• 143.938 films
 • 7.125 series
 • 21.656 seizoenen
 • 487.367 acteurs
 • 287.019 gebruikers
 • 8.255.598 stemmen
Avatar
 
banner banner

Bonanza - Seizoen 2 (1960-1961)

3,44 9 stemmen

Show titel: Bonanza

IMDb beoordeling: 7,3 (8.647)

Afleveringen: 34

Speelduur: 10 uur

Ontwikkeld door: David Dortort

Met: Pernell Roberts, Lorne Greene en Dan Blocker

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: donderdag 1 januari 1970

Eerst uitgezonden op: NBC (Verenigde Staten)

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Bonanza

Bonanza speelt zich af in het Amerika van rond 1860 en draait om de familie Cartwright. De familie bestaat uit een vader, Ben, en zijn drie zoons, Adam, Hoss en Little Joe. Iedere zoon is van een andere moeder want Ben Cartwright heeft namelijk de gewoonte zijn vrouwen snel te verliezen. Gezamenlijk runnen de mannen de Ponderosa ranch in Nevada, nabij Virginia City.

Afleveringen Seizoen 2 (1960-1961)

 1. 1. Showdown

  Een bende dieven overvalt de bank van Virginia City en weet er vandoor te gaan met vrijwel al het geld. De jongste van het stel weet een baan bij de Ponderosa te bemachtigen. Op deze manier moet hij in de gaten houden of de sheriff de bende op het spoor is.

 2. 2. The Mission

  Charlie Trent zat vroeger in het leger, maar staat tegenwoordig bekend als de dronkaard van de stad. Hoss helpt hem bij het terugvinden van zijn zelfvertrouwen door hem in te huren voor een lastige klus.Charlie Trent zat vroeger in het leger, maar staat tegenwoordig bekend als de dronkaard van de stad. Hoss helpt hem bij het terugvinden van zijn zelfvertrouwen door hem in te huren voor een lastige klus.

 3. 3. Badge without Honor

  Een mysterieuze en onpeilbare U.S. Marshall weet het leven van Adam te redden. De Marshall is in Virginia City om een vriend van de Cartwrights te arresteren.

 4. 4. The Mill

  De Cartwrights weten een korenmolen te maken om ervoor te zorgen dat een kreupele boer alsnog inkomen heeft nadat deze Ben de schuld heeft gegeven van zijn mislukte oogst. Ben moet zien om te gaan met deze lastige man en diens aantrekkelijke vrouw.

 5. 5. The Hopefuls

  Adam begeleidt een trein vol met Quakers en wordt verliefd op Regina, de dochter van de leider van deze groep. Adam moet geweld gebruiken om de groep te beschermen maar zij keuren geweld juist af.

 6. 6. Denver McKee

  De voormalige wetsdienaar McKee viert de terugkeer van zijn dochter Connie. Hij wordt tevens gevraagd om te helpen bij het vangen van een bende dieven. Joe houdt zich bezig met Connie en niemand heeft in de gaten dat McKee eigenlijk bij de dieven hoort.

 7. 7. Day of Reckoning

  Matsou, een indiaan, redt het leven van Ben nadat deze bijna vermoord werd door een andere indiaan op Ponderosa. Als dank geeft Ben nu een stuk land aan Matsou en zijn vrouw. Dit roept veel weerstand op in het stadje.Matsou, een indiaan, redt het leven van Ben nadat deze bijna vermoord werd door een andere indiaan op Ponderosa. Als dank geeft Ben nu een stuk land aan Matsou en zijn vrouw. Dit roept veel weerstand op in het stadje.

 8. 8. The Abduction

  Jennifer Beale wordt ontvoerd in de hoop dat haar rijke vader Joshua, de rijkste zilverbaron in Comstock, één miljoen aan losgeld zal betalen. Wanneer Della vermoord word en haar geliefde Hercules weet wie dit gedaan heeft, gaat heel het plan de mist in.Jennifer Beale wordt ontvoerd in de hoop dat haar rijke vader Joshua, de rijkste zilverbaron in Comstock, één miljoen aan losgeld zal betalen. Wanneer Della vermoord word en haar geliefde Hercules weet wie dit gedaan heeft, gaat heel het plan de mist in.

 9. 9. Breed of Violence

  Dolly Kincaid, dochter van de sheriff en vriendin van Joe, raakt betrokken bij de zaken van verkeerde mensen. Wanneer ze dan ook nog eens nauw betrokken raakt bij Vince Dagen besluit Joe dat hij moet ingrijpen.

