• 9.114.490 stemmen

Ontwikkeld door: John Fusco

Met onder meer: Lorenzo Richelmy, Benedict Wong en Mahesh Jadu

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: vrijdag 12 december 2014

Eerst uitgezonden op: Netflix (Verenigde Staten)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Marco Polo

Marco Polo groeit op bij zijn moeder, omdat zijn vader, Niccolò Polo, als handelaar de wereld rondtrekt. Op een dag neemt Niccolò zijn zoon mee op een meerjarige reis door Azië, waar ze gevangen worden genomen door Kublai Khan, de kleinzoon van Dzjengis Khan, die in de 13e eeuw over Mongolië heerst. Om de zijderoute te mogen blijven gebruiken, laat Niccolò zijn zoon als onderpand achter aan het hof. Aan het hof voorziet de jonge Marco Koeblai Khan van zijn zienswijzen op de wereld, terwijl die laatste bezig is om zijn imperium naar China uit te breiden.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Acteurs en Actrices

Meningen over Marco Polo

avatar van centurion81

centurion81

dinsdag 12 april 2016
Marco Polo seizoen 1 Ik vond deze serie wel vet, alleen het werd nooit ergens echt spannend! Toch ga ik seizoen 2 ook wel weer kijken. De sfeer en setting doen ook veel
avatar van movie freak84

movie freak84

zondag 25 februari 2024
Marco Polo seizoen 2 Al heel vaak voorbij zien komen en toch pas een week geleden mee begonnen. En wat een zonde als je deze zou laten liggen, want het is zeker de moeite waard om hem te kijken. Netflix zou hier 200 miljoen verlies op hebben gemaakt waar ik egt totaal niet in kan komen. Dat is dus ook de reden dat er geen 3e seizoen komt wat ik heel erg jammer vind. Er had nog zoveel uit gehaald kunnen worden. Wat een top serie is dit. Al met al vind ik deze serie zeker niet veel onder doen als een game off thrones of een vikings. Zit fantastisch in elkaar , mooie beelden alles is er. Maar goed helaas is dit het. Twijfel je , ik zou zeggen niet doen en ga hem gewoon kijken want hij is echt goed.

Lucaij

woensdag 18 maart 2020
Marco Polo seizoen 2 Stukken minder dan het eerste seizoen, doordat het interessante historische personage, namelijk Marco Polo, naar de achtergrond is verdwenen. Het meeste Chinese en Mongoolse gekibbel is niet zo interessant of spannend en er wordt te weinig verteld in een heel seizoen. Waarschijnlijk hadden ze de serie willen rekken, maar beter was het geweest om iets meer interessante gebeurtenissen in dit seizoen te stoppen ipv om op te sparen voor een eventueel volgend seizoen.

donmarko22

zaterdag 14 mei 2016
Marco Polo seizoen 1 Een Italiaan komt aan in Mongolie en iedereen spreekt Engels en begrijpt elkaar...dan haak ik al af.