• 9.248.888 stemmen

How I Met Your Mother - Seizoen 2 (2006-2007)

Show titel: How I Met Your Mother

Afleveringen: 22

Speelduur: 8 uur en 04 minuten

Ontwikkeld door: Carter Bays en Craig Thomas

Met: Josh Radnor, Jason Segel en Cobie Smulders

Datum van release: maandag 18 september 2006

Eerst uitgezonden op: CBS (Verenigde Staten)

Plot How I Met Your Mother

In 2030 vertelt Ted aan zijn kinderen hoe hij hun moeder heeft ontmoet. Het begon toen Ted's beste vriend, Marshall, vertelt dat hij zijn vriendin Lily tot huwelijk gaat vragen. Vanaf dat moment beseft Ted zich dat hij ook op zoek moet naar de ware liefde.

Afleveringen Seizoen 2 (2006-2007)

1. 1. Where Were We?

18 september 2006 (22 minuten)

De groep probeert Marshall te helpen om Lilly te vergeten, zeker als hij een kredietkaart rekening vindt die leidt naar een hotel in New York City waar enkele van haar uitgaven gebeurden.

2. 2. The Scorpion and the Toad

25 september 2006 (22 minuten)

Lily keert terug van San Francisco, net wanneer Marshall weer wat is hersteld van hun scheiding.

3. 3. Brunch

2 oktober 2006 (22 minuten)

De ouders van Ted komen het weekend op bezoek en tijdens de brunch wordt een ongelofelijk familiegeheim onthuld.

4. 4. Ted Mosby: Architect

9 oktober 2006 (22 minuten)

Na een ruzie tussen Ted en Robin probeert Barney aan Ted te laten zien dat zijn baan als architect ideaal is om vrouwen te versieren.

5. 5. World's Greatest Couple

16 oktober 2006 (22 minuten)

Lily trekt in bij Barney om te ontsnappen aan de rattenplaag in haar appartement. Marshall geniet van leuke activiteiten voor twee met een vriend van de rechtenopleiding.

6. 6. Aldrin Justice

23 oktober 2006 (22 minuten)

Door de rechtendocent van Marshall te verleiden hoopt Barney hogere cijfers te krijgen. Lily accepteert een baan op het kantoor van Ted.

7. 7. Swarley

6 november 2006 (22 minuten)

Ted en Barney proberen Marshall ervan te overtuigen dat zijn nieuwe vriendin gek is. Barney krijgt een nieuwe bijnaam.

8. 8. Atlantic City

13 november 2006 (22 minuten)

Marshall en Lily slepen hun vrienden mee naar Atlantic City om er even tussenuit te gaan.

9. 9. Slap Bet

20 november 2006 (22 minuten)

Robin haat winkelcentrums, waardoor Ted zich afvraagt welk geheim ze verbergt.

10. 10. Single Stamina

27 november 2006 (22 minuten)

De homoseksuele broer van Barney komt op bezoek. Barney heeft moeite met het feit dat zijn beste vrienden inmiddels een relatie hebben.

11. 11. How Lily Stole Christmas

11 december 2006 (22 minuten)

Door harde woorden tussen Ted en Lily wordt kerstmis bijna verpest.

12. 12. First Time in New York

8 januari 2007 (22 minuten)

Robin probeert haar jonge zus te weerhouden van seks, waardoor iedereen ertoe wordt verleid om de eigen eerste keer te vertellen.

13. 13. Columns

22 januari 2007 (22 minuten)

Ted heeft moeite om een medewerker te ontslaan. Marshall wordt gepest door zijn vrienden nadat ze een naaktportret van hem hebben ontdekt.

14. 14. Monday Night Football

5 februari 2007 (22 minuten)

Door een begrafenis kan de vriendengroep niet live naar de Super Bowl kijken. Ze spreken af om de wedstrijd de volgende dag te kijken zonder dat ze de eindstand weten.

15. 15. Lucky Penny

12 februari 2007 (22 minuten)

Sinds Ted een muntje heeft opgeraapt, heeft hij alleen maar ongeluk. Als hoogtepunt mist hij een sollicitatiegesprek, en daarmee mogelijk zijn lotsbestemming.

16. 16. Stuff

19 februari 2007 (22 minuten)

Ted en Robin zijn geobsedeerd door dingen die ze uit eerdere relaties hebben bewaard. Lily dwingt haar vrienden om naar haar te komen kijken in een toneelstuk.

17. 17. Arrivederci, Fiero

26 februari 2007 (22 minuten)

Wanneer de Fiero van Marshall vlak voor 300.000 km de geest geeft, halen de vrienden herinneringen over de auto op, waarmee het einde van een tijdperk wordt gemarkeerd.

18. 18. Moving Day

19 maart 2007 (22 minuten)

Barney stelt alles in het werk om de relatie tussen Ted en Robin te dwarsbomen wanneer de twee voorbereidingen treffen om samen in te trekken.