 10. 10. The Last Viking

  Gunnar Borgstrom is de leider van de genadeloze bende de Commancheros. De bende staat erom bekend dat ze huizen in brand steken, mensen vermoorden en alles wat los en vast hangt stelen. Wanneer de groep in Nevada aankomt besluit Gunnar zijn familie, de Cartwrights, een bezoekje te brengen.Gunnar Borgstrom is de leider van de genadeloze bende de Commancheros. De bende staat erom bekend dat ze huizen in brand steken, mensen vermoorden en alles wat los en vast hangt stelen. Wanneer de groep in Nevada aankomt besluit Gunnar zijn familie, de Cartwrights, een bezoekje te brengen.

 11. 11. The Trail Gang

  Ben huurt een jongeman in om hem te helpen tijdens zijn rit terug van Texas naar Nevada waarbij hij een kudde vee meeneemt. De jongeman is de zoon van de sheriff maar tevens crimineel.

 12. 12. The Savage

  Het leven van Adam wordt gered door een vrouw die bij de indianen bekend staat als White Buffalo Woman. Hij blijkt echter de dochter van een aantal Noorse immigranten te zijn.

 13. 13. Silent Thunder

  Little Joe is helemaal gek van Annie, de aantrekkelijke, doofstomme dochter van een jager en besluit haar gebarentaal te leren. Annie is dolgelukkig met haar nieuwe vaardigheid en is Little Joe dankbaar. Haar vader is hier echter niet zo blij mee.

 14. 14. The Ape

  Hoss raakt bevriend met de nogal domme Arnie Gurnie. Arnie heeft het verstand van een kind, maar is een imposante verschijning. Hij heeft last van een kort lontje en de meeste mensen zijn bang voor hem.

 15. 15. The Blood Line

  Ben voelt zich verantwoordelijk voor de zoon van een man die hij moest vermoorden. De jongeman is echter van plan wraak te gaan nemen voor deze poging tot moord. Een professionele moordenaar biedt aan te helpen.

 16. 16. The Courtship

  Hoss is van plan om met de weduwe van één van de vrienden van Ben te gaan trouwen. Hij weet echter niet dat de vrouw een obsessieve gokker is en gelooft dit dan ook niet wanneer hem dit verteld wordt.

 17. 17. The Spitfire

  Joe wordt het doelwit van een zeer ruige en wraakzuchtige familie uit Kentucky nadat hij één van hen vermoord heeft wegens het bijna in brand zetten van Ponderosa. De Cartwrights nemen de dochter van de dode man in huis.

 18. 18. The Bride

  De Cartwright mannen zijn verrast wanneer een vrouw plots voor hun deur staat en beweert dat ze pasgeleden met hun vader getrouwd is. Wanneer Ben zelf thuiskomt, is hij net zo verrast. Is de vrouw opgelicht door iemand, of is zij wellicht zelf een oplichtster?De Cartwright mannen zijn verrast wanneer een vrouw plots voor hun deur staat en beweert dat ze pasgeleden met hun vader getrouwd is. Wanneer Ben zelf thuiskomt, is hij net zo verrast. Is de vrouw opgelicht door iemand, of is zij wellicht zelf een oplichtster?

 19. 19. Bank Run

  Hoss en Joe krijgen problemen met de wet en worden opgejaagd nadat zij de bank van Virginia City hebben overvallen. Het blijkt echter geen echte overval geweest te zijn, maar een poging om de bank te redden van de corrupte eigenaar.

 20. 20. The Fugitive

  Adam gaat naar Mexico om erachter te komen hoe de zoon van een vriend van de familie om het leven is gekomen. Tot zijn grote verbazing komt hij erachter dat de man nog leeft.

 21. 21. Vengeance

  Hoss vermoordt per ongeluk een dronkaard van wie hij de wapens probeerde af te pakken. De broer van deze man zint op wraak aangezien hij nu geen zin meer heeft in het leven. Adam en Hoss zitten nu flink in de problemen.

 22. 22. The Tax Collector

  Hoss is vriendelijk en helpt de onbeholpen Jock Henry. Zijn vriendelijkheid wordt echter niet terugbetaald wanneer Henry voor de belasting gaat werken. Henry besluit dat de jaarlijkse belastingaanslag voor de Penderosa meer dan verdrievoudigd wordt.

 23. 23. The Rescue

  De Cartwright jongens vrezen dat Ben, die steeds ouder wordt, niet meer de vlugge en fitte man van vroeger is. Wanneer de jongens last hebben van een groep veedieven is het echter juist Ben die ze weet te redden.

 24. 24. The Dark Gate

  Adam begrijpt niets van het recente gedrag van zijn goede vriend Ross Marquette. Ross slaat zijn vrouw Delphine en beschuldigt haar van vreemd gaan met Adam. Daarnaast sluit hij zich aan bij een bende dieven en steelt hij goud. Adam vreest dat Ross gek is geworden.

