zitten. Het vonnis is een verrassing.

  7. 7. Incident at the Buffalo Smokehouse

    Mr. Favor zit vast in een huis, omdat de eigenaar van het huis wordt aangevallen door een paar outlaws.

  8. 8. Incident of the Haunted Hills

    Tasunka die door Rowdy is ingehuurd, is een verstoten lid van een Indiase stam. Hij leidt de dorstige kudde naar water, en gevaar, in vijandig Indiaas gebied.

  9. 9. Incident of the Stalking Death

    Gil schiet en verwondt een poema terwijl hij op verkenningstocht gaat naar het vee. De poema ontsnapt en doodt de jonge zoon van de weduwe van een lokale rancher. Gil en de jongens gaan op jacht naar de poema samen met een vriend van de weduwe. Gil wil hem ook doden omdat hij jaloers is op de aandacht die de weduwe aan Gil toont.

  10. 10. Incident of the Valley in Shadow

    Premiejagers proberen de hulp van de veedrijvers in te roepen om een blanke vrouw van haar Indiaanse ontvoerders te bevrijden.

  11. 11. Incident of the Blue Fire

    Midden in een onweersbui en ondanks de bezwaren van zijn mannen, huurt de heer Favor een man in die in hun kamp komt. Ze denken dat hij ongeluk brengt omdat ze alleen maar door pech worden achtervolgd.

  12. 12. Incident at Spanish Rock

    Mannen die beweren president Diaz van Mexico te vertegenwoordigen, willen een van de mannen van Gil, de zoon van hun grootste vijand, in hechtenis nemen. Omdat ze in Texas zijn en iedereen nodig is om de kudde te besturen, is Gil daar geen voorstander van.

  13. 13. Incident of the Druid's Curse

    Een vrouw en haar vader sluiten zich aan bij de veedrijvers. Wat de veedrijvers niet weten is dat ze vervloekt zijn door de druïden.

  14. 14. Incident at Red River Station

    Favor en Rowdy raken per ongeluk besmet met pokken en verlaten de kudde om een vaccin te vinden voor hen zelf en de nabijgelegen stadjes.

  15. 15. Incident of the Devil and His Due

    Gil mag verder gaan met vee drijven hoewel hij wordt beschuldigd van moord. De vrouw en zoon van de vermoorde man en zijn zoon beweren dat hij het gedaan heeft. Rowdy wordt aangesteld als hulpsheriff om hem te bewaken. De echte moordenaars zijn drie outlaws die ook nog eens geld van de plaatselijke kerk willen stelen. De priester is echter bevriend met Gil en Rowdy.

  16. 16. Incident of the Wanted Painter

    De drijvers vinden een schilder uit het Oosten op hun pad. Zijn schilderijen helpen de mannen van een voormalig majoor uit het leger om te proberen te ontsnappen uit de gevangenis. Meneer Favor steekt er echter een stokje voor en helpt justitie om bloedvergieten te voorkomen.

  17. 17. Incident of the Tinker's Dam

    Wishbone begraaft zijn broer "levend" om te voorkomen dat Kiowas hem vermoorden omdat hij een romance had met de vrouw van het opperhoofd. De Kiowa op dit moment boos maken is gevaarlijk, omdat de stam onderling verdeeld is over het tekenen van een verdrag. Jonge dappere Kiowa's verzetten zich tegen oude Chief Wankawa om het verdrag te tekenen.

  18. 18. Incident of the Night Horse

    Een verbitterde mustang houder die Gil Favor in zijn jonge jaren kende, blokkeert de pas die de kudde moet gebruiken om een rivierfort te bereiken waar ze veilig kunnen oversteken. De mustang houder wordt achtervolgd door een woeste hengst die zijn zoon vermoordde, ooit een vriend van Favor.

  19. 19. Incident of the Sharpshooter

    Een bandiet neemt de identiteit van een dode over en begeeft zich samen met de veedrijvers naar het volgende dorp. Wanneer Rowdy zich met zijn zaken bemoeit, komt hij zich in ernstige problemen. Het is aan Favor om een manier te bedenken om hem te redden.

