• 143.363 films
 • 7.063 series
 • 21.455 seizoenen
 • 482.158 acteurs
 • 286.538 gebruikers
 • 8.233.266 stemmen
Avatar
 
banner banner

Bonanza - Seizoen 12 (1970-1971)

3,40 5 stemmen

Show titel: Bonanza

IMDb beoordeling: 7,3 (8.596)

Seizoenen: 14 seizoenen

Afleveringen: 28

Ontwikkeld door: David Dortort

Met: Lorne Greene, Michael Landon en Dan Blocker

Datum van release: zondag 13 september 1970

Eerst uitgezonden op: NBC (Verenigde Staten)

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Over Bonanza

Bonanza speelt zich af in het Amerika van rond 1860 en draait om de familie Cartwright. De familie bestaat uit een vader, Ben, en zijn drie zoons, Adam, Hoss en Little Joe. Iedere zoon is van een andere moeder want Ben Cartwright heeft namelijk de gewoonte zijn vrouwen snel te verliezen. Gezamenlijk runnen de mannen de Ponderosa ranch in Nevada, nabij Virginia City.

Afleveringen Seizoen 12 (1970-1971)

 1. 1. The Night Virginia City Died

  Een reeks vernietigende branden teistert Virginia City. De branden beginnen altijd midden in de nacht. Het lijkt erop dat iemand deze bewust aansteekt.

 2. 2. A Matter of Faith

  Dusty neemt de wees Jamie Hunter, zoon van een gestorven regenmaker, in huis. Jamie wil de traditie van zijn vader voortzetten om hiermee Virginia City te helpen.

 3. 3. The Weary Willies

  De Weary Willies zijn voormalige Burgeroorlog veteranen die tegenwoordig als zwervers op het land leven. Niemand ziet ze graag komen, maar Ben staat ze toe op Ponderosa te verblijven. Wanneer een jong meisje verkracht wordt krijgt de Weary Willies de schuld.

 4. 4. The Wagon

  Hoss wordt opgepakt en in de cel gezet door een sheriff die het niet interesseert of Hoss schuldig is of niet. Hoss weet echter uit de gevangeniswagen te springen samen met een vrouw.

 5. 5. The Power of Life and Death

  Davis heeft kolonel Clayron neergeschoten en is ervandoor gegaan op een paard. Joe en Ben sluiten zich aan bij de groep die op zoek gaat naar Davis. Ben en Joe vinden Davis maar worden dan aangevallen door indianen.

 6. 6. Gideon, the Good

  Wanneer een vrouw een man vermoord is Joe getuige, maar hij kan de vrouw niet identificeren omdat zij er snel vandoor gaat. Joe rijdt naar het dichtstbijzijnde stadje om het incident te melden. Samen met de sheriff gaat Joe op zoek naar de dader.

 7. 7. The Trouble with Trouble

  Hoss biedt zich vrijwillig aan sheriff te worden van het stadje Trouble. Hij komt er echter al snel achter dat het stadje niet voor niets zo heet. Hij arresteert vrijwel iedere inwoner en vangt ook nog eens de Clanton bende.

 8. 8. Thornton's Account

  Het nieuwe paard van Ben gooit hem van zijn rug af waardoor Ben gewond raakt. Joe probeert hulp te zoeken maar niemand wil helpen, uit angst voor een gemene landeigenaar.

 9. 9. The Love Child

  Een stervende vrouw en haar zoon worden geweigerd door haar vader omdat zij haar kind buitenechtelijk gekregen heeft. De Cartwrights proberen iets voor haar te betekenen.

 10. 10. El Jefe

  Ben en Hoss redden een stel Mexicaanse boeren nadat zij van hun land afgejaagd zijn door een hebberige mijneigenaar die tevens de baas is over het stadje Prince River.

 11. 11. The Luck of Pepper Shannon

  Pepper Shannon is een held maar ook een crimineel. Ben besluit hem toch een baan aan te bieden op voorwaarde dat Pepper uit de buurt van Jamie blijft die hem aanbidt.

 12. 12. The Impostors

  Hoss en Joe doen alsof ze koetsovervallers zijn om op deze manier het gestolen geld van de Cartwrights terug te krijgen. Het gaat allemaal goed totdat de vrouwen van de echte dieven komen opdagen.

 13. 13. Honest John

  Jamie vormt een band met een zwerver en diens tamme raaf. Jamie stelt voor dat ze samen een oude koets herstellen en daarmee Ponderosa voorgoed verlaten.

 14. 14. For a Young Lady

  De oom en tante van een meisje willen voogdij over het meisje om de verkeerde redenen. Ze menen namelijk dat het meisje de mijn van haar overleden opa zal erven.

 15. 15. A Single Pilgrim

  Een aantal kolonisten uit Virginia krijgen ruzie nadat één van hen per ongeluk Hoss neergeschoten heeft. Ze discussiëren over wat ze met Hoss moeten doen.