 25. 25. The Duke

  Hoss moet het opnemen tegen de zogenaamde Duke van Londen. Dit is een arrogante, agressieve vechter die voor veel problemen zorgt. Hoss heeft de nodige vaardigheden maar kan niet op tegen deze Duke.

 26. 26. Cutthroat Junction

  Jed Trask, rechercheur voor een vrachttrein bedrijf, wordt ontslagen na jarenlange trouwe dienst. Hij is hier kapot van en besluit zich aan te sluiten bij een bende dieven om treinen te overvallen.Jed Trask, rechercheur voor een vrachttrein bedrijf, wordt ontslagen na jarenlange trouwe dienst. Hij is hier kapot van en besluit zich aan te sluiten bij een bende dieven om treinen te overvallen.

 27. 27. The Gift

  Joe komt een bende genadeloze huurlingen tegen terwijl hij op weg is naar Yuma, Arizona om een witte hengst naar Ben te brengen als verjaardagscadeau. Emiliano, een compagnon van Joe, moet nu zowel het paard als hem redden.Joe komt een bende genadeloze huurlingen tegen terwijl hij op weg is naar Yuma, Arizona om een witte hengst naar Ben te brengen als verjaardagscadeau. Emiliano, een compagnon van Joe, moet nu zowel het paard als hem redden.

 28. 28. The Rival

  Jim Applegate, de rivaal van Hoss in zijn strijd om de affectie van Cameo Johnson, blijkt een lid te zijn van een groep vigilantes die een onschuldige man en diens vrouw hebben gelyncht.Jim Applegate, de rivaal van Hoss in zijn strijd om de affectie van Cameo Johnson, blijkt een lid te zijn van een groep vigilantes die een onschuldige man en diens vrouw hebben gelyncht.

 29. 29. The Infernal Machine

  Een vriend van Hoss heeft een primitieve vorm van een auto gemaakt. Niemand ziet hier iets in, maar Hoss heeft vertrouwen in zijn vriend. Al snel raakt de brandstof voor dit vervoersmiddel op.Een vriend van Hoss heeft een primitieve vorm van een auto gemaakt. Niemand ziet hier iets in, maar Hoss heeft vertrouwen in zijn vriend. Al snel raakt de brandstof voor dit vervoersmiddel op.

 30. 30. The Thunderhead Swindle

  Virginia City staat op het punt in een recessie terecht te komen. Een aantal werkloze mijnwerkers hopen echter dat een mijn die niets meer produceert alsnog iets kan bieden. Ben vermoedt dat de eigenaar van de mijn verkeerd bezig is.

 31. 31. The Secret

  Joe wordt het slachtoffer van een uitgebreid plan om hem erin te luizen. Hij wordt ervan verdacht een zwangere vrouw te hebben vermoord. Ben probeert erachter te komen of Joe schuldig of onschuldig is.

 32. 32. The Dream Riders

  Een oude vriend van Ben heeft de droom om een vliegtuig te bouwen waarmee hij de Atlantische Oceaan zou kunnen oversteken. Om aan genoeg geld te komen besluit de man de bank van Virginia City te overvallen.Een oude vriend van Ben heeft de droom om een vliegtuig te bouwen waarmee hij de Atlantische Oceaan zou kunnen oversteken. Om aan genoeg geld te komen besluit de man de bank van Virginia City te overvallen.

 33. 33. Elizabeth, My Love

  Adam is ernstig ziek en moet in bed blijven liggen. Ben denkt terug naar hun begindagen samen en hoe hij met de moeder van Adam, Elizabeth Stoddard, wist te trouwen.

 34. 34. Sam Hill

  De smid Sam Hill vecht hard om zijn land te behouden nadat zijn dronken vader de eigendomspapier heeft overgeschreven op naam van kolonel Tyson en diens privéleger. Sam wil zijn land niet opgeven omdat zijn moeder hier begraven is.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van nlkink

nlkink

 • 163 berichten
 • 98 stemmen

Net als seizoen 1 is men in seizoen 2 nog enigszins zoekende. De contouren zijn al zichtbaar. Lorne Greene heeft al grotendeels zijn vorm gevonden als vader, evenals Pernell Roberts als de serieuze oudste zoon. Bij Hoss en Joe Cartwright zwabbert het heen en weer tussen serieus en comedy. In de daaropvolgende seizoenen zou er meer balans zijn. Dat Pernell Roberts de rol van de verstandige oudste zoon zo vroeg vestigde, was later een van de redenen dat hij uit de serie vertrok. Zelfs een goed betaald extra half seizoen om hem uit de serie te schrijven kon hem niet overhalen en hij verdween in 1965 abrupt uit de serie.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.