• 9.377.963 stemmen

Black Sails - Seizoen 4 (2017)

Show titel: Black Sails

Afleveringen: 10

Speelduur: 9 uur en 10 minuten

Ontwikkeld door: Jonathan E. Steinberg en Robert Levine

Met: Toby Stephens, Hannah New en Luke Arnold

Oorsprong: Verenigde Staten / Zuid-Afrika

Datum van release: zondag 29 januari 2017

Eerst uitgezonden op: starz (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Black Sails

Het is 1715, de piraterij in de Caraïben beleeft een gouden tijdperk. New Providence Island, een voormalige Britse kolonie, is nu een vrijhaven zonder God noch gebod, waar beruchte zeerovers de scepter zwaaien. De meest gevreesde onder hen is Kapitein Flint. Maar de Britse Marine staat op het punt om terug te slaan en onder die omstandigheden leren we andere facetten van de bikkelharde piraat kennen. Gedreven door diepe, complexe en zelfs romantische motieven, bundelt Flint zijn krachten met de indrukwekkende Eleanor Guthrie, dochter van de plaatselijke smokkelkoning. Samen smeden ze een plan om de ultieme prijs binnen te halen en het voortbestaan van hun levenswijze te verzekeren. Hun tegenstanders zijn echter niet van de minsten. Er zijn de rivaliserende kapiteins die Flint benijden om zijn macht. Er is de vader van Eleanor, die andere plannen heeft voor het eiland. En er is John Silver, een jonge zeeman die recent werd gemonsterd en continu probeert om zijn kapitein in het geheim de wind uit de zeilen te halen.

Afleveringen Seizoen 4 (2017)

1. 1. XXIX.

29 januari 2017 (55 minuten)

De balans wordt opgemaakt na de catastrofale invasie van Nassau. Teach en Rackham gaan op zoek naar wraak voor de dood van Charles Vane en Eleanor went aan haar nieuwe rol.

2. 2. XXX.

4 februari 2017 (55 minuten)

Flint accepteert de autoriteit van Billy, Eleanor heeft plannen voor Rogers. Silver went zich tot een onwaarschijnlijke bron van hulp. Max wordt gewaarschuwd.

3. 3. XXXI.

11 februari 2017 (55 minuten)

Max wordt geconfronteerd met de wet, Rogers worstelt met het verleden en Long John Silver maakt zijn terugkeer. Flint en Madi komen tot een overeenstemming.

4. 4. XXXII.

18 februari 2017 (55 minuten)

Nassau wordt overspoeld door geweld, Eleanor helpt Max en Silver eist antwoorden van Billy. Bonny en Rackham doorstaan de hel.

5. 5. XXXIII.

25 februari 2017 (55 minuten)

De Royal Navy keert terug naar Engeland en de West Indies veranderen in een oorlogsgebied. Er vloeit heel wat bloed op New Providence Island. Silver zet het leven van Flint op het spel. Billy veroorzaakt tweedracht. Eleanor zet alles op het spel. Rogers doet een verbazingwekkend verzoek.

6. 6. XXXIV.

4 maart 2017 (55 minuten)

Eleanor onderhandelt over vrede. Rackham leert een lesje op de harde manier. Flint breekt zijn belofte en Bonny gaat door het lint. Madi en Flint raken elkaar kwijt en Roger zoekt naar Eleanor.

7. 7. XXXV.

11 maart 2017 (55 minuten)

Max onderneemt samen met Rackham en Bonny een riviertocht, Billy ontdekt een overlevende en Roger ontdekt de waarheid. Nieuws uit de buitenwereld veranderd alles voor Flint en Silver. Terwijl Eleanor haar leven op het spel zet om haar toekomst veilig te stellen.

8. 8. XXXVI.

18 maart 2017 (55 minuten)

Een reddingsplan dreigt Flint en Silver te verdelen. Max ondervindt de ware prijs van vrijheid. Rackham is op zoek naar zijn prooi en De Walrus vaart onbekende wateren binnen.

9. 9. XXXVII.

25 maart 2017 (55 minuten)

Op Skeleton-eiland jagen Silver en zijn mannen op Flint en Billy verwerpt zijn lot.

10. 10. XXXVIII.

