• 9.223.211 stemmen

Bonanza - Seizoen 1 (1959-1960)

Show titel: Bonanza

Afleveringen: 32

Speelduur: 1 dag, 7 uur en 49 minuten

Ontwikkeld door: David Dortort

Met: Lorne Greene, Michael Landon en Dan Blocker

Eerst uitgezonden op: NBC (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Bonanza

Bonanza speelt zich af in het Amerika van rond 1860 en draait om de familie Cartwright. De familie bestaat uit een vader, Ben, en zijn drie zoons, Adam, Hoss en Little Joe. Iedere zoon is van een andere moeder want Ben Cartwright heeft namelijk de gewoonte zijn vrouwen snel te verliezen. Gezamenlijk runnen de mannen de Ponderosa ranch in Nevada, nabij Virginia City.

Afleveringen Seizoen 1 (1959-1960)

1. 1. A Rose for Lotta

Lotta Crabtree wordt door de mijn tycoon Alpheus Troy ingehuurd om iemand van de Cartwright familie de stad in te lokken. Troy is van plan deze persoon gegijzeld te houden en als ruilmiddel in te zetten.

2. 2. Death on Sun Mountain

De Cartwrights nemen het op tegen twee mannen uit San Francisco die van plan zijn rijk te worden door het slachten van dieren. De mannen willen het vlees van de dieren aan mijnwerkers verkopen.

3. 3. The Newcomers

John Pennington is van plan op Ponderosa land te gaan mijnen. Ben is hier fel op tegen en jaagt John en zijn mannen weg. Hoss moet dit voor Ben regelen, maar wordt verliefd op de aantrekkelijke Emily, de zus van John.

4. 4. The Paiute War

Een handelaar staat op het punt gestraft te worden voor het misbruiken van twee Paiute vrouwen. Hij besluit Adam Cartwright de schuld te geven zodat hij onder zijn straf uit kan komen. De Paiutes kidnappen Adam en er breekt een kleine oorlog uit.

5. 5. Enter Mark Twain

De Cartwrights helpen Samuel Langhorne Clemens, een journalist uit Virginia City, met een onderzoek naar vermoedelijke louche zaken tussen een spoorbedrijf en een lokale rechter.

6. 6. The Julia Bulette Story

Little Joe is zeer gecharmeerd van Jula Bulette, de salooneigenaresse, en denkt dat zij hetzelfde is als zijn overleden moeder. Julia is echter een echte geldwolf.

7. 7. The Saga of Annie O'Toole

Annie O'Toole gebruikt een ingediende mijnbouw vordering om haar goudmijn mee te kunnen beschermen. Adam besluit haar te helpen.

8. 8. The Phillip Diedesheimer Story

Philip Diedesheimer, een rattenvanger, wordt betaald voor het redden van de zoutmijnen van Virginia City. Deze mijnen staan op instorten en moeten gered worden.

9. 9. Mr. Henry Comstock

De Cartwrights denken terug aan de dag dat ze de oneerlijke mijnwerker Henry Comstock ontmoetten. Het was zijn ontdekking die zorgde voor de fundering van Virginia City.

10. 10. The Magnificent Adah

Virginia City wordt bezocht door de actrice Adah Issacs Menken die een oude bekende van Ben is. Joe wordt in elkaar geslagen door John C. Regan, de jaloerse kleermaker van Adah.

11. 11. The Truckee Strip

Een zilverbaron heeft een plannetje verzonnen waarbij hij een gevecht tussen Ben en zijn buurman promoot. Hij is namelijk van plan om een heleboel timmerhout te bemachtigen.

12. 12. The Hanging Posse

Adam en Joe proberen een bende tegen te houden die van plan zijn een lynchmenigte te worden. De bende is van plan drie mannen te lynchen waarvan zij vermoeden dat ze Vannie Johnson vermoord hebben.

13. 13. Vendetta

Ben raakt ernstig gewond wanneer hij en Hoss hulp zoeken in hun gevecht tegen de wraakzuchtige Morgan broers. Ze krijgen echter geen hulp, maar een boel angsthazen.

14. 14. The Sisters

Adam wordt ten onrechte beschuldigd van het vermoorden van een danszaal meisje. De familie van Adam schiet hem te hulp.

15. 15. The Last Hunt

Joe en Hoss beschermen een zwangere Indiaan die achterna gezeten wordt door een groep Shoshones. Daarnaast dreigt er ook nog eens een sneeuwstorm te komen.

16. 16. El Toro Grande

Joe en Hoss zijn op weg naar Californië waar ze van plan zijn vijftienhonderd dollar uit te geven aan een stier. Ze worden echter overvallen.

17. 17. The Outcast

Een verstoten vrouw roept de hulp van een crimineel in om haar bij te helpen nadat haar vader en broer werden opgehangen wegens een moord die zij gepleegd zouden hebben.

18. 18. A House Divided

Een sympathisant van de oude Confederatie is van plan om Virgina City en de Cartwrights kapot te maken. Adam en Joe weten niet aan welke kan van de naderende burgeroorlog ze staan.

19. 19. The Gunmen

Hoss en Joe raken betrokken bij een familieruzie. Ze worden aangezien voor de beruchte Slade broers wanneer ze Kiowa Flats, Texas reizen.

20. 20. The Fear Merchants

De Chinese burgers van Virginia City worden door een burgemeesterskandidaat benoemd tot buitenstaanders. De Cartwright familie moet dit racisme een halt zien toe te roepen.

