• 10.954 nieuwsartikelen
  • 162.720 films
  • 10.286 series
  • 30.017 seizoenen
  • 616.420 acteurs
  • 193.489 gebruikers
  • 8.999.597 stemmen
Avatar
 
Vijf Netflix-series voor fans van hitserie 'Vikings'
Foto: © ANP

Vijf Netflix-series voor fans van hitserie 'Vikings'

Vijf Netflix-series voor fans van hitserie 'Vikings'
Foto: © ANP

Historische actieseries zoals Vikings zijn momenteel erg in trek op Netflix. Daar speelde de streamingdienst op in door het Duitse Barbaren en Franse La Revolution toe te voegen. Helaas bleken deze wat tegen te vallen. In plaats hiervan kun je beter kijken naar deze vijf ijzersterke reeksen.

Black Sails (2014-2017)

Een prequel op de (fictieve) gebeurtenissen van "Treasure Island" van Robert Louis Stevenson. De serie draait om een groep piraten die opereert vanuit Nassau op de Bahama's. We ontmoeten personages uit de geschiedenis - kapitein Charles Vane, gouverneur Woodes Rogers, Jack Rackham en Anne Bonny - plus personages uit fictie - kapitein Flint en natuurlijk Long John Silver.

Ontwikkeld door Jonathan E. Steinberg en Robert Levine. Deze serie krijgt een 3,78/5.

Marco Polo (2014-2016)

Marco Polo groeit op bij zijn moeder, omdat zijn vader, Niccolò Polo, als handelaar de wereld rondtrekt. Op een dag neemt Niccolò zijn zoon mee op een meerjarige reis door Azië, waar ze gevangen worden genomen door Koeblai Khan, de kleinzoon van Dzjengis Khan, die in de 13e eeuw over Mongolië heerst. Om zelf vrijgelaten te worden, laat Niccolò zijn zoon als onderpand achter aan het hof. Aan het hof voorziet de jonge Marco Koeblai Khan van zijn zienswijzen op de wereld, terwijl die laatste bezig is om zijn imperium naar China uit te breiden.

Ontwikkeld door John Fusco. Deze serie krijgt een 3,58/5.

The Last Kingdom (2015-2020)

Historisch Engeland, ongeveer rond 800-900 na Christus. Het conflict betreft de vikingen die graag meer terrein willen veroveren en de inheemse Engelse volkeren of juister de Saksen die de grond willen behouden die ze hebben en de Vikingen uit Engeland willen afstoten . De hoofdpersoon is een fictief personage, hoewel zijn geboorteplaats en vijanden die hem betwisten; Ubba (Ubbe Lothbrok) en Guthrum zijn echte figuren.

Ontwikkeld door Stephen Butchard en Bernard Cornwell. Deze serie krijgt een 3,89/5.

Kingdom (2019-2020)

Speelt zich af tijdens de Joseon-periode in Korea, drie jaar na de Japanse invasies van Korea, en het eerste seizoen toont het verhaal van kroonprins Lee Chang (Ju Ji-hoon), die op een levensbedreigende politieke samenzwering stuit terwijl hij de verspreiding van een mysterieuze plaag onderzoekt. . Lee Chang mag zijn zieke vader, de koning van Joseon, niet zien door de machtige Chief State Councilor, Lord Cho Hak-ju (Ryu Seung-ryong) en Queen Consort (Kim Hye-jun), en neemt het op zich om zijn vader in het geheim te onderzoeken. ziekte van vader

Ontwikkeld door Lee Sang-baek. Deze serie krijgt een 3,91/5.

Spartacus (2010-2013)

Spartacus speelt zich af tijdens de latere dagen van de Romeinse Republiek. Het verhaal concentreert zich op de gladiatorkampioen, Spartacus, en de gebeurtenissen voorafgaand aan en tijdens de Derde Servile Oorlog. Spartacus moet de macht van Rome aanpakken om zijn zaak te realiseren: de vrijheid van alle slaven.

Ontwikkeld door Steven S. DeKnight. Deze serie krijgt een 3,84/5.

Reacties (1)


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:

Barbaren, jammer dat het alleen Duits gelul, want het geeft iets meer neer uit de tijd bestek waar ook de vikingen waren in de serie. (En nee, ik heb hekel aan na-synchronisatie, dus wie weet probeer ik het later nog eens. )

Kan wel 1 top rip geven die voor een die hard fan van vikings zeker veel herkenbaar beeld en/of namen zal horen/zien=

The last kingdom! Dat was voor mij meteen een JA! Helaas geen 6 seizoenen nog maar in 1 weekend deze bekeken en pas nog een keer..

Goed gecast ook, en ook als je een dagje even echte wildemannen wil zien of nodig heb, dan is deze serie ook een plus.

Vikings is uiteraard op zichzelf staand geweldige serie en heb nog hekel aan seizoen 4 of was het 5? (Ragnar 2soon! ❤ haha) snap de geschiedenis maar toch..

Hoop op een valhalla next. Al de goeie en leukerds plus buiten dat, hun religie, of hoe men het ook wil noemen, was toch ook een groot iets bij hun. En dat zou wel een seizoen of 3 les van willen krijgen, soort van. Puur om valhalla, maar wil wel meer weten hoe of wat. Bijna in elke oud historisch gezien hebbende word alles zoveel uitgelicht, vooral van het christendom. Maar juist ervoor, de diverse beschavingen die zou ik wel op de manier zoals vikingen werd neergezet.

Denk ook dat ondanks spanning de intensiteit ontbreekt van wat ik t/m nu heb geprobeerd te volgen.

Ben dus ook weer even films aan het kijken tot dat ik echt weer een EPIC show ga zien of mini serie.

(Dat had ik ook met SOA, wel 10x gekeken laatste jaar.. ook EPIC )

Anyhow good luck & tips gooi maar op (PS: mini serie: Godlesss is ook EPIC!)