1 april 2017 (55 minuten)

Flint doet nog één poging om Engeland te val te brengen. Terwijl Silver zijn lot tegemoet vaart en Rackham Rogers onder ogen komt, verandert Nassau voor altijd.

avatar van gotti

Met een aflevering van ons eigen Roel Reiné.

avatar van brawljeff

brawljeff

Nu te zien op Netflix en Videoland!

avatar van legian

legian

Kijk dat is goed nieuws, vanavond maar eens aan beginnen.

Werd eens tijd.

Geduldig mijn wachtje gedaan, nu ik toch grotendeels uitsluitend legale wegen bewandel.

Tot dusver voor mij een zeer aangename serie geweest.

Een van mijn favorieten waarschijnlijk zelfs.

Als er een site bestond waar je een lijstje van je pakweg tien meest geliefde series kon samenstellen dan zou deze er wel in komen denk ik.

Mooie intro ook.

Niet iets om te verkwanselen.

Heb je iets gedownload, werkt alles prima maar de intro is gaar.

Gaat 'm niet worden voor mij, doe alles heel netjes nou.

avatar van Esteban

Esteban

Oei, ik besef nu dat Black Sails een beetje in de vergetelheid geraakt was bij mij. Door die totale overload aan series, heb ik het derde seizoen nog niet eens gezien. Onbewust naar de achtergrond verschoven. En dat is onterecht, want seizoen 2 was van verrassend hoog niveau.

Toontje_mm

Inmiddels op de helft, pas op de helft want waar de serie ooit zo frisjes vervuld van lekkere vaart begon is er hier aangekomen nauwelijks nog doorkomen aan.

Weg de noeste piraterij toestanden, plaatsmakend voor oeverloos gekibbel omtrent wat te doen met het oog op het piratenleven zoals zij dat nu kennen niet zomaar verdoemd tot een bestaan enkel nog in de geschiedenisboekjes en spannende jongensverhalen.

Wat uiteindelijk toch niet gaat lukken, vermoed ik zo.

Een stel harde knakkers, rare sprongen makend op de rand van de afgrond, zeg maar.

Het onvermijdelijke ontegensprekelijk onafwendbaar te blijkend.

Niet zo heel exciting, eigenlijk.

avatar van brawljeff

brawljeff

Ik heb er een paar jaar over gedaan, maar inmiddels heb ik Black Sails helemaal afgerond, met een dubbel gevoel. Allereerst ben ik zeer te spreken over de productiewaarde van dit seizoen. Dat lag bij voorgaande seizoenen ook al hoog, maar door de nieuwe locaties komt alles nog beter tot zijn recht. De kostuums zijn prachtig, de veldslagen voelen realistisch aan en de kleuren spatten van je scherm af.

Helaas gaat dit gepaard met een verhaal dat maar heel langzaam voortkabbelt. Er gebeurt eigenlijk vrij weinig dit seizoen. De dialogen zijn soms eindeloos, met als bijzonder een dialoog tussen Flint enSilver in de laatste aflevering. Als je nagaat wat er uiteindelijk gezegd wordt, had dat wel met wat minder woorden gekund.

Met Black Sails heb ik altijd een haat/liefde-verhouding gehad, maar aangezien ik ieder seizoen met 3,5* heb beoordeeld en het toch af wilde zien, heb ik weinig te klagen.

Toontje_mm

Zelden zulke zaaddodende televisie meegemaakt als de laatste afleveringen van deze ooit bruisende serie.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

De piratenvlag gaat een laatste keer omhoog voor het slotseizoen. Toch best wat verrassingen richting het einde, want 'Black Sails' schroomt nog steeds niet om hoofdfiguren plotseling te vermoorden. Er is één specifieke dood die indruk maakt en wiens afwezigheid doorwerkt in de verdere ontwikkelingen rond de toekomst van Nassau. Verder is het wel jammer dat 'Black Sails' in de laatste afleveringen steeds opzichtiger de connectie legt met 'Treasure Island'. Het einde is om die reden lang niet zo episch of grootschalig als het middenstuk waar ik eerder naar verwees. Maar ik zal 'Black Sails' blijven onthouden als een heerlijke mix van 'swashbuckling fun' met duistere thema's over kolonialisme en de schaduwkanten van het Britse Rijk.