21. 21. The Spanish Grant

Twee duo's van oplichters werken samen met een danszaal meisje in een poging veel grondgebied in Nevada in handen te krijgen. Het landgoed van Ponderosa staat ook op het verlanglijstje.

22. 22. Blood on the Land

De hebberige en gierige schapenherder Jeb Drummond is vastberaden zijn dieren op de Ponderosa grasvelden zo vet mogelijk te mesten.

23. 23. Desert Justice

Adam en Hoss proberen een medewerker van een ranch te helpen die naar Californië gebracht wordt waar hij terecht zal staan. De rechtszaak zal bijgewoond worden door een brute Marshall.

24. 24. The Stranger

Een wraakzuchtige rechercheur, Charles Leduque, uit New Orleans zet de kansen van Ben om gouverneur te kunnen worden op het spel. Ben komt erachter dat hij in New Orleans gezocht wordt wegens moord.

25. 25. Escape to Ponderosa

Ben begint zich af te vragen of hij er goed aan heeft gedaan drie ontsnapte gevangenen op te sporen. Hij deed dit voor een brute commandant, maar twijfelt nu.

26. 26. The Avenger

Een mysterieuze vreemdeling helpt Hoss en Joe bij het redden van Ben en Adam. De twee staan namelijk op het punt opgehangen te worden en de vader van de vreemdeling heeft hetzelfde meegemaakt.

27. 27. The Last Trophy

Een Brits koppel, Lord Marion Dunsworth en Lady Beatrice, bezoeken de Cartwrights. Beatrice heeft het idee dat haar man een echte lafaard is.

28. 28. San Francisco

Ben, Hoss en Joe vervoeren een kudde vee naar San Francisco. Ben waarschuwt zijn zonen voorzichtig te zijn in de grote stad, maar hij wordt zelf als eerste opgelicht.

29. 29. Bitter Water

De Cartwrights maken zich druk over hun water wanneer hun buurman zijn land dreigt te verkopen aan een mijnwerker. De Cartwrights vrezen dat hun drinkwater nu vervuild zal raken.

30. 30. Feet of Clay

Hoss probeert Billy Allen, een jong ventje, zo goed mogelijk te troosten nadat diens vader in de gevangenis is beland.

31. 31. Dark Star

Joe wordt verliefd op Tirza, een nogal vreemde zigeunerin die claimt vervloekt te zijn. Tirza is ervan overtuigd dat ze een heks is.

32. 32. Death at Dawn

De criminele bende, onder leiding van Sam Bryant, heeft Virginia City overgenomen en Ben gekidnapt. Een van de criminelen, Perkins, wordt opgepakt en Sam wil Ben nu ruilen voor Perkins.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Bonanza komt terug op een Nederlandse TV zender !!! ?

Vanaf 9 maart iedere donderdagavond om 21:30 uur op ONS

Oude tijden herleven ?

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Blast from the Past

stinissen schreef:

Bonanza komt terug op een Nederlandse TV zender !!! ?

Vanaf 9 maart iedere donderdagavond om 21:30 uur op ONS

Oude tijden herleven ?

Is een leuke zender Ons. Kijk er ook wel eens. Maar van Bonanza heb ik alle seizoenen ( duits gesproken ) in mijn bezit.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Duits ben ik zeer goed in de eerste 18 jaar bijna alleen Duitse tv gekeken.

stinissen schreef:

Duits ben ik zeer goed in de eerste 18 jaar bijna alleen Duitse tv gekeken.

Keek vroeger ook altijd op de duitse tv. Kan mij niet heugen dat Bonanza ooit op de toen 3 Nederlandse zenders is geweest. De zender Ons zal hoogstwaarschijnlijk lang niet alle afleveringen van Bonanza uitzenden. In het verleden zijn er wel wat verzamel dvd's uitgebracht. Nogmaals, ik ben blij dat ik alles van Bonanza heb. Lekker af en toe een aflevering kijken.

avatar van Hendrick99

Hendrick99

Bonanza heb ik altijd een beetje vreemde serie gevonden. Een vader die drie verschillende zonen heeft uit een aantal huwelijken. Nooit werd er bijvoorbeeld over sex gesproken. Dialogen gingen in de trant van: "ga jij vandaag naar de stad, dan ga ik de koeien melken"... Kom op nou, zo gaat het toch niet met een stelletje gezonde jonge kerels.

"The High Chaparral" vond ik beter en veel minder zoet en voorspelbaar.

avatar van nlkink

nlkink

De afleveringen die op ONS worden/werden uitgezonden zijn de ca. 30 afleveringen uit seizoenen 1 en 2 die door fouten met het verlengen van de rechten public domain zijn geworden. Ook nog eens fletse copieen. De eerste 6 of 7 seizoenen zijn qua beeld en geluid gerestaureerd maar het ziet ernaar uit dat ONS de semi illegale versies uitzendt.

De eerste twee seizoenen had de serie nog niet helemaal de juiste vorm te pakken. Vanaf seizoen 3 viel alles pas echt op zijn plaats. Jammer dat ONS de resterende 400 afleveringen niet heeft aangekocht. Maar ja, als je die wilt uitzenden gaat het echt wat kosten.

Foxhollywood

Uiteraard weer meerdere afleveringen gekeken.

Foxhollywood schreef:

Uiteraard weer meerdere afleveringen gekeken.

In de afgelopen maanden weer een aantal afleveringen gezien van deze prima serie.