 16. 16. The Gold-Plated Rifle

  De onzekere Jamie weet niet welke plek hij inneemt binnen de familie, kan zich maar lastig aanpassen aan zijn nieuwe school en wordt gepest door een pestkop. Wanneer hij dan ook nog per ongeluk het geweer van Ben kapot maakt, gaat hij ervandoor.

 17. 17. Top Hand

  De Cartwrights gaan vee drijven met een aantal andere ranchers. De voorman van Ben mag de rit lijden. Dit lijkt goed te gaan totdat een rancher de man herkent als iemand die hem ooit ontslagen heeft.

 18. 18. A Deck of Aces

  Bradley Meredith, een look-a-like van Ben, zorgt voor de nodige problemen wanneer hij land verkoopt. Ben heeft de deal namelijk afgeslagen, maar Bradley, die zich voordeed als Ben, heeft de deal daarna geaccepteerd.

 19. 19. The Desperado

  Hoss wordt gevangen gehouden door een Afro-Amerikaanse crimineel koppel. Het koppel geeft toe een hekel te hebben aan blanke mensen en er niet voor terug te deinzen Hoss te vermoorden.

 20. 20. The Reluctant American

  Een Engels koppel komt naar Nevada om erachter te komen waarom een ranch, dat het bezit is van een Britste investeringsmaatschappij, als enige ranch geen winst maakt.

 21. 21. Shadow of a Hero

  Ben schrikt er erg van wanneer hij hoort dat de generaal uit het leger die hij steunt, een crimineel is die alle indianen wil gaan uitroeien.

 22. 22. The Silent Killer

  Een griepepidemie raast over Ponderosa en de enige persoon die overtuigd lijkt te zijn over een oplossing is de vrouw van een dokter. Doc Martin meent echter dat zij een oplichtster is.

 23. 23. Terror at 2:00

  Een racist en zijn handlanger stelen een geweer en zijn van plan iedereen die het eens is met een contract tussen het leger en de indianen, inclusief de Cartwrights, om te leggen. De racist hoopt hiermee dat anderen zijn voorbeeld zorgen en overal indianen vermoord gaan worden.

 24. 24. The Stillness Within

  Joe is blind geraakt tijdens een explosie en zit nu vast in zijn zelfmedelijden. Een vrouw probeert hem te leven zonder zicht, maar hij weigert. Hij weet echter niet dat de vrouw zelf ook blind is.

 25. 25. A Time to Die

  April Christopher, een vriendin van Ben, komt op bezoek op de Ponderosa en wordt gebeten door een zieke wolf. Ben, April en haar dochter moeten zich erbij neerleggen dat ze nu ernstig ziek is.

 26. 26. Winter Kill

  De voorman van een nabijgelegen ranch schiet een stier van de Cartwrights neer. De baas van deze voorman probeert dan ook nog eens een slaatje uit de situatie te slaan.

 27. 27. Kingdom of Fear

  Ben, Hoss en Joe worden samen met Candy en een andere rancher onterecht vastgezet in de gevangenis door een hebberige mijn tycoon. De tycoon wil graag slaven inzetten zodat hij zijn medewerkers niet hoeft te betalen.

 28. 28. An Earthquake Called Callahan

  De enige persoon die Dusty uit de gevangenis kan krijgen is een professionele vechter die niet terug wil keren naar Virginia City. Joe besluit hem daarom constant te volgen.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van nlkink

nlkink

 • 163 berichten
 • 98 stemmen

In seizoen 12 wordt Jamie Hunter (Mitch Vogel) geintroduceerd. In 1968 was hij al kort te zien in een aflevering. In 1970 wordt hij in de aflevering The Weary Willies opgenomen in het gezin en in de loop van een aantal afleveringen besluit Ben Cartwright de jongen te adopteren. Op deze manier kon hij zijn vaderlijke rol weer wat gestalte geven; Little Joe (Michael Landon) was met 34 jaar te oud geworden voor vaderlijk advies.

De beslissing om Vogel aan de cast toe te voegen is niet door elke Bonanza liefhebber verwelkomd. Zakelijk gezien is het geen slechte beslissing geweest. De kindacteur was in de periode 1968-1975 erg populair en leverde nieuw (jong) publiek op.

Seizoen 12 bevat in de aflevering Kingdom Of Fear een absoluut hoogtepunt. Een bijzonder grimmige en gewelddadige aflevering. Oorspronkelijk was de aflevering al in 1968 geschoten maar werd gecancelled vanwege de moord op Bobby Kennedy. Het is ook de enige aflevering van het seizoen waarin David Canary als Candy Canaday te zien is. Zijn contract werd na seizoen 11 niet verlengd vanwege een vermeend dispuut over het door hem verlangde salaris. Voor seizoen 14 werd hij echter door Michael Landon persoonlijk gevraagd om terug te komen in een poging om het gat op te vullen dat veroorzaakt werd door het overlijden van Dan Blocker.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.