- Home
- Series
- Blue Lights
- Blue Lights - Seizoen 1 (2023)
Blue Lights - Seizoen 1 (2023)
Show titel: Blue Lights
IMDb beoordeling: 8,2 (15.137)
Afleveringen: 6
Speelduur: 5 uur en 07 minuten
Ontwikkeld door: Adam Patterson, Declan Lawn, Stephen Wright en Louise Gallagher
Met: Sian Brooke, Katherine Devlin en Nathan Braniff
Verenigd Koninkrijk
Datum van release: maandag 27 maart 2023
Eerst uitgezonden op: BBC One (Verenigd Koninkrijk)
- Bekijk seizoen 1 via NPO Start
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op Ziggo
Plot Blue Lights
'Blue Lights' vertelt het verhaal van drie politieagenten in opleiding in Noord-Ierland. Ze zijn toegewezen aan Blackthorn Station in Belfast, een stad waar het werken als wijkagent gepaard gaat met veel druk en een unieke reeks aan gevaren. Een van de nieuwe agenten, Grace Ellis, is een moeder van in de veertig. Ze gaf haar baan als maatschappelijk werker op om bij de politie te gaan werken, maar ze vraagt zich al na enkele weken af of ze de juiste beslissing heeft genomen. Ook de andere nieuwelingen, Annie Conlon en Tommy Foster, worstelen met de immense druk van de baan.
Afleveringen Seizoen 1 (2023)
1. The Code
27 maart 2023 (52 minuten)
Wanneer Angela Mackle, de moeder van een jong bendelid, de wanhoop nabij is, belooft beginnend agent Grace Ellis haar te helpen. Wanneer Angela voor de ogen van bendeleider James McIntyre gearresteerd wordt, wordt het moeilijk voor Grace om zich aan haar belofte te houden.
2. Bad Batch
3 april 2023 (51 minuten)
Na meldingen van overdosissen uit de verre omtrek van de stad voelt de bende van McIntyre zich genoodzaakt om een lading vervuilde pillen terug te halen. Daarvoor moeten ze de aandacht van de politie zien af te leiden. Annie ontvangt zeer verontrustend nieuws waardoor ze niemand meer durft te vertrouwen.
3. The Fear
10 april 2023 (51 minuten)
Een tiener wordt gestraft door de bende van de McIntyres. Grace merkt dat ze in dit geval baat heeft bij haar achtergrond als maatschappelijk werker, al ziet de rechercheur op de zaak het niet zitten. Angela lijkt alle grip op Gordy kwijt te zijn.
4. Full Moon Fever
17 april 2023 (51 minuten)
Na een rampzalig verlopen nachtdienst wordt officieel onderzocht wat er fout is gegaan bij het team. Helen ontdekt een schandaal. Door een voorval met Cal begint Grace te twijfelen of ze wel bij de politie moet blijven werken.
5. The Q Word
24 april 2023 (51 minuten)
Mo staat op het punt de wapens van zijn vader door te verkopen. Vanwege de politie-operatie in verband met deze deal is de plek van handeling verboden gebied voor agenten. Tommy moet onverwacht zijn schiettest al doen. Stevie probeert Grace over te halen weer aan het werk te gaan.
6. Love the One You're With
1 mei 2023 (51 minuten)
Na een ernstig voorval is iedereen op het bureau zeer ontdaan. Al snel worden er twee verdachten aangehouden, maar de arrestatie neemt een onverwachte wending. James McIntyre is woest, maar Tina dringt erop aan dat hij hun zoon zijn langbewaarde geheim vertelt.
stinissen (crew series)
Meer dan uitstekende serie een echte aanrader.
DjFrankie
Hele fijne serie, goeie personages en ook goed uitgewerkt. Laat deel 2 maar komen.
Suitehome
Het zesdelige politiedrama Blue Lights speelt zich af in Belfast. Niet alleen een politiek en sociaal lastige omgeving voor een agent, maar gezien het toenemende drugsgeweld ook een uiterst gevaarlijke. Blue Lights is erg goed. Wat prima werkt is de wisselwerking tussen de drie nauwelijks voorbereide agenten in opleiding en hun meer ervaren collega's. Van grote toegevoegde waarde is de ruime aandacht voor de persoonlijke achtergronden van de rookies. Het wiel wordt in Blue Lights niet opnieuw uitgevonden, maar de twijfels en angsten worden overtuigend neergezet. Blue Lights kent een hoog tempo met behoorlijk wat verhaallijntjes gedurende het eerste seizoen. Verhaallijnen die niet altijd goed afgerond worden (o.a. die van het alledaags racisme). Ook staat de geloofwaardigheid hier en daar onder druk.
Maar boeiend is het. Dat is vooral te danken aan het prima scenario van de makers Declan Lawn en Adam Patterson, die eerder werkten aan The Salisbury Poisonings en The Undeclared War. Ook de al wat oudere newby Grace Ellis (gespeeld door Siân Brooke - Trying, The Terror) voegt een dimensie toe door haar ervaring en natuurlijke overtuigingskracht. Vergelijkbaar met de beste Britse series als Happy Valley, The Responder en Line of Duty vormt Blue Lights een klein hoogtepuntje in serieseizoen 2023.
Slechts zes afleveringen in dit eerste seizoen van deze uitstekende ierse politieserie, maar stuk voor stuk zijn ze de moeite waard. Eigenlijk wordt alles alleen maar beter naarmate de plotlijnen vorderen. De personages boeien vanaf het moment dat ze worden geïntroduceerd en ook visueel steekt de serie zeer sterk in elkaar. En het beste nieuws: er komt een tweede reeks!
badfans69
Komt dit nog uit op 1 van onze streamingsdiensten?
Vanaf 1 juni elke zaterdag een dubbele aflevering van het zesdelige eerste seizoen op NPO 3.
Joy4ever
Erg goede serie. Met name de twee laatste afleveringen. Zeer sterke acteerprestaties.
Pip2020
Topserie! Zeer aangename hoofdrolspelers (op een klootzakje her en der na), goed verhaal, goede sfeer Een lach en een (dikke) traan.
Aanrader, mag van mij nog heel veel seizoenen krijgen. Alhoewel dat misschien weer de kracht uit de serie gaat halen.
Bejubelde misdaadserie 'Blue Lights' breidt uit: tweede seizoen van rauwe hitreeks binnenkort hier te zien
'The Rookie' krijgt concurrentie: nog beter scorende Ierse reeks 'Blue Lights' komt naar Nederland
Meer seizoenen
Blue Lights Seizoen 2