  20. 20. Incident of the Dust Flower

    De veedrijvers redden een gewonde reiziger en zijn volwassen dochter, die zich bewust is van haar ongehuwde status. De vrouw vlucht, maar verkenner Pete Nolan lokaliseert haar. Als ze hoort dat ze geen begunstigde familieleden mag ontmoeten in de stad waar ze naartoe verhuist, besluit Pete haar daar te vergezellen en zich voor te doen als haar verloofde.

  21. 21. Incident at Sulphur Creek

    Paardendieven die Comanches hebben gedood, stelen ook van de kudde van de drijvers. Gil stuurt een groep onder leiding van Pete en Rowdy er op uit om vervangende paarden te kopen. Ze komen een dominee tegen die op weg is om een doopdienst bij de Lacey ranch te leiden, waar hij zegt dat paarden te koop zijn. De veedrijvers en de Comanches vinden daar hun eigen gestolen paarden terug. De Comanches gaan de ranch belegeren

  22. 22. Incident of the Champagne Bottles

    Het lijkt of alles gladjes verloopt met de drijvers totdat ze een zeer langzame wagen tegenkomen. Deze wagon zou champagne vervoeren. Er blijkt echter nog iets veel gevaarlijkers aan boord te zijn waardoor iedereen gevaar zou kunnen lopen.

  23. 23. Incident of the Stargazer

    Een vrouw stapt uit een koets en verwacht haar man te ontmoeten. Ze belandt echter in een niemandsland ongeveer 50 kilometer van haar huis. Pete besluit haar te helpen om thuis komen, maar wanneer ze daar aankomen, herkent ze iedereen behalve haar man.

  24. 24. Incident of the Dancing Death

    Wanneer de zoon van een zigeunerkoningin wordt vermoord, houdt ze vol dat een van de drijvers het heeft gedaan en eist dat de moordenaar wordt gevonden en wordt overgedragen. Gil weerlegt dit en denkt dat de oude vrouw problemen voorspelt voor de komende rit, wat ook gaat gebeuren.

  25. 25. Incident of the Arana Sacar

    De eigenaar van een afgelegen handelspost en zijn vrouw worden gedwongen door veedieven om de veedrijvers dronken te maken, de kudde te stelen en de runderen te verkopen aan huidenhandelaren.

  26. 26. Incident of the Deserter

    Tijdens het nemen van een kortere weg door de bergen, wordt Wishbone verwond door een val die door een ertswagon wordt veroorzaakt. Hij zoekt hulp in een klein mijnstadje, waar hij in contact komt met een weduwe.

  27. 27. Incident of the One Hundred Amulets

    Hey Soos gaat naar de stad om zijn moeder te bezoeken. Terwijl hij spullen koopt om voor haar mee te nemen, wordt hij aangevallen omdat de bewoners geloven dat zijn moeder een heks is die de stad heeft vervloekt.

  28. 28. Incident of the Murder Steer

    Een stier met het woord "MOORD" op zijn zij gebrandmerkt, beschouwd als een voorteken van een gewelddadige dood, wordt gezien kort nadat vier mysterieuze rijders uit dezelfde stad zich bij de drijvers aansluiten.

  29. 29. Incident of the Music Maker

    Wanneer Gil een nare wond krijgt die ernstig geïnfecteerd raakt, is hij zich niet bewust van een Zwitserse manusje-van-alles die zijn cowboys ontwapend heeft. De Zwitser is wat van plan met een deel van het vee.

  30. 30. Incident of the Silent Web

    Een jong meisje is zo geschokt door de moord op haar vader dat ze niet kan praten. Ze wordt gevangen genomen door twee ontsnapte veroordeelden.

  31. 31. Incident of the Last Chance

    Gil heeft een beschermende interesse in een gestrand pasgetrouwd paar. Rowdy is geïnteresseerd in de vrouw.

  32. 32. Incident of the Garden of Eden

    Rowdy vertrekt om vee te kopen om de kudde aan te vullen. Hij komt in een stad waar een excentrieke Engelse patriarch woont met zijn knappe dochter. Rowdy begrijpt niet waarom hij zo bang lijkt om het vee te verkopen zonder toestemming van zijn voorman.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van nlkink

nlkink

  • 163 berichten
  • 98 stemmen

Seizoen 2 gaat door waar seizoen drie ophield. Nog steeds onderweg met '1500 heads of beef' zoals Gil Favor zegt.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.