• 9.379.668 stemmen

Assisen - Seizoen 3 (2025)

Alternatieve titel: Assisen: De Internaatmoord

Afleveringen: 8

Speelduur: 5 uur en 18 minuten

Ontwikkeld door: James Cooke en Bob Jennes

Met: Filip Peeters, An Miller en Katelijne Verbeke

Oorsprong: België

Datum van release: dinsdag 8 april 2025

Eerst uitgezonden op: Play4 (België)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Assisen Seizoen 3 (2025)

Vijf rijkeluiskinderen van een elite internaat worden beschuldigd van de moord op een medeleerling. Na een uit de hand gelopen feestje vol drank en drugs wordt het levenloze lichaam van het slachtoffer aangetroffen. Het is opgehangen aan een klimrek, ogenschijnlijk een poging om de moord te camoufleren als zelfdoding. Nog voor de zaak van start gaat is er veel ophef in de media en lijkt de publieke opinie haar oordeel al klaar te hebben.

Afleveringen Seizoen 3 (2025)

1. 1. Aflevering 1

8 april 2025 (36 minuten)

Advocaten Bregt Craps en Anna Senden staan aan de start van een nieuw spraakmakend assisenproces, waarbij de leerlingen van een elite internaat terechtstaan voor de doodslag op een medestudent.

2. Aflevering 2

15 april 2025 (39 minuten)

Op het assisenproces rond de internaatmoord wordt de familie van het slachtoffer verhoord in een poging meer te weten te komen over de gebeurtenissen die voorafgingen aan het tragische overlijden.

3. Aflevering 3

22 april 2025 (41 minuten)

Vandaag komen tijdens het assisenproces over de internaatmoord de onderzoeksrechter en de wetsdokter aan het woord, die meer details vrijgeven over het verdachte overlijden van het slachtoffer.

4. Aflevering 4

29 april 2025 (41 minuten)

In de rechtbank worden de directie en het personeel van het prestigieuze internaat verhoord, in de hoop via hen meer duidelijkheid te krijgen over de toxische sfeer binnen de vriendengroep.

5. Aflevering 5

6 mei 2025 (39 minuten)

In de rechtbank heerst grote consternatie nadat de namen van de beschuldigden gelekt zijn in de pers en hun ouders getuigen over de onschuld van hun kinderen.

6. Aflevering 6

13 mei 2025 (41 minuten)

De jury is getuige van een emotionele zitdag op het assisenproces rond de internaatmoord, wanneer de beschuldigden hun excuses aanbieden aan de gebroken moeder van het slachtoffer.

7. Aflevering 7

20 mei 2025 (42 minuten)

De laatste zitdag is aangebroken. De advocaten proberen in hun slotpleidooien de jury te overtuigen van de onschuld van de beschuldigden, terwijl procureur Anna Senden oproept tot gerechtigheid.

8. Aflevering 8

27 mei 2025 (39 minuten)

We komen te weten wat de jury beslist heeft over de schuld of onschuld. Na het verdict zien we eindelijk wat er die bewuste nacht echt gebeurde.

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.