• 9.159.464 stemmen

Ontwikkeld door: Lee Sang-baek

Met onder meer: Jun-ho Heo , Bae Doona en Ju Ji-hoon

Oorspronkelijke taal: Koreaans

Release datum: vrijdag 25 januari 2019

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Kingdom

Als er in een koninkrijk vreemde geruchten gaan over de zieke koning, wordt de kroonprins de enige hoop tegen een mysterieuze plaag die zich verspreidt over het land. Het is dan ook aan de kroonprins om orde op zaken te stellen om deze epidemie tegen te gaan. Dit wordt bemoeilijkt door een samenzwering tegen hem.

Seizoenen

Komt er een Kingdom seizoen 3?

Acteurs en Actrices

Crown Prince Chang

Young-Shin

Cho Beom-Pal

Moo Young’s wife

Meningen over Kingdom

james_cameron_mm

dinsdag 18 februari 2020
Kingdom seizoen 1 Subliem zuid-koreaans spektakel, een originele kruising tussen historisch epos en horrorfilm. Beide aspecten werken uitstekend, met een kunstige balans tussen drama en spanning. Het is allemaal bijzonder fraai in beeld gebracht en qua decors en kostuums is de serie om de vingers bij af te likken. De personages en intriges worden uitstekend uitgewerkt en de horror-elementen zijn op kunstige wijze in het geheel verwerkt. Begint goed en wordt dan alleen maar beter. Jammer dat er maar zes afleveringen zijn. Ik kan niet wachten op de tweede reeks!
avatar van Flat Eric

Flat Eric

woensdag 25 maart 2020
Kingdom seizoen 1 Om te verslinden. Lekkere serie. Wat een fijne mix van zombies, politieke machtsspelletjes en intriges in een buitenlandse middeleeuwse setting. De decors en landschappen zijn geweldig en de kostuums en hoedjes maken het een waar visueel spektakel. Kom maar door met seizoen 3.