19. 19. Bachelor Party

9 april 2007 (22 minuten)

Nadat hij het vrijgezellenfeest van Marshall heeft verpest, mag Barney bijna niet meer op het huwelijk van Marshall en Lily komen, maar Lily neemt het voor hem op.

20. 20. Showdown

30 april 2007 (22 minuten)

Barney denkt dat Bob Barker mogelijk zijn vader is, en oefent voor een plaats in Prijzenslag. Marshall en Lily proberen gescheiden te slapen vóór het huwelijk.

21. 21. Something Borrowed

7 mei 2007 (22 minuten)

Wanneer de plannen van Marshall en Lily voor hun droomhuwelijk fout lopen, grijpen Ted en zijn vrienden in om de dag te redden.

22. 22. Something Blue

14 mei 2007 (22 minuten)

Tijdens de huwelijksreceptie van Marshall en Lily ontdekt Barney dat Ted en Robin al wekenlang een geheim hebben.

avatar van AOVV

AOVV

Oerdegelijk tweede seizoen van deze serie, waarbij de dosis melige romantiek jammer genoeg soms de bovenhand neemt. Maar als dat niet gebeurt, krijg je wel waar voor je geld; grappige, soms gênante situaties, en een heleboel puike humor. Barney en Marshall zijn alweder de grappigste personages, en als ik me niet vergis, speelde Bryan Cranston in een paar afleveringen een bijrol als de arrogante architect Hammond Druthers.

3,5 sterren

avatar van jordandejong

jordandejong

Toch een klein beetje beter dan seizoen 1.

Het fijne dat Ted en Robin dit seizoen een koppel zijn is dat ons de talloze afleveringen waarin Ted op zoek gaat naar 'the one' ons gelukkig bespaard blijven. Nu ligt de focus voor 99% gewoon op de vijf hoofdrolspelers. De makers hebben na seizoen 1 gelukkig door gekregen dat Barney een fan favorite is, wat ertoe leidt dat hij in dit seizoen een groter aandeel heeft. Afleveringen als Moving Day en Atlantic City (de Barney quotes die door de Chinezen worden nageleefd ) worden volledig door hem gedragen en zijn ook mijn favorieten van dit seizoen. Ook Robin, die in het eerste seizoen toch het minst leuk is, is in dit tweede seizoen een stuk grappiger, mede door dat Canadian Teen Celeb plotje.

avatar van The Oceanic Six

Seizoen 1 werd destijds goed ontvangen en in seizoen 2 hebben ze alles nog eens wat meer geperfectioneerd. Dat wil zeggen, een grotere en grappigere rol voor Barney, die echt bij vlagen hier hilarisch is in zijn pogingen vrouwen in bed te krijgen. Heerlijk hoe absurd ze al die pogingen in beeld weten te krijgen. De serie kon het gebruiken, want er is een prima mix ontstaan van karakterontwikkeling, verhaal en humor. Het blijft natuurlijk wel een sitcom, zij het in moderne vorm. Ook erg gelachen om verhalen als de gescheiden ouders van Ted die op bezoek kwamen, Ted die zijn werk als architect misbruikt om te scoren bij vrouwen, het begin van de slap bet, Ted en Lily's ruzie met kerst, het ontwijken van de Super Bowl uitslag en de vrijgezellenavond. Wat dat betreft zit er ontzettend veel diversiteit in met fijn geschreven verhalen.

Door wat verhaaltechnische zaken ligt de focus hier dit seizoen helemaal op de groep van 5 en veel minder op Ted zijn zoektocht naar de moeder, omdat hij in dit seizoen grotendeels van de tijd een relatie met Robin heeft. En ook Marshall en Lily zijn weer samen, nadat zij naar San Francisco vertrok om te schilderen en zichzelf te ontdekken. Het levert wel eerst een stel afleveringen op met een droevige Marshall, tikje langdradig, maar zo halverwege is alles weer opgelost. De break-up van Ted en Robin op het einde kwam niet onverwachts en de wijze waarop deze werd bekend gemaakt vond ik wel geestig.

avatar van Black Math

Black Math

Ook dit seizoen wat ongemakkelijke momenten door de stupiditeit van Ted waardoor ik eigenlijk steeds zat te wachten op de onvermijdelijke breuk met Robin. Hoe die uiteindelijk tot stand komt is eigenlijk niet door een stupiditeit, maar op een bitterzoete wijze. Jammer, maar wel mooi gedaan.

Barney blijft nog steeds mijn favoriet in deze serie, met name in episoden als Atlantic City met de Chinezen en in Aldrin Justice met een voor mij onverwachte maar leuke bijrol van Jane Seymour. Wat mij betreft had hij nog wel prominenter aanwezig mogen zijn.

Uiteindelijk een tikkeltje beter dan het vorige seizoen, maar niet voldoende om een hoger cijfer te krijgen dan dat vorige seizoen. 2,5* dus.